Jinyi Zhi Xia (2019–2020) 5

Beneath the Embroidered Uniform / Under the Power / Beneath the Brocade Robes · 锦衣之下
45' · kínai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, történelmi, rejtély 15 !
1 évad · 55 rész

A Ming Dinasztia idején járunk, Jia Jing császár uralkodásának utolsó éveiben, amikor a Jinyi Wei tagja Lu Yi azt a feladatot kapja, hogy találja meg azt az eltűnt szállítmányt, amelyet a Yangzhou folyó partjára küldtek gátjavításra. Lu Yit elkíséri Yuan Jin Xia, a Liushanmen nyomozója. Ők… [tovább]

Képek 26

Szereposztás

Allen RenLu Yi
Seven TanYuan Jin Xia
Han DongYan Shi Fan
Julia YeShang Guan Xi
Ethan YaoXie Xiao
Lu HongYang Yue
Han Cheng YuLan Dao Heng
Xi XueLin Ling
Liu WeiLu Bing
Ding Yong DaiZhu Houcong

További szereplők

Jinyi Zhi Xia (2019–2020)
Rendező

Gyártó
iQiyi
Mango TV

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 3

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

오르쉬

Az előbbi negatív kritika mellé akkor írok egy pozitívat. :)
A sorozat a 'faarcú tábornok/katona és a lány' típusú sorozatok közé tartozik, így ennek szellemében kell nézni. Aki még nem látott ilyet, az kezdje ezzel: Chang An Ru Gu (2021–2021) (One and Only) és ha kibírja vagy még tán tetszik is neki, akkor nézze csak ezt meg.

A sorozat a 16. század végi Ming-dinasztia alternatív valóságában játszódik: már-már megfékezték az északi nomádokat, de már itt van a legújabb ellenség: a japán kalózok. A 3 nagyobb részre elkülönülő történet több szálon fut, apró-cseprő bűnügyek mellett több nagyobb összeesküvés és intrika is megjelenik hőseink körül és között.
Akárhány korszakbéli történelmi-kosztümös sorozatot is nézek, egy biztos, akkoriban meglehetősen lutri volt az élet. Ebben a sorozatban ezt kiválóan ábrázolták. Bármikor bepanaszolhatták az embert a császárnál, aki kivégezhette az illetőt és családját, bármilyen magas pozícióban volt. Bármikor meghalhatott a katona, csak éppen az kellett hozzá, hogy ne tudja kivédeni a kardcsapást, sőt itt a sorozatban már megjelennek a lőfegyverek is. Jinxia nőként rendőr harcművészeti tudással, de mégsem dönthet önállóan a sorsáról. A császár a főeunuch véleményét kéri politikai ügyek döntése előtt, legyen szó életről-halálról és megszállottan hisz a taoista jóslatokban.

Ha szereted a szövevényes, intrikákkal, bűnügyekkel teli kardozós-csatás történeteket, melyben van még romantikus szál is, akkor ezt érdemes megnézni.

Marcsi0603 

Ilyen egy teszetosza, tohonya főhőst! Olyan menőnek akarták beállítani, hogy csak na, de valójában idegesítően tétlen volt. Csalódás, pedig jó film lehetett volna, de túlhúzták. Pedig a kosztümök szépek és a zene is csodálatos. Jinxia aranyos volt, és Allen Rent is szeretem, de ez a karakter, akit hozott nem jött be. Egyszer nézős.


Hasonló filmek címkék alapján