Onii-sama e… (1991–1992) 5

Dear Brother / Brother, Dear Brother / To My Brother... · おにいさまへ...
24' · japán · dráma, romantikus, sorozat, anime 16 !
1 évad · 39 rész

Misono Nanako, egy egyetemi professzor mostohalánya hirtelen bekerül egy új iskolába, a Seiran Academyre, amely nem más, mint egy elit lányiskola. Az iskolában ott van a „Csodálatos Hármas”, akiknek a becenevei: „Kaoru no Kimi”, „Saint-Juste” és „Miya-sama”. Az iskola jellegzetessége, hogy van… [tovább]

Szereposztás

Kasahara HirokoMisono Nanako (hang)
Kanda WakaArikura Tomoko (hang)
Shimamoto SumiAsaka Rei / "Hana no Saint-Juste" (hang)
Tamagawa SakikoShinobu Mariko (hang)
Toda KeikoOrihara Kaoru / "Kaoru-no-kimi" (hang)
Koyama MamiIchinomiya Fukiko / "Miya-sama" (hang)
Katsuki MasakoMisaki Aya (hang)
Genda TesshouHenmi Takehiko / "Onii-sama" (hang)
Horiuchi KenyuuIchinomiya Takashi (hang)
Takada YumiSonobe Miyuki

Kedvencelte 1

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

MoiraCarey 

A Versailles no Bara után (ami az egyik kedvencem) kíváncsian kezdtem bele ebbe az animébe. Az Ikeda Riyoko és Dezaki Osamu páros másodszor is lenyűgözött. Az Onii-sama e… egy nem szokványos iskolai történet, meglehetősen kreatív elemekkel. A mű hangulata drámai, szenvedélyes, emelkedett és színpadias. Vannak benne túlzások, nem realisztikus jelenetek, de szinte mindig képes annál a bizonyos határvonalnál megállni, ahol még elnézhető; mégiscsak egy kitalált történetről van szó. A karakterek a sorozat legjobb oldala: Kidolgozottak, fenomenális kibontást kaptak, remek karakterfejlődéssel. A sorozat számos komoly témával foglalkozik, melyeket gondosan körbejár, és a konklúzió sem marad el. A felépítése, a lassan folydogáló történet kiteljesedése, a folyamatos feszültségkeltés egyenesen zseniális. A történet előrehaladtával egyre jelentősebb a lélektani oldala, sok-sok szimbolikus jelenetet találhatunk. Metaforikus történet a fiatalságról, első szerelemről, felnőtté válásról. Megfogalmazhatatlanul gyönyörű és egyedi. Nem is találkoztam hozzá foghatóval. Mindezek mellett meg kell említenem, hogy a rajzolás (főleg a karakterdizájn), a zenei aláfestés és a szinkronszínészek munkája is 10/10. A vizualitásra nincsenek szavak. A fények, a színek, a karakterek arckifejezése és minden egyéb tökéletes összhangban van. Dezaki itt tökéletesítette a „Postcard Memory” technikáját. Egyetlen hibája van a sorozatnak: A 33. résznél felvett irány borzalmas. Elhiszem, hogy Ikeda Riyoko nagyon szereti a tragédiákat, de ez teljesen felesleges húzás volt, és a megvalósítása is értelmetlenre sikeredett. (Utólag rájöttem, hogy ez nem az ő hibája volt, a mangában más megoldás született). Itt lépte át az „übermelodrámába” vezető ajtót, ezzel a hangulat is gyengült. De a lezárásnál már újra zseniális volt. Összességében így is nagyszerű, egyik legnagyobb kedvencem lett. Egyértelműen ott van az 5 legjobb shoujo anime között.

Szerk: A manga elolvasása után még jobban felértékelődött bennem ez az anime. Ugyanis a manga csupán 17 chapter: Itt nagyon gyorsan (túl gyorsan) halad a cselekmény, a karakterek kevésbé kidolgozottak (páran teljesen háttérbe szorulnak), közel sem olyan sokszínű, és hamar véget ér a történet. Az anime ezzel szemben 39 rész: Abszolút kiegyensúlyozott a történetvezetés, a karakterek kibontása (és jóval több karakter van), rengeteg témába belemélyül, semmit nem kapkod el. Azt mondhatnám, hogy hibátlan, leszámítva azt a bakit a 33.részben. Dezaki mesteri munkát végzett. Emiatt jár a 10 pont.


Népszerű idézetek

MoiraCarey 

Brother, my dear brother
Today I started high school. Of course I am not so naive as to think it will change my life completely! After all, this year's cherry blossoms will be just the same as last year's.

1. évad 1. rész
MoiraCarey 

Dear Brother
Perhaps this year's cherry blossoms will end up being different from last year's after all…

1. évad 1. rész

Hasonló filmek címkék alapján