A kedvenc (2018) 38

The Favourite
120' · amerikai, angol, ír · dráma, vígjáték, történelmi, életrajzi 16

7 díj · 7 jelölés

A 18. század hajnalán Angliában a törékeny Anne királyné foglalja el a trónt, miközben közeli barátja, Sarah kormányozza az országot. Azonban egy új szolgálólány, Abigail érkezése alaposan megbolygatja a két nő viszonyát.

angol
angol
angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Olivia ColmanAnna királynő
Rachel WeiszSarah Churchill
Nicholas HoultRobert Harley
Emma StoneAbigail Masham
Joe AlwynMasham
Mark GatissMarlborough
Hirdetés

Várólistára tette 222


Kiemelt értékelések

Mesemondo

Nagyon bejött. Teljesen szürreál, leginkább Alíz Csodaországban, de remek színészi alakításokat láthatunk benne, és a sztori sem sablonos fordulatok mentén alakul. Nagyon szórakoztató, pontosan megszerkesztett, látványvilágában lenyűgöző, elgondolkodtató film.

chibizso

A kedvenc legnagyobb erőssége a karakterek összetettsége és a színészek, akik ezt megjelenítik. A barokkos díszek és a néha fel-felbukkanó szatirikus társadalomkritika csupán mellékes szerepet játszanak, érdekes kiegészítői három nő karakterdrámájának. Részemről 9/10-es élmény, a tavalyi filmek egyik legjobbja.

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.com/2019/02/a-kedvenc.html

MonoKrom22

Három parádés színészi játék, csodás kosztümök, remek látványvilág, ami a zenével teljesedik ki igazán. Okos társadalomkritika, fanyar és groteszk humorral vegyítve, az üzenet pedig a mai fülledt, #metoo és politikailag korrekt közegben kifejezetten bevállalós.

2 hozzászólás
Raving

A trailer egy nagyon erős, sötét, Barry Lyndonhoz fogható történelmi dráma ígéretével csábított a moziba. Ennek az ígéretnek szerintem nem tett maximálisan eleget a film, mégsem bántam meg, hogy megnéztem. Kiváló „ujjgyakorlat” jó forgatókönyvvel és remek színészekkel, a mondanivalóban/jelentésrétegekben viszont nem volt semmi olyasmi, amit ne láttunk volna már ezerszer.
Yorgos Lanthimos bizonyította, hogy saját forgatókönyv nélkül is megállja a helyét rendezőként, de személy szerint semmi egyedit vagy rendkívülit nem láttam.

kamububu

Azt nem teljesen értem, hogyan került ez a film a multikba, mindenesetre nem bánom, hogy megnéztem, de szerintem az előzetes jobbat ígért. Sokkal több halk őrültséget, amitől bájos lesz a film. Helyette viszont inkább nagyon sok hallgatásba időnként ordított bele.
Az utolsó negyed óra viszont fájt, a történet alakulása szerintem pont akkor nyírta ki az élvezhetőséget, amikor rá kellett volna erősíteni.

Mark 

Kíváncsi voltam, hogy Yorgos Lanthimos két számomra értékelhetetlen és egy kedvencemmé vált film után, mit fog kihozni A kedvencből. És azt kell mondanom pozitív élményként ért a film. Remélem a rendező megmarad a humoros groteszk vonalnál, mert sokkal jobban áll neki, mint a kutyafogas szarvasos öncélú baromság.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján