Harc az egyenjogúságért (2010) 15

Made in Dagenham
113' · angol · dráma, vígjáték, történelmi, életrajzi

Anglia, az 1960-as években. Sok nő dolgozik a dagenhami Ford motorgyárban, meglehetősen rossz körülmények között. Köztük van Rita is, az egyszerű feleség és anya, illetve a barátai és munkatársai. Hogy, hogy nem, a nők felemelik szavukat a diszkrimináció ellen, és ugyanolyan jogokat és béreket… [tovább]

angol

Szereposztás

Sally HawkinsRita O'Grady
Bob HoskinsAlbert Passingham
Geraldine JamesConnie
Andrea RiseboroughBrenda
Jaime WinstoneSandra
Nicola DuffettEileen
Lorraine StanleyMonica
Matthew AubreyBrian
Andrew LincolnMr. Clarke
Rosamund PikeLisa Hopkins

További szereplők

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Volt benne pár „húzó név”, akik miatt várólistára tettem a filmet, de összességében eléggé unalmas volt :(
Sajnos itt nálunk ez az egyenlő bérezés nem megvalósítható, igaz nem is törekednek rá gondolom. De a film azt nagyon jól bemutatta, hogy működnek a szakszervezetek és milyen gusztustalan a politika.

KyKy

Témáját tekintve ez a film szerintem komolyabb megvalósítást érdemelt volna, nekem kicsit túl egyszerű lett, de összességében azért nem rossz. A plakát alapján amúgy a hölgyet teljesen máshogyan képzeltem, szerintem nagyon megtévesztő ez a kép róla, úgy áll, mint egy végtelenül magabiztos, öntudatos nő, számomra harsányságot és akaratosságot sugároz, a filmben viszont mindezek ellentéte, legalábbis elég sokáig, és a végén sem fordul ki magából, csak a talpára áll.
Alapvetően – szégyen, nem szégyen – Andrew Lincoln miatt néztem meg a filmet, ugyanis rájöttem, mennyire kedvelem, mégsem láttam a TWD-n és az Igazából szerelem-en kívül másban, erre szembejött velem ez, és konkrétan két egész percig – ha volt annyi – láthattam is egy baromira hozzá nem illő szinkronnal. Szóval határozottan nem lehetek elfogult miatta a filmmel, az tény.
Ajánlani úgy igazából nem tudom, mert akit nem érdekel a téma, nem fogja élvezni, de amúgy pedig nem egy rossz alkotás, van benne minden, ami egy ilyen témához illik, kicsit sok nővel és a tipikus férfikarakterekkel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján