Poldark (2015–2019) 50

0 díj · 1 jelölés

A 18. században az amerikai függetlenségi háborút követően Ross Poldark – akit családja halottnak hitt – visszatér az angliai Cornwallba, ahol megtapasztalja, hogy távollétében minden megváltozott.

angol

Képek 23

Szereposztás

Aidan TurnerRoss Poldark
Eleanor TomlinsonDemelza
Ruby BentallVerity
Heida ReedElizabeth
Kyle SollerFrancis
Phil DavisJud Paynter
Tristan SturrockZacky Martin
Beatie EdneyPrudie
Jack FarthingGeorge Warleggan
Caroline BlakistonAgatha néni

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 190


Kiemelt értékelések

Little_Sunshine 

Gyönyörű helyszínen játszódik, e mellet izgalmas fordulatos, és szuper színészek/karakterek vannak benne. Először nekem is nehezen indult a történet, de egyre jobban megkedveltem ahogy haladtam a részekkel. Demelza pedig az új kedvenc női karakterem lett!

vvn_e 

Lehet, hogy döcögve indult, de szögezzük le, ez nem egy nagy dagályos romantikus kosztümös történet, aminek az a kifutása, hogy a hős a hősnővel összejön és csókolom. Ez egy családtörténet (családregény), ami főszereplő boldogulására és a világgal, de minimum a környezetével szembeni csatározásaira épül, mert neki elvei vannak, miközben a családtagjai és barátai is komoly történet szálakat kapnak spoiler és igen, vannak romantikus szálak, de nem az a lényeg.
Ha ezt várjuk, és nem a cukorromantikát (mert tényleg nem az nem cuki-habos-lányregényes-szerelmes elejétől a végéig, de az évadok során mindenki változik, fejlődik, alakul), Demelza és Ross nem a világmegváltó nsgy szerelemből házasodtak, de mégis egymásba szerettek és egyre inkább egyenrangúak a kapcsolatban, sőt… Szóval ha lehetetlen nem várunk akko viszont tökéletes történet, egyre jobb és jobb, úgy isten igazából a 2-3 évadra nőtte ki magát szerintem teljesen a sorozat és nem érdemes kaszálni, csak mert nem jött be, mert nem ezt vártuk az első pár résztől.
A fényképezés és a zenék gyönyörűek, a színészek jók, a karakterek érdekesek és a kapcsolati háló még inkább, nincs itt semmi gond.

1 hozzászólás
ziara 

Az ötödik évad után, majdnem levontam egy csillagot, de a régi, első, talán még a második évados emlékeim miatt hagytam. Én romantikus alkat vagyok, de ez a Ross-Demelza évődés most már sok volt. Nem bánom, hogy vége, lehet, előbb be kellett volna fejezni.

Bee

Az első három rész után …
Gyönyörű sorozat !
Én teljesen beleszerettem a tájakba, a színekbe, a vidékbe amit mutat.
Aidan Turner-nek részemről meglett bocsájtva a Hobbitos tünde-törp lávsztoriban nyújtott alakítása… Ross-ként nagyon jó ;) :P

Sicc

Nem jött be…gyönyörű a táj, de esetlen az egész. Nem folytatom.

doraviz

Eddig még csak az első epizódot láttam, de már úgy érzem, hogy szeretni fogom..:)
Igaz lassan hömpölygő cselekményű, és ehhez megfelelő hangulat kell hozzá, de micsoda látványvilága van..:) Üdítő színfolt ez a sorozat..már azoknak akik szeretik a régi századokban játszódó történeteket..:)

Marcsi0603

Ez az Aiden Turner meglehetősen jókép pasas, de Ross egója néha akkora, hogy rossz nézni, amit mvel, mégis ő a legférfibb férfi a többiekhez képest. Demelzát imádom, Elizabeth-et utálom, George Werlaggen meg a legérdekesebb karakter. Beszippantott a sorozat, szeretem ezt a kort, érdekes a bányászélet és a nemesekkel való ellentétük is. A zenék nagyon szuperek, a táj annál is inkább. Jó kis sorozat.

piciszusz 

Imádom Aident, de egy rész után is látszik, hogy nem éri meg több időt fektetne a sorozatba.

4 hozzászólás
dmmddm

Pirulva vallom be,hogy először csak jobb híján kezdtem nézni (kolleganőm ajánlására), hogy legyen valami az Outlander-sorozatszünetben. És kérem, ez a „pótlék” túlszárnyalta az előbb említett sorozatot. Hogy hogy lehet ennyire rajongani ezért a sorozatért, azt magam sem értem, de tisztára olyan vagyok ezzel kapcsolatban, mint egy kamaszlány, pedig korom szerint már jócskán elhagytam azt az életkort:) Kb. negyedszerre nézem végig a teljes szériát – és míg az 5.évad elérhető lesz, biztos megnézem még párszor. Elkezdtem a könyvet is, nagyon remélem, hogy még megérem az összes rész megjelenését magyarul. És hogy egy kicsit a főszereplőért is rajongjak: nekem mindig is a szőke, kékszemű pasik jöttek be, de úgy látszik Aidan Turner a kivétel:) (Jó, nem csak ő, van még 1-2, de ő nagyon…:)

Mesemondo

Megtekintettük Aidan Turner két szép szeméért (és egyéb testrészeiért), de a sztori maga nekem eléggé ellenszenves volt. Semmi romantikusat nem találtam abban, hogy Poldark hogyan bánt Demelzával; rendszeresen összeszorult a gyomrom a jeleneteiknél, kicsit passzív-agresszív, érzelmileg abuzív felhangjai voltak a „szerelmi szálnak.” Kár, pedig gyönyörű volt a helyszín, a kosztümök, és a színészi alakítás is.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Úgy vélem az emberek nagyon barátságosak akkor, mikor nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek azok.

Sydney 

2. évad 4. rész
Demelza: Utálatos vagy!
Ross: Megõrjítesz!
Demelza: Megtudnálak fojtani!
Ross: Rendben, de elõtte szüld meg a gyerekünket!

kingaakk

Everyone has shadows, the trick is to outrun them.
Or to ignore them,

Theana

Ross Poldark: Pray to Go I do not lose the love of my life.

1x08

Kontra_Judit 

Elizabeth: Az első szerelmi fellángolásnál úgy hisszük, bármi lehetséges Mindkettőnknek meg kell tanulnunk alább adni elvárásainkból.

Kontra_Judit 

Francis: Irigykedünk valakire azért, mert van valamije. De lehet, hogy az igazság az, hogy egyáltalán nincs is neki és nekünk van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján