A fehér hercegnő (A fehér királyné 2.) (2017–2017) 76

The White Princess
angol · dráma, sorozat, történelmi, minisorozat
8 rész (epizódhossz: 59')

A sorozat az angol történelem viharos időszakában, a Rózsák háborúja idején játszódik. Történet a családról, szerelemről és árulásról, a középpontban Elizabeth of York és VII. Henrik viharos házasságával. Philippa Gregory regényéből.

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Jodie ComerPrincess Elizabeth
Jacob Collins-LevyHenry VII
Michelle FairleyMargaret Beaufort
Rebecca BensonMargaret Plantagenet
Essie DavisDowager Queen Elizabeth
Heidi ElyBridget hercegnő
Ava MastersCatherine hercegnő
Amy MansonCathy Gordon
Anthony FlanaganFrancis Lovell
Rollo SkinnerNed

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Őszintén, nekem az előzmény sorozat sokkal jobban tetszett. A casting egy része remek volt, de nem tudtam elvonatkoztatni a ténytől, hogy mennyire megszerettem az előző színészeket. Ráadásul nem is tudtam őszintén drukkolni a főszereplőknek, mert számomra Henry a folyamatos bizonytalanságával nem volt királynak való. Legjobban azt sajnáltam, hogy Margaret Beaufort szenvedélye szinte eltűnt. A jelmezek egyébként gyönyörűek voltak és magával a cselekménnyel sem akadt problémám; izgalmas volt és konfliktussal teli, de mivel a szereplők többségét nem kedveltem meg, így nehéz volt szeretnem. A vége kifejezetten nagy csalódás lett számomra. Mindenesetre nem volt rossz és érdemes megnézni azoknak, akik szeretik a viszálykodással teli, hatalommániásokról szóló történelmi sorozatokat.

christine 

Kellett nekem ez a nyolc rész, hogy visszarázzon a régi kerékvágásomba. Szenvedélyes, tele történelmi tényekkel, némi fikcióval, szerethető karakterekkel. Eszembe juttatta, miért imádom annyira a történelmi romantikát. Lassan megnézem az első és a harmadik sorozatot is… tulajdonképpen érzékem van ahhoz, hogy mindent a közepétől kezdjek el, mert miért ne, de erre most nagyon ráéreztem.
Imádtam Elizabeth karakterét. Nagyon ott volt minden szempontból. Tetszett a viselkedése, ahogy átlátta a helyzeteket, és segítette a királyt. Baromi jól néztek ki egymás mellett.

3 hozzászólás
penzesliza 

Imádtam!
Az egész történet felépítése valami hihetetlen, és csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
Szerintem még a könyveket is beszerzem, mert még arra is nagyon kíváncsi vagyok. :D

ziara 

Nekem ez a sorozat és az előzménye sem tetszett igazán. Túl sok a gonoszság, az ármány, a cselszövés, én ennél romantikusabb és naivabb lélek vagyok. Ez van.

Ms_Mississippi

Alapvetően elég egykedvűen álltam hozzá a sorozathoz, a Fehér Királynőt is elnézegettem, de annyira nem szerettem.
Itt meg ugye már elvileg vége a Rózsák háborújának, és a könyv sem volt túl izgalmas, nem számítottam sok jóra, de hát Michelle Fairley volt Margaret Beaufort, meg ha már a könyveket olvastam a filmet is megakartam nézni. És egek! Az a ritka eset áll fent, mikor a könyv volt előbb, mégis a film jobb lett. A karakterekben annyival több élet van, és tetszett, ahogy végig fejlődtek a 8 epizód alatt. A címszereplő a könyvben végig passzív szemlélője az eseményeknek, és sosem áll igazán sehova, no itt Lizzie karaktere nagyon klassz lett! Mikor kezdődött féltem ,hogy megint csak megy a nyavalygás York fehér rózsája meg Richard király után, DE ahogy haladt a történet nagyon sok minden változott. És nem csak főszereplővel, hanem a többiekkel is. Szívesen néztem volna még tovább, a fontosabb figurák mind tartottak valahová és változtak a történet alatt.
És hála az égnek nem emelték át azokat a dolgokat a könyvből, amiket nagyon nem szerettem. spoiler

Érdekesebbek a karakterek, mint az előző évadban és sokkal több emlékezetesebb jelent is volt. Különösen tetszett, hogy volt az évad elején és a végén is egy-egy elég horrorisztikus álom jelent, ami igazából szép keretet is adott a történetnek és össze is kötött két figurát. spoiler

Igaz a díszletek nincsenek annyira a toppon, kicsit olyan volt nézni, mintha színházban ülnék, de én szeretem a színházat. Történelmileg nem hiteles, és nem is pontos adaptációja a könyvnek, de végig lekötött és szórakoztatott. Szívesen néztem volna még tovább is. És igazából minden adott, hogy folytassák a történetet.
spoiler Akár hogy is, nagyon bizakodó vagyok és remélem, hogy lesz folytatás.

Nicole88 

Bajban vagyok ezzel az értékeléssel, mert eléggé vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban.
Sajnos én nehezen tudtam elvonatkoztatni az előző szereplőgárdától, legfőképp Rebecca Fergusontól (nekem ő tökéletes Erzsébet királyné volt) és egyébként Freya Mavor szerintem sokkal szebb Elizabeth hercegnő volt.
Néha úgy éreztem ennek az új Erzsébet királynénak köze nincs az előző évadban szereplőtől (oké, más alakítja, na de akkor is, teljesen más jellem)
Henry annyira labilis személyiség volt, engem kifejezetten irritált, kvázi önállóan nem tudott egyetlen döntést sem meghozni, anyja pedig az orránál fogva vezette, te jó ég…
A sztori irtó lassan csepegett kb. a felétől kezdett csak érdekes lenni, számomra az előző évad sokkal jobban teszett.

LeendőBroadwayCsillag

Én személy szerint sosem unom meg
Tetszik Lizi átalakulása, hisz igazi királyné lett és meg kellett tanulnia,hogy mit kell feláldoznia a családjáért és a trónjáért
Ajánlom mindenkinek

Skeletrino

Ha egy mondatban kéne összefoglalnom, hogy mit gondolok most, akkor azt mondanám, hogy valami erőteljesebbre számítottam. Sokkal erőteljesebbre. Tulajdonképpen a díszletek és a jelmezek tetszettek, passzoltak a gondolataimhoz. Nem olvastam a könyvet, de valószínüleg már a forgatókönyv sem lehet túl izmos, ha úgy érzem, hogy se a rendezés, se a színészi játék nem mindig hozza ugyanazt a színvonalat. Persze, vannak kiemelkedően jó pillanatok és fantasztikus alakítások egy-egy jelenetben. De volt olyan rész is, amikor átfutott a fejemen, hogy na most ezt nem nézem tovább. Aztán megint élveztem a történetet. Szóval, nagyon vegyes érzéseim vannak. De a sorozat remek pillanataira tekintettel, majd sort kerítek a Fehér királynőre is. (Ja tudom, azt kellett volna elsőre néznem. Hát elbénáskodtam. :D Ez van.)

Trixi 

Többen is jelezték, hogy ez a rész haloványabb, mint az előző. Nos, nekem ez is nagyon tetszett. Tény, hogy nem volt annyira „zsúfolt”, mint az első, de pont emiatt könnyebben befogadtam a történetet. Eleinte Lizzie karakterével még szimpatizáltam, de a vége felé inkább már riasztott, taszított. A koronáért folytatott kakaskodás miatt mennyi ártatlan ember, sőt gyerek (dupla sőt – rokon) élete ment tönkre? Intézték volna el egymás közt a családi viszályt :D :D :D. Még azt megértem, hogy egy anya mennyi mindenre képes a gyermekéért. Van egy cél, de amikor azt már eléri, mindig van egy pont, ami után hibát hibára halmoz és irány a nem pozitív vég. Picit zavart, hogy a neveket nem ugyanúgy ejtették a szinkronban. Még az Elizabeth és az Erzsébet hagyján. Anyát és lányát különböztették ezzel meg (eleinte). De egyazon ember volt Ricsárd és Rihárd is (bocs a béna leírásért, de így tudom érzékeltetni a problémát), és Margaret is becsúszott Margitnak :D :D :D. Ezt leszámítva jó kis sorozat ez. Jöhet a folytatás – a spanyolok ;)

Faythe

Jó kis sorozat volt, habár az elején voltak kételyeim, hogy sikerül bárkit is megkedvelnem. :)


Népszerű idézetek

Krenai 

Elizabeth: Humble and penitent may be damned. Hidden and patient – that will be my motto.

1 hozzászólás
Krenai 

Henry: Burn them. And ban the snow from falling. I will have nothing white in England.

1 hozzászólás

Margaret Beaufort: I am selfless. My only interest is the will of God.
Thomas Stanley: How fortunate his will is so often in tune with yours…

(5. rész)


Folytatása

Összehasonlítás

A fehér királyné


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján