Az aranykor (2022–) 29

A sorozat, ahogy a címe is mutatja, a XIX. század utolsó harmadának Amerikájába kalauzol majd egy lány, Marian Brook történetén keresztül, aki egy déli tábornok árván maradt lánya. Marian a New Yorkban élő, mérhetetlenül maradi nagynénjeihez kerül egy afroamerikai lány társaságában, aki Marian… [tovább]

angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Christine BaranskiAgnes van Rhijn
Denée BentonPeggy Scott
Taissa FarmigaGladys Russell
Carrie CoonBertha Russell
Louisa JacobsonMarian Brook
Simon JonesBannister
Cynthia NixonAda Brook
Blake RitsonOscar van Rhijn
Morgan SpectorGeorge Russell
Jeanne TripplehornSylvia Chamberlain

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Érdekes korszakot mutat be ez a sorozat, nekem eddig tetszik.
Most nem látok folytatást, de azt hiszem lesz még.

NaNa_88 

Nem nagyon akartam csillagozni, mert alapvetően nem egy rossz sorozat, de nekem valami hiányzott belőle. Úgy éreztem kicsit sok volt, nagyon amerikai. Az 1800-as évek lassú, vontatott esszenciáját többnyire angol földön szoktam kiélvezni, nem a rettenetesen rohanó amerikai világban. Furcsa volt. Nem rossz, de nem szerettem bele sajnos.

clarity 

ez egy kiplasztikázott Downton Abbey volt. szó szerint. (ennyi felvarrt fejű nő azért tuti nem tobzódott abban a korban). akaratlanul, már az alkotó miatt is sokan a fenti remek sorozathoz fogják hasonlítani Az aranykort. önmagában ez is ugyanolyan naszabású, nekem legalábbis nem tűnt semmi olcsó gagyinak. még a történet és a mellékszálak is nagyjából elfogadhatóak benne, ha nem is különösebben fordulatosak, kissé unalmasak. nade a szereplőkkel vannak itt hatalmas gondok, pl az említett Downton Abbey-hez képest. ott valahogy akár a cselédség, akár a felső tízezer tagjai, mind egytől egyig karakteresek voltak, arcra + színészi játékra, könnyen megjegyezhetők. itt meg olyan sablonos, unalmas arcokat sikerült castingolni (itt rontották el, de nagyon) h néha azt se tudtam megkülönböztetni, hogy a „két ház” komornyikja, melyik-melyik, mert tök egyformák voltak, csak épp az egyiknek volt szakálla, a másiknak meg nem. egyedül a két rokon vénlány párbeszédeit bírtam a „szegényebb” házból, de az is csak a színésznőket dícséri szerintem, nem mást. pluszba, azt is megtudtuk, hogy Meryl Streep tehetségét egyáltalán nem örökölte az egymimikájú lánya (aki, ha már erre a pályára lépett, ezt biztos hallgatni is fogja sűrűn), ilyen sótlan egy csajt. nem is értem, hogy adhatták neki lényegében a főszerepet. a hátán kellett volna vinnie a sorozatot. mindezek ellenére, ha kap 2. évadot, nézni fogom, mert kosztümös, megminden. aztán hátha kipottyan még Julian Fellowes tollából vmi DA-hoz hasonló drágakő.

3 hozzászólás
Kontra_Judit 

Nagyon szeretem a 19. században játszódó történeteket. Erősen kidomborodik, hogy nézték le egymást (is) a gazdagok és mekkorra volt az olló a szegény és gazdag között spoiler Több kedves színész játszik benne, akiket már másik sorozatban is láttam, többek között ugye Ada Brook (Szex és NewYork) Christine Baranski (A férjem védelmében). Ezen kívül szimpatizáltam Marian-nal és Mrs. Scott-al :) fekete újságíróval.


Népszerű idézetek

namelesshaker 

Ada: I only ask that you never break your own moral code, for that is the soundest guide any of us can have.
Marian : How wise, Aunt Ada.
Ada: Please don't sound quite so surprised.

1. évad 1. rész – Sose az új
Márta_Péterffy 

Agnes: New York falvak közössége.

1. évad 2. rész – A pénz nem minden
Kontra_Judit 

Ha nem akarsz csalódni, csak azoknak segíts, akik magukon is segítenek.

1. évad 2. rész – A pénz nem minden
Rebarbara

Charity has two functions in our world my dear. First to raise funds for the less fortunate, which is holy good. The second is to provide a ladder for people to climb into society who do not belong there.

1. évad 5. rész – A jótékonyság két célja

Hasonló filmek címkék alapján