Poldark (2015–2019) 71

0 díj · 2 jelölés

A 18. században az amerikai függetlenségi háborút követően Ross Poldark – akit családja halottnak hitt – visszatér az angliai Cornwallba, ahol megtapasztalja, hogy távollétében minden megváltozott.

angol

Képek 44

Szereposztás

Aidan TurnerRoss Poldark
Eleanor TomlinsonDemelza
Ruby BentallVerity
Heida ReedElizabeth
Kyle SollerFrancis
Phil DavisJud Paynter
Tristan SturrockZacky Martin
Beatie EdneyPrudie
Jack FarthingGeorge Warleggan
Caroline BlakistonAgatha néni

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 247


Kiemelt értékelések

Sydney 

Kb. 15 éve nézek sorozatokat, de még soha nem fordult elő olyan, hogy egy sorozat a 2. évadjával „rántson be” igazán, és váljon a kedvencemmé, de Ross Poldarknak sikerült :)) Így utólag úgy érzem, mintha az első évad egy hosszúra nyújtott bevezetés lett volna.

Tele vagyok vegyes érzelmekkel, mert a befejezés szinte tökéletesre sikeredett, de ugyanakkor ott van bennem a szomorúság, hogy itt még igenis lett volna mit elmesélni.

Ross és Demelza az abszolút kedvenceim, de az 5 évad során sokan a szívemhez nőttek. Dwight mindig is kellett Ross mellé, hogy észhez térítse, amikor még Demelza-nak sem ment, és Caroline első felbukkanásakor tudtam, hogy spoiler George-ot imádtam utálni, és sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan pillanata a sorozatnak, amikor sajnálni fogom. Elizabeth-et négy évig nem tudtam hová tenni, olyan volt mint a napraforgó, mindig arrafelé fordult, amerre egyszerűbb volt.
A 3. évadtól jöttek az új szereplők, Sam, Drake, Morwenna, (az 5. évadban Ned és Kitty) és a rengeteg újabb bonyodalom.

Többször éreztem úgy, hogy megszakad a szívem, spoiler, viszont mindig úgy éreztem, hogy ez igen, ezeket a spoiler igenis el tudom hinni, nem öncélúak, hiszen „ilyen” az élet.

Nagyon fog hiányozni ez a sorozat, Ross és Demelza önfejűsége, Dwight nyugalma, George áskálódásai és végül, de nem utolsósorban a gyönyörű táj.

Dreamer_ 

Gyönyörű helyszínen játszódik, e mellet izgalmas fordulatos, és szuper színészek/karakterek vannak benne. Először nekem is nehezen indult a történet, de egyre jobban megkedveltem ahogy haladtam a részekkel. Demelza pedig az új kedvenc női karakterem lett!

ziara

Az ötödik évad után, majdnem levontam egy csillagot, de a régi, első, talán még a második évados emlékeim miatt hagytam. Én romantikus alkat vagyok, de ez a Ross-Demelza évődés most már sok volt. Nem bánom, hogy vége, lehet, előbb be kellett volna fejezni.

Bee

Az első három rész után …
Gyönyörű sorozat !
Én teljesen beleszerettem a tájakba, a színekbe, a vidékbe amit mutat.
Aidan Turner-nek részemről meglett bocsájtva a Hobbitos tünde-törp lávsztoriban nyújtott alakítása… Ross-ként nagyon jó ;) :P

Arrietty 

Kétszeri végignézés után már kijelenthetem, ez a kedvenc sorozatom. Szinte az első résztől kezdve függővé tett. Gyönyörű tájon játszódik, nagyszerű színészekkel és jó történettel. Eleinte azt hittem, hogy ez is ugyanolyan romantikus sorozat, mint a többi. Tévedtem. Persze volt benne romantika így is, de nem arról szólt az egész, hogy két szerelmes szenved évekig, amíg végre egymáséi lehetnek. Nagyon sok témát érintett, és nagyon örültem annak, hogy foglalkozott a kis emberek problémáival is. A legjobban azokat a részeket szerettem, amik Namparában vagy Sawleban játszódtak. Trenwith nem lett a szívem csücske.
Érdekes volt, hogy néhány szereplő milyen változásokon ment keresztül az évadok során. A legjobb példa erre Demelza. Néha el sem hiszem, hogy ebből a „fiúból” ilyen nő lett. A szereplők közül George maradt végig a legutáltabb karakter, nem is tudtam szeretni, de még csak sajnálni sem. Viszont még ő is tudott néha meglepetést okozni. (Egyébként meg vagyok győződve róla, hogy ha nem lett volna Cary, George jobb ember lehetett volna.) A legnagyobb csalódásom Elizabeth volt. Eleinte kedveltem, de sikerült megutáltatnia magát és ez a végéig így maradt. Kedvenc szereplőt nehezen tudok írni. Imádtam ugyan Ross Poldarkot, de mégsem ő a kedvencem. Inkább a Demelza, Drake és Dwight hármas. Illetve Verityt is nagyon megszerettem.
Nem mondom azt, hogy hibátlan sorozat. Sőt az 5. évaddal nem vagyok teljesen kibékülve, a végével meg pláne, de talán így volt ez jó. Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit tudtak volna még kihozni a könyvekből, ha folytatódik a sorozat.

doraviz

Eddig még csak az első epizódot láttam, de már úgy érzem, hogy szeretni fogom..:)
Igaz lassan hömpölygő cselekményű, és ehhez megfelelő hangulat kell hozzá, de micsoda látványvilága van..:) Üdítő színfolt ez a sorozat..már azoknak akik szeretik a régi századokban játszódó történeteket..:)

Christinewinchester 

Már nem emlékszem pontosan, talán moly-on találkoztam a sorozattal, megnéztem mikor játszódik és a főszereplőt, s tudtam, hogy nekem a könyv és a sorozat is kell.
Jobban szeretem előbb olvasni, de ez sajnos most sem sikerült betartani, így adaptációként nem tudom megállapítani, hogy milyen, „csak” azt, hogy én nagyon szerettem.
Az első évad lassabb folyású volt, viszont a második évadnál már igencsak beindultak az események. Nem tartom hibának, inkább felvezetésnek, ami a viszonyrendszerek, a kor megismeréséhez szerintem jelentősen hozzáadtak.
Örültem, hogy nem egy romantikus sorozatot kaptunk, hanem sokkal többet, de természetesen a szerelmből is akadt bőven.:)
Kedvencem Ross és Demelza volt „meglepően”, de számos remek karaktert ismerhettünk meg: Dwight, Agatha néni, Verity, Drake….
George-ot egy kanál vízben megtudtam volna fojtani, ugyanakkor a sorozat előrehaladtával egyre inkább megértettem, miért lett olyan, amilyen, s a végén bizonyos eseményeknél már drukkoltam is neki…
A sorozat szépen bemutatja a „kor” aktuális problémáit, legyen szó a nemesi réteg-pénzzel rendelkező feltörekvő réteg közti surlódásoktól kezdve, a francia forradalom szelén keresztül, a nők helyzete, orvoslás fejlődésén keresztül elég sok mindent érintve.
Szépen lezárták, azt sejtetve, hogy azért lenne még mit mesélni…
jah igen, a táj.. Az valami gyönyörű. Költöznék.

dmmddm

Pirulva vallom be,hogy először csak jobb híján kezdtem nézni (kolleganőm ajánlására), hogy legyen valami az Outlander-sorozatszünetben. És kérem, ez a „pótlék” túlszárnyalta az előbb említett sorozatot. Hogy hogy lehet ennyire rajongani ezért a sorozatért, azt magam sem értem, de tisztára olyan vagyok ezzel kapcsolatban, mint egy kamaszlány, pedig korom szerint már jócskán elhagytam azt az életkort:) Kb. negyedszerre nézem végig a teljes szériát – és míg az 5.évad elérhető lesz, biztos megnézem még párszor. Elkezdtem a könyvet is, nagyon remélem, hogy még megérem az összes rész megjelenését magyarul. És hogy egy kicsit a főszereplőért is rajongjak: nekem mindig is a szőke, kékszemű pasik jöttek be, de úgy látszik Aidan Turner a kivétel:) (Jó, nem csak ő, van még 1-2, de ő nagyon…:)

Marcsi0603 

Ez az Aiden Turner meglehetősen jóképű pasas, de Ross egója néha akkora, hogy rossz nézni, amit művel, mégis ő a legférfibb férfi a többiekhez képest. Demelzát imádom, Elizabeth-et utálom, George Werlaggen meg a legérdekesebb karakter. Beszippantott a sorozat, szeretem ezt a kort, érdekes a bányászélet és a nemesekkel való ellentétük is. A zenék nagyon szuperek, a táj annál is inkább. Jó kis sorozat.

Lemonade

Az egyik kedvencem kosztümös sorozatom, különösen télen, a hosszú esti órákban jó elővenni.
Nagyon szerettem az elején azt a néhány nyugis részt, pláne hogy utána nagyon beindult a cselekmény, és annyi minden történt egy fél rész alatt, mint más sorozatoknál két epizódban. Abszolút függőséget okoz, pláne amikor úgy igazán elkezdenek elromlani a dolgok, az ember alig várja, hogy végre kicsit jó legyen.
Ross hülyeségei egy idő után elég irritálóak, bár Demelza se semmi, és akkor George-ot meg Elizabeth-et még nem is említettem. A könyv írójának pedig biztos nagyon szép élete lehetett, hogy így nyírta a szereplőit, és ennyi szenvedést a nyakukba varrt.
Ross szolgáit viszont nagyon bírtam, ahogy Dr. Enyst, Caroline-t, Francist, Agatha nénit, Verityt, Geoffrey Charles-t és Cecilyt.


Népszerű idézetek

Sydney 

2. évad 4. rész
Demelza: Utálatos vagy!
Ross: Megõrjítesz!
Demelza: Megtudnálak fojtani!
Ross: Rendben, de elõtte szüld meg a gyerekünket!

Kontra_Judit 

Úgy vélem az emberek nagyon barátságosak akkor, mikor nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek azok.

Arrietty 

Elizabeth: Az anyai szeretet minden más szeretetet túlszárnyal.

1. évad 5. rész – Ötödik rész
Stitch

Everyone has shadows, the trick is to outrun them.
Or to ignore them,

Theana 

Ross Poldark: Pray to God I do not lose the love of my life.

1. évad 8. rész – Nyolcadik rész
Kontra_Judit 

Elizabeth: Az első szerelmi fellángolásnál úgy hisszük, bármi lehetséges Mindkettőnknek meg kell tanulnunk alább adni elvárásainkból.

Kontra_Judit 

Francis: Irigykedünk valakire azért, mert van valamije. De lehet, hogy az igazság az, hogy egyáltalán nincs is neki és nekünk van.

Arrietty 

Ruth: A húgaim még férjre várnak. De mi tagadás, huszonhármon túl már nemigen van remény.
Demelza: Én azt hiszem, nem szabad feladni a reményt. Olykor megéri várakozni.

1. évad 4. rész – Negyedik rész

Hasonló filmek címkék alapján