Borgiák (2011–2013) 78

0 díj · 1 jelölés

1492-ben meghal VIII. Ince pápa. Johannes Burchard vezetésével Rómában összeül a konklávé, hogy megválasszák az utódját. Három bíboros esélyes a pápai trónra: Rodrigo Borgia, Ascanio Sforza és Giuliano Della Rovere. Rodrigo nem akar semmit sem a véletlenre bízni, a fia Cesare segítségével… [tovább]

angol
angol

Képek 202

Szereposztás

Jeremy IronsRodrigo Borgia
Colm FeoreGiuliano Della Rovere
François ArnaudCesare Borgia
Peter SullivanAscanio Sforza bíboros
Holliday GraingerLucrezia Borgia
Lotte VerbeekGiulia Farnese
Sean HarrisMicheletto
Aidan AlexanderGioffre Borgia
Ronan VibertGiovanni Sforza
David OakesJuan

További szereplők

Kedvencelte 42

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Rebarbara

Nagy meglepetésemre nagyon tetszett ez a sorozat, magával ragadott minden borzalma ellenére. A sorozatnézés alatt utánanéztem a családnak és eléggé hiteles a sorozat (szerintem).
Engem a hideg ráz ezektől az időktól és nem alaptalanul. Ebben a sorozatban is megvan minden, ami arra a korra jellemző: igazságtalanság, hazugság, képmutatás, csalás, megcsalás, erőszak, erkölcstelenség és még sorolhatnám.
Három színész alakítását emelném ki. François Arnaud zseniálisan alakítja Cesare Borgiat. Ő volt az egyik, aki miatt nagyon megkedveltem a sorozatot. A másik pedig Holliday Grainger, aki apróka termetével ellentétben nagyot alakított. Szerintem nem is lehetett volna jobb szereplőket találni erre a két szerepre. A harmadik, aki tetszett, az Luke Pasqualino. Ő itt mellékszereplő, elég kevés szerep jutott neki, de olyan oldalát mutatta meg, amit én még nem láttam.
A helyszínek, a díszletek, a ruhák csodálatosak voltak. A harmadik évad kicsit laposabbra sikerült, ott már inkább a spoiler volt a lényeg, ezért levonok egy csillagot.
Érdemes megnézni!

4 hozzászólás
krlany 

Én ezt anno nagyon imádtam, és nemcsak Jeremy Irons miatt… Azt pedig, hogy nem lett 4. évad, hogy hagyták csak úgy lógni a dolgokat a levegőben, minden lezárás és befejezés nélkül, nem bocsátom meg nekik…
Cselszövések, intrikák, hatalmi harc, szenvedély, vérfertőzés, gyilkosságok, árulás és hit… szóval van ebben minden, mint a búcsúban, ám mégis valami olyan elegyet alkot, hogy bár időnként borzadsz, de mégis csak kíváncsivá tesz…

Faythe

Imádtam a sorozatot. Az a 45-50 perc 100%-osan lekötötte a figyelmem.
A legjobb színészek, ahogy már egy előttem értékelő írta, Cesare-t és Lukréciát megtestesítő színészek voltak. A közöttük lévő kémiát már-már olyan szinten lehetett érezni, mintha én magam is ott lettem volna. Azt sajnálom nagyon, hogy ez a spoiler. Hogy erre nem kaptak lehetőséget..
Az egész színészgárda fantasztikusan volt összeválogatva. Mindenki tökéletesen alakította a szerepét, lehetett valakit nagyon szeretni és nagyon utálni is (pl. Juan).
De az összes szereplő közül nekem Cesare volt az, aki a szívemhez nőtt és részben miatta lesz az, hogy újra és újra megnézem a sorozatot. ♥

Fatma

Még csak most kezdtem el nézni, de jónak ígérkezik!

1 hozzászólás
Kontra_Judit 

Szex, intrika, remek szereplőgárda és kész egy újabb kosztümös sorozat :)

piciszusz 

Az első évadra nem emlékszem, nagyon régen láttam. Összességében nem tetszett a sorozat. Az összes normális/érdekes karaktert kiírták nagyon hamar, a sztori is nyögvenyelős volt, szerintem csak a ruhák meg a hajak miatt nme hagytam a fenébe.

Gizmoo0707 

Szerettem ezt a sorozatot , kár, hogy elkaszálták kb akkor mikor beindult volna igazán.

rhysciar

Kedveltem a sorozatot, bár néha erőltetettnek éreztem, főleg a GoT mellett. Ennek ellenére rettenetesen sajnáltam, hogy nem kapott rendes befejezést. :(

ptagi 

Gyarló az ember.
És ez a sorozat, a zseniális színészi munka a legmélyebb bugyrokig mutatja ezt meg.


Népszerű idézetek

vvn_e

VI. Sándor pápa: A Vatikán bevételei…
Sforza bíboros: Mint Piccolomini bíboros haja.
VI. Sándor pápa: Fogyatkoznak?
Sforza bíboros: Piccolomini bíboros kopasz. Ám egykor volt haja, ahogy Vatikánunknak is volt pénze.

hypedne

Cesare Borgia: You are aware, Holy Father, of the plots against us?
Rodrigo Borgia: Oh, what would Rome be without a good plot?

(1x2 The Assassin)

Londonna 

– What's that sound?
– Thunder.
– And after thunder comes…
– The deluge.
– The deluge…

hypedne

Rome 1492
The center of the Christian world. The seat of the Papacy. The Pope had the power to crown and un-crown kings. To change the course of empires. The Church was mired in corruption. Pope Innocent VIII was dying, and the Papal throne was the prize desired by all.

(1x1 The Poisoned Chalice)

hypedne

Rodrigo Borgia: God will forgive us, my son. But I will not forgive failure from you or your brother.

(1x1 The Poisoned Chalice)

hypedne

Giulia Farnese: [Looking at pornographic Roman frescoes] Mmm… those Romans knew not monogamy.

(2x1 The Borgia Bull)

hypedne

Rodrigo Borgia: [to his quarreling sons] We are family, we are one, and we will only triumph as one.

(2x1 The Borgia Bull)

hypedne

Rodrigo Borgia: [Watching a falcon attack a pigeon] You must get me a battalion of those birds.

(2x2 Paolo)

hypedne

[Della Rovere has been poisoned on Cesare's orders who visits him while he is recovering]
Cesare Borgia: Don't worry, if you're not dead by now, you will live. Your tongue will be swollen for days, no talking, I'm afraid. All of your prayers must be silent ones. Altar boys and cantarella, neither can be trusted. But, you must know by now, Cardinal, there is no hiding place. Even here, in the depths of the Umbrian olive groves, we will find you. The French army is ensnared in Naples, the French King is ill with the Neapolitan disease, God is in His Heaven and the Pope on his seat, in Rome. And, my plea to you, Cardinal, is still the same: work with us, not against us.

(2x1 The Borgia Bull)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján