A királynő (2006) 78

The Queen
103' · francia, angol, olasz · dráma, történelmi, életrajzi 12

5 díj · 11 jelölés

Az angol Diana hercegnő élete a tündérmese és a rémdráma keveréke, egy életút, mely csillogással és botrányokkal volt kikövezve. Az emberek szerint Diana mindig is szálka volt az angol királyi ház szemében. Nem véletlen, hogy a hercegnő tragikus halálát követően II. Erzsébet és a királyi család… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Helen MirrenII. Erzsébet királynő
Michael SheenTony Blair
Alex JenningsCharles herceg
Roger AllamRobin Janvrin
James CromwellFülöp herceg
Sylvia SymsErzsébet, a királynő anyja
Jake Taylor ShantosWilliam herceg
Dash BarberHarry herceg
Helen McCroryCherie Blair
Laurence BurgDiana hercegnő

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Nevra 

Ritkán nézek ilyesfajta filmeket. Meg ha nézek is, csak akkor ha egy kedvenc színészszínésznőm játszik benne. Na ez pl. az.
Helen-re lett szabva ez a szerep. Mintha az igazi Királynőt láttam volna a vásznon. Fantasztikusan játszott. Megérdemelte az Oscart.
Példás film. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Rebane 

Na most a királynőről szól a film vagy Tony Blairről?
Furcsa egy kor és nép ez: annyira tisztelik a királynőt, hogy főt hajtsanak előtte, de annyira nem, hogy ne tapossák ki belőle a saját akaratukat…
Én amondó vagyok, hogy mindig tiszteletben kell tartani, ki, hogy akar gyászolni. Ha nyilvánosan, ha otthon, a szoba 4 fala között, akkor is. Mindegy, hogy azért-e, mert nem szerették Dianát. Attól még nem szerette meg a királynő, hogy kierőszakolták, hogy menjen ki, és beszéljen.
Miért ilyen perverz az ember, hogy mindenáron bele akar bámulni a gyászoló arcába? Miért nem lehet békén hagyni a másikat? Miért kell fürdeni mások bánatában?
A film tulajdonképpen azt mutatja be, hogy a királynő személye mennyire nem ér semmit a népnek, ők egy babát akarnak, aki azt csinálja, amit ők szeretnének. És akkor tényleg mire fel a monarchia?
A film nem ezért vacak, mert ez gondolom, valóban így volt, hanem azért, mert épp csak nem avatják Tony Blairt szentté, holott nem ő lett volna itt a lényeg. Illetve a film eleje eléggé katyvaszos, baromira zavaró ez a sok össze-vissza vágott jelenet Dianáról.

desertangelable 

Szinte hihetetlen, hogy szabad utat engedett ennek a filmnek az „elit” már, ha egyáltalán szabad utat engedtek neki. Gyakorlatilag gyönyörűen bemutatta, hogy a királynő több részvétet érzett egy megölt szarvas iránt, mint az unokái anyja iránt. Ezen nem nagyon van mit szépíteni ez minden valószínűség szerint a valóságban is így van. Nekem folyamatosan olyan érzésem volt a film közben, hogy Helen Mirren még ennek ellenére is jobb színben tünteti fel a királynőt, mint amilyen valójában, de ez csak spekuláció, mert nyilván nem ismerhetem őszentségét.
Tony Blair karaktere mindenképp érdekes volt, mert annak ellenére, hogy a film alapján ő alaposan kivette a részét a történtek ilyetén alakulásában, mégis egy kis töketlen majomnak tűnt nekem végig, de lehet, hogy ezt csak az őt alakító színész váltotta ki belőlem, nem tudom. Kicsit hiányérzetem maradt a film után, lehetett volna jobb is.

Blissenobiarella 

Hát, ezt a filmet angolok csinálták angoloknak. Már Adrian Mole óta tudom, hogy az angolok valami roppant egészségtelen viszonyt ápolnak a királyi családdal, imádják őket egyszerűen. Ez alatt nem feltétlenül a szimpátiát értem, csak azt, hogy állandóan velük vannak elfoglalva.
Nem angolként megnézve ez a film valami eszméletlenül unalmas… konkrétan semmi más nem történik benne, mint hogy Diana meghalt, és megy a sz@rakodás, hogy ezt akkor hogy is kéne lereagálni a nép felé.
Én elhiszem, hogy ez tényleg így történt, de azért ez borzasztó sovány sztori 1 óra 43 perchez.
Helen Mirren dicséretet érdemel, ő ebben a filmben (is) fantasztikusan játszik.

Egy pár apróság:
-A forgatókönyvíró minden bizonnyal Blair-szavazó volt.
-A corgik ultracukik.
-Nagyon zavart, hogy a szinkronban Károlynak szólították Károly herceget, de ez az én hülyeségem, nem szeretem ezeket a magyarításokat.
-Van egy olyan mondat a filmben, hogy Erzsébet leányként lett királynő. Minden bizonnyal arra akarnak utalni, hogy nagyon fiatalon, de leányként semmiképp, már 5 éve házas volt akkor.
-A film végén, amikor sétálnak egy szökőkút mellett, olyan horrorzene szól, hogy azt hittem, Tony Blair előkap egy baltát az egyik bukszus mögül és véget vet Erzsébet uralkodásának.

Kontra_Judit 

Nagyon szép és megrázó film volt. Helen Mirren (Erzsébet királynő szerepében) nagyon hitelesen alakította a konzervatív uralkodót! Jól mutatta be, hogy mennyire nem kedvelte az udvar Dianát, viszont a nép hisztérikus viselkedése, a sok virág, az üzenetek, rádöbbentették a királynőt, hogy ő valamit nagyon nem jól csinál…de őt még így nevelték. (Érzéseket elrejteni, ridegnek mutatkozni)

Bastia

Helen Mirren kitűnőt alakított, arról nem ő tehet, hogy a film olyan, amilyen.
Nincs problémám a lassú filmekkel, de ez annyira vontatott volt, hogy még az én ingerküszöbömet is meghaladta. :D Tekintve hogy az egész fikció, hiszen a királyi család tagjain kívül csak nagyon kevesen tudják mi és hogyan történt valójában, egyszernézős filmnek elmegy…Szódával.

Osli75 

Imádtam Helen Miller játékát! Nem volt rossz téma, csak nagyon vontatott volt a film. Érdekes volt Tony Blair karaktere is. A film nem csak angol, hanem arisztokratikus is.

Oroa 

Helen Mirren nagyon jól alakította a királynőt. Nem gondoltam hogy ez a film ilyen lesz, érdekes volt..

Badiga

Én szeretem az életrajzi történeteket, ez jöhet bármilyen formában..könyv, film, dokumentumfilm akármi..Bírom az angol királyi családot is„ mert egyébként is érdekelnek az arisztokraták. Elizabeth/Erzsébet királynő egy olyan korszakban lett a korona áldozata vagy szerencsése amikor mindig minden változik, nekem mégis olyan egyszerű, visszafogott teremtésnek látszik. Ebben a filmnek meg olyan nyersnek ábrázolták, mint akit csak a saját élete érdekli, hozzáteszem Helen Mirren nagyon alakított benne… Szóval a történet is olyan nem is a királynőről szól, inkább Diana halála utáni mizériáról.. Nem az igazi film számomra…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján