Kedvencelte 5

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Viktória_Erdei 

Nem volt az igazi, némelyik rész izgalmas volt, de sajnos több epizód is unalmas volt. Egyedül Matthew Simmons volt akit kedveltem. Örülök neki, hogy legalább a Gyilkos elmékbe átkerül a karaktere.

Virtual_Angel 

Khm… véletlenül töltöttem le az első évadot a „sima” Gyilkos elmék helyett.
Az első részt kicsit nyűglődve néztem végig, de ahogy rossz könyvet sem hagyok félbe, úgy elsőre nem tetsző filmet vagy sorozatot sem, csak ha tényleg nagyon sz@r (többnyire még akkor is végigszenvedem, utolsó utáni esélyt adva :D).
Nehezíti, hogy van benne számomra nem szimpatikus színész és több szinkronhang sem tetszik, illetve szerintem nem passzol a színészhez és/vagy az általa játszott karakterhez. Pl. Pekár Adrienn kislányos hangja kifejezetten idegesítő Mae Jarvishez. Meghallgatva az eredeti hangsávval Annie Funke hangját sem találok magyarázatot a választásra.

Ami miatt mégis végignézem az első évadot (amellett az értelmetlen gondolat mellett, hogy "ha már letöltöttem, visszaseedeltem, ne menjen pocsékba :D :D‍) az az, hogy minden részben bepillanthatunk egy-egy, a miénktől eltérő kultúra színfalai mögé. Persze ez kb. minden esetben az elítélendő arca az adott kultúrának, de mégis érdekes. Hiszen az élet nem csak cukorka és szivárvány. :)


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Jack Garrett: Az állatkínzás a sorozatgyilkosság előszobája.

1. évad 1. rész – Vadászat
Corvus_CoRex 

A köztünk és egy másik személy közötti kötelék csak a mi elménkben létezik. – Marcel Proust

1. évad 5. rész – Magányos szív
Corvus_CoRex 

Atwood igazgató helyettes: Én inkább sakkozni szeretek. Türelmet igényel, hogy megértsük a stratégiát és az emberi gyengeséget. Plusz, mindenki király akar lenni!

2. évad 9. rész – Bumeráng
Corvus_CoRex 

Carlos: A legtöbb turista azt se tudja, hogy azt a bikát, amelyik elől reggel fut, még aznap lemészárolják! Csak tavaly 7000 bikát szúrtak le Spanyolországban.

1. évad 12. rész – El Toro Bravo
Corvus_CoRex 

Carlos: Tudják, hogy különleges alkalmakkor a matador trófeaként levágja a kivégezett bika fülét és farkát? A matador és az asszisztense összedolgozik, hogy kifárasszák az állatot. És hogy kifejezze dominanciáját, levágja a füleket. A bika meghal. A saját vérét köhögi fel. Túl erőtlen, hogy megmozduljon. És a pofátlanság netovábbjaként a matador a tömegbe hajítja a bika fülét, hogy jól megtaposhassák! Ezek után az emberrel érezzek együtt?

1. évad 12. rész – El Toro Bravo
Corvus_CoRex 

Simmons: A spanyolok bikaviadala nem sport. A matador köpeny, a jelmez, egyszerre teátrális és szimbolikus.
Esposito nyomozó: Előadóművészet, ami rituális áldozattal jár.

1. évad 12. rész – El Toro Bravo

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján