Eddie, a sas (2016) 252

Eddie the Eagle
105' · amerikai, angol, német · dráma, vígjáték, életrajzi 12

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián.
Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb… [tovább]

angol

Képek 36

Szereposztás

Taron EgertonEddie Edwards
Hugh JackmanBronson Peary
Tim McInnernyTarget
Christopher WalkenWarren Sharp
Jo HartleyJanette
Keith AllenTerry
Edvin EndreMatti Nykänen
Iris BerbenPetra
Rune TemteBjørn, a norvég edző
Jim BroadbentBBC-s kommentátor
Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Megható.
Izgalmas.
Imádni való.

Egy olyan valaki történetét meséli el ez a film, aki nem adta fel a régóta dédelgetett álmait. Elképesztő kitartással nézett szembe minden egyes akadállyal, amiből nem is kevés volt. Küzdött, fáradhatatlanul tört a célja felé. Alig pár ember támogatta, ő mégis kiállt az álmáért.
Az egészet gombóccal a torkomban néztem végig. Vannak olyan filmek, amik már az elején hatnak az ember lelkére és végig egy torokszorító érzést keltenek. Pozitív értelemben. Ez is egy ilyen film. Eddievel együtt megyünk végig az úton, szurkolunk érte, és ökölbe szorított kézzel nézzük miként állja meg a helyét a nem kicsit fura fiatalember.
Kitartás. Bátorság. És talán nem is olyan kevés őrültség kellett ahhoz, amit ez az ember csinált. Miközben nézzük Eddie történetét az embernek kedve támad, hogy bele vesse magát ebbe a világba. Kár, hogy még sífelszerelést is csak egyszer láttam életemben testközelből. XD

Sokszor nézős, siratós, nevettető, kedves, bátor. ♥

Emerson 

Imádom az olyan sportfilmeket, amik után legszívesebben venném a futócipőm, hogy edzek a maratonra, vagy tekernék ezerrel, hogy indulhassak a Tour de France-on, most meg… ö… előbb meg kéne tanulnom síelni :-)
Lélekmelengető film, tele inspirációval, pont mint amilyennek egy sportról szóló történetnek lennie kell. Ugyan túl lett színezve, de kit érdekel? Meg aztán az élet is színes, ha annak látjuk. Több olyan sportoló kéne, mint amilyen Edwards volt. Ma már csak a másik rekordjának megdöntése a lényeg. Az nem példaképeket szül, hanem statisztikát, nulla inspirációval.
Ami még a filmet dícséri az az operatőri munka. Hihetetlen gyönyörű képek voltak benne. Egyszer én is szeretném így látni a világot. Bár én még 40 méterről is agyontörném magam. bringával viszont kipróbálnám

3 hozzászólás
Törpillaa 

Annyira imádtam a filmet. Végig izgultam Eddie-ért annyira izgalmas volt, megható, és cuki. Nagyon szeretem az igaz történeteket mert annyira élethűen megtudják csinálni. Nagyon tetszett, hogy Eddie sosem adta fel az álmait, még akkor sem, ha azt mondták neki hülyeség és sosem lesz belőle semmi. De Eddie addig küzdött érte míg meg nem mutatta, hogy milyen jó benne és tudja csinálni ez annyira megható volt. Imádtam. :-) ❤
Annyira cuki volt Taron Egerton ebben a szerepben és nagyon illett is hozzá. Hugh Jackman-t egyszerűen imádom a szerepeit annyira tetszett, hogy ő is a filmben volt és kapott egy szerepet. :)
Nagy bátorság kellett Eddie-nek ezt végig vinni és harcolni az álmaiért. Ez a film nagyon tanulságos és arra biztat sose adjuk fel. Mindig jöhet a nagy pillanat mikor sikerülhet, mint Eddie-nek is. :-) ❤

Nyx

Már tudom melyik filmhez kell fordulnom ha bármikor bánatos leszek.

Az Eddie, a sas az egyik legkedvesebb film, amit valaha láttam. Minden árasztja benne a jókedvet, már a poszterre nézve mosolyognia kell az embernek (legalábbis nekem biztos). Taron Egerton remekül formálja meg Eddie karakterét, aki a film kezdete után öt perccel befészkelte magát a szívembe. Hugh Jackman is hozza a formáját. Persze, maga a film egy kisebb-nagyobb kliséhalmaz, de van pár alkalom, mikor ezt meg tudom bocsátani egy filmnek – és ez pont ilyen alkalom. Megvan benne minden, ami egy jó inspirációs filmhez kell: szerethetőség, fontos üzenet, humor és feel-good hangulat. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy igaz történeten alapszik. Nekem ennyi elég. Alig várom, hogy százszor újranézzem.

Sixa

Bár több Eddie lenne ebben a világban.

Nihilchan

Nagyon szerethető, tele felemelő pillanatokkal. És a legszebb benne az, hogy életrajzi film. Eddie-t lehetetlen nem kedvelni és végig nagyon drukkoltam neki. Igazán szép történet. Ráadásul akkor jó számomra egy sporttal foglalkozó alkotás, ha kedvet kapok tőle az egészhez. Nos, jelenleg úgy érzem, hogy ide nekem a legmagasabb sáncot!

Rekaboni

Ez a film tele van boldogsággal! Jobb, mint egy tábla csoki xD
Imádtam minden percét, Eddie kitartása teljesen lenyűgözőtt. Csodálatos, hogy vannak ilyen jókedéjű, kitartó, bátor emberek, akik soha nem adják fel az álmaikat. És tudjátok mi a legszebb ebben a filmben? Az, hogy ez egy igaz történet.

Charityy 

Mennyi kitartás, mennyi akaraterő. Így kell küzdeni a céljainkért!
Lélekemelő, inspiráló film, melytől nekem is kedvem támadt síelni :D Hjajj de szép is volt az a sítábor.. khm meg az esték :D
Olyan zabálnivaló Taron, hogy nem lehet nem imádni a kis cuki pofijával xD

sweetheart

spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
A spoiler megnyitásával vigyázni, csak saját felelősségre:D
Nagyon butuska, tumblr-ről szedett, cringey versecske, de muszáj volt ide tennem :D :P

9 hozzászólás
Alexa18

Ez a film fantasztikus volt. Az egészet elszorult torokkal néztem végig. Pontosan megmutatja, hogy mindent elérhetünk ha küzdünk érte és nem kell elsőnek lennünk ahhoz hogy nyerjünk. Tökéletes színészek, tökéletes zene, tökéletes történet. És mi tölt el a legnagyobb örömmel? Hogy ez egy igaz történet. :)


Népszerű idézetek

Pandalin

Eddie Edwards: Valami jó tanács?
Bronson Peary: Ne halj meg!

Pandalin

Eddie Edwards: Lehet, hogy nem látszik, de nem vagyok nagy csajozógép.
Bronson Peary: Tényleg? Nem gondoltam volna…

agi89

Apa: Eddie, neked nem áll jól a sport!

Pandalin

Eddie Edwards: Én nem vagyok átlagos.
Bronson Peary: Igen, átlagon aluli vagy.

Carmilla 

Anya: Kitöri a nyakát!
Apa: ÉN töröm ki a nyakát!

Valentine_Wiggin 

I take jumping very seriously. Nearly as much as proving people wrong.

Londonna 

Inkább vagyok egy józan bolond, mint egy gyáva alkesz!

krlany 

– Mekkora sztár lettél, sascsávó! Folyton te vagy a TV-ben…
– Igen, de nem nagyon értem… Áruld el, mi a titkod?
– A ruha!

Londonna 

Eddie walks into the sauna.

– I'm Eddie and I'm… my god nude!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján