Shinui (2012–2012) 22

Faith / The Great Doctor · 신의
60' · dél-koreai, koreai · dráma, romantikus, fantasy, sorozat, történelmi 16
1 évad · 24 rész

Choi Young 29 évesen már tábornoki rangban szolgál, a Woo Dal Chi, azaz a goryeói király testőrségének parancsnoka. A mongol Yuan-dinasztiából feleséget választó, friss, goryeói királyt, Kongmint kíséri haza a goryeói fővárosba, amikor megtámadják őket, és az ifjú királynét halálosan… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Lee Min HoChoi Young
Kim Hee SeonEun Soo
Ryu Deok HwanKing Gongmin
Park Se YoungPrincess Nogoog
Lee Byung JoonJo Il Shin
Lee PhillipJang Bin
Kim Mi KyungChoi udvarhölgy
Yoon Kyun SangDeok Man
Ji Yoon HoJi Ho
Oh Gwang RokJövendőmondó (ep.1)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Shad 

Most megpróbálom összeszedni az érzéseimet a sorozatra visszanézve:) Az első 10-12 rész után úgy voltam vele ez maximum 8 pont, mert az egész drámát Lee Min Ho cipeli a hátán. Eun Soo karaktere egyenesen irritáló volt számomra, egyenesen buta volt és csak miután Choi Young vagy 10-15 alkalommal is megmentette kezdett megjönni az esze és nem sipítozott állandóan. Más felől viszont,azt hiszem Choi Young megkövesedett szívét/lelkét csak egy ilyen szeleburdi levakarhatatlan nő tudta áttörni. Valahol a sorozat felénél viszont már kezdett orvoshoz méltóan viselkedni és gondolkozni és esküszöm meg is szépült:D Az elején a kikent-kifent hebrencs a végén pedig már az alig valami smink és talán a hajviselet is megváltoztatta az egész karaktert.
Karakterekről jut eszembe a királyi párt imádtam, minden emberségükkel, gyengeségükkel, erősségükkel. Nagyon szerettem a testőrség és a kémhálózat karaktereit, a doktort mind-mind szerethetőek voltak. Érdekes volt a politikai rendszer, hogy sokszor mi fogta meg egy-egy uralkodó kezét és miért nem lehetett gyorsan lerendezni a dolgokat.
A végén éreztem egy-két kisebb-nagyobb logikai gigszert, de úgy döntöttem Nem érdekel és minden hibája ellenére(volt jóóó pár) igenis megadom a 10 csillagot:)
ps:egyszerűen nem értem, hogy képes egy színész a szemével ennyi fajta érzelmet kifejezni (Lee Min Ho)…

Aprile

Azt hiszem, Lee Min Ho-t sehol sem szerettem annyira, mint Choi Young szerepében. Nem vagyok oda a történelmi doramákért, de már az első pár rész után felvéstem a top 10-es listámra a Faith-t.:) Imádom az időutazós sztorikat, de itt hihetetlenül jó volt a kémia, a lendület, a fordulatok… egyszerűen tökéletes darab számomra.:)

Adrienn_Hujder

A legjobb dorama, amit eddig láttam. Annak ellenére, hogy misztikus szál is van benne, rengeteget lehet tanulni a koreai történelemről belőle. Nagyon érdekes a politikai szál, hogy a király hogyan próbál bábkirályból valódi vezetővé válni, az ellenségei pedig hogyan próbálják kordában tartani és eltaposni. A szerelmi szál pedig… gyönyörű. Mind Choi Young és a doktornő, mind a király és a királyné közötti. Az utolsó pár részt olyan izgalommal, félelemmel és feszültséggel telve néztem végig, ahogyan más film esetében még soha (és persze, végigbőgtem XD ).

kecsan

Az első dorama volt amit láttam olyan ,mint az első szerelem,felejthetetlen,utánozhatatlan. Minden hibájával együtt imádom!

Gali

Alapjáraton nem szeretem az időutazós romantikus sorozatokat, de ennek megadtam az esélyt. Szeretem, hogy ez a sorozat is azok közé tartozik, amiknek úgy mond nem túl jó az első része. Legalábbis az a személyes tapasztalatom, hogy nem minden sorozat jól vezeti fel a kezdést, még akkor is, ha a doramák egyből belecsapnak a lecsóba/cselekménybe.

Szépen fejlődtek a karakterek és jól meghatározható, hogy kiket kell imádni, utálni vagy sajnálni. Csaj ajánlani tudom, minden benne van, aminek benne kell lennie. ^^

오르쉬

Életem első koreai sorozata… és azóta nem tudom abbahagyni, mindennap nézek koreai dorámákat… .)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján