Ördöngösök (1955) 25

Diabolique · Les diaboliques
116' · francia · dráma, thriller, horror, krimi, rejtély

A háború után felvirágzó „fekete film” méltán világhíres klasszikusa ez a krimi-adaptáció, amely az ötvenes években játszódik egy francia kisváros sivár iskolájában. Michel, az igazgató zsarnok-szadista szigorral uralkodik a diákokon, a tanári karon és szívbeteg feleségén, Christinán, akié az… [tovább]

Szereposztás

Simone SignoretNicole Horner
Véra ClouzotChristina Delassalle
Paul MeurisseMichel Delasalle
Charles VanelFichet nyomozó
Michel SerraultMr. Raymond

Kedvencelte 3

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Nem is értem, miért vártam ezzel a filmmel ilyen sokáig (a snitt megszületése óta várólistán volt), alaptalanul tartottam tőle. Egy korához képest nagyon modern, izgalmas és fordulatos thriller. Kicsit nehezen indult be a sztori, sokáig nem tudtam, miről fog szólni a film, de a végső fordulat mindenért kárpótolt. Jó szívvel ajánlom!

Almost_Zed 

65 éves film, meg is látszik rajta, viszont a krimi műfajban klasszikussá lett. Igazából a gyilkosság után kezdődnek az igazi bonyodalmak, innentől rejtélyes, csavaros, a végén egy nagy csattanóval. A két női főszereplő közül a kevésbé ismert Véra Clouzot-nak jutott a naív és sodródó nő karaktere, Simone Signoret mindez ellentéte, amelyben megcsillogtathatta színésznői tehetségét.

Trixi 

Jó volt. Igazi „békebeli” krimi. Az elején kicsit nehezen indul be a sztori, de a végén a többszörös csavar kárpótol mindenért. Csak kapkodtam a fejem :) Ezek után meg merjem nézni a Sharon Stone-s verziót? Rosszabb, jobb vagy csak modernebb lenne? Maradok az eredetinél. Ez így volt jó ahogy van.

rocketdog 

They had us in the first half, not gonna lie

Jó kis izgulós történet, a végén a csavarra egyáltalán nem számítottam. És a legpozitívabb, hogy ma is abszolút megállja a helyét a film.

Zitty

Nagyon jó film! Ajánlom azoknak akik szeretik Hitchcock filmjeit, főleg a Psycho-t.


Hasonló filmek címkék alapján