Az uralkodónő (2013–2017) 118

Mária a skótok híres királynője volt, akinek korai éveit dolgozza fel a sorozat. A fiatal lány 15 éves korában érkezik Franciaországba három társalkodónőjével és legjobb barátnőjével együtt, hogy Ferenc herceg jegyese legyen. Mária persze azonnal a francia udvar intrikáinak kereszttüzében… [tovább]

angol
Angol · Magyar
magyar

Képek 136

Szereposztás

Adelaide KaneMary Stuart
Megan FollowsCatherine királynő
Torrance CoombsSebastian
Toby RegboFrancis
Celina SindenGreer
Caitlin StaseyKenna
Anna PopplewellLola
Sean TealeLouis Condé
Jenessa GrantAylee
Alan Van SprangHenry király

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 84

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

zsebibaba007

#TeamFrancis.
Imaaaaadom. 2013 legjobb ujonca volt, igy 2015-re pedig az egyik kedvenc sorozatomma notte ki magat. Es igen, en nem Bash, hanem Francis parti vagyok. Imadom Toby Regbo akcentusat. ❤❤❤

6 hozzászólás
Nevra 

Még sok rész van vissza, de nem bírtam ki, hogy ne írjak egy értékelést, az eddig látottakról.
Pár napja tűnődtem, hogy mit nézzek. Néznék valami újat. És láttam, hogy Reign már várólistán van. Előtte még egy előzetest sem láttam, nem tudtam a sorozatról semmit. Megnéztem az adatlapját, megnyitottam a 4. képet amin Megan Follows volt. Első gondolat: ha ez a nő főszereplő lesz akkor most azonnal elkezdem a sorozatot. És láss csodát:D főszereplő. Elkezdtem nézni. Catherine királynő 5 másodperc után kedvencemmé vált. Imádom a karakterét. Zseniális, gyönyörű, agyafúrt, és még sorolhatnám. spoiler waaa. Kedvenc részek: mikor spoiler Henry király kicsit ellenszenves volt, voltak jó pillanatai, meg viccesek:D pl. spoiler az jó rész volt. Bas is azok közé tartozik akiket kedvelek. Na és Mary. Első perctől fogva ellenszenves.. róla ennyit. Francis se a szívem csücske.. Mary udvar"hölgyei", egyiket se kedvelem, főleg nem Lolat..irritáló spoiler..ahh..
Sok véleményben írták, hogy a zenék nem ahhoz a korhoz passzolnak. Én is észre vettem. És? Nem számít. Sokszor nagyon jól eltalálják. A táj és a kastély gyönyörű.:3 A ruhák…meghalok értük, gyönyörű szépek. Mennyi csodaszép ékszer.
Pár napja éjjel nappal csak ezt nézem.
Éljen Catherine Királynő! <3 már Ő a hátterem :DDD

agivagyok

Két évad után értékelem most már a sorozatot, hátha a követőim még nem unják a Reign-nel kapcsolatos értesítéseimet… :D
Szóval én nagyon szkeptikusan kezdtem bele ebbe a sorozatba, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog (amúgy mindig így kezdődik…), de aztán két-három nap alatt ledaráltam egy évadot vizsgaidőszakban. De nem bántam meg. Hihetetlenül megszerettem, kevés olyan sorozatot találtam eddig, ami 40-45 perces részeket tartalmaz, és egy egész, sőt, most már mondhatom hogy két egész évadon keresztül leköt. A színészeket egyenesen imádom, Henrik tökéletesen alakított az első évadban, Adelaide Kane és Toby Regbo is nagyszerű, hihetetlen, hogy a kettejük karakterének kapcsolatáért mennyire odavagyok. Sírok, ha baj van köztük, és hihetetlenül örülök, ha boldogok. Team Francis for life!
Persze, nyilván lehetne támadni, hogy nem történelem hű, de én nem hiszem, hogy annak kellene lennie… :) Ez egy sorozat, szórakoztatásra készült, annak pedig tökéletes. Hiszem, hogyha a 21. században játszódna, fele ilyen érdekes sem lenne. Olyanból már úgyis annyi van… Ó és igen, a ruhák csodálatosak, a zenék pedig tökéletesen vannak összeválogatva!
Engem teljesen megfogott, tuti, hogy folytatni fogom még.

3 hozzászólás
Charityy 

Az első évadot imádtam és hamar le is daráltam. Megvett magának a történet és a meseszép ruhák, azokat órákig tudnám nézegetni :D Csavarosan indult már az elején és sose lehetett tudni hogy ki lesz a következő áruló.
A második évad kezdetével azonban jött egy kis mélyrepülés és unalmassá vált a sorozat. Szerencsére sikerült felhoznia magát és ismét élvezettel nézem.
Azt viszont sajnálom, hogy Mary udvarhölgyei olyan keveset szerepelnek valamint Francist is hiányolom. Túl sok lett az új szereplő és a régiekből kevés maradt meg. Pedig még csak három évados..

Theana 

Igaz, még koránt sincs vége a sorozatnak, meg próbálom összefoglalni a gondolataimat, a véleményemet. Vége..

Legkedveltebb karakterem talán Mary és Francis voltak, együtt. Maryt nem szeretem Francis nélkül, Francist szintúgy spoiler. Bevallom őszintén, velem baromira elhitették, hogy ők tényleg így, ilyen viszonyban voltak, és ennyire szerették egymást.

Tetszettek a dalok, amiket választottak jelenetekhez, bizonyos részekhez, bár a sorozathoz EGYÁLTALÁN NEM illenek. 1500-as évek közepe körül járunk, és könnyűzenék hallatszódnak, miközben egy – gondolom – akkori táncot lejtenek. Néha, persze hallottam, hogy volt némi változás, és barokk kori műt választottak, de akkor is. Ha már történelmi, adjuk meg a módját.
De egyébként a zenék önmagában baromi jók, imádom őket.

Nem ismerem túlságosan Mary és Elizabeth, valamint az akkori Skócia-Franciaország-Anglia történetét, és azok részleteit (bár biztosan utána fogok nézni), de azért nem kevés korszerűtlenség van benne. (Ha már törnélemi, akkor – engem mondjuk kicsit érdekelne, hogyan sminkelték magukat a nők,vagy hasonló elfoglaltságokat hogyan végeztek.) És, ha valaki nem is ismeri részletesen a történelmet, azért azt lehet tudni, hogy az agykárosodás nem múlik el csak úgy, gyógyul meg pár nap alatt. Örökre megmaradhat, spoiler.

A sorozat karaktereinek háromnegyede idegesített min. egyszer, de leplet rá. Viszont nagyon szeretten a Catherine-Mary párost, mikor olyan női erővel dolgoztak együtt, spoiler. Továbbá Kenna, Henry, Greer, Olivia…stb. Rengetegen vannak. :D

Őszintén megvallva, nekem eléggé megtetszett a sorozat az összes hibája ellenére, bár most már inkább a karaktereket nem tudom kedvelni spoiler, a helyzetek azonban nyilván ilyenek voltak.

Jaaa, hááát, igeeen. Amin igazából a legjobban kiakadtam, nem a ruhák meg ilyesmik voltak, mert azt nem nagyon ismerem, szóval engem különösebben nem nagyon zavart. Engem a SZÓHASZNÁLAT borított ki. Vajon használtak akkoriban olyan szavakat, mint a „szexi"? Erre nem valami kifinomultabb szót használtak? És szerintem valamivel „régiesíthették” volna a párbeszédeket, néhány helyen.

És bármennyire is hangsúlyozzák királyként, királynőként az országért való hűséget és néha úgy érzem rám erőszakolják ezt a hazafiskodást, de lehet érezni rajta, át tudják adni ezt a feelinget. A The Lumineers Scotlandja pedig még egy lapáttal rátesz, zseniális.

Azt hiszem, követni fogom a negyedik évad eseményeit is, bár Mary karakteréért kezdett lankadni a kívácsiságom. Én azért még nem hagyok fel azzal a gondolattal, hogy összefoghatnak Elizabeth-tel és spoiler spoiler pedig már nem ugyanolyan a sorozat. :) Azt hiszem a kapcsolatuk hiányzik belőle.

Zzsófi

1. évad:
Az első évad nem volt rossz, bár a közepe felé volt pár rész, aholnagyon untam. Ennek ellenére felkeltette az érdeklődésemet a sorozat iránt, és szerintem ez a lényeg. ~8 csillag

2. évad:
A 2. évad volt a legjobb, legizgalmasabb…. Kedvenc! ~9 csillag

3. évad
Bár még nem néztem végig a 3. évadot, megvan a véleményem róla. Erős mélyrepülést érzek, szinte az összes jó szereplő meghal/elköltözik… Nagyon haragszom ezért. Még nem csillagozom, csak ha végignéztem.
UPDATE:
Az utolsó négy rész fantasztikus, mindent megbocsátok! :D
7/10
4. évad.
Keveredik a …. rendesen…
Season 4 sucks.
Eddig 5/10.

Aurora97 

Az egyik kedvenc sorozatom lett. Az egyetlen amit nagyon sajnáltam hogy Francis meghalt, tudom történelmi sorozat és így kellett lennie és mégis. Talán ezért is volt annyira megható a vége. Mert hiába voltak Mary-nek más férfiak az életében, számára Francis volt a Nagy Ő. Talán nem volt még sorozat ami alatt ennyit bőgtem volna.

3 hozzászólás
ClaryTris

Annyi csavar van benne, és annyi jó szereplő, hogy ő is kedvenc lett :D

Cersei

Történelmileg teljesen hiteltelen, a cselekmény néhol teljesen abszurd, és lassú, de valamiért mégis nézem.
Az értékelés egésze itt olvasható:
https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2017/05/30/reign-sorozat/

Shauna

Nem igazán tetszett ez a sorozat. Óriási hullámvölgyei voltak, egyes részek zseniálisak voltak, mások pedig egyszerűen szánalmasak.
A megvalósítás már az első perctől kezdve nem tetszett, a ruhák, az ékszerek, a beszédstílus nem volt korhű.
A történelmi eseményeket nagyrészt követte a sorozat, de engem nagyon zavart, hogy próbálták elhitetni a nézőkkel, hogy megakadályozhatók egyes események és volt hogy több részt erre a huzavonára építettek (Meghal? Nem hal meg? Megmentsék? Hozzámenjen? Ne menjen?), de igazából mindenki tisztában volt azzal, hogy ezek az események egyszer be fognak következni, nem lehet előlük kitérni.
Catherine Medici volt a legjobb karaktere a sorozatnak. Voltak ugyan mélypontjai, de legtöbbször ő vitte előre a sorozatot és sokszor csak miatta néztem meg egy újabb részt.
Mary legtöbbször az agyamra ment. Eszméletlenül sokszor csináltak belőle az írók egy nyafogó, szerencsétlent, akiről mindent lehetett hinni, csak azt nem, hogy királynő. Viszont voltak olyan jelenetek amikor tündökölt és legszívesebben összecsaptam volna a kezem és felkiáltottam volna, hogy „Ez az, ez az igazi Mary!”.
Az udvarhölgyeit, bocsánat barátnőit (hogy mi???) legszívesebben egy jó nagy péklapáttal ütöttem volna addig, amíg mozognak. Rettentően idegesítettek, talán Greer volt a legelviselhetőbb, neki talán még agysejtjei is voltak, de a többiekről nem szeretnék nyilatkozni.
Elizabeth pedig egyszerűen szörnyű volt. Ez a nő, aki végig bőgte a jeleneteit, fűvel fával összefeküdt nem az a királynő, aki felvirágoztatta Angliát, akinek az uralkodását az Aranykornak nevezik, aki tengeri és kereskedelmi nagyhatalmat faragott Angliából…
Rengeteg olyan mozzanata volt a sorozatnak, amikor nem értettem, hogy ezek mégis hogy tartoznak egy királyi palota életéhez… (pl.: Sorozatgyilkosság egy faluban. Ez szörnyű, de hogy jön ide??) A legtöbb ilyen esemény csak azért kellett, hogy képernyőn tartsák Bash-t, akinek a karaktere az első perctől kezdve felesleges és értelmetlen volt, vagy lehet volt értelme, csak én nem jöttem rá micsoda…
A sok negatívumtól eltekintve voltak igazán jó részei a sorozatnak, amikor a karakterek nem elégedetlen, nyafogó kamaszokként viselkedtek, hanem uralkodókként, de ezek nagyon ritkák voltak.
Ha valaki szeretne megismerkedni Mary történetével, annak nem ezt a sorozatot ajánlanám. Tény, hogy bemutatja a „másik oldalt”, hiszen Elizabeth szemszögét már mindenki ismeri, de ez a sorozat meglehetősen bugyuta lett…


Népszerű idézetek

Theana 

Mary: Lehet, hogy Franciaországban élek, de a szívem egy skóté!

1x17

Theana 

Mária: Egy élet is számít. Minden élet számít.

2x01

Zzsófi

Francis: The world can be dark, Mary. Uncertain and cruel. The only thing that really matters is that we face it together. Whatever your future brings, you are my light.

2x04

Charityy 

Francis: Vannak dolgok, amiket nem lehet visszavonni.

Theana 

Francis: A megvetés még nem elég, hogy elítéljünk valakit.

2x18

Zzsófi

MARY: We all die, Gideon. Question is what we stood for while we lived.

Theana 

Sebastian: Csak azért vagyunk a kedvencei, mert soha nem kérünk tőle semmit.

(1. évad, 7. rész)

Theana 

Mária: A címem méreg.
Bash: Sajnálom. Bátor Mária, sajnálom.

2x20


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján