Borgia (2011–2014) 6

Da Vinci és Michelangelo korát írjuk: a páratlan kreativitás és technikai forradalom időszakát, ugyanakkor ez volt az a kor, mikor a világot végeérhetetlen háborúk dúlták fel, és egyre nagyobb teret hódított magának a romlottság. A világ közepe Vatikán volt, birodalmak és királyságok… [tovább]

angol

Képek 36

Szereposztás

John DomanRodrigo Borgia / VI. Sándor pápa
Mark RyderCesare Borgia
Isolda DychaukLucrezia Borgia
John BradleyGiovanni De Medici
Iain GlenGirolamo Savonarola
Diarmuid NoyesAlessandro Farnese
Marta GastiniGiulia Farnese
Assumpta SernaVannozza Catanei
Art MalikFrancesc Gacet
Victor ScheféJohann Burchard

További szereplők

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

vvn_e 

4* azért, mert ha semmit nem ismernék a témában és nem volna összehasonlítási alapom lehet jobbra értékelném.

Na lássuk a másik borgiás sorozatot, csak egy részt voltam végül hajlandó megnézni ebből.
Ha nem láttad a Showtime-os Borgiákat, de bírja a gyomrod a Trónok harcás hentelős + vetkőzős jeleneteket nézz bele, ha meg az európai realistás kosztümös filmeket is kedveled még lehet, hogy neked tetszik is. Nekem ez nagyon nem jön be, mivel láttam a Showtime-osat.

Szóval ez egy borzasztóan unalmas sorozat, oké, az angolom nem a legpengébb, de ahhoz elég, hogy angolul hang + angol felirattal kövessem az eseményeket, meg a történet se diktál egy veszett tempót.
Úgy néz ki, mint egy dokudráma (annak nem is volna rossz, csak a megtévesztő történelmi tényeg után jönnek a marhaságok).
A showtime-os sorozat szemgyönyörködtető képi világú igen, ott a CGI, amivel a teret növelték városjeleneteknél nem szép, de az a legkevesebb, belső terek, utcaképek, ruhák mesések ehhez képest itt viszont minden szürke és kopott és túl puritán szerintem, meg túltolják ezt a lásd a borzalmakat már az introval is, meg az utcán végig vonszolt testtel, értem én volt ilyen, tudom, de minek az arcunkba nyomni ennyire erőszakosan. Európai kosztümös vonás, realistásat akar csinálni, de nem lesz tőle jobb.
A történetről, hogy mennyire izgalmas a 9. percél még csak annyi volt, hogy Cesare szenvedő fejjel önostoroz félmeztelenül egy kápolna közepén, Lucrezia meg felverte a házat. Addig a showtimenál: itt már volt egy halott pápa, egy ágyjelent, felvázoltak két testvéri kapcsolatot, és már megkezdték a szavazatok megvásárlását, csekkoltam. De aztán se történik semmi, expozíció, expozíció… tulajdonképpen semmi nem történt, míg amott az első 10-15 perc úgy berántott, hogy három évadra maradtam.

A casting pocsék, hogy ebből a szenvedő arcú, hisztis fiúból, hogy lesz az a hadvezér, az a Fejedelem azt én nem tudom, néha ott az őrült fény a szemében, de attól még nem Cesare Borgia. Lucrezia először bájosnak tűnt, a végére meg egy elkényeztetett tinilánynak, akit leütnék. Juan/Giovanni kinek hogy, kedvelhető volt egy kicsit, de ez tartott 15 percig aztán megkattant ő is, inkább őrültek, mint sötétek a karakterek. Sőt csupa kedvelhetetlen karakter, amott akármennyire is gyilkos/méregkeverő/politikai-játszmázósak voltak majdnem mindenkit lehetett kedvelni valamiért itt meg… A színészi játék is olyan „kisköltségvetésű” elmegy egynek tudom nem igazságos Jeremy Ironst hasonlítgatni John Domanhoz, nem is fogom, de nincs potenciál senkiben. Semmi mélysége nincs az egésznek.

A kedvenc csavarom a történetben, hogy a Borgia kölykök, nem hogy nincsenek törvényesítve, de nem tudják, hogy Rodrigo Borgia az apjuk azt hiszik, hogy apjuk meghalt, sőt senki se, mindenki úgy tudja, hogy RB a nagybátyjuk… Khm… kicsit se vertem a fejem a billentyűzetbe mire leesett. Csak fun fact szabadon a wikipédiáról ha már dokudráma a külső Cesare Borgia már 5 évesen törvényesített gyerek volt, jah és a testvérei is. UP: picit Mario Puzo-t olvastam és ő említi, hogy korábban a bíborosok gyerekei unokaöccsök és unokahúgok voltak hivatalosan, de ő is úgy írja már, hogy a Borgia-gyerekek tisztában voltak az apjukkal.

Indokolatlan durrbele-módon vetkőzős/erotikus jelenetek, amik veszett röhejesen festenek, semmi finomság nincs benne, akárcsak a véresnek szánt jelenetek.

Leszögezném állítólag kb. egyforma költségvetésből készült a két sorozat, ugyanúgy 2011–2014 közt. Mire ment itt el a pénz?
El nem tudom képzelni ez a sorozat hogy kapott 38 részt (3 évadot), mikor a Showtime-nál amazt (3 évad, azaz 28 rész után) elkaszálták, mikor csak egy évad volt hátra már. SZÉGYEN.

Szóval realistásan véresen, erotikus gondolom, ha már Borgiák szánt sorozat, ami unalomba és szürkeségbe fullad, ajánlani csak a fenti opciók mellett tudom egy próbának, meg mazochistáknak, én tuti csak akkor folytatom ezt a sorozat, ha lesz magyarul elérhető közelségben, még úgy se biztos.

1 rész percről percre http://snitt.hu/filmnezesek/3924712


Népszerű idézetek

[névtelen]

Michelangelo Buonarroti: If you lose your way then start again.

(2x9 Transfiguration)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján