A fehér hercegnő (A fehér királyné 2.) (2017–2017) 65

The White Princess
angol · dráma, sorozat, történelmi, minisorozat
8 rész (epizódhossz: 59')

A sorozat az angol történelem viharos időszakában, a Rózsák háborúja idején játszódik. Történet a családról, szerelemről és árulásról, a középpontban Elizabeth of York és VII. Henrik viharos házasságával. Philippa Gregory regényéből.

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Jodie ComerPrincess Elizabeth
Jacob Collins-LevyHenry VII
Michelle FairleyMargaret Beaufort
Rebecca BensonMargaret Plantagenet
Essie DavisDowager Queen Elizabeth
Heidi ElyBridget hercegnő
Ava MastersCatherine hercegnő
Amy MansonCathy Gordon
Anthony FlanaganFrancis Lovell
Rollo SkinnerNed

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

christine

Kellett nekem ez a nyolc rész, hogy visszarázzon a régi kerékvágásomba. Szenvedélyes, tele történelmi tényekkel, némi fikcióval, szerethető karakterekkel. Eszembe juttatta, miért imádom annyira a történelmi romantikát. Lassan megnézem az első és a harmadik sorozatot is… tulajdonképpen érzékem van ahhoz, hogy mindent a közepétől kezdjek el, mert miért ne, de erre most nagyon ráéreztem.
Imádtam Elizabeth karakterét. Nagyon ott volt minden szempontból. Tetszett a viselkedése, ahogy átlátta a helyzeteket, és segítette a királyt. Baromi jól néztek ki egymás mellett.

3 hozzászólás
penzesliza

Imádtam!
Az egész történet felépítése valami hihetetlen, és csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
Szerintem még a könyveket is beszerzem, mert még arra is nagyon kíváncsi vagyok. :D

ziara 

Nekem ez a sorozat és az előzménye sem tetszett igazán. Túl sok a gonoszság, az ármány, a cselszövés, én ennél romantikusabb és naivabb lélek vagyok. Ez van.

Ms_Mississippi

Alapvetően elég egykedvűen álltam hozzá a sorozathoz, a Fehér Királynőt is elnézegettem, de annyira nem szerettem.
Itt meg ugye már elvileg vége a Rózsák háborújának, és a könyv sem volt túl izgalmas, nem számítottam sok jóra, de hát Michelle Fairley volt Margaret Beaufort, meg ha már a könyveket olvastam a filmet is megakartam nézni. És egek! Az a ritka eset áll fent, mikor a könyv volt előbb, mégis a film jobb lett. A karakterekben annyival több élet van, és tetszett, ahogy végig fejlődtek a 8 epizód alatt. A címszereplő a könyvben végig passzív szemlélője az eseményeknek, és sosem áll igazán sehova, no itt Lizzie karaktere nagyon klassz lett! Mikor kezdődött féltem ,hogy megint csak megy a nyavalygás York fehér rózsája meg Richard király után, DE ahogy haladt a történet nagyon sok minden változott. És nem csak főszereplővel, hanem a többiekkel is. Szívesen néztem volna még tovább, a fontosabb figurák mind tartottak valahová és változtak a történet alatt.
És hála az égnek nem emelték át azokat a dolgokat a könyvből, amiket nagyon nem szerettem. spoiler

Érdekesebbek a karakterek, mint az előző évadban és sokkal több emlékezetesebb jelent is volt. Különösen tetszett, hogy volt az évad elején és a végén is egy-egy elég horrorisztikus álom jelent, ami igazából szép keretet is adott a történetnek és össze is kötött két figurát. spoiler

Igaz a díszletek nincsenek annyira a toppon, kicsit olyan volt nézni, mintha színházban ülnék, de én szeretem a színházat. Történelmileg nem hiteles, és nem is pontos adaptációja a könyvnek, de végig lekötött és szórakoztatott. Szívesen néztem volna még tovább is. És igazából minden adott, hogy folytassák a történetet.
spoiler Akár hogy is, nagyon bizakodó vagyok és remélem, hogy lesz folytatás.

LeendőBroadwayCsillag

Én személy szerint sosem unom meg
Tetszik Lizi átalakulása, hisz igazi királyné lett és meg kellett tanulnia,hogy mit kell feláldoznia a családjáért és a trónjáért
Ajánlom mindenkinek

Faythe

Jó kis sorozat volt, habár az elején voltak kételyeim, hogy sikerül bárkit is megkedvelnem. :)

Riccah 

Tetszett, hogy onnan indul, ahol az előző véget ért (ha esetleg sorban néztem volna meg a 2 sorozatot, akkor nem utána jön a heuréka érzése, de ez így izgalmas. :))

Nekem Lizzie fejlődése, vívódásai, megküzdései nagyon tetszettek, leszámítva a végét, noha értettem az indítékait, már átlátta a megosztottság veszélyeit, amit igazából ő élt meg talán a legrosszabb aspektusból. Harcias kismacskából anyaoroszlánná nőtte ki magát. Tetszett az önmagához való töretlen hűsége a környezete figyelembevételével.
Valamint VII Henrik király emberi kinyílása is, ahogy megadja a bizalmat Lizzie-nek, úgy megadja nekünk is, hogy máshogy is megláthassuk őt. :-)
Izgalmas és mozgalmas sorozat volt, én is „el tudnék viselni” egy folytatást! :-)

tündérróka

Az utóbbi hetekben újranéztem A fehér királynét, majd ezt – végül A spanyol hercegnőt. (Ha tudnám, a három sorozatot egyben értékelném, de csak egy helyre tudok írni, így ez mindháromra vonatkozik most.)
Magasan vezet a sztori második etapja, vagyis ez – és ezt nem feltétlenül a profi kidolgozottsága okozza, hanem egyértelműen a remek színészek. Erre a sorozatra sikerült ugyanis a legjobb, legprofibb színészeket castingolni, akik tényleg méltók a karakterekre (mondjuk Jodie Comert istenítem, így nem csoda, hogy őt szerettem a legjobban Elizabethként), és a legszínvonalasabb látványvilágot, hangulatot megteremteni (a kosztümök pl. már-már a Trónok harca ruháival vetekednek). Illetve Lizzie és Henry furcsa-durva szerelmi története a legizgalmasabb ebből a korból. Bár volt néhány fénypontja az előző sorozatnak is (többek között III. Richard megtestesítése), rengeteg gagyi elemben is bővelkedett (a Margaretet játszó színésznő például rettenet rossz). A fehér hercegnőben azonban kevés mélypont volt, élvezetes volt nézni, annak ellenére, hogy annak idején az alapjául szolgáló könyvet be sem tudtam fejezni, olyan unalmasnak tartottam. Ugyanígy jártam A spanyol hercegnő könyvváltozatával is, de annak a sztorija sorozatban sem tudott magával ragadni. Főleg, hogy átcsaptak egy teljesen más stílusra, Reign-esre vették a sztorit, ami több mint irritáló tud lenni (pl. teljesen haszontalan mellékszereplők abszolút fikcionális történetszálaival ütik el az időt, aminek az oka szemmel láthatóan az, hogy nem találtak ebből a korból annyi említésre méltó sztorit, hogy egy kissorozat kijöjjön belőle).

piciszusz 

A végére egészen megkedveltem a sorozatot. Sajnos töriből sose voltam jó, de most már kezd összeállni a fejemben a kép és ha lenne energiám, újranézném most a Tudorokat.

reka1021

York Lizzie és VII. Henrik… Imádom a rózsák háborúját, imádom a Tudorokat, és igen ezt a 8 részes sorozatot is imádtam.

Fontolgatom a Philippa Gregory könyveket…


Népszerű idézetek

Krenai 

Elizabeth: Humble and penitent may be damned. Hidden and patient – that will be my motto.

1 hozzászólás
Krenai 

Henry: Burn them. And ban the snow from falling. I will have nothing white in England.

1 hozzászólás
[névtelen]

Margaret Beaufort: I am selfless. My only interest is the will of God.
Thomas Stanley: How fortunate his will is so often in tune with yours…

(5. rész)


Folytatása

Összehasonlítás

A fehér királyné


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján