Az uralkodónő (2013–2017) 107

Mária a skótok híres királynője volt, akinek korai éveit dolgozza fel a sorozat. A fiatal lány 15 éves korában érkezik Franciaországba három társalkodónőjével és legjobb barátnőjével együtt, hogy Ferenc herceg jegyese legyen. Mária persze azonnal a francia udvar intrikáinak kereszttüzében… [tovább]

angol
Angol · Magyar
magyar

Képek 136

Szereposztás

Adelaide KaneMary Stuart
Megan FollowsCatherine királynő
Torrance CoombsSebastian
Toby RegboFrancis
Celina SindenGreer
Caitlin StaseyKenna
Anna PopplewellLola
Sean TealeLouis Condé
Jenessa GrantAylee
Alan Van SprangHenry király

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 82

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

zsebibaba007

#TeamFrancis.
Imaaaaadom. 2013 legjobb ujonca volt, igy 2015-re pedig az egyik kedvenc sorozatomma notte ki magat. Es igen, en nem Bash, hanem Francis parti vagyok. Imadom Toby Regbo akcentusat. ❤❤❤

6 hozzászólás
Nevra 

Még sok rész van vissza, de nem bírtam ki, hogy ne írjak egy értékelést, az eddig látottakról.
Pár napja tűnődtem, hogy mit nézzek. Néznék valami újat. És láttam, hogy Reign már várólistán van. Előtte még egy előzetest sem láttam, nem tudtam a sorozatról semmit. Megnéztem az adatlapját, megnyitottam a 4. képet amin Megan Follows volt. Első gondolat: ha ez a nő főszereplő lesz akkor most azonnal elkezdem a sorozatot. És láss csodát:D főszereplő. Elkezdtem nézni. Catherine királynő 5 másodperc után kedvencemmé vált. Imádom a karakterét. Zseniális, gyönyörű, agyafúrt, és még sorolhatnám. spoiler waaa. Kedvenc részek: mikor spoiler Henry király kicsit ellenszenves volt, voltak jó pillanatai, meg viccesek:D pl. spoiler az jó rész volt. Bas is azok közé tartozik akiket kedvelek. Na és Mary. Első perctől fogva ellenszenves.. róla ennyit. Francis se a szívem csücske.. Mary udvar"hölgyei", egyiket se kedvelem, főleg nem Lolat..irritáló spoiler..ahh..
Sok véleményben írták, hogy a zenék nem ahhoz a korhoz passzolnak. Én is észre vettem. És? Nem számít. Sokszor nagyon jól eltalálják. A táj és a kastély gyönyörű.:3 A ruhák…meghalok értük, gyönyörű szépek. Mennyi csodaszép ékszer.
Pár napja éjjel nappal csak ezt nézem.
Éljen Catherine Királynő! <3 már Ő a hátterem :DDD

Theana 

Igaz, még koránt sincs vége a sorozatnak, meg próbálom összefoglalni a gondolataimat, a véleményemet. Vége..

Legkedveltebb karakterem talán Mary és Francis voltak, együtt. Maryt nem szeretem Francis nélkül, Francist szintúgy spoiler. Bevallom őszintén, velem baromira elhitették, hogy ők tényleg így, ilyen viszonyban voltak, és ennyire szerették egymást.

Tetszettek a dalok, amiket választottak jelenetekhez, bizonyos részekhez, bár a sorozathoz EGYÁLTALÁN NEM illenek. 1500-as évek közepe körül járunk, és könnyűzenék hallatszódnak, miközben egy – gondolom – akkori táncot lejtenek. Néha, persze hallottam, hogy volt némi változás, és barokk kori műt választottak, de akkor is. Ha már történelmi, adjuk meg a módját.
De egyébként a zenék önmagában baromi jók, imádom őket.

Nem ismerem túlságosan Mary és Elizabeth, valamint az akkori Skócia-Franciaország-Anglia történetét, és azok részleteit (bár biztosan utána fogok nézni), de azért nem kevés korszerűtlenség van benne. (Ha már törnélemi, akkor – engem mondjuk kicsit érdekelne, hogyan sminkelték magukat a nők,vagy hasonló elfoglaltságokat hogyan végeztek.) És, ha valaki nem is ismeri részletesen a történelmet, azért azt lehet tudni, hogy az agykárosodás nem múlik el csak úgy, gyógyul meg pár nap alatt. Örökre megmaradhat, spoiler.

A sorozat karaktereinek háromnegyede idegesített min. egyszer, de leplet rá. Viszont nagyon szeretten a Catherine-Mary párost, mikor olyan női erővel dolgoztak együtt, spoiler. Továbbá Kenna, Henry, Greer, Olivia…stb. Rengetegen vannak. :D

Őszintén megvallva, nekem eléggé megtetszett a sorozat az összes hibája ellenére, bár most már inkább a karaktereket nem tudom kedvelni spoiler, a helyzetek azonban nyilván ilyenek voltak.

Jaaa, hááát, igeeen. Amin igazából a legjobban kiakadtam, nem a ruhák meg ilyesmik voltak, mert azt nem nagyon ismerem, szóval engem különösebben nem nagyon zavart. Engem a SZÓHASZNÁLAT borított ki. Vajon használtak akkoriban olyan szavakat, mint a „szexi"? Erre nem valami kifinomultabb szót használtak? És szerintem valamivel „régiesíthették” volna a párbeszédeket, néhány helyen.

És bármennyire is hangsúlyozzák királyként, királynőként az országért való hűséget és néha úgy érzem rám erőszakolják ezt a hazafiskodást, de lehet érezni rajta, át tudják adni ezt a feelinget. A The Lumineers Scotlandja pedig még egy lapáttal rátesz, zseniális.

Azt hiszem, követni fogom a negyedik évad eseményeit is, bár Mary karakteréért kezdett lankadni a kívácsiságom. Én azért még nem hagyok fel azzal a gondolattal, hogy összefoghatnak Elizabeth-tel és spoiler spoiler pedig már nem ugyanolyan a sorozat. :) Azt hiszem a kapcsolatuk hiányzik belőle.

agivagyok 

Két évad után értékelem most már a sorozatot, hátha a követőim még nem unják a Reign-nel kapcsolatos értesítéseimet… :D
Szóval én nagyon szkeptikusan kezdtem bele ebbe a sorozatba, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog (amúgy mindig így kezdődik…), de aztán két-három nap alatt ledaráltam egy évadot vizsgaidőszakban. De nem bántam meg. Hihetetlenül megszerettem, kevés olyan sorozatot találtam eddig, ami 40-45 perces részeket tartalmaz, és egy egész, sőt, most már mondhatom hogy két egész évadon keresztül leköt. A színészeket egyenesen imádom, Henrik tökéletesen alakított az első évadban, Adelaide Kane és Toby Regbo is nagyszerű, hihetetlen, hogy a kettejük karakterének kapcsolatáért mennyire odavagyok. Sírok, ha baj van köztük, és hihetetlenül örülök, ha boldogok. Team Francis for life!
Persze, nyilván lehetne támadni, hogy nem történelem hű, de én nem hiszem, hogy annak kellene lennie… :) Ez egy sorozat, szórakoztatásra készült, annak pedig tökéletes. Hiszem, hogyha a 21. században játszódna, fele ilyen érdekes sem lenne. Olyanból már úgyis annyi van… Ó és igen, a ruhák csodálatosak, a zenék pedig tökéletesen vannak összeválogatva!
Engem teljesen megfogott, tuti, hogy folytatni fogom még.

3 hozzászólás
Charityy 

Az első évadot imádtam és hamar le is daráltam. Megvett magának a történet és a meseszép ruhák, azokat órákig tudnám nézegetni :D Csavarosan indult már az elején és sose lehetett tudni hogy ki lesz a következő áruló.
A második évad kezdetével azonban jött egy kis mélyrepülés és unalmassá vált a sorozat. Szerencsére sikerült felhoznia magát és ismét élvezettel nézem.
Azt viszont sajnálom, hogy Mary udvarhölgyei olyan keveset szerepelnek valamint Francist is hiányolom. Túl sok lett az új szereplő és a régiekből kevés maradt meg. Pedig még csak három évados..

BookOwl 

Sokan mondják, hogy valójában a Reign egy romantikus fantasy és történelmi fikció, így el lehetne tekinteni attól, hogy mennyire nevetséges és helytelen történelmi szempontból. Csak az a baj, hogy a sorozat nem így adja el magát. A történelmi fikcióban többnyire kitalált szereplők a főbb karakterek, ők vannak a múltba helyezve (és még ott is, azért a történelmi keret megmarad). Itt meg vettek nagy történelmi neveket és azok köré írtak egy sztorit, ami kb. egy 21. századi gimnáziumban is történhetne. xD És tényleg csak a nevük ugyanaz. (Leszámítva azokat akiknek még a neve se az.)
Én nem vagyok az a néző, aki elkezd panaszkodni minden apróságnál, hogy „jaj, ez meg az nem így történt”. Szeretem a történelmi filmeket és sorozatokat, sokat nézem őket. És úgy gondolom, hogy ezek szórakoztatás céljából készült filmek, nem történelemkönyvek, tehát nem baj ha nem tökéletesen pontosak. (Bár értékelem ha azok.) Na, de ez a sorozat kiverte nálam a biztosítékot.
Az a baj, hogy a készítők nem bírták eldönteni, mit akarnak csinálni. Egy darabig úgy néz ki, mint egy kalandos történelmi fikció. Aztán átmegy romantikus drámába, átmegy tini szerelmes történetbe, következik a gagyi szerelmi háromszög. Aztán váratlanul bejön a képbe mindenféle lehetetlenség, innentől már történelmi fantasy-ról lehet beszélni. Aztán némi gyilkolászás és már sötétebb is a hangulat. De nem sokáig, visszatér a rózsaszín csillámpor és csili-vili ruháikban táncikálnak az üres jellemű lánykák, partikon flörtölnek az üres jellemű pasikkal. És kérdezi a néző jogosan, hogy mi ez? Mit nézek én? Egy nagy katyvaszt.
Akkor kezdtem el nézni amikor új volt a sorozat. Szóval még senki nem tudta igazán hogy milyen lesz. Az első évadot teljesen végignéztem, vártam hogy talán elkezd értelmes irányba fejlődni. A második évadban már nem is bírtam figyelni, hogy mi történik, annyira irritált az egész, így ott kb. a 8. részig jutottam és ezzel befejeztem. Nekem köszönöm szépen elég volt, szerintem elég sok esélyt adtam ennek a sorozatnak, elég nyitott voltam. De egyszerűen egyre nagyobb baromságok voltak benne.
Az összes szereplő irritáló (talán egyedül Sebastian és Kenna nem mentek az idegeimre, bár Kenna azért kérdéses…). Ráadásul a szereplők jelleme nem valósághű, senkinek nem az (itt nem is tudok kivételt felhozni) ! Így nem viselkedtek emberek ebben a korban. Elképzelhetetlen. De még kb. ma se tudom elképzelni… spoiler Na, mindegy… Csak ez volt az a pont a cselekményben, ahol végképp kiakadtam és nem bírtam tovább. Nevetséges…
A csillagokat arra kapja hogy szépek a ruhák, nagyon nem korhűek, de nagyon szépek. Meg néha jó zenék is vannak, amik szintén nagyon nem passzolnak a korszakhoz, de ezt már túltárgyaltam.

Zzsófi

1. évad:
Az első évad nem volt rossz, bár a közepe felé volt pár rész, aholnagyon untam. Ennek ellenére felkeltette az érdeklődésemet a sorozat iránt, és szerintem ez a lényeg. ~8 csillag

2. évad:
A 2. évad volt a legjobb, legizgalmasabb…. Kedvenc! ~9 csillag

3. évad
Bár még nem néztem végig a 3. évadot, megvan a véleményem róla. Erős mélyrepülést érzek, szinte az összes jó szereplő meghal/elköltözik… Nagyon haragszom ezért. Még nem csillagozom, csak ha végignéztem.
UPDATE:
Az utolsó négy rész fantasztikus, mindent megbocsátok! :D
7/10
4. évad.
Keveredik a …. rendesen…
Season 4 sucks.
Eddig 5/10.

Aurora97

Az egyik kedvenc sorozatom lett. Az egyetlen amit nagyon sajnáltam hogy Francis meghalt, tudom történelmi sorozat és így kellett lennie és mégis. Talán ezért is volt annyira megható a vége. Mert hiába voltak Mary-nek más férfiak az életében, számára Francis volt a Nagy Ő. Talán nem volt még sorozat ami alatt ennyit bőgtem volna.

3 hozzászólás
ClaryTris

Annyi csavar van benne, és annyi jó szereplő, hogy ő is kedvenc lett :D

Cersei

Történelmileg teljesen hiteltelen, a cselekmény néhol teljesen abszurd, és lassú, de valamiért mégis nézem.
Az értékelés egésze itt olvasható:
https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2017/05/30/reign-sorozat/


Népszerű idézetek

Theana 

Mary: Lehet, hogy Franciaországban élek, de a szívem egy skóté!

1x17

Theana 

Mária: Egy élet is számít. Minden élet számít.

2x01

Zzsófi

Francis: The world can be dark, Mary. Uncertain and cruel. The only thing that really matters is that we face it together. Whatever your future brings, you are my light.

2x04

Charityy 

Francis: Vannak dolgok, amiket nem lehet visszavonni.

Theana 

Francis: A megvetés még nem elég, hogy elítéljünk valakit.

2x18

Theana 

Sebastian: Csak azért vagyunk a kedvencei, mert soha nem kérünk tőle semmit.

(1. évad, 7. rész)

Zzsófi

MARY: We all die, Gideon. Question is what we stood for while we lived.

Theana 

Mária: A címem méreg.
Bash: Sajnálom. Bátor Mária, sajnálom.

2x20


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján