Királynő egy hétre (2017–2017) 22

Seven Day Queen / Queen For Seven Days · 7일의 왕비 (7 Ilui Wangbi)
60' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat, történelmi 15 !
1 évad · 20 rész

1 díj · 3 jelölés

Ha valaki a királycsaládba házasodik, a gondmentes élet garantálva lesz. Shin Chae Kyung egy meghatározó és erős politikus lánya, a Joseon dinasztia idején. Beleszeret a koronahercegbe Lee Yukba aki féltestvére zsarnoksága alatt él, míg egyik nap meg nem koronázzák. A trón megszerzése után… [tovább]

koreai · angol
koreai · angol

Képek 68

Szereposztás

Park Min YoungDangyeong királyné
Yeon Woo JinJungjong király
Lee Dong GunYeonsangun király
Hwang Chan SungSeo Noh
Son Eun SeoJang Nok Soo
Kang Ki YoungJo Gwang O
Park Won SangPark Won Jong
Jang Hyun SungShin Soo Geun
Kang Shin IlIm Sa Hong
Song Ji InShin-Bi királyné

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Theana 

Nagyon megszerettem ezt a drámát, utoljára a Goblin miatt maradtam fent hajnali háromig hatig, annyira érdekelt a folytatás, és ennek a sorozatnak a főszereplői annyira a szívemhez nőttek, hogy muszáj volt ezúttal is, na. Nem volt tökéletes, a szerelmi háromszögek szenvedések nagy ellenségeim, de annyira elvarázsolt Chae Gyung és Nak Woo, vagy hívjuk akárhogy, hogy minden más teljesen eltörpült mellettük. Nagyon erős páros, gyönyörűen kibontották a szerelmüket, ennek a csúcspontja egyértelműen spoiler volt. És ettől vált még erősebbé ez a kapcsolat, hogy spoiler. Nemcsak rózsaszín hab meg cseresznye volt itt, ami nem mellesleg irtó aranyos és kedves volt, mert a színészek olyan törődéssel bántak egymással, hogy egyszerűen a tekintetükből is sugárzott a tisztelet, az ámulat, a vonzalom, hanem küzdelem is saját magukban, egymással, egymásért. Az pedig a legcsodálatosabb momentuma volt, amikor egyenlő félként kezelte Chae Gyungot, mint párját és ezt szavakkal is kifejezte, ugyanez fordítva, semmi alá-fölérendeltség. Gyönyörűen vitték a képernyőre ezt a kapcsolatot. A hercegnek olyan kedves mosolya van, hogy hihetetlen, Min Young meg ahogy bohóckodott vele… imádnivaló páros.

A képi világ nagyon szép, a díszletek és a ruhák… A ruhák! Gyönyörűek a jelmezek, látszik, hogy egy kicsit más kor a dinasztián belül. A zene… :) Kedvenc a nyitó theme és a Dreaming, ezek annyira keservesek, annyira jól illenek az alap történethez, az üzenethez. A cselekmény csavaros, néha már túldramatizált, de nem jobban, mint más sageuknál, engem kifejezetten lekötött, bár a vége ugye nálam teljesen kicsapta a biztosítékot, így a fordulatok csak még jobban rátettek. De egyébként szerintem teljesen élvezhető. A karaktereket szépen bontogatták, a királyt, a herceget és Chae Gyungot. Van benne a műfajhoz hű humor, amit nagyon szerettem, megvannak a maga tipikus szereplői. Röviden tömören a klasszikus felállás szinte mindenben.

Na, most, hogy elmondtam az összes pozitívumot… A vége.
Nem ismertem a szóbeszédet/legendát/történelmi tényfoszlányt, legyen ez bármi is, amin alapszik a sorozat, úgyhogy a szereplők iránti imádatom miatt utánakerestem, és nem tudtam, hogy ennyire komoly volt a sztori. Fájdalmas és igazságtalan történet, ami ebben a sorozatban igazából egy vonal a papíron, minden más pedig annyira ki van színezve és formázva, hogy egy komplett festmény lett belőle a végére. Engem igazából nem is zavartak a változtatások, nyilván valahogy emészthetőbbé kellett tenni a nézőközönségnek a történetet és nem akartak bele 13 éves színészeket rakni, hogy elhálják a nászéjszakát. Van egy érzésem, hogy Chae Gyung és a herceg kapcsolata sem volt ennyire aranyos és édibédi, mint ahogy itt ábrázolták, főleg úgy, hogy a történészek nem is tudják az eredeti nevét a királynénak. Kicsit túlozva, de megmutatták azért a kapcsolatukat és szépen hangsúlyozták, szóval szerintem ez teljesen rendben van így. A király zsarnokságát is nagyon jól érzékeltették, érdekes szállal színesítették (paranoia) a karakterét, én speciel nem tudtam utálni, pedig voltak húzásai. Szóval minden tök simán ment a 18. részig, tudtam kire mi fog várni, vagyis gondoltam én. Mert ezt annyira kicsavarták… A feltételezett történelmet igazán megtarthatták volna, mert szerintem sokkal, de sokkal jobban ütött volna, spoiler. spoiler, de ez egyáltalán nem illik bele a valós történésekbe. Ennek a befejezésnek enyhíteni akarták a végét, pedig ebben nem volt semmilyen enyhítésre való. Ide kellett volna a komoly lezárás. Egyszerűen kívánkozott már. spoiler Ez annyira jó vég lett volna… Nem egy a sok közül. Ezért gáz az a rész is, spoiler. A cím pedig max. királyné lehetne, nem királynő, de mindegy, ez igazából lényegtelen ahhoz a tényhez képest, hogy sikerült majdnem jó fordított címet adni ennek a sorozatnak. El sem hiszem. spoiler.
Én egyszerűen nem tudom, mi az oka annak, hogy ennyi év után sem esik le senkinek, hogy a kevesebb néha több? Vagy hogy nem kell mindennek ugyanúgy végződnie? spoiler

3 hozzászólás
Tina98 

Az eleje annyira jól indult. Utánna közepe felé nekiállt idegesíteni egypár szereplő, valamikor már annyira hogy legszívesebben a falba vertem volna a fejemet.

Kedves_Könyvek

Annyira jó lehetőség és annyira el lett a közepe felé rontva… Leginkább az ok-okozati viszony zavart és néhány szereplő szélsőséges jelleme.

ParkYeonSeul 

Jó sorozat lett volna, de a vége!
A végét nagyon elrontották, se füle-se farka, nem lehet pontosan érteni, hogy akkor most mi van.
Az elején nagyon tetszett, a közepén azért már voltak bajok, de az a vég!!!
A levonásokat spoiler, a sok szereplő akik nem haltak, meg csak a végén, ChaeKyung és a Herceg(mert nekem Ő herceg maradt) sok szenvedése és a VÉGE kapja.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Shin Chae-Kyung: [to her mother] Wow, this is delicious! You didn't cook this, did you?

1. évad 14. rész
Theana 

Some relationships can only be protected by being separeted.

1. évad 20. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján