Hwarang (Hwarang) (2016–2017) 80

2 díj · 5 jelölés

A Silla királyság idején játszódó, fiktív drámasorozat története egy jóképű és tehetséges fiatalemberekből megalakuló elit csoport, a Hwarang körül bonyolódik. Az anyakirályné kezdeményezésére létrehozott Hwarang hivatott változást hozni az állam történetében. Ezek a fiatalok eszük és fegyvereik… [tovább]

Képek 156

Szereposztás

Park Seo JoonMoo Myung / Sun Woo Rang
Go Ah RaAh Ro
Park Hyung ShikSam Maek Jong / Ji Dwi Rang
MinhoSoo Ho
Do Ji HanBan Ryoo
VSeok Han Sung
Lee Da InSoo Yeon
Choi Won YoungAhn Ji Bong
Kim Jee SooJi So anyakirálynő
Jo Yoon WooYeo Wool

További szereplők

Hwarang (2016–2017)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Oh! Boy Project

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 37

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Theana 

Komolyan nem tudom, hogy mit írjak, pedig aludtam is rá egyet, hogy kicsit tisztázódjon bennem egy értékelés. De igazából nem jutottam dűlőre így sem. Próbálom összeszedni a gondolataimat, de jelenleg, ha a sorozatra gondolok, ennyi jönne csak ki: ksfaádjőcanrwmdáaőldf, vííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
Imádtam nézni a sorozatot, képes volt az egekbe röpíteni, bármilyen pukkant hangulatban is voltam és hihetetlenül gyorsan eltelt ez az egy hét, mialatt néztem.
A cselekmény érdekes, de 1) őszintén szólva ilyen szereposztásban pont, hogy nem az volt a lényeg, 2) szerintem elég ostoba lépés volt megjátszani, spoiler, így már az elején le van lőve a „poén”, de el van felejtve, mert A SZÍNÉSZEK.
Parádés a casting, és nemcsak az ifjúság miatt, de rég az iparban munkálkodó Sung Dong Il, Choi Won Young, vagy maga a királynő Kim Ji Soo személye, és a fergeteges Kim Chang Wan miatt is. Hát ha valamiért érdemes, és érdemes! megnézni ezt a drámát, akkor a színészgárda egy kötelező ok. Mellékesen még közbeszúrnám, hogy Seo Ye Ji se semmi ebben a drámában, de itt a karaktere miatt sem és a játéka miatt sem tudtam megkedvelni, mert nekem egy kicsit túl erőszakosak voltak a mozdulatai, ami később belegondolva, a szerepéhez tartozott, mégis állandóan befeszültem, amikor megmozdult.
Hihhhhetetlenül jó a kémia a srácok között, és ez a bts videók és az interjúk alkalmával még jobban átjön, szóval azokat is csak ajánlani tudom. Nagyon tehetségesek a srácok, Tae Hyung is ügyes volt, egy cukorborsó az a kölyök, Park Seo Joon meg… Sajnos még nem láttam tőle mindent, de már kiütötte az egész lényével azt a bizonyos faktort, amit állandóan überel, bármit csinál. Nagyon jól állt neki ez a szerep, bár ahogy láttam, inkább a fizikai akciójelenetek voltak nehezebbek a számára. Amúgy meg egy zseniális showman ez az ember, többször kéne variety-kben néznem.
Az akciójelenetek. Néha bele sem gondolok, hogy mennyi munka van akár csak egy akciójelenet elkészítése mögött is. Te. Szent. Ég. Olyan profi a stáb, és mindezt a nyár legnagyobb kánikulájában…
Ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor ez inkább egy nyolcas nálam, mert a cselekmény mellett nekem ez a szerelmi szál egy kicsit erőltetett volt olyan szempontból, hogy sok huzavonát írtak a forgatókönyvbe… ami vicces, mert a főhősnőnk nagyon aranyos, ahogy végig kitart a first leadünk mellett, és voltak überhalálcuki jelenetek köztük (a folyós rész a kedvenceeem), de amellett, hogy ez a szál eléggé inog a testvér-nem testvér-szerelemvagymicsoda vonalon és tényleg nagy szerelem akar lenni, a srácok vitték el a hátukon a sorozatot. Mégis maradok a kilencesnél, és talán pont ezért. Nagyon nézette magát és hiányozni fog a bagázs. Idén már annyira tele van a várólistám, hogy majd csak jövőre találkozunk újra, Hwarang! És új kedvenc koreai szavam van: wanjon!!

Dreamborder

Na jó, beismerem, hogy engem is bekebelezett ez a sorozat. :) A fiúk belopták magukat a szívembe, bár meg kell, hogy mondjam, Seo Joon mindenkit simán lejátszott. Hyung Shik nem igazán tudott lépést tartani vele, bár lehet, hogy most egy kicsit igazságtalan vagyok, mert nem is vele, inkább a király karakterével voltak problémáim. De ha úgy vesszük átjöttek a kételyek, én is éreztem, mi zajlik a fiatal fiúban, akinek egy ország terheit kell magára vennie, ráadásul senki sem támogatja, senki sem hisz benne, még a saját anyja sem spoiler). Azért ügyesek voltak a többiek is. Szerettem, ahogy az ellenségekből igazi családdá váltak és hűek maradtak egymáshoz, még akkor is, mikor a családjuk ellen kellett fordulniuk. Nagyon sokat mosolyogtam rajtuk, főleg a Ban Ryoo és Soo Ho pároson. :) Hiába, hogy ez volt Tae Hyung első szerepe,nagyon ügyi volt. Ez a karakter szerintem nagyon közel állt az ő személyiségéhez. spoiler
Ami nálam hatalmas jó pont volt, hogy vééégre szuper női karaktereket kaptunk. Nem azokat a tipikus nebáncsvirágokat, hanem a bátor és hűséges típust, aki nem kezd el kavarni, tudja, hogy kit szeret és kitart mellette és igazi támasza lesz. Go Ah Ra nagyszerű választás volt a szerepre és nagyon jó volt a kémia közte és Park Seo Joon között.
A mellékszereplők zseniálisak voltak, na de hát Sung Dong Il-ről, Yoo Jae Myung-ról és Kim Won Hae-ről van szó. :)) A királynőt alakító színésznő, Kim Jee Soo is lubickolt ebben a szerepben. Nagyon tetszett a játéka, még akkor is, mikor legszívesebben kinyírtam volna. :D
A sztoritól sokat nem kell várni, de szerintem így is sok mindent kihoztak belőle, főleg a vége felé. Nyilván lehet a sorozatban hibát találni, gondoltam is, hogy szőrös szívű leszek, de aztán mégsem. Mert nekem ez akkor is tetszett. :)

11 hozzászólás
p_LillaRéka

Ha nem lett volna rengeteg kihíváshoz jó ez a sorozat, valószínűleg nem állok neki egyhamar, viszont összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem. Azt azonban mindenképp el kell mondanom, hogy ez szinte teljes egészében a Hwarangok érdeme, különösen Ji Dwi, So Hoo, Ban Ryu voltak azok akik ezt a sorozatot a hátán vitték el nekem.
Számomra a sorozat legnagyobb pozitívuma, és amiért leginkább örülök, hogy megnéztem, hogy végre nekem is sikerült megkedvelnem Park Hyung Siket. Sokáig nem értettem miért vannak úgy oda érte, azon kívül nyilván, hogy ő sem egy csúnya látvány:3, de itt engem is szinte már az első részektől kezdve megnyert magának, és a főhőssel ellentétben az ő karaktere a szívembe is rögtön belopta magát. Hiába na, mindig a szívem szakad meg az ilyen elnyomott karakterekért, meg mondjon bárki bármit akkor is a legkomplexebb és legérdeksebb szereplő volt mindenki közül. Ráadásul a second lead szindrómát is előhozta belőlem rendesen. nem szerettem a főhősnőt, de azért az nyilvánvaló volt, hogy PHS és GAR között milliószor több a kémia, mint PSJ-al
Szóval köszi PHS, hogy a hátadon vitted a sorit, ha te nem vagy, tuti abbahagyom :D
Minhoval kapcsolatban kellene bármit is mondanom?? Eddig is szerettem, de itt szerelmes lettem. Elég volt elmosolyodnia, és engem már a padlóról kellett összeszedni.
https://giphy.com/gifs/disneypixar-disney-pixar-s3qCaXmFQqJsQ
Ban Ryu pedig szintén <3 Sam után a másik kedvenc szereplőm volt, és a párosuk Soo Yeonal nagyon édes volt ^^ Annyival szívesebben néztem volna őket a főszerepben, mint az eredeti főpárosunkat. Az előbbivel ellentétben el nem tudom mondani, hogy ők mennyire nem érdekeltek.
És hát nyilván itt van Park Seo Jeon is, természetesen róla sem feledkezhetünk meg, azonban az itteni karakteréről és játékáról, szerintem már annál inkább, ugyanis tud ő ennél sokkal sokkal jobbat is. Tévedés ne essék, hozta itt is a kötelezőt, de valójában ez a karakter annyira papírmasé volt, hogy nem is lehetett volna ebből többet kihozni, ráadásul egy idő után nagyon kezdett idegesíteni, hogy milyen tökéletesnek és hibátlannak van folyamatoan beállítva.
De természetesen továbbra is az egyik kedvencem marad, csak nem emiatt a szerep miatt az tuti :D
Arra pedig szintén jó volt ez a sorozat, hogy megfogadjam magamnak, hogy Go Ah Ra sorozatait mostantól tényleg nagyon messzire kerüljem el. Elképesztő mennyire köze nincs a színészkedéshez. Őszintén a vége felé több jelenetet is áttekertem, vagy szimplán nem figyeltem oda, mikor épp ő volt képernyőn annyira fájt nézni ezt az erőlködést, és még a karaktere is idegesítő volt. Ettől függetlenül mint ember tényleg egy végtelenül szimpatikus és aranyos nőnek tűnik, de mint színész képtelen vagyok vele megbarátkozni.
Az ármánykodások a háttérben, a politika végig tipikus sageuk, nem igazán kötött le, de van bárki aki emiatt nézte ezt a sorozatot? :D
Szerettem ezt a drámát, nekem közel sem az újranézős kategória (maximum néhány jelenet), de végig kikapcsolt, szórakoztatott, sokat nevettem, a fiúk pedig nagyon szépek voltak, és ki is tettek magukért alakítások terén is, úgyhogy annyira nincs okom panaszra, még a negatívumok ellenére sem, de azon kevés sageuk sorozatok közé amit a kedvenceimnek tudok, nem sikerült beférkőznie magát, pedig megmondom őszintén, a sok pozitív kritika után amit olvastam a sorozatról, valami ilyesmi elvárásaim voltak.

Lucy20 

Engem is mint mindenki mást is, teljesen elvarázsoltak a Hwarangok. Így elfogult voltam pontozásnál, egy erős kilences a sorozat, de nem akartam annyira szívtelen lenni, így megadtam nekik, illetve Park Seo Joon-nak a 10 pontot. Teljesen megnyert magának, simán lejátszott mindenkit, bár ahogy elnéztem, nem kellett nagyon törnie magát. ♡
A történet izgalmas volt, egyszer-kétszer kiszámítható, de összességében nagyon tetszett. Csodásak voltak a jelmezek, a Hwarangok hajstílusa jól eltalált, mindenkihez passzolt.
Sun Woo és Ah Ro párosának nagyon drukkoltam, annyira édesek voltak, jól működött közöttük a kémia. Ban Ryu és Soo Yeon is nagyon aranyosak voltak, jó volt nézni, ahogy Ban Ryu megnyílik előtte és a szerelem előtt. Imádtam a Hwarangokat, amikor igazi csapatként kezdtek el együttműködni. Nagyon bírtam a Nagymestert, hatalmas forma.
Kim Taehyung első igazi szerepében egyszerűen csodálatos volt, úgy szeretném még látni, akár Seo Joon-nal ismételten egy sorozatban vagy drámában.
Park Hyung Shik is megnyert magának, nálam átjött, hogy küzd magával, az anyjával és a hatalmas felelősséggel.
Nekem a sorozat nagyon bejött, volt benne érzelem, hol fájt a hasam a nevetéstől, hol patakokban folyt a könnyem. Az OST csodás, megéri meghallgatni. ♡

Sakara 

Huhh… Nekem ez nagyon tetszett. Tény, hogy – mint mindennél – vannak apróbb hibái, de nem annyira feltűnőek ezek.
A történet érdekes, olykor humoros és annyira aranyos. És ha valaki nem is ezen okok miatt kezdené el, akkor egy biztos ok, amiért érdemes – és tényleg érdemes! – megnézni ezt a sorozatot, akkor az a színészgárda.

Subika 

Már sok történelmi sorozatot láttam .Rövidebbeket hosszabbakat .Mikor meg láttam ezta kihívást először nem is akartam bele menni mert amiket láttam olyan egy kaptafára mentek.de végül mégis .És jól döntöttem mert nem az a megszokott sablon volt .A tartalom is más volt .Sok szereplőt nem ismertem de voltak akiket igen pl a aki a királyt játszotta egy (vígjátékba láttam ).Ezért furcsa volt ebbe az öltözékben .Amúgy a ruhák csodálatosan szépek és szuperül néztek ki benne a fiúk .Tetszett az elején ahogy viccelődtek mostak stb jókat nevettem .Aztán a nevetést a sírás váltotta fel és az izgulás .Számomra az is gondot okozott hogy ennyi fiú közül nem mindig ismertem fel ki kinek a testvére fia kik a barátok stb de ez végül megoldódott .Az öregeket is kevertem nem tudtam ki eszi a rizs puffancsot (nem tudom a nevét ) hogy jó és segít vagy ellenség .Végül már őket se kevertem .Ban Ryoo volt számomra a legnagyobb kakukk tojás de végül az ő élete is rendeződött .Szerintem ő is nagy változáson ment keresztül .A királynőt és mikor színre lépet a hercegnőt nem szeretem .A királynőt egy percig nem tudtam el fogadni .Viszont a mesélő lányt igen ( Őt is láttam másba mikor látta a szellemeket ) mindegyis ebbe a szerepébe tetszett tetszett ahogy ki mondta ami a szívébe volt ha rossz ha jó .A maga mondján bátor nő volt és hűséges .Jó szerepet kapott.A 2 fő szereplő fiú .Szerintem nagyon jók voltak .Amikor és ahogy ki adta magából a feszültséget Sun Woo Még sok mindent lehetne írni mi tetszett de akit érdekel nézze meg .Nálam ez 10 csillagos volt.

Gwener 

A ruhák gyönyörűek, a fiúk helyesek, Go Ah Ra aranyos, a Nagymestert imádtam, a zene szuper. Most így utólag bevallom: legalább 4x belekezdtem már, de sose jutottam túl az első jeleneten. Az a humor, ami ott van, az engem fáraszt, és azt hittem, végig ilyen…..
A történet végig izgalmas és fordulatos – bár a 17-18ik részben kicsit elveszítettem a türelmemet a királlyal kapcsolatban.

Park Hyung Shik – nagyon szeretem, de ehhez a szerephez kicsit kevésnek éreztem. Főleg a végén, amikor már királyként kell szerepelnie.

Park Seo Joon – őt is szeretem. Sokkal férfiasabb és érettebb volt bárki másnál.

Hwarangok – mindegyik egy külön világ, más-más történet. Do Ji Han volt a kedvencem, meg a testvérpár. És szerettem a király testőrét is spoiler

Sung Dong Il – kedvencem, és itt is szuper volt. Amilyen türelmesen és bölcsen terelgeti a hwarangokat, imádni való. Hűséges, de nem talpnyaló, minden királynak/vezetőnek ilyen tanácsadóra lenne szüksége.

Kim Jee Soo – nagyon sokáig nem értettem a királynét. Az egy dolog, hogy egy gyerek helyett trónra lép, de ha az a fiú már felnőtt és bejelentkezik a trónra, akkor folyamatosan azt mantrázni, hogy „alkalmatlan vagy, nem adom át a trónt”…. na ezt nem értettem. spoiler

Kim Min Joon – elképesztő volt!!! Most találkoztam vele először. Fantasztikusan alakította a mániákusan fanatikus hercegek. Félelmetes volt.

Újra nézni nem fogom, de néha biztos belenézek majd :)))

1 hozzászólás
Shad 

Alapvetően tetszett:) A sztori 100%-osan kiszámítható volt számomra, még a legvége is. A politikai mesterkedések untattak, hogy mégis mire a 9 csillag?:) Hwarangok egytől-egyig ♥♥♥♥♥
Ah Ro egy „érdekes” karakter volt, egyik oldalról erős és eltökélt, egy pillanatra sem inog meg a szerelme, másik oldalról szerintem új rekordot döntött az „egy sorozatban legtöbbször megmentendő női főszereplő” körében:D Minden részben legalább egyszer valakinek meg kell mentenie:D Sun Woo karaktere szerintem nem dolgoztatta meg igazán Park Seo Joon-t, persze tökéletes volt rá, de ilyen szempontból a király karaktere sokkal összetettebb volt, sokkal több színészi munkát igényelt Park Hyung Shik-től. Mégis úgy érzem ez a felosztás jobb volt így:)
Igazából mindegyik Hwarangunk egy teljesen más személyiség volt, mindegyiknek megvolt a saját küzdelme. Nincs értelme mindegyiket kiveséznem , aki megnézi érteni fogja:) Annyit azért hozzátennék van egy második szerelmes párunk a sorozatban és ő értük tán még jobban drukkoltam ♥♥
Hogy ki nézze meg és miért?
– aki szereti a jó zenét, szerintem tényleg szuper OST-ja van
– igazi eyecandy hapsik tömkelege (azért a tusolós jelenetekért már megéri…:D)
– jó harci jelenetek, főleg a tömegbunyók :)
– elején sok humor,végén viszonylag kevés dráma
– agyatlan kikapcsolódás, aminek a politikai részére nem kell ezerrel fókuszálni, elég csak haladni a sztorival

1 hozzászólás
silentscream 

Élvezhető dorama. Hamar belopták magukat a szívembe a Hwarangok. Imádtam a Ji Dwi és Sun Woo párost, illetve a Ban Ryu és Soo Ho párost. :) Akármilyen széthúzások is voltak eleinte, azért csak sikerült összekovácsolódniuk egy idő után. Bírtam a táncukat, na meg ahogy fociztak… „no rules”. :DD Hwarangok… Először is mérges voltam, hogy spoiler, szerintem teljesen felesleges volt… Ahhoz képest, hogy ez volt az első szerepe Kim Tae Hyungnak ügyesen játszott szerintem. Édes volt ahogy felnézett „Sun Woo apura”. :D Ban Ryunál már a falra másztam attól, hogy egyfolytában irányítani akarták. Örülök, hogy végül a sarkára állt. Soo Ho királynő-komplexusától néha hülyét kaptam, de ezt leszámítva szimpatikus volt a karaktere. Ji Dwi néha már kiakasztott az „életképtelenségével”, hogy nem volt képes sokszor döntést hozni. De ettől függetlenül sajnálatraméltó volt a sorsa, hogy ilyen hosszú ideig nem fedhette fel valódi kilétét, no meg azért Ah Ro miatt is sajnáltam. Ha már Ah Ro… értékeltem, hogy végig kitartott a választottja mellett, egy pillanatra sem ingott meg. Park Seo Joon pedig eleve kedvenc. Itt is hozta a formáját, nem mintha túlságosan megerőltető lett volna a szerepe.
Összességében szórakoztató dorama. A drámát nem vitték benne túlzásba szerencsére. Nem egy mestermű, de laza kikapcsolódáshoz tökéletesen megfelelt. :)

lklk

Az eleje nagyon tetszett, tisztára odáig voltam érte. Jaj, de jó, hogy belekezdtem. ^^ Basszus, nem tudom, a szerelmi háromszögben kinek szurkoljak, mindkettőt annyira szeretem, milyen jó karakterek már. Aztán bejött a Moon Lovers, és rájöttem, ennél van ezerszer jobb dorama is a világon. Utána már csak Tae, Ban Ryoo, Soo Ho és a néhol megjelenő viccek cipelték ezt a doramát.
A szerelmi háromszög összes tagja idegesítőek voltak, néhol olyannyira, hogy még az életkedvem is elvették. Ah Ro karaktere tele van túlzásokkal, ami szerintem a színészen múlott, Sun Woo a szent, az isten ebben az egész sztoriban, és az idegeimre ment ezzel, Sam Maek Jong meg döntésképtelen, határozatlan egy személyiség, bár fejlődik a karaktere a végére egy hajszálnyit. De tényleg csak annyit.
Életemben nem szeretném többször látni. Ez a hat csillag is csak Tae, Ban Ryoo spoiler, Soo Ho miatt van.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

crissy 

Ah Ro: Even if no one in the world is on your side, you should still be on your side.

1. évad 13. rész
crissy 

Seok Han Sung: Can a coward like me become like you? Will I be able to make a path?
Moo Myung / Sun Woo Rang: I will walk with you.

1. évad 18. rész
Theana 

Moo Myung / Sun Woo Rang: The path of water makes water flow from highlands to lowlands. Then where must something originating in the lowlands to find its path? A path on which low can become high. Not only a path of water flowing high to low, but a path that is dry and desonate, which you must carry water uphill if you must, to wet it. (…) No path started as a path. Someone must walk on it for it to become a path.

1. évad 7. rész
crissy 

Moo Myung / Sun Woo Rang: Water must sacrifice itself endlessly. From giving life to fish, and to forming gold. It gives everything it can until the ground dries up and cracks because there's nothing more to give. Being water is tiresome.

1. évad 6. rész
crissy 

Seok Han Sung: Hyung. You said you will walk with me, right?

1. évad 18. rész
Surume

Ne hallgattasson el egy parancs, amit más rendelt el. Ti nem lovak vagytok egy sakktáblán. Ti a Hwarang vagytok, akik szabadabbak bárki másnál ezen a világon.

1. évad 18. rész
Fire_bird 

Sam Maek Jong / Ji Dwi Rang: Ki mondta, hogy megalázkodok? Gyönyörű vagyok és jól táncolok. Én leszek a legendás király.

1. évad 8. rész

Hasonló filmek címkék alapján