Katonák voltunk (2002) 51

We Were Soldiers
138' · amerikai, német · akció, háborús, történelmi 16

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó,… [tovább]

angol

Szereposztás

Mel GibsonHal Moore
Madeleine StoweJulie Moore
Greg KinnearBruce
Sam ElliottBasil Plumley
Marc Blucas2nd Lt. Henry Herrick
Chris KleinJack Geoghegan hadnagy
Keri RusselBarbara Geoghegan
Blake HeronGalen Bungum zászlós
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Téma érdekel, de ez a film brutál unalmas.. Főleg az eleje. „ Szegény" amerikai katonák..Ok.

csokidani 

Hát ez de pocsék volt…
A film első harmada olyan nyáltengerbe oltott cukorszirup förmedvény, amilyet én még nem láttam. Mindenhol csurog a mézesmázosság. Az egész filmre jellemző átlátszó, túlzó, hatásvadász „áhítottság” ebben a harmadban 100%-on pörög, de később is csupán cseppet hagy alább. Az egész film mesterkélt, és egyáltalán nem hiteles. A színészek pocsék szintet hoznak, Mel Gibson egyszerre hozza a nagy keresztény, imafüggő, tökéletes apa, nagy gondolkodó, rettenthetetlen harcos, igaz hazafi és az érzékeny ember szerepét; minősíthetetlen amit művel. Mindenki más jellegtelen. Az egész filmről ordít h Gibson filmjében nem nagyon bíztak és piszkosul látszik az alacsony költségvetés. A gáz hogy nagy volumenűnek próbálják eladni és ez is csak tovább erősíti a film teljes hiteltelenségét. A legvégi taxis jelenet (amit oly hatalmas emocionális betetőzésnek akartak eladni) már a felénél kitalálható volt. Ebben a filmben minden rossz. Egész egyszerűen rossz. És mindezt több mint két órában. Csak az ellenségemnek ajánlanám megtekintésre (neki viszont kétszer, hadd szenvedjen).


Népszerű idézetek

Lunemorte 

Joe Galloway: Mi, akik láttuk a háborút, sosem felejtjük el. Az éjszaka csöndjében mindig halljuk a sikolyokat. Ez a mi történetünk. Mert abban az időben voltunk katonák és fiatalok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján