A szüfrazsett (2015) 209

0 díj · 2 jelölés

1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Meryl StreepEmmeline Pankhurst
Carey MulliganMaud
Helena Bonham CarterEdith New
Romola GaraiAlice
Ben WhishawSonny
Brendan GleesonSteed
Anne-Marie DuffViolet Cambridge
Samuel WestBenedict
Adrian SchillerDavid Lloyd George
Natalie PressEmily Wilding Davison

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 343


Kiemelt értékelések

Emilie

Majdnem letéptem a tulajdon arcom, annyira tetszett. (Érdekes, ezzel csak én vagyok így.)

7 hozzászólás
Haspók 

Nagyon tetszett, parádés szereposztás, feminista mozgalom, mi kell még ?!

Valentine_Wiggin 

Mivel feministának vallom magam, ezért nagy hatással volt rám. Külön tetszett, hogy egy anyukát és feleséget helyezett a középpontba, mert a feminizmust nagyon ellenzők többnyire azt állítják, a feministák megtagadják a családvállalást… itt pont az adta az erőt a főszereplőnek, hogy szerette a fiát. Elsőtől az utolsó pillanatig lekötött, sokat gondolkoztam rajta, a mozgalom eredményein és nehézségein (akik nem értik, hogy miért volt fontos, és nők, nézzenek magukba: ide sem írhatnának semmit, ha a szüfrazsettek annak idején nem teszik amit), és nagyon sajnálom, hogy nem láthattam moziban. Az tette volna teljessé az élményt.

Nihilchan 

Fontos film egy kiemelkedően fontos témáról. Ha középiskolásokkal foglalkoznék, minden gyereknek levetíteném. Nem, nem csak a lányoknak. Kiváló a szereposztás, Carey Mulligan alakítása nagyon tetszett.

Lady_Hope

Vége lett a filmnek és felkapcsolták a villanyt. És mindenki csendben ült tovább a székében, némán. Egy, két perc múlva törte csak meg valaki a döbbent csendet.
Lassan álltunk fel, hogy a legkisebb zajt generáljuk. Hihetetlen élmény volt.
Azt hiszem ez a jó film.

2 hozzászólás
Röfipingvin 

Abban a világban, ahol 2015-ben még mindig voltak (és sanda gyanúm szerint vannak is) nők, akiknek csak ígérték a szavazati jogot, szükség van ilyen filmekre.
Persze nem pont ugyanilyenekre, de a csapásirány már jó.

Pandalány 

Az ÉV FILMJE, legalábbis nálam!
Azt hittem,hogy ebben az évben már minden jó alkotást láttam, de ez felülírta mindet. Eszméletlen jó, érdekes alkotás zseniális színészekkel és színészi játékkal. Számomra Carey M. mindig is az Egy lányból, valamint a Büszkeség és balítéletből ismert fiatal kiscsaj marad, eleinte ebben a filmben furcsa volt anyaként és feleségként látni, de annyira hitelesen alakított, hogy abszolút elfelejtettem mindezt. A többi színészt és színésznőt is ugyanígy csak dicsérni tudom.
Gyönyörű zenék, drámai és megdöbbentő jelenetek sora ez a film. Lehet,hogy azért is volt rám ennyire hatással, mert nem vagyok tájékozott a témában sajnos ezen mindenképpen változtatok a közeljövőben.
Nagyon örülök,hogy moziban láthattam ezt a filmet, bár továbbra sem értem,hogy a mozink miért csak egyetlenegy este, egyetlenegy alkalommal vetítette mondjuk holnaptól megindul a Star Wars-hisztéria, tutira az szorítja ki, de akkor sem értem.
Újra kell néznem ezt a filmet minél előbb!

2 hozzászólás
Lunemorte 

Sajnos nekem semmi pluszt nem adott a film. Én inkább élnék egy olyan világban, ahol nem a nők irányítanak. A filmből nem derült ki számomra, hogy mit értek a szavazati jogokkal a nők…Untam ezt a filmet és egy csomó szál lezáratlan maradt. Nem derült ki az sem, mi lett aztán Maud családjával, így csak egy búskomor lázadásnak láttam az egészet…

Mr_White 

Egy fontos történelmi téma propaganda ízű feldolgozása. Végig megmarad a felszínen, a rendező végigrángatja Maudot gyorsított ütemben a fejlődési fázisokon, aztán félúton elvágja a történet szálát. Többet érdemelt volna a téma.

1 hozzászólás
Little_Monster

Kosztümös történelmi filmként nézve remek alkotás. Jók a színészek, korhű a díszlet, feltárja a történteket, így az is képbe kerül, akinek semmilyen korábbi információja nincs erről a mozgalomról. Ennyit a trailer alapján is tudtunk, most tekintsünk tovább. A probléma pedig itt kezdődik, hogy nincs mire. Végre itt lenne egy film, ami a nemek közti egyenlőséget jelöli meg központi témaként, mégis olyan sablonosan dolgozza fel, hogy az egyenesen elkeserítő. Nem vagyok a feminizmus ellen, épp ellenkezőleg, azt gondolom, hogy a mai napig kellene beszélni a nemi szerepekről, és az ilyen filmeknek lenne legfőképp feladatuk, hogy ezt megtegyék. Mégis a film megelégedett annyival, hogy elmondta, amit muszáj volt, tette ezt izgalom és bonyodalmak nélkül, egyszerűen bemutatva azt, hogy mi történt. Nem vetett fel kérdéseket, nem tett utalást a jelenre, csak tankönyvbe illő dramaturgiával vázolta a történelmi helyzetet. Láttunk már ilyet százszor, el is felejtjük egy héten belül. Főleg úgy, hogy a szélsőséget bemutatta (békés nőkből harcosok, majd önfeláldozás) és mindenkit megnyugtatott a film végén, hogy ez már a múlt, a helyzet azóta normalizálódott. A Kövér Ákosok országában élve, ahol „a nő dolga a szülés” elszomorított, hogy ez a film csak ennyi volt, pedig lehetett volna jóval több is, ami gondolatot ébreszt, lelkesít és a kötelezőnél több, mélyebb tartalmat is közvetít.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

We don't want to be law breakers. We want to be law makers.

Valentine_Wiggin 

They want me to respect the law? Then make the law respectable.

Drucocu

Mit akar tenni? Mindenkit bezár? Mindenhol ott vagyunk, nem fékezheti meg az emberi faj felét.

bkata12 

If it's right for men to fight for their freedom, then it's right for women to fight for theirs.

Sadie 

– Mit jelentene önnek a szavazati jog, Mrs. Watts?
– Nem gondoltam, hogy megkaphatom, így nem tűnődtem, mit jelentene.
– Akkor miért van itt?
– A gondolat, hogy… esetleg… hogy ez a lét… hogy másképp is lehetne élni.

Sadie 

– Ha lányunk lenne, hogy neveznéd el?
– Margaret. Az anyám után.
– És milyen élete lenne?
– Mint a tiéd.

Kontra_Judit 

– A bánásmód, már a barbárság határát súrolja.
– Mi mást tehetnénk? Nem hódolhatunk be a fenyegetésüknek.
– A félelem nem töri meg őket. Ha egyikük meghal, vér tapad a kezünkhöz és ők kapnak egy mártírt.
– Erre nem kerülhet sor! Különben Mrs. Pankhurst győz!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján