Otsomae Bulgeun Kkeutdong (2021–2022) 12

Red Cuff of the Sleeve / The Red Sleeve Cuff / Dress Sleeved Red / The Red Sleeve Cuff · 옷소매 붉은 끝동
80' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat, történelmi, életrajzi 15 !
1 évad · 17 rész

A történet egy nemes származású királyi ágyasról szól, Ui-ról, a Seong klánból, aki Mun Hyo koronaherceg édesanyja volt. Udvarhölgyként szolgált a palotában, később pedig a belső királyi udvarban ő lett az első rangú Bin (királyi hitves). A cselekmény a drámai és fordulatos életét követi nyomon,… [tovább]

koreai · angol
koreai · angol

Képek 20

Szereposztás

Lee Joon HoYi San / Jung Jo király
Lee Se YoungSung Deok Im
Kang HoonHong Deok Ro
Jang Hee JinJeongsun királynő
Oh Dae HwanKang Tae Ho
Seo Hyo RimHwa Wan Ongju
Lee Deok HwaYeongjo király
Park Ji YoungCho főudvarhölgy
Kang Mal GeumHye Gyung ágyas (Yi San anyja)
Jang Hye JinSeo udvarhölgy

További szereplők

Otsomae Bulgeun Kkeutdong (2021–2022)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
mbc

Streaming
Rakuten Viki

Kedvencelte 6

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Theana 

Az egyik legjobb sageuk, amit valaha láttam, és azt hiszem, a műfaj négy oszlopos tagja mellé bátran odaállhat. Noha nem olyan hosszú, nagyon tartalmas és végigvisz az érzelmek tengerén. Nehéz a szívem, mert az elejétől kezdve berántotta az egész lényem, most pedig vége. Nálam 2021 legjobb sorozata, a Vincenzo mellett szorosan.

Annyi mindent szeretnék kiemelni, dicsérni a sorozatban, de nem tudom, hol is kezdjem igazából. Klasszikus darab. A legjobban azt hiszem ahhoz tudom hasonlítani, mintha egy ember élete lenne. Az elején nagyon sok szórakoztató jelenettel varázsol el, bőven van kalandban részünk Duk Im szabad jellemének köszönhetően és valami rendkívül megkapó, szenvedélyes szerelmet láthatunk Duk Im és Yi San között kibontakozni. Mindkét színész remekül kápráztatja a közönséget, tényleg, nemcsak a tapintható kémia van meg köztük, de nagy tehetség is. Ezt azért gondoltam kiemelni, mert Lee Se Young már játszott hasonlót a gyönyörű királynő szerepében a Crowned Clownban, ahol megmutatja milyen sokszínű színésznő (és Yeo Jin Goo is!), de nekem ott hiányzott az elsöprő kémia a színészek között. Viszont itt ettől egyáltalán nem kell tartani. A “szabadabb” hangulatú jeleneteik rettenetesen őszintének és természetesnek hatottak, mintha akkor próbálták volna el a szövegkönyvet és csak improvizáltak. Most is elkap a röhögőgörcs, ha arra a jelenetre gondolok, amikor a könyvtárban vannak és Yi San visszanyomja Duk Im fejét a polc felé. Tipikus olyan rész, amikor ellőhették volna a fiú elkapja a lányt klisét, de nem, valami rettenet jó ötlettel oldották meg, padlót fogok tőle.
Ha a harmónia kép lenne… https://snitt.hu/kepek/143443

Sageuk révén a palotai viszály is nagy szerepet kap benne. Emlékszem szinte az egész epizódra, ahol kifejezetten a királydrámára fókuszáltak. A 12. rész volt. Igazi, tényleg azt a mély és értékes drámát értem alatta, ami megérint, nem csak eleged lesz belőle, mert annyira felesleges és unod, hogy Marichuy hogyan szenved. Joon Ho egy megtestesült koronaherceg, leendő uralkodó, majd király. Van autoritása a játékának, egyszerűen érzed, hogy ő egy vezető, akit érdekel a népe, aki egész életében erre a feladatra, erre a “küldetésre” készült, aminek valamilyen szinten mindent is alávet. Nagyon rajongtam eddig is ezért az emberért, de csak még inkább tisztelem. Rettenetesen jó királyt alakít.
spoiler

Amiért a “nagyokhoz” állítottam, az főleg a női főszereplő ábrázolása miatt van. Nem olyan, mint a sokszor látott megmentendő női hősök, akik egyedül képtelenek megélni. Természetesen itt is előfordul, hogy Yi Sannak kezeskednie kell érte, de Duk Im egy nagyon talpraesett, alapvetően független lány, aki ténylegesen használja is az eszét. Az egyik kedvenc részem, spoiler.

Nagyon örültem, hogy külön felöleli az udvarhölgyek sorsát, foglalkozik a nehéz életükkel, mert az ilyen sorozatokban mindig “garantált” az ő jelenlétük. Megszínezték egy kis plusszal a cselekményt, ami eleinte furcsán hatott, mert szokatlan volt, de nagyon jót tett történet szempontjából az összképnek. Egyébként is van néha ilyen mesés beütése a sorozatnak, Duk Im is felolvas időről időre, és akkor az udvarhölgyek köré épített legenda. Úgy illusztrálja őket, mint a Mennyből jött angyalok, akik segítik az uralkodó munkáját. Érdekes, hiszen ilyenfajta munkát várnak el tőlük: mindent tökéletesre.

spoiler

Nagyon örülök, hogy ezzel zárhattam az évet, vagy pont, hogy vele kezdtem. Jó jelnek veszem az idei évre. Még ilyen szép és tartalmas darabokat!


Népszerű idézetek

Theana 

(The army's ready waiting for the enemy.)
Kang Tae Ho very seriously: Your Highness. Promise me one thing. When you become a king, please lift the ban on drinking. I am dying to have a glass of alcohol.

1. évad 9. rész – The Red Sleeve
Theana 

Sung Deok Im: If something's about to bud, let it go before it sprouts. Nip it off before it settles down. Before your humble life is put to a mess.

1. évad 7. rész – The Affection Of A King
Theana 

Sung Duk Im: I tried my best to make it [the food] pretty. Please, give it a taste.
Yi San: Hm. All right. Let me see.
Sung Duk Im: Food is more about taste than appearance.
(Yi San laughes and tries it.)
Sung Duk Im: Food is more about devotion than taste.
Yi San: If you do not know how to cook, you could ask the court ladies of Royal Kitchen to cook.
Sung Duk Im: Today is your birthday. I wanted to cook for you.
Yi San: Aigo.
Sung Duk Im: Is it bad? Do not force yourself to it.
Yi San: No. I mean, even though it looks bad, it tastes quite good. I will finish it.

1. évad 17. rész – The Moment Of Forever

Hasonló filmek címkék alapján