Versailles no bara (1979–1980) 6

The Rose of Versailles / Lady Oscar · ベルサイユのばら
23' · japán · dráma, romantikus, sorozat, történelmi, anime 13
1 évad · 40 rész

A francia udvar egyik neves tábornokának legfőbb vágya, hogy fia szülessen, aki a jövőben nyomdokaiba léphet, de „szerencsétlenségére” lányokkal lett megáldva. Amikor ismét lánya születik, elhatározza, hogy a gyermeket fiúként fogja felnevelni és az Oscar nevet adja neki. A történet 14 évvel… [tovább]

japán · spanyol

Képek 4

Szereposztás

Tajima ReikoOscar Francois de Jarjayes (hang)
Shigaki TaroAndré Grandier (hang)
Ueda MiyukiMarie Antoinette (hang)
Nozawa NachiHans Axel von Fersen (hang)
Nojima AkioBernard Châtelet (hang)
Katsuta HisashiXV. Lajos (hang)
Yasuhara YoshitoXVI. Lajos (hang)
Mori KatsujiMaximilien Robespierre (hang)
Ichikawa OsamuOrléans hercege (hang)
Mutoh ReikoPolignac grófnő (hang)

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Andro 

Ez az anime már nagyon régen a várólistámon volt, és egyáltalán nem értem, miért vártam vele idáig. Egyszerűen magával ragadó, egy igazi érzelmi hullámvasút, amit vétek kihagyni. Bár valós eseményeket dolgoz fel, de azért sok benne a fikció is. A karakterek mintha igazán élnének, a történet sodró, a rajzolás pedig szerintem egyenesen gyönyörű. Pedig nem egy mai műről van szó, de mégis nagyon szép a grafika. Az opening és az eding is illik hozzá, így egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem.

Shad 

Emlékszem ezt tinédzser fejjel néztem anno a német RTLII-n és imádtam, mára a grafika kicsit gyengének tűnik, de hát a 90-s években ez csodálatos volt:)
A történet maga nagyon szépen van felépítve, a király udvartartás és belső intrikák is szépen ki vannak dolgozva. A kapcsolatok pedig…ahh André♥ Ennyi év távlatából is emlékszem szinte minden részre :) Ritka animék egyike , ami happy enddel is végződik meg nem is. Szívszorító történet:)


Hasonló filmek címkék alapján