Kedvencelte 5

Várólistára tette 317


Kiemelt értékelések

Sydney 

Túl nagy reményeket fűztem ehhez a filmhez, de csalódott vagyok!
Történelmi fikció! Két órába belesűrítve több évtized, karakterek megjelennek, aztán hirtelen eltűnnek, mintha nem is lettek volna, események egymás után hajigálva.
Gratulálok a magyar cím kitalálójának…

Nihilchan

Nekem tetszett, leginkább a szereposztás és a uralkodónők sorsának ábrázolása miatt. (Sok szerepben ugyan nem láttam még őket, de Saoirse Ronan és Margot Robbie is kellemes meglepetést okoztak.) Nem túl izgalmas vagy akciódús a cselekmény, mégsem untam, végig fenntartotta a figyelmem. A frizurák és az öltözékek felfoghatatlanok és gyönyörűek, a színvilág is igazán kedvemre való volt; már ezek miatt megérte megnézni. Nem katartikus élmény, de minden pillanatát szerettem.
A magyar cím viszont szörnyű és megtévesztő; igazából nem két királynőről szól a film, hanem lényegében Máriáról.

HeuRéka

Új címet kéne adni ennek a műremeknek: „Mary and her very jolly PC kingdom… well, not for long”

2 hozzászólás
dorinasenkar

Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre. Leginkább Stuart Mária dominált, Erzsébet kevésbé került előtérbe. Lassan építkezik, és lassan is halad előre. Nem történnek benne nagy csaták, akciójelenetek. Inkább a női lélekre koncentrál, hogy mit kell megtennie és átélnie egy nőnek abban a korban, egy férfiak uralta világban, hogy megszerezze és megtartsa ami jog szerint az övé.

kamububu 

Nagyon jó :)
Sokáig vitatkoztam magamban, hogy nyolc vagy kilenc csillagot adjak rá, de mivel tegnap néztük meg, és ma reggel is úgy keltem, hogy még ezen agyaltam, ezért a kilenc mellett döntöttem.
Szerintem nagyon jó volt a szereposztás, Ronan nagyon nagy benyomást tett rám Máriaként. Többféle feldolgozását is láttam már ennek az időszaknak, ez messze a legjobb.
Kimondottan tetszik a filmben, hogy a smink használatának mindig a történet szempontjából gyakorlati oka van. Habár nincs tele akciódús jelenetekkel, mégis folyamatosan fenntartja a néző figyelmét, hagyja morfondírozni a tettek és döntések mögött álló motivációkon, a politikai fordulatokon, és ráadásul sikerült hozzá olyan zenét írni, ami egy pillanatra sem hagyja elkalandozni a figyelmet a filmről.

A magyar címet megalkotónak viszont ezúton kívánok minden jót és további sikert olyan szakmában, ahol nincs szükség az angol nyelv ismeretére. Nem értem, hogyan lett a Két királynő a magyar cím, amikor az eredetiben csak egyről van szó, és a film is Mária felől mutatja be az eseményeket, Erzsébet csak egy kellék hozzá. Iszonyatosan megtévesztő.

3 hozzászólás
piciszusz 

Egyáltalán nem érzem erősnek ezt a filmet, pedig imádom Saoirse-t, mint színészt. Nagyon erőteljes akart lenni mindkét karakter (azok is voltak), de a filmen egyáltalán nem jött át.

rhysciar

Mivel rajongok az angol történelemért, és mivel jelenleg Stuart Mária élete foglalkoztat a legjobban, ezért a történet nem lepett meg, tudtam, hogy mire számíthatok, mi fog történni.
Feldolgozásnak elmegy, volt egy-két kimondottan erős jelenet, és erre a zene is ráerősített, máskülönben azonban csodálkoztam, hogy olyan drámai részleteket hagytak ki, amik még együttérzőbbé tették volna a nézőt Mária felé. Apró dolgok voltak ezek (pl. az, hogy Máriát a férje halála után konkrétan elrabolták, és hogy a tanácsnoka fiát erőltették rá, akinek a feleségét azért gyorsan kinyírták előtte pár nappal, hogy az se legyen akadály; vagy az, hogy az élete vége felé már a saját fia, James is elpártolt tőle), de azért csak hiányoltam őket.
A színészekre nem tudok mit mondani, Saoirse Ronan szerintem remek választás volt, Margot Robbie… hát… őt inkább hagyjuk. Nem bírtam komolyan venni szerencsétlen nőt I. Erzsébet szerepében, számomra ez katasztrofális volt. Amúgy sem egy könnyű szerep, hát még ilyen színészi játékkal.
Valahol olvastam, hogy többen megszólták a filmet, hogy mennyire üres, és hogy a párbeszédek mennyire semmitmondóak lettek. Azt hiszem, egyet kell értenem, mert pl. a klimax gyatra lett. Az a beszélgetés Mária és Erzsébet között, amire az egész film felfeszült, szinte élettelen lett, érzelemmentes, és bár igen, tudjuk, hogy valóban soha nem sikerült összehozni a való életben sem azt a találkozást, máshogy is ábrázolhatták volna a két hatalom/erő találkozását.
De végső soron mindegy is, mert ez egy jó film volt, aki szereti az angol történelmet, nekik ajánlott megnézni. Én élveztem, végre megint sikerült egy ültő helyemben végignézni valamit, és ez nálam nagy szó. Úgyhogy hajrá-hajrá, még több ilyen történelmi filmet az angolokról!

Anna1999Gitta 

Megkedveltem Mária karakterét. Szerintem mindent elmond a filmről az,hogy pihenés helyett (mert holnap vizsgázok) inkább ezzel töltöm az időmet.

Nadin

Nem is tudom, mit írjak. Először is meghozta a kedvem, hogy megnézzem Az uralkodónő (2013–2017) című sorozatot, mert ha jól tudom, az pont ennek az előzményeiről szól, Mária és Ferenc házasságáról.
Egyébként szeretem a történelmi filmeket, bár nem nézek túl sokat, mert válogatós vagyok, de amit megnézek, azok általában tetszenek, ahogy ez is. Érdekesnek találtam Erzsébet és Mária kapcsolatát, és mindig elgondolkodom az ilyeneken, hogy vajon mennyire lehetett ez valóságos. Történelem rajongóknak, főleg az angol történelem szerelmeseinek mindenképp ajánlom.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

– […] csak küzdelemmel ismerkszik meg az öröm.

Pandalin

Lord Darnley: Isten színe előtt, egész Skócia előtt, az egész világ előtt…
Stuart Mária: Igen?
Lord Darnley: Királynőm leszel?
Stuart Mária: Igen!
Lord Darnley: És én királyod?
Stuart Mária: Igen!
Lord Darnley: És urad?
Stuart Mária: A férjem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján