Az aranykor (Elizabeth 2.) (2007) 90

Elizabeth: The Golden Age
114' · egyesült királysági · dráma, történelmi, életrajzi 12

1 díj · 6 jelölés

1585-öt írunk. I. Erzsébet királynő idestova három évtizede ül a trónon. Angliát vallási ellentétek feszítik, miközben az udvarban folyó ármánykodás is állandó veszélyt jelent. Ugyanekkor a katolicizmus pusztító szele söpör végig Európán. A római egyház támogatásával és az inkvizícióval… [tovább]

angol

Képek 52

Szereposztás

Cate BlanchettI. Erzsébet
Geoffrey RushSir Francis Walsingham
Clive OwenSir Walter Raleigh
Tom HollanderSir Amyas Paulet
Jordi MolláII. Fülöp
Samantha MortonStuart Mária
Rhys IfansRobert Reston
Eddie RedmayneThomas Babington
Abbie CornishBess Throckmorton
Adrian ScarboroughCalley

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 109


Kiemelt értékelések

Sydney 

Remek folytatás, Cate Blanchett még mindig csodálatos I. Erzsébet szerepében.
Dráma, szerelem, intrikák, féltékenység… azért Erzsébet is nőből van.

piciszusz 

Na itt merjél packázni Erzsivel, nem sokra mész vele. Felnőtt, uralkodik már jó ideje, leoszt mindenkit két perc alatt és még sorolhatnám. Ilyen egy jó uralkodó, csak a népért él és az ő érdekeit nézi. Viszont ezek a parókák valami borzalmasak voltak (értem én, hogy könnyebb tisztítani, mint a saját hajat).

Osli75 

Jó kis drámai film, teljesen átéreztem a kor szellemét. Viszont csak itt láttam, hogy ez a második rész, szóval meg kell néznem az előzőt is. A ruhák csodásak voltak, de ezek a parókák! Rettenetesek :D Cate Blanchett nagyon jól játszotta a szerepét, jól állt neki a királynő imázsa.

Little_Monster

Méltó és kellő folytatása az első résznek, Cate Blanchett még mindig tökéletes, hihetetlen, hogy már fiatalon milyen tehetséges volt. Annak ellenére, hogy a kinézete minden volt, csak épp nem vonzó, le sem tudtam venni róla a tekintetem. Ha valaha visszagondolok Erzsébetre, ő fog eszembe jutni. Páratlan alakítás.

rikata88

A film végén jöttem rá, hogy ez a második rész… Szóval listára kell tenni az elsőt is. Nagyon-nagyon megfogott a film. Elizabeth amúgy is az angol történelem egy kulcsfigurája. Egy igazi erős nő volt, akire érdemes felnézni. Szerintem a film nagyon szépen bemutatja a félelmeit, örömeit, gyengeségeit és erősségeit. Ez is kedvenc! :)

blondeashell 

Cate Blanchett alakítása rendkívül megfogott, nála jobb Erzsébetet el sem tudnék képzelni. Már az arca, a mimikája is kitűnő volt ehhez a szerephez, de ő ennél sokkal de sokkal többet nyújtott.
Azért kicsit kellemetlen szájízt hagyott bennem a szerelmi szál, valahogy esetlennek és oda nem illőnek éreztem.

AnnaAnn

A filmben egyértelműen kiemelkedik Cate Blanchett alakítása. Egyébként nagyon jó középkori, kosztümös történelmi dráma.


Népszerű triviák

UViki 

Az Elizabeth: Aranykor című filmben, amikor a királynő megérkezik a Szent Pál-székesegyházhoz, az még mindig épülőben volt. Valójában amikor a filmet forgatták, a székesegyházon éppen felújítási folyamatokat végeztek, így a rendező úgy döntött, hogy a dolgozókra jelmezt ad és ők is a film részesei lesznek. Tehát azok a dolgozók, akiket a filmben látni, mind valódi kőművesek és építők.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Elizabeth – Az aranykor (2007)

Elizabeth – Az aranykor (2007)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján