Egy jó házasság (2014) 25

A Good Marriage
102' · amerikai · dráma, thriller

Peter Askin King-adaptációjának főhősei egy házaspár, akiknek hölgytagja 25 év után jön rá a férj súlyos és sötét titkára.

Szereposztás

Joan AllenDarcy Anderson
Anthony LaPagliaBob Anderson
Stephen LangHolt Ramsey
Cara BuonoBetty Pike
Hirdetés

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

molly_

Húú, gondban vagyok. Alapvetően nem lenne egy rossz film, de azért bevallom, eléggé untam. Egy novellából akartak több mint másfél órás filmet forgatni, hát nem csoda, hogy túl van nyújtva az egész, és a cselekmény is nagyon minimális. Végigültem, mert azért vártam valami csattanót a végére, de sehol semmi, a befejezés is elég lapos lett. King rajongóknak érdemes megnézni, de amúgy nem veszítesz semmit, ha kihagyod. :D

lipotdorka 

Szerintem kicsit hosszú volt ahhoz képest, hogy mennyire nem túl bonyolult a történet, kicsit túl volt kidolgozva, semmi meglepetést nem hagyva a nézőnek. Az alapötlet nem lenne rossz, de a megvalósítás igencsak gyengére sikerült.

Rebane 

Nekem nagyon tetszett ez a film, habár nem olvastam a novellát. Valószínűleg azért is tetszett annyira, mert szimpatizáltam Darcyval, azt tettem volna, amit ő :)

Blissenobiarella 

Nem szeretem, mikor novellából készül film. Általában vagy az a végeredmény, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, vagy pedig egy unalmas, elnyújtott, túúúúl hosszú film. Egyszerűen azért, mert egy novella általában rövid, és nem is feltétlenül elég mély ahhoz, hogy egy másfél-két órás filmet kihozzunk belőle. Nekem ez a novella a szívem csücske volt, nagyon tetszett, de a filmből pont azok a dolgok maradtak ki, amik miatt nekem annyira tetszett. King sokat ír arról ebben novellában, milyen is egy hosszuú évekig tartó házasság, mi a jó házasság titka, stb. És szépen ír erről, nagyon szépen, mert erről igazán lehet szépen írni, vizuálisan viszont nehézkes megjelenítés. Épp ezért rám ez a film nem tudott hatni, míg a novella igen.
De egyébként nem mondhatom, hogy szörnyen rossz film (kezdem túlságosan kritikusnak tartani magam), mert egyáltalán nem rossz. Alapvetően rendben van az egész, talán csak egy kicsit uncsi (nekem az volt), de inkább csak azoknak ajánlanám, akik még nem olvasták a novellát.

1 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Szégyellem, de untam… rettenetesen. Sajnos a könyvet nem olvastam, így csak barátom anyukájára hagyatkoztam, aki imádja ezt a filmet. Számomra semmi meglepő nem volt benne, hihetetlenül sablonos, kiszámítható és – ez a legfájóbb – kitalálható volt a történet. Már az első felében gondoltam, hogy mi lesz, és lám, igazam volt. Sablon, borzasztó sablon sztori SK-tól. spoiler
Szóval nekem ez nem. Nagyon nem.

desertangelable 

A mostanában látott King filmek közül talán ez tetszett a legjobban. Számomra egy pillanatig sem volt unalmas, és a történet is elgondolkodtatott. Nem tudom, hogy én magam mit tettem volna Darcy helyében, de nem biztos, hogy eljutottam volna, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy azt, amit ő, pedig a lehető legjobb döntést hozta. Szerintem amit ebből a történetből ki lehetett hozni, azt mind a készítők, mind a színészek kihozták.

Ez_elment_vadászni 

Nagyon unalmas volt, vontatott, semmi drámai feszültség, pedig benne volt a témában a potenciál. Meg lehetett volna ezt jobban is csinálni.

Timi98 

A novellát szeretem, de szerintem túl hosszú filmet készítettek belőle. Ha egy óra hosszú lenne, akkor sokkal érdekesebb és tartalmasabb lenne. Amúgy rendben van, bár szerintem nem adja át azt, amit King leírt…És valamiért a novellákból (és a regények többségéből) nem tudnak olyan hatásos filmet készíteni, mint amilyen a könyv. De aki olvasta, annak azért érdemes egyszer megnézni, de nem nagy elvárásokkal.

victoria_m997

A novella sokkal de sokkal jobb volt, a különbséget csak zongorázni lehet. De ez se volt rossz, de unalmas volt picit. Egy kb. 50 oldalas novellát ha 1,5 órára nyújtanak, annak ritkán van nagyon érdekfeszítő eredménye, de lehet, sőt volt rá példa. De itt nem sikerült, nem tudott teljesen lekötni. Ennek ellenére jó a sztori, és láttam már sokkal rosszabbat is.

Thaliavilaga

Egynek elment, igazából szeretem ezeket a klasszikus és nem agyonbonyolított krimiket. Mondjuk mindenképpen vártam volna egy csavart a végére, de nem volt. Tetszettek a színészi alakítások is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján