Angyalok háborúja (Angyalok háborúja 1.) (1995) 51

The Prophecy
98' · amerikai · akció, dráma, fantasy, horror, krimi

Néhány angyalt rettenetes féltékenység gyötör amiatt, hogy Isten az embereknek adott lelket, nekik pedig nem. Fellázadnak hát az Úr ellen, és hadsereget szerveznek egy újabb égi csatához. A lázadókat Gábriel vezeti, akinek a harchoz egy gyilkos vezér lelkére van szüksége. Simon a jó oldalt… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Christopher WalkenGábriel arkangyal
Eric StoltzSimon
Elias KoteasThomas Daggett
Viggo MortensenLucifer
Virginia MadsenCatherine
Emily ConfortoSandra
Amanda PlummerRachel
Moriah Shining Dove SnyderMary
Steve HytnerJoseph
Sandra Ellis LaffertyMadge

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Stone 

(Az összes angyal náthás. Szipognak…)

ChöppMoly

Hú, de szerettem! Imádtam, ahogy sztereotípiákat rombolt és végre széles körben nyilvánvalóvá tette, hogy az angyalok éppen annyira félelmetesek, mint amilyen gyönyörűek.

Lunemorte 

1000-szer láttam már ezt a filmet, de annyira megmaradt bennem, hogy bármikor képes lennék ismét megnézni. Remek a zenéje is, a hangulat is.

Negative_Singularity

Nagyon régen láttam utoljára, még akkortájt, mikor nem gondolkoztam el úgy különösebben egy film mély-jelentésén, csak a vizualizációra hagyatkoztam és sodortattam magam a történettel. Most felnőtt fejjel hihetetlen, mekkora pluszt adott ez a film, tegnap éjszaka láttam, de még csak most érett meg bennem valami különös elhatározás, hogy értékelést is írjak hozzá.
Nem tudok.
Nem, mert nem úgy néztem – éltem meg –, mint filmet, hanem, mint valóságból kinyúló magyarázat-álmot, amit hiszek is, meg nem is, de jó lenne megtartani az önteltséget és emberi gőgöt, hogy Istennek, az angyaloknak, és még Lucifernek is – a maga önző módján – fontosak vagyunk. Hogy kinek milyen indíttatásból (szórakozás, féltékenység, önérdek) már más kérdés.
Egy azonban számomra biztos: az angyalok hisznek a szeretetben, de olyan törékeny a jóság, hogy könnyű megbomlani benne és vérrel színezni a porcelánkezet.
Tanulságos egy film, nem hiába kedvenc.

Angria_Wolf

Az eredeti trilógia első része. Nagy kedvencem. Chris fantasztikusan formálja meg Gabriel karakterét, a lenyűgöző, ám vértől csöpögő kezű angyalt. Ismét nem lehet panasz nagyszerű színészi képességeire. Amellett, hogy a filmet a horror műfajba soroljuk, nem csak a párbeszédekben, de a képi világban is humor morzsákra bukkanhatunk. Ilyen például a smile-s patológiai mérleg, vagy a cetli a hűtőn. Érdemes figyelmesen nézni minden kockáját. Bár már kívülről fújom az egészet, még mindig találok benne valamit, ami leköt. :)
A pontlevonás, a számomra feldolgozhatatlanul középszintű női szereplőkért jár. (Mindhárom esetben.)

Carmilla 

Jól szórakoztam e filmen, és ezt értékelem. Ha ilyenek az angyalok, akkor milyenek lehetnek az ördögök? – szisszen fel a néző! Hát, kiderül az is… Izgalmas téma ez, ráadásul kifejezetten szellemesen közelítették meg. Beszédes nevek (Thomas, Mary…), különleges dialógusok, jópofa karakterek.

Hippoforaccus 

Én tényleg meg akartam nézni, de 10 perc után elkezdtem tekergetni, mert már az elején éreztem, hogy nem vonz a hangulata a filmnek… Nem is erőltetem a látottak alapján.

Drucocu

Igazából jobb volt, mint amire számítottam. Kétkedve kezdtem el nézni. Túl sok volt a zavaró elem. Kezdve ott, hogy az angyalok itt úgy viselkednek, mintha egy galamb (mi ez az ülésforma?) és egy kutya (állandó szaglászás, ízlelgetés ???) leszármazottai lennének. Első pillantásra a régi vámpírfilmek jutottak eszembe róluk. Túl állatiasak. A történet végén meg az a fénycsóva inkább hasonlított ufóra, mint a mennyország kapujára.

Viszont: a történetvezetés baromi jó. Állandóak a homályos, befejezetlen jelenetek és az új szereplők, akikről nem derül ki semmi. Pár perccel később mégis minden összeáll. Ezzel a technikával teljesen fenn tudták tartani a figyelmemet. „Nőiesen” folyamatosan kérdezgettem magamban (sajnos éppen nem volt senki, akit idegesíthettem volna), hogy: Ez ki? Ez hogy jön ide? Ennek most mi értelme? És nem tartott sokáig, míg választ kaptam a kérdéseimre. Plusz pont.

Még egy pozitívum: először azt hittem, hogy ez egy véresen komoly film, legalábbis a készítők szeretnék, hogy annak lássuk. De nem! Egy idő után már érezhető volt az önirónia, ami nagyon jót tett a filmnek, hiszen rengeteg baromság van benne. Ha komolynak szánták volna, akkor ez egy zs kategóriás film lenne.

Összességében nagyon tetszett a történet, ezért minden más elviselhető volt. Alig várom, hogy láthassam a második részt! :)

Ui.: Lucifer baromira jóképű! :) Mortensennek jól áll a gonoszkodás.

Eleniel

Nem rossz film, kicsit random meg az effektek nyilván korabeliek, de márcsak Walken miatt is megéri azt a másfél órát.

mvancsika 

Háromszor kellett megnéznem, hogy rájöjjek: tetszik. A zene nem rossz, van története is (bár számomra néhol kicsit keszekusza), a szereposztás pazar (gondolok itt a férfi szereplőkre, a nőket inkább ne említsük). Tetszik az angyalok ilyen módon való ábrázolása spoiler. Bár elég sok marhaság van a filmben, kellően humorosra vették, így ez utóbbi hibáit el tudom nézni.


Népszerű idézetek

Angria_Wolf

-Kezd nagyon elegem lenni belőled.
-Menj a pokolba.
-A mennybe drágám, a mennybe. A lábjegyzetet elolvashatnád.
-Neked teljesen mindegy. Nem igaz?
-Nem. A mennyben hiszünk a szeretetben.
-És te mit szeretenél?
-Kitekerni a nyakad.

lilla_csanyi

Lucifer: Lehet, hogy a menny zárva van, de én nyitva tartok. Még karácsonykor is.

Drucocu

– Jerry, gyere ide! Ha lélek lennél, te hova bújnál el?
– K@va messzire tőled!

Carmilla 

– Az angyalok háborúznak??? És mi az ok?
– Mi, emberek!

Angria_Wolf

Sokan veszítik el hitüket, mert az ég túl keveset mutat önmagából. De hányan vesztik el hitüket, mert az ég túl sokat mutat?

Drucocu

– Az öröklét itt ebben a bűzlő porhüvelyben vagy még egy nap velem?
– Miért?
– Nem tudok vezetni. De várni tudok…

Carmilla 

Gábriel arkangyal a gyerekekhez: Sziasztok! Tanuljátok a matekot! Az a világegyetem kulcsa!

Carmilla 

Gábriel: Lucifer! Lenn ülsz a pincében és évezredes sebeidet nyalogatod!… Senki vagy!


Folytatása

Összehasonlítás

Angyalok háborúja


Hasonló filmek címkék alapján