Vér és homok (Spartacus) (2010–2013) 93

Spartacus: Blood And Sand
60' · amerikai · akció, dráma, sorozat, történelmi 18 !
3 évad · 33 rész

A sorozat a Római Birodalom legismertebb rabszolgafelkelője, Spartacus, valamint a gladiátortársadalom életét mutatja be, meglehetősen egyedi módon. Epizódról epizódra elevenedik meg az ókori Róma, ahogy rabszolgasorsba taszítja a kisebb népcsoportokat, személyes dicsőségért, rangért; bemutatja,… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Andy WhitfieldSpartacus
John HannahBatiatus
Manu BennettCrixus
Lucy LawlessLucretia
Peter MensahDoctore
Jai CourtneyVarro
Lesley-Ann BrandtNaevia
Daniel FeuerriegelAgron
Liam McIntyreSpartacus
Todd LasanceJulius Caesar

További szereplők

Kedvencelte 48

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Andilány 

Eddig még csak az első évadot néztem végig, de teljesen megvett magának a sorozat. Már az első rész után úgy éreztem, hogy ezt a sorozatot végig kell néznem. És ez, ahogy haladtam előre a részekkel, egyáltalán nem változott. Brutális, tele vérrel, illetve elég sokszor megjelenik a szexualitás, de ennek ellenére faltam a részeket, mert a történet és Spartacus nem eresztett el. Hiába viselem nehezen az ilyen történeteket (kb. minden rész végén bőgtem egy sort, hol kevésbe, hol nagyon), mégis valamiért ezek fognak meg a legjobban.
A szereplőket nagyon jól eltalálták, bár Spartacuson és pár emberen kívül mindenkinek sikerült kiérdemelnie, hogy utáljam, sőt gyűlöljem őket és nagyon csúnya véget kívánjak nekik. Alapvetően azért kezdtem bele a sorozat nézésébe, mert kíváncsi voltam Jai Courtney-ra és örülök ennek, mert ha nem így teszek, akkor egy nagyon jó sorozatról maradok le. Andy Whitfield kedvenc lett, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy a következő évadokban is annyira fogom-e szeretni Spartacust, mint eddig vagy nagyon hiányozni fog.

Panna

Szeretem az egész sorozatot a maga brutalitásával, szexualitásával, kegyetlenségéve,ármánykodásával. Itt nincsenek szép remények
Imádom!!!

14 hozzászólás
Lunemorte 

Jó kis sorozat ez, viszonylag hitelesnek mondható, de az állandó meztelenkedés, szex és a szándékosan lelassított effektek borzasztóan idegesítettek. Kedvenc szereplőm Crixus volt, kedvenc évadom pedig az első. Mindhárom évad utolsó része eléggé kiábrándító volt, az utolsó évad újabb szereplőit pedig nem tudtam sem megszokni, sem megszeretni. Maga Spartacus végig nem volt szimpatikus szereplő, talán a második színész aki játszotta egy fokkal jobban alakította, de így sem nőtt a szívemhez.
A Róma sorozat szerintem sokkal jobban sikerült, aki még nem látta egyiket sem annak azt ajánlom, hogy a Spartacussal kezdje (előtte/utána van egy rövid előzménysorozat) és utána a Rómával. Így bejárható izgalmasabban a Római birodalom történelme.

Marcsi0603 

Amikor megnéztem az első részt azon gondolkodtam, hogy tudják az emberek ezt szeretni, mert gagyi meg művéres meg… aztán azon kaptam magam, hogy egyiket nézem a másik után, aztán már abba sem tudom hagyni. Még az sem zavart, hogy a címszereplőt lecserélték az első évad után, sőt a 2. Spartacus mintha jobban játszott volna. Nagyon jól sikerült sorozatról van szó, hihetetlenül jól játszó szereplőkkel, és sok kegyetlenkedéssel, vérrel, erőszakkal és persze nem kevesebb meztelenkedéssel. Trónok harca vagy Vikingek fanoknak simán ajánlom.

shieldmaidenwithflowers 

Ejj, ez a sorozat!!! A vér és szex mellett kegyetlenül jó is. Olyan karakterekkel, hogy az őrület! Amikor a negatív szereplőknek is tud az ember drukkolni, na ez nagyon ritka. Jó volt a színészgárda, egytől-egyig mindenki fantasztikusan játszott. Mondjuk párszor a szívemet is kitépte…

ladybird12 

Durva, erőszakos, tele van 18+ karikás jelenetekkel, amitől még egy profinak is leesik az álla, mégis az egyik kedvenc sorozatom. Még a „színész-csere” sem zavar, főleg hogy tudom az egészet a készítők kényszerből csináltak. Mindkettő színész remekül alakította Spartacust. Az elejétől a végéig tetszett a története, a karakterek legtöbbjét kedveltem, még a rosszakat is. Na persze nem azért mert szimpatizáltam velük, hanem inkább mert érdekesek voltak. Egy karakter volt, akit a sorozat elején szívleltem, de a végére megútáltam az Naevia volt. Végette még Crixusal is voltak gondjaim a harmadik évadban, pedig őt az első évadban is kedveltem, mindazok ellenére hogy eléggé szemét volt Spartacussal.

victoria_m997

Nagyon nagyon jó kis sorozat ez. Lenyűgöző hangulat, és látványvilág, elképesztő színészek. Rég élveztem ennyire történelmi sorozatot. Az első évad zseniális volt, a kedvenc részeim határozottan a ludusban játszódó részek voltak Batiatusszal, azok voltak számomra a legizgalmasabbak. A második évad is jó volt, de Andy Whitfield nagyon nagyon hiányzott, jó időbe telt megszokni az új Spartacust, aki bár egyébként jó színész, és Spartacusnak is egészen elment, de nem mindig hittem el, hogy ő a vezér. A szinkronhangját legalább meghagyhatták volna, sokkal jobban illett a mély, tiszteletet parancsoló hang mindkettőjükhöz. És nem mondom, az új Naevia is igényelt egy kis időt, mire megszoktam. A 3. évadtól már nem voltam elájulva. Iszonyatosan sok volt a harc, az ordítás, a vérfröcsögés, és nem is lett volna rossz, viszont nagyon monotonná lett és elég unalmas is. Viszont a vége nagyon jó lett, főleg, hogy viszonylag hű maradt a valós történelmi eseményekhez.

Rekuuu663

Mit is mondjak, nagyon más szemszögből bemutatott ókori világ. Furcsa volt ebben a szerepben látni Lucy Lawless-t. Néha gyomorforgató, máskor értetlenül álltam egy-egy helyzet előtt, viszont tudni akartam hogyan zarul az egész. Éérdekes, talán így jellemzem magamban, az ilyen nem tudom igazán hová tegyem sorozatokat vagy filmeket.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Lucretia:- Ez csalódás volt.
Batiatus:- Nem minden kaland kielégülés.
Lucretia:- Ezt minden asszony tudja.

Lunemorte 

– Kijárási tilalom van, senki ne maradjon az utcán!

3. évad 2. rész – Ellenség a kapuknál
Aveline

Naevia: You shouldn't look at me in that way.
Crixus: I try with all my strength not to. But I am weak.

Aveline

Varro: That look gives me worry.
Spartacus: Words I've often heard from my wife.

Bexy_15

A tisztességes szót férfiak alkották, hogy ezzel ítéljenek minket szolgaságra.

Aveline

Varro: It will be a good fight. May the gods see us both survive.
Spartacus: There are many I would see dead in this place. You are not among them, Varro.
Varro: You may not have a choice.
Spartacus: There's always a choice.

Aveline

Varro: You act as if you have free will in the matter. You are a gladiator!
Spartacus: I am a Thracian!
Varro: You are a slave!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján