Gentleman Jack (2019–) 33

0 díj · 1 jelölés

A meghökkentő és merész angol sorozat az első modern leszbikus naplójából készült. A történet minden része történeti tényen alapul. Anne Lister, a gazdag birtokos sokéves egzotikus utazgatás után 1832-ben visszatér a Nyugat-Yorkshire-i Halifaxba. Elhatározza, hogy helyreállítja ősi otthona, a… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Suranne JonesAnne Lister
Sophie RundleAnn Walker
Joe ArmstrongSamuel Washington
Jessica BaglowRachael Hemingway
Amelia BullmoreEliza Priestley
Rosie CavalieroElizabeth Cordingley
Albane CourtoisEugénie Pierre
Peter DavisonWilliam Priestley
Shaun DooleyJeremiah Rawson
Vincent FranklinChristopher Rawson

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Tetszetős sorozat, imádom a kosztümös ráadásul BBC-s filmeket. Nagyon pasis Anne, de irtó jól áll neki. Lesznek itt még bonyodalmak, alig várom a következő részeket.

alexakarola 

Hát, ez be is került a kedvenc sorozatok közé. Hihetetlenül jó!! A színészek lenyűgözőek, a kort nagyon jól visszaadják, az operatőri munka kiváló, a történet, a kémia a szereplők között, a párbeszédek (volt egy-kettő, ami tényleg egyszerűen fantasztikus volt). Egyszerűen minden. És persze a leszbikus aspektus, hogy bemutatja, hogy a 19. század elején milyen volt a helyzet, az emberek hozzáállása.
A kiszólás része nem tetszik igazán, de azon kívül imádom. <3
Alig várom a folytatást, nagyon remélem, hogy megmarad a színvonal.

Mesemondo

Ilyen a Poldark, amikor jó. (Bocs.)
Zseniális sztori, ami még jobb attól, hogy igazi karakteren alapszik. Anne Lister nagyon komplex, összetett figura, egyszerre nőies, férfias, gyakorlatias, idealista, határozott, esendő, számító és romantikus. A sorozat pörgős, szórakoztató, sok szerethető karakter felvonultat, és remekül bemutatja az adott korszakot ruhákkal, szokásokkal, értékrenddel együtt.
Ja, és király a zene.

Orsolya_Tikászné_Gárdos

Bár úgy lett vége ahogy reméltem, mégis csalódott vagyok. Az élet azért nem ennyire kerek.
Úgy érzem van még abban a naplóban legalább egy évad.

Lappantyú

Nehéz értékelni ezt a sorozatot, mert szerettem, de a végére fel is idegesített rendesen. Vitathatatlan, hogy nagyon szép képileg, a zene kiemelkedően jó, és a színészek is fantasztikusak. A történet sok szempontból hiánypótló, elég széles merítésben mutatja be a kor társadalmát, a mindennapi kis bosszúságoktól a sorsfordító tragédiákig. Ugyanakkor a humor és a párbeszédek könnyeddé és szellemessé teszik, amit ötvenmillió Austen-adaptáció után már szinte el is vár az ember a kora 19. században játszódó történetektől. Amivel viszont nem tudtam mit kezdeni, az a kapcsolatok ábrázolása. Az összes házasság az egymás szemforgatva elviselésétől a bántalmazásig terjedő skálán mozog*, miközben Anne és Ann mai szemmel nézve nem is annyira csodálatos szerelme az egekig romantizált, és a kettő között van egy jobbára leplezetlen ok-okozati összefüggés, amitől úgy tűnik, ebben a világban leszbikusnak lenni a kisebbik rossz. spoiler
Szóval összességében szerettem nézni a sorozatot, többnyire jól szórakoztam rajta, de szerelmi történetként finoman szólva sem lett a kedvencem. Elvileg lesz második évad, kíváncsian várom, abban sikerül-e majd jobban árnyalni a főszereplőket és a kapcsolatukat.

* spoiler

Lady_Hope

Nem fogott meg benne semmi, ami miatt folytatni szeretném. Sajnálom, mert nagyon kompakt, erős a történetvezetése, remekek a színészek, a képek. De mégis: nem az enyém ez. :(

4 hozzászólás
mírarwa 

Ann Walker többször is irritált, viszont az ő helyzetét is meg lehet érteni, Miss Lister viszont egy nagyon szimpatikus karakter, próbálja erősnek mutatni magát, férfiasan öltözködik, de néha rájövünk, hogy az ő lelke is nőből van. :D
És sajnálom szegényt, nem lehetett könnyű élete.
A színészi gárda és a jelmeztervezők teli találat. Remélem lesz még sok-sok évada a sorozatnak, mert ebben a naplóban szerintem több van mint egy kis spoiler szerelmi történet.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Ezt meg minek hoztad el?
– Hogy tudjam, hány fok van. (…) Igen, bolondos vagyok. Szeretem utazni vinni a hőmérőmet. Nem ütközik törvénybe!

1. évad 7. rész – Why've You Brought That?
3 hozzászólás
jancsibohi 

– (…) ha törvénysértés volna, vagy ha egyszer törvény tiltja majd, akkor is, én boldogan megyek érte a bitóra, mert én a gyengébb nemet, és kizárólag azt szeretem. A szívem lázadna minden másfajta szerelem ellen. Ezek az érzések gyerekkorom óta változatlanok bennem, mert én ilyennek születtem. Az Isten adta természetem ezt diktálja. Ha egy férfival hálnék, na az volna természetellenes! Az volna Isten ellen való! Ő teremtett! …mindannyiunkat a magunk gazdagságában és változatosságában.

1. évad 5. rész – Let's Have Another Look at Your Past Perfect
2 hozzászólás
jancsibohi 

– Az agy a legérdekfeszítőbb szervünk, ha ránézünk ez is csak hitvány hús, mint a testünk többi része. Mégis, mi mindent tesz ez az agy, egy nap, egy óra, egy pillanat alatt! Akár most is! Minden, amit lát, gondol, hall, érez, kíván bármely pillanatban, azt ez a darab hús dolgozza fel és raktározza a koponyán belül. Az önében, az enyémben. Gondoljon csak bele! Hát nem rém izgalmas, hogy képesek vagyunk gondolkodni? Még a legkisebb állat agya is bámulatosan kifinomult, hát még az emberi agy! Nekünk nyelvünk van, mi feltalálunk, elemzünk, székesegyházakat építünk, városokat, társadalmakat. Zenét szerzünk, verseket költünk. Szerelmesek leszünk. Szerencsések vagyunk, hogy élünk, hogy van életünk! Ne mondja, hogy nem megmagyarázhatatlan gyönyör minden pillanat! …teli lehetőséggel!

1. évad 2. rész – I Just Went There To Study Anatomy
1 hozzászólás
jancsibohi 

– Are you all right?
– I'm always all right.

jancsibohi 

Do you know, I don't think one hour passed when I didn't think of you. I tried not to… but every time I closed my eyes… there you were.

jancsibohi 

– (…) Nénikém szerint nem tökéletes parti?
– De igen, az. Az volna, ha férfi volnál.
– A természet csúnya kihívás elé állított, nem igaz? Vakmerő, férfi szellemet ültetett ebbe a porhüvelybe. Kénytelen vagyok szoknyát és fodrokat hordani, de nem hagyom magam megfélemlíteni!
– Az emberek olyan kegyetlenek.
– Szégyelljék ők magukat!
– Nem akarom, hogy bántsanak!
– Olykor a boldogságért vállalni kell a kockázatot, hogy néha megbántanak.

1. évad 3. rész – Oh Is That What You Call It?
jancsibohi 

– (…) What am I? Every day… every day, I rise above it, the things people say. I walk into a room or down a street, and I see the way people look at me, and the things they say, and I rise above it, because, I've trained myself to not to see it and hear it, until it's become second nature to me, and I forget… just how impossible it is for someone else to accept that.

1. évad 6. rész – Do Ladies Do That?
jancsibohi 

I'm not as strong as you think. Well, I am, obviously, but… sometimes, I'm not.

3 hozzászólás
szolykahajni

– Jó anyának lenni?
– Hát persze.
– Őszintén kérdeztem.

jancsibohi 

– A legjobb dolog, az egyetlen, amit tehetünk a jövőben, hogy hűvösebbek maradunk. Tartsunk bizonyos távolságot, és leginkább ne is beszéljünk róluk társaságban!
– Ami azt illeti – már, hogy ne beszéljünk senkinek – Stoney Road-ban jártam pár nappal ezelőtt, és talán megemlítettem az idős Mrs. Rawsonnak. Biztos. Megemlítettem. Az idős Mrs. Rawsonnak. …és Mrs. Stanfield Rawson is jelen volt. Meg Miss Catherine és Miss Delia Rawson, aztán Ann nénikédnek Cliffhillben, úgyhogy attól tartok… igen, említést tettem róla.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján