Haereul Poomeun Dal (2012–2012) 18

The Moon That Embraces the Sun / The Moon Embracing The Sun / The Sun and the Moon · 해를 품은 달
65' · dél-koreai · dráma, romantikus, fantasy, sorozat, történelmi !
1 évad · 20 rész

A történet Lee Hwon csoszoni király és Wol egy sámánnő titkos szerelmét meséli el. Wol Heo Yeon Woo néven látta meg a napvilágot egy nemesi család sarjaként és nyerte el Hwon koronaherceg szívét. Ellenségei féltékenyek voltak rá és a családja pozíciójára ezért szervezkedtek ellene és… [tovább]

Szereposztás

Kim Soo HyunLee Hwon
Han Ga InHeo Yeon Woo
Jung Il WooYang Myung
Kim Min SeoYoon Bo Kyung
Song Jae RimKim Jae Woon
Kim Yoo JungHeo Yeon Woo (fiatal)
Yeo Jin GooLee Hwon (fiatal)
Kim Myung Soo (1966)cameo
Song Jae HeeHeo Yeom
Sun Woo Jae DukHeo Young Jae

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Shad 

Tehát leszögezném az első 5,5 részt túl kell élni. Nem mondom, hogy a fiatalabb korosztály rosszul játszott, sőt… ellenben játszva, röhögve is bele tudtuk volna rakni az 5,5 részt maximum 1-1,5be…Sztoriban tulajdonképpen nem sok extra, az egyetlen pikantériája, hogy itt már az elején elérjük azt, hogy megkapja a koronahercegnői címet, csak hát ugye ezek a fránya összeesküvések…Nem mondhatnám, hogy a gonosz oldal olyan isten igazából okos oldal lett volna. Szó-szó, de igazából én úgy éreztem ez inkább volt romantikus szösszenet és a két főszereplő kapcsolatán volt a hangsúly , mint bármi máson.
Karakterek? az egyszer biztos, hogy a színészek/színésznők felhasználták a vízháztartásuk több mint felét, de legalábbis a férfi részleg tuti. Kim Soo Hyun könnyei lehetnek etalonok:D ekkora gyönyörű könnyeket kicsalogatni magából művészet:P Ettől függetlenül szerettem a karakterét, mert okos, intelligens és erős uralkodó lett belőle, aki kristály tisztán átlátta a helyzeteket. Egyedül Yeon Woo volt képes kizökkenteni. A fiatalkori Yeon Woo annyira szikrázóan szép volt, hogy a felnőttkorit alakító Han Ga In-t inkább árnyéknak éreztem. Egyetlen jó pontja, hogy valahogy tetszett a hangja. Megnyugtató volt. Kicsit sajnáltam, hogy nem használták ki az intelligenciáját a karakternek, de legalább nem volt hátráltató megmentendő hercegnő típus sem. Yang Myung ahh szerettem az őrlődő karakterét , az álmosolyát, amivel elrejtette a fájdalmát. A felnőttkori Woon szívdöglesztő egy testőr volt, mindenkinek egy ilyet! :D de alapvetően mindegyik karakter rendben volt.
Kinek? nah ez már nehezebb. Nagyon nagy konspirációk nincsenek, ergo agyatlan estékre megteszi. Az érzékenyebbek nyugodtan odakészíthetnek egy 200-s zsepit, engem ugyan csak egyszer érintett meg, de tény, hogy hektoliternyi könny folyt el benne. Aranyos a fő pár és egy pillanatra sem inog meg a szerelmük. Nem volt kiemelkedő darab, de talán annyira nem is volt vészes és ahogy mondtam az első 5-6 részt túl kell élni… túl lassú és hosszú a bevezetés, utána viszont nézeti magát.

kkata76 

Egyáltalán nem rosszabb, mint általában a többi sageuk, sőt. Vannak ismerős fordulatok (mondjuk részemről olyan sorozatokból, amelyek ez után készültek), és van kb. másfél rész még az elején, amit kicsit vontatottnak éreztem.
Kell hozzá zsebkendő, de sokat lehet nevetni is, és végigizgulhatja aki megnézi.
Ha másért nem is, a színészek miatt feltétlenül, a fiatalok is jók voltak az elején, aztán Kim Soo Hyun és Jung Il Woo nagyon jók, és persze Jung Eun Pyo mellékszerepben. Nekem tetszett és bátran ajánlom mindenkinek, aki nem ijed meg az érzelmesebb történetektől. (Azért a rend kedvéért hozzáteszem, hogy a drámát mindig ellensúlyozza a humor).

5 hozzászólás
Lin

Rengeteget sírnak benne, főleg a férfi színészek. A sztori elég bizarr, de nem eléggé, hogy paródiának lehessen felfogni. A gyerekkori részek tényleg jobbak, de a pöttyösorrú főszereplőnő hangja szerintem igen kellemes és a játéka sem rosszabb, mint a férfi kollégáié (ami nem egy nagy dicséret). Végégnézhető, de csak fejből kibámulvós állapotban, nem egy iq-s sorozat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján