Az uralkodónő (2013–2017) 151

Mária a skótok híres királynője volt, akinek korai éveit dolgozza fel a sorozat. A fiatal lány 15 éves korában érkezik Franciaországba három társalkodónőjével és legjobb barátnőjével együtt, hogy Ferenc herceg jegyese legyen. Mária persze azonnal a francia udvar intrikáinak kereszttüzében… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 140

Szereposztás

Adelaide KaneMary Stuart
Megan FollowsCatherine királynő
Torrance CoombsSebastian
Toby RegboFrancis
Celina SindenGreer
Caitlin StaseyKenna
Anna PopplewellLola
Sean TealeLouis Condé
Jenessa GrantAylee
Alan Van SprangHenry király

További szereplők

Kedvencelte 98

Várólistára tette 276


Kiemelt értékelések

zsebibaba007

#TeamFrancis.
Imaaaaadom. 2013 legjobb ujonca volt, igy 2015-re pedig az egyik kedvenc sorozatomma notte ki magat. Es igen, en nem Bash, hanem Francis parti vagyok. Imadom Toby Regbo akcentusat. ❤❤❤

6 hozzászólás
Nevra

Még sok rész van vissza, de nem bírtam ki, hogy ne írjak egy értékelést, az eddig látottakról.
Pár napja tűnődtem, hogy mit nézzek. Néznék valami újat. És láttam, hogy Reign már várólistán van. Előtte még egy előzetest sem láttam, nem tudtam a sorozatról semmit. Megnéztem az adatlapját, megnyitottam a 4. képet amin Megan Follows volt. Első gondolat: ha ez a nő főszereplő lesz akkor most azonnal elkezdem a sorozatot. És láss csodát:D főszereplő. Elkezdtem nézni. Catherine királynő 5 másodperc után kedvencemmé vált. Imádom a karakterét. Zseniális, gyönyörű, agyafúrt, és még sorolhatnám. spoiler waaa. Kedvenc részek: mikor spoiler Henry király kicsit ellenszenves volt, voltak jó pillanatai, meg viccesek:D pl. spoiler az jó rész volt. Bas is azok közé tartozik akiket kedvelek. Na és Mary. Első perctől fogva ellenszenves.. róla ennyit. Francis se a szívem csücske.. Mary udvar"hölgyei", egyiket se kedvelem, főleg nem Lolat..irritáló spoiler..ahh..
Sok véleményben írták, hogy a zenék nem ahhoz a korhoz passzolnak. Én is észre vettem. És? Nem számít. Sokszor nagyon jól eltalálják. A táj és a kastély gyönyörű.:3 A ruhák…meghalok értük, gyönyörű szépek. Mennyi csodaszép ékszer.
Pár napja éjjel nappal csak ezt nézem.
Éljen Catherine Királynő! <3 már Ő a hátterem :DDD

agivagyok

Két évad után értékelem most már a sorozatot, hátha a követőim még nem unják a Reign-nel kapcsolatos értesítéseimet… :D
Szóval én nagyon szkeptikusan kezdtem bele ebbe a sorozatba, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog (amúgy mindig így kezdődik…), de aztán két-három nap alatt ledaráltam egy évadot vizsgaidőszakban. De nem bántam meg. Hihetetlenül megszerettem, kevés olyan sorozatot találtam eddig, ami 40-45 perces részeket tartalmaz, és egy egész, sőt, most már mondhatom hogy két egész évadon keresztül leköt. A színészeket egyenesen imádom, Henrik tökéletesen alakított az első évadban, Adelaide Kane és Toby Regbo is nagyszerű, hihetetlen, hogy a kettejük karakterének kapcsolatáért mennyire odavagyok. Sírok, ha baj van köztük, és hihetetlenül örülök, ha boldogok. Team Francis for life!
Persze, nyilván lehetne támadni, hogy nem történelem hű, de én nem hiszem, hogy annak kellene lennie… :) Ez egy sorozat, szórakoztatásra készült, annak pedig tökéletes. Hiszem, hogyha a 21. században játszódna, fele ilyen érdekes sem lenne. Olyanból már úgyis annyi van… Ó és igen, a ruhák csodálatosak, a zenék pedig tökéletesen vannak összeválogatva!
Engem teljesen megfogott, tuti, hogy folytatni fogom még.

3 hozzászólás
Heni_D

Az uralkodónő című sorozatot már évek óta terveztem megnézni és most végre
rávettem magam. Az első rész még nem igazán fogott meg, de ahogy haladtam a történettel egyre inkább magába szimpantott ez az intrikákkal és ármányokkal teli szenvedélyes sorozat. Meg van benne minden amit szeretek: titok, misztikum, romantika és harc. Annyira imádtam, hogy két hét alatt ledaráltam mind a négy évadát. Voltak kedvenc szereplőim, de kettőt mindenképpen szeretnék kiemelni:

#1.Ferenc
Ferenc a francia trónörökös, aki abszolút a kedvenc szereplőm volt. Igazságos, jószívű és becsületes fiatal férfi, aki bármit megtenné azokért, akiket szeret. Ő valójában a szőke herceg fehér lovon. Na lám, még is létezik! :)

#2. Károly
Károly Ferenc öccse, aki teljesen az ellentéte bátyjának. Károly befolyásolható, szeretetre éhes, önző és egyben ravasz fiú. Ennek ellenére én még is nagyon szerettem a karakterét, mert bár sokszor bevertem volna neki egy jobb egyenest, hogy h" térj már észhez!"Még is sokszor sajnáltam és együttéreztem vele, mert nem volt könnyű élete és választása sem igen volt az életben.

Most egy kicsit szomorúnak érzem magam, mert vége lett. De Erzsébet, angol királynő miatt nagyon kíváncsi lettem a Tudor családra is, ezért nagy valószínűséggel júniusban belekezdtek a Tudorok című sorozatba. :)

Zahra 

Az első évadot imádtam és hamar le is daráltam. Megvett magának a történet és a meseszép ruhák, azokat órákig tudnám nézegetni :D Csavarosan indult már az elején és sose lehetett tudni hogy ki lesz a következő áruló.
A második évad kezdetével azonban jött egy kis mélyrepülés és unalmassá vált a sorozat. Szerencsére sikerült felhoznia magát és ismét élvezettel nézem.
Azt viszont sajnálom, hogy Mary udvarhölgyei olyan keveset szerepelnek valamint Francist is hiányolom. Túl sok lett az új szereplő és a régiekből kevés maradt meg. Pedig még csak három évados..

kamububu 

Tulajdonképpen fogalmam sincs, miért néztem végig ezt a sorozatot. Legvalószínűbb, hogy csak azért, mert utálok félbe hagyni dolgokat.
A trailer és az első rész alapján egészen ígéretesnek tűnt, de aztán hamar kiderült, hogy ez egy újabb Gossip Girl lesz, csak még drágább és még csicsásabb kiadásban.
Amire ez a sorozat jó volt, az az, hogy végre nem csak úgy találkozhat a néző a történelmi alakokkal, ahogy a töri órán a suliban, amikor megtanultunk egy ország történelméből háromszáz évet, majd az egészet eldobtuk, átnyergeltünk másik országra, ugyanúgy átvettünk háromszáz évet, és így tovább. Itt végre el lehetett helyezni a dolgokat egy a történelem oktatásra merőleges síkon is: kik a kortárs uralkodók, milyen események történtek, mik voltak azok a társadalmi, gazdasági nehézségek, amik felmerültek ezen évtizedekben.
Az elején még vettem a fáradságot és utána néztem néhány dolognak, de aztán ahogy elvadult a sorozat, ezért erről a kutakodásról hamar le is szoktam, mert az lett az érzésem, hogy a történelmet kellene meghamisítani ahhoz, hogy információkat találjak. :) Persze, erre mondjuk, hogy csak egy történelmi fikció volt.
Engem egyébként zavart az, hogy eladták (vagy legalábbis próbálták) az egészet egy kvázi-hiteles kosztümösnek, közben meg alákevertük a 21. század könnyűzenéjét. A „kedvencem” egyértelműen az volt, amikor az ötven árnyalat zenéje ment a sorozatban barokkosított hangszereléssel…
A szereplőválasztások és a karakterek is elég vegyesre sikeredtek. Persze ez mit sem számított, mert mire megszoktam valakit, addigra általában meg is váltunk tőle. A sorozatot szerintem Medici Katalin karaktere vitte egyébként a hátán. Egy párszor gondolkodtam azon, hogy abbahagyom az egészet, de általában akkor ő villantott megint valami olyat, ami miatt végül tovább nézhetővé vált.
A sorozatban voltak nagy hullámvölgyek. Az első évad utolsó harmada és a második évad közepe között már most nem emlékszem, hogy mi történt, annyira nem kötött le. A harmadik évad közepe is kisebb szenvedés volt. Mondjuk nem segített az sem, hogy spoiler. A negyedik évad egy igazi ámokfutás volt, semminek nem volt értelme, de legalább nagyon erőltettük. A sorozat lezárása pedig a Worst Ever kategória különdíjasa eddig. Nyilvánvalóan számítani lehetett rá, hogy így lesz vége, de az, ahogy ezt felvezették, pontosabban ahogy nem, az kicsit hirtelen jött.

Zzsófi

1. évad:
Az első évad nem volt rossz, bár a közepe felé volt pár rész, aholnagyon untam. Ennek ellenére felkeltette az érdeklődésemet a sorozat iránt, és szerintem ez a lényeg. ~8 csillag

2. évad:
A 2. évad volt a legjobb, legizgalmasabb…. Kedvenc! ~9 csillag

3. évad
Bár még nem néztem végig a 3. évadot, megvan a véleményem róla. Erős mélyrepülést érzek, szinte az összes jó szereplő meghal/elköltözik… Nagyon haragszom ezért. Még nem csillagozom, csak ha végignéztem.
UPDATE:
Az utolsó négy rész fantasztikus, mindent megbocsátok! :D
7/10
4. évad.
Keveredik a …. rendesen…
Season 4 sucks.
Eddig 5/10.

Aurora97

Az egyik kedvenc sorozatom lett. Az egyetlen amit nagyon sajnáltam hogy Francis meghalt, tudom történelmi sorozat és így kellett lennie és mégis. Talán ezért is volt annyira megható a vége. Mert hiába voltak Mary-nek más férfiak az életében, számára Francis volt a Nagy Ő. Talán nem volt még sorozat ami alatt ennyit bőgtem volna.

3 hozzászólás
Cersei

Történelmileg teljesen hiteltelen, a cselekmény néhol teljesen abszurd, és lassú, de valamiért mégis nézem.
Az értékelés egésze itt olvasható:
https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2017/05/30/reign-sorozat/

ClaryTris

Annyi csavar van benne, és annyi jó szereplő, hogy ő is kedvenc lett :D


Népszerű idézetek

Theana 

Only one queen can survive.

(4. évad, 3. rész)

Theana 

Mary: Lehet, hogy Franciaországban élek, de a szívem egy skóté!

(1. évad, 17. rész)

Theana 

Mária: Egy élet is számít. Minden élet számít.

(2. évad, 1. rész)

Theana 

Francis: A megvetés még nem elég, hogy elítéljünk valakit.

(2. évad, 18. rész)

Theana 

Sebastian: Ferenc! Mindenki téged keres. Utánad küldtek.
Ferenc: Lovagoltam.
Sebastian: Tényleg? Kin?

1. évad 1. rész – Pilot
Theana 

Sebastian: Csak azért vagyunk a kedvencei, mert soha nem kérünk tőle semmit.

1. évad 7. rész – Left Behind
Zahra 

Francis: Vannak dolgok, amiket nem lehet visszavonni.

Zzsófi

Francis: The world can be dark, Mary. Uncertain and cruel. The only thing that really matters is that we face it together. Whatever your future brings, you are my light.

2. évad 4. rész – The Lamb and the Slaughter
Theana 

Mária: A címem méreg.
Bash: Sajnálom. Bátor Mária, sajnálom.

(2. évad, 20. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján