Downton Abbey (2010–2015) 103

1 díj · 1 jelölés

A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszódik egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot.

A sztori a 20. század elején… [tovább]

angol

Képek 33

Szereposztás

Hugh BonnevilleRobert Crawley
Elizabeth McGovernCora Crawley
Michelle DockeryLady Mary Crawley
Laura CarmichaelLady Edith Crawley
Jessica Brown FindlayLady Sybil Crawley
Maggie SmithViolet Crawley
Joanne FroggattAnna Smith
Dan StevensMatthew Crawley
Brendan CoyleJohn Bates
Penelope WiltonIsobel Crawley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 80

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

Charityy

Votlak hullámvölgyei a sorozatnak, de még ennek ellenére is nagyon megszerettem. A szereplők többsége szerethető, de az abszolút kedvenc az Violet nagyi. Akkora beszólásai vannak, hogy csak na :D Emellett Mr. és Mrs. Crawely is nagy kedvencek lettek, imádtam a kapcsolatukat, a jó és rossz pillanatokat egyaránt.

Bazil

Hát, ennek is vége!
És hiányozni fog!
Bár néha hullámzott a színvonal, és ezt a sorozatot is elérte a sorozatok visszatérő hibája: a valóságban egyszerűen nem történhet annyi szenzációs fejlemény, mint amennyi a kitölteni való játékidő, és így menthetetlenül béna és hiteltelen fordulatokat élünk át a karakterekkel együtt.
A negyedik évad volt a mélypont, legalábbis nekem, mert utána pihentettem, és az ötödiket és hatodikat egymás után néztem végig.
De most mikor vége, tudom, hogy keresgélnem kell valami pótlékot.
Bár ilyen kidolgozottságú és hiteles környezettel és kosztümökkel megjelenő látványvilágot nehéz lesz találni.
Mert a látványtól többször is majd elaléltam (persze nem, de hát hat rám a nemesi, emelkedett beszédstílus), mindenesetre például az utolsó évad elején látható lovas falkavadászat, vagy a későbbi autóversenyes jelenetek közelítenek a tökéleteshez.
Jó volt, szép volt, ennyi volt!
Goodbye Downton Abbey!

Gihoe 

Nagyon szeretem, még ha el is veszítette egykori fényét. Van valami ebben az egész inaskodásban, szolgálásban, ami miatt tűkön ülve várom az új részeket.
Na meg persze Maggie Smith, ő bizony feledhetetlen.

Mazsola_78

Húztam, halasztottam az utolsó évadot, mert nagyon szívemhez nőtt a sorozat, nehéz volt búcsút venni tőle. Persze újra lehet nézni (valószínűleg fogom is, már csak angol gyakorlása végett is, mert nagyon szépen, érthetően beszélnek benne), de újdonságok már nem várnak rám.
Szinte minden szereplőt sikerült (többé-kevésbé :)) megkedvelnem a végére, de Maggie Smith által alakított Lady Grantham viszi a pálmát, őt egyszerűen imádtam.
Tartottam tőle, hogy a sorozat lezárása fog majd némi keserű szájízt hagyni, ahogy a legtöbb sorozatnál szokott, de nekem az is nagyon tetszett.
Kedvenc. :)

Blissenobiarella 

Már az első részek alatt teljesen magával ragadott a sorozat világa, és ez később is így maradt. Sajnos azért az utolsó 1-2 évadban már veszített a fényéből, de mindig volt valami, amiért tovább néztem a sorozatot. A megjelenített látvány végig elsőrangú, gyönyörűek a díszletek és a kosztümök is. A jól sikerült szinkron ellenére ajánlom eredeti nyelven is, mindenki olyan szépen, érthetően beszél benne, hogy így van még egy külön varázsa. Nőknek való, romantikus dráma ez, én állandóan bőgtem rajta, de olyan jól tud ez esni néha…

Novecento

Végére értem a sorozatnak :( Imádtam, nagyon elvarázsolt, beszippantott. A legjobb talán az első két évad volt, a harmadik kicsit csalódást okozott, főleg a vége, de aztán újra egész jó lett, jót tett Rose feltűnése. A kedvenc szereplőim nagyon változtak, bár Mary végig a kedvencem volt, de a végére Tomot nagyon megszerettem, meg persze Violet nagyit, ő verhetetlen. Az elején kicsit sok volt a drámai fordulat, főleg a harmadik évad volt tele velük, kicsit átcsúsztathattak volna belőle későbbre is. Na de azt hiszem nem sokat fogok várni az újranézéssel, az első két évadot már el is felejtettem, milyen volt. :)

Little_Sunshine

Vannak olyan részek amiket kifejezetten untam, és végig szenvedtem, mikor újra és újra ugyanaz volt a téma, de Maggie Smith mindig feldobott a beszólásaival.

Evione

1. évad után:

Nos, nekem úgy tűnik inkább a – bocsánat, de nincs rá jobb szó – sz*rkavaráson van a hangsúly, mint a jól kidolgozott drámán. Tény, hogy annak a bizonyosnak a kavarása, időnként egyáltalán nem kis dolgok körül folyik, de ez szerintem akkor sem dráma. Viszont nagyon sokszor elég piti, ahogy egymásnak próbálnak keresztbe tenni a szereplők. Plusz egy idő után kifejezetten idegesítő, hogy pl. már megint ráakarnak fogni valakire egy lopást. De nem akarok igazságtalan lenni, azért akad néhány igazán jó drámai pillanat is a sorozatban.
A Lordék meg szerintem nem kicsit hiteltelenek. Egy dolog, hogy megbecsülik a személyzetet, de az évad vége felé Lord Grantham egyre inkább olyan, mint Teréz anya. Az elején sokkal hitelesebb volt a személyzethez való hozzáállásuk: nem bántották őket, de ha valamit elszúrtak, azért felelniük kellett. Biztos ezzel akarták szerethetővé tenni a családot, de az ment volna enélkül is. Az özvegy Lady Grantham-et, azaz Violet-et, főleg a csípős megjegyzései miatt egyszerűen imádom. :D

Összességében nem mondanám túl pozitívnak a mérleget, párszor megfordult a fejemben, hogy az 1. évad után kaszálom, de az utolsó rész után úgy döntöttem, hogy mégis maradok, mert kitört az I. világháború és ez tartogat néhány olyan lehetőséget, amit merem remélni, hogy kihasználtak a sorozat készítői.

woolfe

Ennek is vége van, és nagy kár érte. Mennyi, de mennyi szeretetreméltó karakter, mennyi fejlődés, mennyi izgalom, mennyi, de mennyi érzelem!

Gondoltam, felsorolom így a végére a kedvenceimet. Majdnem a teljes karakterállományt kellene lejegyeznem, úgyhogy hagyom is…


Népszerű idézetek

Lili98 

Mrs.Crawley: I prefer Bartók.

( :)))))))) )

Kogoro 

Mrs. Crawley: Hogy szólítsuk egymást?
Violet: Szerintem maradjunk a Mrs. Crawley-nál és a Lady Granthamnél.

Evione

Lady Grantham: First electricity, now telephones. Sometimes I feel as if I were living an H. G. Wells's novel.

(1x07)

csipkecica

Lady Grantham: Egy angol úriembernek eszébe sem jutna más házában meghalni.

lakatosboo

Nő vagyok. Képes vagyok magamnak is ellentmondani.

Panna

Az igazság nem számít, a látszat mindennél fontosabb.

Krenai 

Sir Richard: I’m leaving the morning Lady Grantham, I doubt we’ll meet again.
Violet: Do you promise?

Evione

Mrs Crawley: What should we call each other?
Lady Grantham: Well, we could always start with Mrs Crawley and Lady Grantham.

(1x02)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján