Eddie, a sas (2016) 314

Eddie the Eagle
105' · amerikai, angol, német · dráma, vígjáték, életrajzi, sportfilm 12

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián.
Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb… [tovább]

angol

Képek 36

Szereposztás

Taron EgertonEddie Edwards
Hugh JackmanBronson Peary
Tim McInnernyTarget
Christopher WalkenWarren Sharp
Jo HartleyJanette
Keith AllenTerry
Edvin EndreMatti Nykänen
Iris BerbenPetra
Rune TemteBjørn, a norvég edző
Jim BroadbentBBC-s kommentátor

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Megható.
Izgalmas.
Imádni való.

Egy olyan valaki történetét meséli el ez a film, aki nem adta fel a régóta dédelgetett álmait. Elképesztő kitartással nézett szembe minden egyes akadállyal, amiből nem is kevés volt. Küzdött, fáradhatatlanul tört a célja felé. Alig pár ember támogatta, ő mégis kiállt az álmáért.
Az egészet gombóccal a torkomban néztem végig. Vannak olyan filmek, amik már az elején hatnak az ember lelkére és végig egy torokszorító érzést keltenek. Pozitív értelemben. Ez is egy ilyen film. Eddievel együtt megyünk végig az úton, szurkolunk érte, és ökölbe szorított kézzel nézzük miként állja meg a helyét a nem kicsit fura fiatalember.
Kitartás. Bátorság. És talán nem is olyan kevés őrültség kellett ahhoz, amit ez az ember csinált. Miközben nézzük Eddie történetét az embernek kedve támad, hogy bele vesse magát ebbe a világba. Kár, hogy még sífelszerelést is csak egyszer láttam életemben testközelből. XD

Sokszor nézős, siratós, nevettető, kedves, bátor. ♥

Szeszj 

Wow, lenyűgöző, magával ragadó, egyszerűen imádtam. Annyi kitartás, annyi kedvesség van ebben a filmeben, és még a sportot is nagyon szépen bemutatja, sőt nekem is kedvem lenne kipróbálni a síugrást, bár tuti hogy már a 15 méternél leszédülnék! :D
Sokáig halogattam ezt a filmet, igazából fogalmam sincsen miért, úgy gondoltam hogy majd később megnézem, azért elégé bánom mert ez a film nagyon sokat adott most, Eddie küzdelme, kitartása, a hite hogy ő elfog jutni az Olimpiára egyszerűen felemelő és példát is mutat.
A végét végig izgultam, és annyira de annyira örültem hogy spoiler.
A színészek is nagyon jók voltak, Hugh Jackman remek volt, imádtam. De Taron Egerton is hatalmasat alakított.
Biztos vagyok benne hogy többször nézős film. Imádom! ^-^
https://media4.giphy.com/media/l46CbLJS49ZulwzcY/giphy.gif

Emerson 

Imádom az olyan sportfilmeket, amik után legszívesebben venném a futócipőm, hogy edzek a maratonra, vagy tekernék ezerrel, hogy indulhassak a Tour de France-on, most meg… ö… előbb meg kéne tanulnom síelni :-)
Lélekmelengető film, tele inspirációval, pont mint amilyennek egy sportról szóló történetnek lennie kell. Ugyan túl lett színezve, de kit érdekel? Meg aztán az élet is színes, ha annak látjuk. Több olyan sportoló kéne, mint amilyen Edwards volt. Ma már csak a másik rekordjának megdöntése a lényeg. Az nem példaképeket szül, hanem statisztikát, nulla inspirációval.
Ami még a filmet dícséri az az operatőri munka. Hihetetlen gyönyörű képek voltak benne. Egyszer én is szeretném így látni a világot. Bár én még 40 méterről is agyontörném magam. bringával viszont kipróbálnám

3 hozzászólás
Ascyra 

Megint érdekes következtetést vontam le a filmnézési szokásaim kapcsán: én tök hülye vagyok. … Komolyan képes voltam azért nem megnézni, mert bugyutának tartottam a címét? Ok. Engedjük el.
Ez egy hihetetlenül bájos, nagyon nagyon szerethető film és a legnagyobb és legszuggesztívebb érzelmekkel és késztetésekkel dolgozik: empáta a nálunk elesettebbek iránt, szeretet, hihetetlen vágy és kitartás egy célt elérni, határtalan eltökéltség, hit, és küzdelem. Szimplának tűnik? Igen – de mint ember, úgy gondolom, hogy ezekkel a fogalmakkal és emberi tulajdonságokkal lehet a legjobb drámákat csinálni. Így, szimplán. Nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat: adj egy igaz sztorit, tégy hozzá néhány fantasztikus színészt, írd meg végre normálisan a könyvet, végy egy fasza operatőrt, és told bele ami benned van; az eredmény pont olyan lesz, mint az Eddie, a sas.
Én tátott szájjal néztem spoiler végig a filmet, és nagyon sajnáltam, hogy ilyen rövid, mert minden pillanata szórakoztatott.
Mosolygásra késztet ismét az, hogy sosem tartottam Hugh Jackmant valami nagyágyúnak (sajnálom a Farkasos szerepeit, … nekem nagyon nem), de itt végtelenül emberi karaktert kapott és ő végtelenül emberi alakítással spékeli meg, a mosolya, a barátsága annyira erős a filmben, hogy az kompletten magával ragad. Nagyon érett, őszinte, profi volt a játéka, nagyon örültem neki. Taron Egerton néhol bukdácsolt, és mivel szőrösszívű vagyok a színészi munka kapcsán, ezért -1*, amely kapcsán pedig azt tudom mondani, hogy tökmindegy… a film ettől még baromi jó.
Christopher Walken nyúlfarknyi szerepe pedig ismét bizonyította a már-már epikus tényt, hogy az úriember körül egyszerűen megfagy a levegő. Ritkafajta az ilyen nagy kaliberű, ennyire szuggesztív, ilyen kiemelkedő tehetségű színész/ember. Az a néhány perc… ott tört el a mécses, aztán onnan már csak szimplán végig bőgtem is.
Nekem hatalmas élmény ez a film, nagyon örültem, hogy megnézhettem, nagyon örültem a profi munkának (végre) és nagyon örülök, hogy léteznek köztünk ilyen bohóc-hősök, mert tőlük (is) egy picivel szebb lehet ez a Világ!

1 hozzászólás
Törpillaa 

Annyira imádtam a filmet. Végig izgultam Eddie-ért annyira izgalmas volt, megható, és cuki. Nagyon szeretem az igaz történeteket mert annyira élethűen megtudják csinálni. Nagyon tetszett, hogy Eddie sosem adta fel az álmait, még akkor sem, ha azt mondták neki hülyeség és sosem lesz belőle semmi. De Eddie addig küzdött érte míg meg nem mutatta, hogy milyen jó benne és tudja csinálni ez annyira megható volt. Imádtam. :-) ❤
Annyira cuki volt Taron Egerton ebben a szerepben és nagyon illett is hozzá. Hugh Jackman-t egyszerűen imádom a szerepeit annyira tetszett, hogy ő is a filmben volt és kapott egy szerepet. :)
Nagy bátorság kellett Eddie-nek ezt végig vinni és harcolni az álmaiért. Ez a film nagyon tanulságos és arra biztat sose adjuk fel. Mindig jöhet a nagy pillanat mikor sikerülhet, mint Eddie-nek is. :-) ❤

Nyx

Már tudom melyik filmhez kell fordulnom ha bármikor bánatos leszek.

Az Eddie, a sas az egyik legkedvesebb film, amit valaha láttam. Minden árasztja benne a jókedvet, már a poszterre nézve mosolyognia kell az embernek (legalábbis nekem biztos). Taron Egerton remekül formálja meg Eddie karakterét, aki a film kezdete után öt perccel befészkelte magát a szívembe. Hugh Jackman is hozza a formáját. Persze, maga a film egy kisebb-nagyobb kliséhalmaz, de van pár alkalom, mikor ezt meg tudom bocsátani egy filmnek – és ez pont ilyen alkalom. Megvan benne minden, ami egy jó inspirációs filmhez kell: szerethetőség, fontos üzenet, humor és feel-good hangulat. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy igaz történeten alapszik. Nekem ennyi elég. Alig várom, hogy százszor újranézzem.

Sixa

Bár több Eddie lenne ebben a világban.

Nihilchan 

Nagyon szerethető, tele felemelő pillanatokkal. És a legszebb benne az, hogy életrajzi film. Eddie-t lehetetlen nem kedvelni és végig nagyon drukkoltam neki. Igazán szép történet. Ráadásul akkor jó számomra egy sporttal foglalkozó alkotás, ha kedvet kapok tőle az egészhez. Nos, jelenleg úgy érzem, hogy ide nekem a legmagasabb sáncot!

MrsCumberbatch 

Meglátszik hogy semmit nem konyítok a sporthoz. Akárhányszor láttán a címet mindig azt hittem, egy mese. De nem az.

Nem csalódtam. Nagyon aranyos film lett. Film a kitartásról és lényegében arról hogy hány ember fog h*lyének nézni addig amíg el nem éred a célod.

Mondjuk azért az nagyon poén mennyire hangoztatták hogy új rekord.. hát a nullát nem nehéz túl szárnyalni XD

Apropó: Elég vicces, hogy Taron ezzel a hobós stílussal minimum egy 10-essel többnek néz ki mint Hugh. Bár Jackman jól tartja magát:S

Charityy 

Mennyi kitartás, mennyi akaraterő. Így kell küzdeni a céljainkért!
Lélekemelő, inspiráló film, melytől nekem is kedvem támadt síelni :D Hjajj de szép is volt az a sítábor.. khm meg az esték :D
Olyan zabálnivaló Taron, hogy nem lehet nem imádni a kis cuki pofijával xD


Népszerű idézetek

Pandalin

Eddie Edwards: Valami jó tanács?
Bronson Peary: Ne halj meg!

Pandalin

Eddie Edwards: Lehet, hogy nem látszik, de nem vagyok nagy csajozógép.
Bronson Peary: Tényleg? Nem gondoltam volna…

MrsCumberbatch 

Ha nem megy zsigerből, mondj le a sikerről!

agi89

Apa: Eddie, neked nem áll jól a sport!

MrsCumberbatch 

Bronson: Életed legáthatóbb fizikai és szellemi élménye, és ilyen hangot adsz ki?
Eddie: Ilyenek az angolok, igen.

MrsCumberbatch 

Bronson: Büszke vagyok rád! És magamra is!
Eddie: Értékelem a szerénységét!

Pandalin

Eddie Edwards: Én nem vagyok átlagos.
Bronson Peary: Igen, átlagon aluli vagy.

Carmilla 

Anya: Kitöri a nyakát!
Apa: ÉN töröm ki a nyakát!

Valentine_Wiggin 

I take jumping very seriously. Nearly as much as proving people wrong.

krlany 

– Mekkora sztár lettél, sascsávó! Folyton te vagy a TV-ben…
– Igen, de nem nagyon értem… Áruld el, mi a titkod?
– A ruha!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján