A spanyol hercegnő (A fehér királyné 3.) (2019–2020) 77

A látványos sorozat Aragóniai Katalin életét idézi meg. Spanyolország gyönyörű, tizenéves hercegnőjét hároméves korától arra nevelték, hogy az angol trón várományosa, VII. Henrik angol király legidősebb fiának, Artúrnak a felesége lesz. A 16 éves Katalin 1501-ben érkezik Angliába ragyogó… [tovább]

angol
angol

Képek 29

Szereposztás

Charlotte HopeAragóniai Katalin
Georgie HenleyMargaret Tudor
Harriet WalterMargaret Beaufort
Angus ImrieArthur herceg
Stephanie Levi-JohnLina de Cardonnes
Elliot CowanVII. Henrik
Ruairi O'ConnorHarry herceg
Jordan RenzoCharlie Brandon
Olly RixEdward Stafford
Richard PepperThomas Boleyn

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 173


Kiemelt értékelések

Sydney 

Az akár közvetve, akár közvetlenül a Tudorokkal foglalkozó sorozat, film, regény (igazából bármi :D) nálam kötelező, ráadásul Philippa Gregory regényeit nagyon szeretem, így izgatottan vártam ezt a sorozatot. Az első évad lehet, hogy pont emiatt a nagy várakozás miatt egy kissé csalódás volt. (Ezt a) Katalint nagyon nehezen tudtam megkedvelni, nagyon sokáig csak egy hisztis, akaratos, nagyképű kis csitriként viselkedett. Nem tudom, hogy ez tudatos volt-e, de örülök, hogy az évad végére és a második évadban már nem ezt erőltették.
A történet egy része ismert, de a készítők nem fogták vissza a képzeletüket (spoiler, stb.). Egy dolog volt, ami nagyon nem tetszett, nem is értem, hogy miért választották ezt a szálat a készítők: spoiler.
A második évad sokkal jobban tetszett, mint az első, pörgősebb, eseménydúsabb volt. Örülnék neki, ha A másik Boleyn lányból is készülne sorozat.

1 hozzászólás
christine

Az első részekben abszolút nem nyerte el a tetszésemet Katalin, valamiért antipatikus személyiségnek tűnt, Henriket viszont imádtam, és azt az új dolgot is, amit a karakterével és az új szálakkal belevittek a cselekménybe. Naaagyon kíváncsi vagyok a második évadra.

penzesliza

1. évad:

Először nagyon furcsálltam a főszereplő lányt, de végül megkedveltem. Ugyan nekem még mindig Lizzy és Henrik király története varázsolt el jobban. Sokkal gonoszabb volt, és mocskosabb, mint ez. Ugyan ebben is megjelent az igazságtalanság, de legfőképpen az erősség, és a kitartás. Úgy érzem ebben az évadban elégtételt vehettünk végre, ugyanakkora szívem jobban vágyott a hazugságokra. Persze itt is volt pár, de nem éreztem akkora erősnek, mivel láttam, hogy valamilyen szinten szívből jött nekik ez a „védelem” így ezt megtudtam érteni.
De ettől függetlenül örültem, hogy végre kimondhattam, hogy: végre.

Nagyon hosszú értékelést(ajánlót) írtam, és nem szeretném az egészet bemásolni, mivel jönni fog a második évad, ezért ha szeretnéd tovább olvasni, akkor ide kattintva megteheted > https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/07/a-spanyol…

2. évad: Jövőre! :D

Trixi 

Katalin leginkább a Boleyn Anna fiaskó miatt maradt meg az emlékezetben. A sorozat kb eddig mutatja be az életét, a Boleyn lányok felbukkanásáig. Az első évadban a fiatal Katalin még kedvelhető jelenség volt, de a másodikban már egyre kevésbé. Kicsit sok volt a nyüszögés, a sírás-rívás és az intrika. Lina és Oviedo párosát szerettem, a hűség mintaképei. De nagyon bírtam a Skóciában ragadt lánykát is, akiből aztán egy elég vérmes nőszemély vált (de még ezt is bírtam :D). A sorozat színpompás, szemet gyönyörködtető (bár néhány túl modern rucinál felszaladt a szemöldököm :D :D, a fülemet pedig megütötte a szerszámíj :O, mert az inkább számszeríj – de mindegy :D :D :D). Minden résznél jelezve volt, hogy néhány történés, karakter változtatva lett a valósághoz képest. Ami még nem is lenne baj, bár utána olvasva pár dolognak, ha meghagyták volna úgy, ahogy volt, talán még ütősebb lett volna a sorozat. Összességében nagyon tetszett, bár kicsit hosszúnak éreztem a két évadot.

Everrie 

audio: angol, felirat: magyar

1.évad: Először is szeretném megemlíteni, hogy mennyire gyönyörű Charlotte Hope Aragóniai Katalinként. Imádtam ezt a sorozatot, olyan izgalmas volt, annyira beleéltem magam a világába, szurkoltam Katalinnak, hogy elérhesse a céljait. Nem feltétlen szimpatikus karakter egyébként, de az évad végére egész megkedveltem. Igazából minden karakterről vegyes, erős érzéseim vannak. Az egyetlen teljesen szimpatikus karakter Arthur volt, meg talán Lina. Alig várom a folytatást.

Anna1999Gitta 

Az első évad izgalmas volt és eseménydús, de a második már nem hozta ezt a lendületet. Katalin karaktere sokat fejlődött és erősödött, neki kellett az utolsó pár rész, de Lina és az ő története már untatott az első résztől kezdve. Nem is kedveltem, azok voltak a legjobb részek,amikor hanyagolták.

reka1021

Bár a Tudorok óta nagy tiszteletben tartom Katalint, furcsa volt számomra ez a sorozat… Az első részekben nagyon kedveltem az aragóniai hercegnőt, majd Artúr halála után egyre kevésbé lett szimpatikus, már-már idegesített a „hisztije”. A VIII. Henrik szerepére választott srác – aki után eredménytelenül kutatok az interneten – számomra teli találat volt. Csak miatta néztem végig az utolsó részeket.

A legvégén a csavar, olyan leesett az állam dologra sikerült, remélem az előttem véleményező jó infókat talált és jövőre jön a folytatás, mert ilyen függővéggel könyvet sem illik befejezni, nem sorozatot.

Továbbra is imádom VIII. Henriket akárki játsza :D

Nicole88

A fehér királyné sorozatból talán ez volt ami a legjobban tetszett nekem és nem csak a kidolgozottsága, hanem Katalin személyisége miatt.
Charlotte Hope számomra eddig ismeretlen volt, de itt nagyon megszerettem, tökéletesen alakította Katalint.
A casting nagyon el lett találva, Henrik és Maggie szerepére is hihetetlen jó színészeket találtak.
Nem tudom mennyire volt hiteles a sorozat a valósághoz képest, olvastam olyat is, hogy spoiler Ha ezt vesszük akkor nemigen állja meg a helyét, bár ez nem von le semmit a sorozat értékéből.(Tudom, mondták a részek végén, hogy dramaturgiai okokból változtattak)
Tudom, nem szép dolog, de én úgy örültem, mikor spoiler nem is értem, hogy ennyire romlott, gonosz lélekkel miért nem történt ez meg előbb…
Mielőtt fellélegezhettem volna, természetesen egy újabb ármánykodó került a felszínre, spoiler személyében.
Hasonló érzelmeket tápláltam vele kapcsolatban, mint a mi drágalátos Beaufortunk iránt, annyi különbséggel, hogy Wolseyt nem sikerült annyira meggyűlölnöm, de ezt betudom annak, hogy nem sanyargatott engem 3 évadon keresztül….

piciszusz 

Nagyon csipem a Tudor kort, nagyon vártam ezt a sorozatot, de azt kell mondjam, hogy dögunalom az egész évad. Az egyetlen normális szereplő öreganyánk, aki legalább tartja magát a karakteréhez és végig „gonosz”.

L_Reggie 

Jajj de nagyon rossz volt. Olyan szinten nincs minősége a sorozatnak hogy az valami hihetetlen. A történet érdektelen és bugyuta, a párbeszédek és a csavarok osotobák. Untam, és a sorozat igen rosszul mutatjka be ezt az érát. A karakterek papírmasék, nem érződnek igazinak, és pont nem érdekelt egyik sem. Talán egyedül Oviedo volt szerethető. A színészek is rosszak, de nagyon, egyedül Laura Carmichael próbálkozik.
Egyszerűen árad a sorozatból mennyire gagyi, plusz még vonatott is. Semmi köze nincs a Fehér királynéhoz és a Fehér hercegnőhöz.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján