Hwarang (2016–2017) 23

A Silla királyság idején játszódó, fiktív drámasorozat története egy jóképű és tehetséges fiatalemberekből megalakuló elit csoport, a Hwarang körül bonyolódik. Az anyakirályné kezdeményezésére létrehozott Hwarang hivatott változást hozni az állam történetében. Ezek a fiatalok eszük és fegyvereik… [tovább]

Képek 21

Szereposztás

Park Seo JoonMoo Myung / Sun Woo Rang
Go Ah RaAh Ro
Park Hyung ShikSam Maek Jong / Ji Dwi Rang
Choi Min HoSoo Ho
Do Ji HanBan Ryoo
Kim Tae HyungHan sung
Lee Da InSoo Yeon
Choi Won YoungAhn Ji Bong
Kim Jee SooJi So anyakirálynő
Jo Yoon WooYeo Wool

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Na jó, beismerem, hogy engem is bekebelezett ez a sorozat. :) A fiúk belopták magukat a szívembe, bár meg kell, hogy mondjam, Seo Joon mindenkit simán lejátszott. Hyung Shik nem igazán tudott lépést tartani vele, bár lehet, hogy most egy kicsit igazságtalan vagyok, mert nem is vele, inkább a király karakterével voltak problémáim. De ha úgy vesszük átjöttek a kételyek, én is éreztem, mi zajlik a fiatal fiúban, akinek egy ország terheit kell magára vennie, ráadásul senki sem támogatja, senki sem hisz benne, még a saját anyja sem spoiler). Azért ügyesek voltak a többiek is. Szerettem, ahogy az ellenségekből igazi családdá váltak és hűek maradtak egymáshoz, még akkor is, mikor a családjuk ellen kellett fordulniuk. Nagyon sokat mosolyogtam rajtuk, főleg a Ban Ryoo és Soo Ho pároson. :) Hiába, hogy ez volt Tae Hyung első szerepe,nagyon ügyi volt. Ez a karakter szerintem nagyon közel állt az ő személyiségéhez. spoiler
Ami nálam hatalmas jó pont volt, hogy vééégre szuper női karaktereket kaptunk. Nem azokat a tipikus nebáncsvirágokat, hanem a bátor és hűséges típust, aki nem kezd el kavarni, tudja, hogy kit szeret és kitart mellette és igazi támasza lesz. Go Ah Ra nagyszerű választás volt a szerepre és nagyon jó volt a kémia közte és Park Seo Joon között.
A mellékszereplők zseniálisak voltak, na de hát Sung Dong Il-ről, Yoo Jae Myung-ról és Kim Won Hae-ről van szó. :)) A királynőt alakító színésznő, Kim Jee Soo is lubickolt ebben a szerepben. Nagyon tetszett a játéka, még akkor is, mikor legszívesebben kinyírtam volna. :D
A sztoritól sokat nem kell várni, de szerintem így is sok mindent kihoztak belőle, főleg a vége felé. Nyilván lehet a sorozatban hibát találni, gondoltam is, hogy szőrös szívű leszek, de aztán mégsem. Mert nekem ez akkor is tetszett. :)

11 hozzászólás
Gwener 

A ruhák gyönyörűek, a fiúk helyesek, Go Ah Ra aranyos, a Nagymestert imádtam, a zene szuper. Most így utólag bevallom: legalább 4x belekezdtem már, de sose jutottam túl az első jeleneten. Az a humor, ami ott van, az engem fáraszt, és azt hittem, végig ilyen…..
A történet végig izgalmas és fordulatos – bár a 17-18ik részben kicsit elveszítettem a türelmemet a királlyal kapcsolatban.

Park Hyung Shik – nagyon szeretem, de ehhez a szerephez kicsit kevésnek éreztem. Főleg a végén, amikor már királyként kell szerepelnie.

Park Seo Joon – őt is szeretem. Sokkal férfiasabb és érettebb volt bárki másnál.

Hwarangok – mindegyik egy külön világ, más-más történet. Do Ji Han volt a kedvencem, meg a testvérpár. És szerettem a király testőrét is spoiler

Sung Dong Il – kedvencem, és itt is szuper volt. Amilyen türelmesen és bölcsen terelgeti a hwarangokat, imádni való. Hűséges, de nem talpnyaló, minden királynak/vezetőnek ilyen tanácsadóra lenne szüksége.

Kim Jee Soo – nagyon sokáig nem értettem a királynét. Az egy dolog, hogy egy gyerek helyett trónra lép, de ha az a fiú már felnőtt és bejelentkezik a trónra, akkor folyamatosan azt mantrázni, hogy „alkalmatlan vagy, nem adom át a trónt”…. na ezt nem értettem. spoiler

Kim Min-joon – elképesztő volt!!! Most találkoztam vele először. Fantasztikusan alakította a mániákusan fanatikus hercegek. Félelmetes volt.

Újra nézni nem fogom, de néha biztos belenézek majd :)))

1 hozzászólás
Hana

Nekem nagyon tetszett. :) Igaz, a sztori meg a forgatókönyv nem a legerősebb, de egy csomó jó dolog volt azért ebben a sorozatban. A nyilvánvalón túl – nem semmi látvány ennyi eye candy egy rakáson, és még zuhanyjelenetek is vannak ;D – nekem nagyon tetszettek a poénok, a karakterek többsége szórakoztató és érdekes volt, szerettem a barátságokat, a szép kosztümöket, és az OST is remek volt, sokat hallgattam a dalokat az elmúlt hetekben.

Park Seo Joont alapból nagyon szeretem (a kedvenc szexi hangú színészeim közé tartozik :D), bár itt többnyire faarccal játszott, pedig tud ő ennél sokkal többet is. Na már most, azt hiszem elfogult vagyok, ha Park Seo Joonról van szó, és Park Hyung Shik nekem teljesen új,* de azt el kell ismernem, hogy utóbbi lejátszotta előbbit ebben a sorozatban. Ebben persze része volt annak is, hogy Jinheung karaktere hálásabb, több érzelmet lehetett bele vinni. Mindenesetre igen jó színész ez a srác is, remélem láthatom még sokszor. :)
Go Ara-t én sokakkal ellentétben szeretem (az Eungdabhara 1994-ben olyan cuki kis idióta volt :D), de az itteni karaktere elég butácska volt, az a tipikus „azért van, hogy legyen kit megmenteni” szereplő. Pff.
A mellékszereplők jók voltak, nem sorolom fel őket, mert tényleg kb. mindenkivel elégedett voltam.

Ami a sztori végét illeti, nem lepődtem meg; tudtam annyit a történelemről, hogy nem volt kérdéses, ki lesz a király. :'D Emellett pedig spoiler 20 részen keresztül felépített karakterének kicsinálása lett volna, ha olyan greedy-vé teszik a végére, hogy a barátja ellen forduljon. Az nagyon nem ő lett volna, örülök, hogy ezt nem cseszték el a készítők. Sun Woo és Jinheung kapcsolata és lassan kialakuló barátsága az egyik nagy erőssége szerintem a sorozatnak.
Kedvenc jeleneteim egyébként a tömegverekedések :D Azok marha jók voltak. Meg úgy az összes lazulós jelenet, ahol a hwarangok csapatostól mókáztak. Hiányozni fognak…

Sajnos volt pár laposabb rész, meg néhány béna húzás, illetve lehetett volna jobban adagolni a történéseket, de volt már dolgom ennél sokkal-sokkal gyengébb sorozatokkal is, az itteni bosszantóbb momentumok bőven az elviselhetőség határán belül maradtak számomra. Azt sajnálom kicsit, hogy az első felében volt egy csomó móka-kacagás, ami szükségszerűen (?) lecsökkent a második felében, főleg az utolsó részekben.

Összességében jól szórakoztam a Hwarang alatt, kellemes élményként marad meg bennem, és a kedvenc jeleneteimet mindenképp újranézem majd a jövőben. Úgyhogy részemről kilenc csillag.

Kedvenc zenéim: az összes :D, de legtöbbet talán a hatodikat (Yang Yoseob: 신의 한 수 / The Divine Move https://www.youtube.com/watch…) és a kilencediket (Park Seo Joon: 서로의 눈물이 되어 / Our Tears https://www.youtube.com/watch…) hallgattam. De tényleg imádom a többit is, az egész OST fantasztikus, és nagyon illik a sorozat hangulatához minden zene.


* nna, most így pár nappal később rájöttem, hogy láttam már a The Heirs-ben. De nem emlékeztem, ott valamelyik mellékszereplő volt. A She Was Pretty-ben is vendégszerepelt – na az végképp nem rémlik, pedig csak pár hete láttam. :D

silentscream 

Élvezhető dorama. Hamar belopták magukat a szívembe a Hwarangok. Imádtam a Ji Dwi és Sun Woo párost, illetve a Ban Ryu és Soo Ho párost. :) Akármilyen széthúzások is voltak eleinte, azért csak sikerült összekovácsolódniuk egy idő után. Bírtam a táncukat, na meg ahogy fociztak… „no rules”. :DD Hwarangok… Először is mérges voltam, hogy spoiler, szerintem teljesen felesleges volt… Ahhoz képest, hogy ez volt az első szerepe Kim Tae Hyungnak ügyesen játszott szerintem. Édes volt ahogy felnézett „Sun Woo apura”. :D Ban Ryunál már a falra másztam attól, hogy egyfolytában irányítani akarták. Örülök, hogy végül a sarkára állt. Soo Ho királynő-komplexusától néha hülyét kaptam, de ezt leszámítva szimpatikus volt a karaktere. Ji Dwi néha már kiakasztott az „életképtelenségével”, hogy nem volt képes sokszor döntést hozni. De ettől függetlenül sajnálatraméltó volt a sorsa, hogy ilyen hosszú ideig nem fedhette fel valódi kilétét, no meg azért Ah Ro miatt is sajnáltam. Ha már Ah Ro… értékeltem, hogy végig kitartott a választottja mellett, egy pillanatra sem ingott meg. Park Seo Joon pedig eleve kedvenc. Itt is hozta a formáját, nem mintha túlságosan megerőltető lett volna a szerepe.
Összességében szórakoztató dorama. A drámát nem vitték benne túlzásba szerencsére. Nem egy mestermű, de laza kikapcsolódáshoz tökéletesen megfelelt. :)

doboluca

Az eleje nagyon tetszett, tisztára odáig voltam érte. Jaj, de jó, hogy belekezdtem. ^^ Basszus, nem tudom, a szerelmi háromszögben kinek szurkoljak, mindkettőt annyira szeretem, milyen jó karakterek már. Aztán bejött a Moon Lovers, és rájöttem, ennél van ezerszer jobb dorama is a világon. Utána már csak Tae, Ban Ryoo, Soo Ho és a néhol megjelenő viccek cipelték ezt a doramát.
A szerelmi háromszög összes tagja idegesítőek voltak, néhol olyannyira, hogy még az életkedvem is elvették. Ah Ro karaktere tele van túlzásokkal, ami szerintem a színészen múlott, Sun Woo a szent, az isten ebben az egész sztoriban, és az idegeimre ment ezzel, Sam Maek Jong meg döntésképtelen, határozatlan egy személyiség, bár fejlődik a karaktere a végére egy hajszálnyit. De tényleg csak annyit.
Életemben nem szeretném többször látni. Ez a hat csillag is csak Tae, Ban Ryoo spoiler, Soo Ho miatt van.

2 hozzászólás
Shad 

Alapvetően tetszett:) A sztori 100%-osan kiszámítható volt számomra, még a legvége is. A politikai mesterkedések untattak, hogy mégis mire a 9 csillag?:) Hwarangok egytől-egyig ♥♥♥♥♥
Ah Ro egy „érdekes” karakter volt, egyik oldalról erős és eltökélt, egy pillanatra sem inog meg a szerelme, másik oldalról szerintem új rekordot döntött az „egy sorozatban legtöbbször megmentendő női főszereplő” körében:D Minden részben legalább egyszer valakinek meg kell mentenie:D Sun Woo karaktere szerintem nem dolgoztatta meg igazán Park Seo Joon-t, persze tökéletes volt rá, de ilyen szempontból a király karaktere sokkal összetettebb volt, sokkal több színészi munkát igényelt Park Hyung Shik-től. Mégis úgy érzem ez a felosztás jobb volt így:)
Igazából mindegyik Hwarangunk egy teljesen más személyiség volt, mindegyiknek megvolt a saját küzdelme. Nincs értelme mindegyiket kiveséznem , aki megnézi érteni fogja:) Annyit azért hozzátennék van egy második szerelmes párunk a sorozatban és ő értük tán még jobban drukkoltam ♥♥
Hogy ki nézze meg és miért?
– aki szereti a jó zenét, szerintem tényleg szuper OST-ja van
– igazi eyecandy hapsik tömkelege (azért a tusolós jelenetekért már megéri…:D)
– jó harci jelenetek, főleg a tömegbunyók :)
– elején sok humor,végén viszonylag kevés dráma
– agyatlan kikapcsolódás, aminek a politikai részére nem kell ezerrel fókuszálni, elég csak haladni a sztorival

1 hozzászólás
sasviki95

Húgom nagy Dél-Korea rajongó, és lassan az egész családot megfertőzi ezzel. A Hwarang volt életem első koreai sorozata és annyira IMÁDTAM, hogy engem nem lehetett kivakarni a TV elől, ha nem néztünk meg minden nap legalább 2-3 részt. Érdekes, fordulatos, iszonyúan jól van megcsinálva, korhű, vicces…
Az utolsó 2 részben volt, amit szerintem egy kicsit elsiettek a készítők a többi részhez képest spoiler, de ezeken túl teszem magam. No meg azon is, hogy szerintem Ah Ro nem azzal az emberrel jött össze, akivel kellett volna… Viszont Ban Ryoo spoiler szál nagyon bejött :3
Voltak jelenetek, amikor szabályosan tiltakoztam, hogy ezt nem tehetik meg velem a készítők, mégis megtették. Voltak részek, ahol olyan hangosan nevettem, hogy mázli volt, hogy koreai volt a szöveg, és nem angol, mert így csak a szöveget kellett olvasni és nem volt gáz, hogy nem hallatszott a szöveg a röhögésemtől. Volt egy rész, ahol majdnem felzokogtam, de a végén csak a csendes sírás maradt spoiler és voltak részek, ahol felháborodva legszívesebben lekevertem volna 2 pofont a szereplőknek. A történet összességében csodálatos, és azért meg vagyok elégedve a végével.
A kameraállások rendkívül jók voltak általában, bár a világítással volt némi problémám imitt-amott. A plakát szörnyű, a Beautiful knights itt semmit se jelent, mert talán Ban Ryoo az egyetlen, aki valahogy kinéz rajta, pedig a filmben Sun Woo-t leszámítva mindenki helyes vagy szimplán gyönyörű (na már ami a Hwarang katonákat illeti.) Imádtam, hogy Yeo Wool-ról a végéig nem tudjuk meg, hogy tényleg meleg-e, de szerintem ez egyértelmű, így a mai film-követelményeknek teljesen megfelel :D

Mindent összesítve…
… Mosolygok, mert egy szenzációs sorozatot láthattam tele olyan jelenetekkel, amiktől megugrott a pulzusom, annyira jók voltak.
… Sírok, mert vége van.
… Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom nézni. Mert ezt muszáj. Csak felirat nélkül. Most már úgy is tudom, miről beszélnek. Legközelebb inkább a filmet nézem, mint a szöveget. :)
… Peticíót kéne indítani a második évadra. Vagy hasznosítani az egyetemen tanultakat, és megcsinálni a második évadot. Mert ebből aztán még ki lehetne hozni egy olyan sztorit, amit mindenki szeretne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján