A Vaslady (2011) 122

The Iron Lady
100' · francia, angol · dráma, történelmi, életrajzi 12

5 díj · 2 jelölés

Margaret Thatcher hosszú idő után úgy dönt, megszabadul néhai férje ruháitól. Fontos nap ez számára, és miközben a ruhákat válogatja, megrohanják az emlékek. A konzervatívok jelöltjeként 1959-ben jutott be az alsóházba. 1970-ben oktatásért és tudományért felelős miniszter lett Edward Heath… [tovább]

angol · magyar

Képek 18

Szereposztás

Meryl StreepMargaret Thatcher
Jim BroadbentDenis Thatcher
Susan BrownJune
Olivia ColmanCarol Thatcher
Anthony HeadGeoffrey Howe
Iain GlenAlfred Roberts
Alexandra RoachFiatal Margaret Thatcher
Nicholas FarrellAirey Neave
Richard E. GrantMichael Heseltine
Roger AllamGordon Reece

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Nevra 

Ez a film egyszerűen zseniális. Megunhatatlan.
Nagyon érdekes, tanulságos film.
Tetszett, hogy végig követhettem Margaret életútját. Megmutatták, hogy milyen erős nő aki nem adja fel, jöjjön bármi. Ebben az időben is, lenézték a nőket.. De ez megállította Margaret Thatcher-t? NEM! Keményen dolgozott. Ez a legjobb példa amit valaki mutathat. Nekem jó érzés, hogy voltak – biztos most is vannak – ilyen erős nők.
A másik amit dicsérni szeretnék az Meryl. Idézem magam mikor múlthéten jellemeztem Meryl-t: A világ egyik legtehetségesebb színésznője!
Mikor aztán Meryl megkapta az Oscar-t..hát igen volt sikoly a részemről.

viky0222

Sosem bocsátom meg, hogy megnyerte a legjobb sminkért járó Oscart az utolsó Harry Potter filmmel szemben.
Meryl Streep fantasztikus. Bármilyen szerepben megállja a helyét, ez itt sem volt másképp. Ennek ellenére maga a film nem fogott meg igazán. Az időbeli ugrálások többször is összezavartak, pláne a spoiler A politikai dolgokat sok helyen nem is igazán értettem. Úgy érzem megfelelő háttérismeret nélkül nem lehet feltétlenül élvezni a filmet. Persze, tanultunk néhány dolgot, de közel sem eleget ahhoz, hogy mindent megértsek. Na meg Margaret Thatcher-ről sem tudtam sok mindent, de ezen a film sem sokat változtatott. Nem érzem úgy, hogy teljes képet kaptam volna az életéről. Félre ne értsetek, megértem, hogy nem lehet mindent bemutatni, de nekem ez akkor sem volt kerek. Sajnálom, hogy így alakult, de azért nem bántam meg, hogy megnéztem, mint már írtam, Meryl Streep zseniális. :)

Syan 

A történet és a film jó, de Meryl alakítása mindent vitt.

LukeSkywalker 

Meryl Streep nagyon jó, a film kevésbé.

Kontra_Judit 

Hihetetlen mekkora erő volt ebben a nőben…és Meryl Streep nagyot alakított. Ettől függetlenül nem nagyon tetszett a film, az örökös időbeli ugrálások miatt, a sok politikai momentum sem érdekelt – viszont meglepő, hogy általános iskola 1. osztályos voltam, mikor miniszterelnök lett és egészen az érettségimig az is maradt – a másik, ami még nem tetszett, hogy nem volt történethű a film, mivel az agyvérzéseiről egyáltalán nem volt benne szó…

Emilie

Kedves Meryl Streep! Szeretném, ha idejönnél hozzám Magyarországra, az őrületem birodalmába. Előre is bocsáss meg, ha túl sokáig ölelgetlek, és esetleg sírni is kezdek.. Egy istennő vagy, de komolyan.

Kriszta

Tény, hogy Meryl Streep nagyot alakít, viszont maga a film annál kevésbé tetszett.
Egy életrajzi filmtől azt várom, hogy megismerjem belőle azt a személyt, akiről szól, vagy legalább jól járja körbe az életének valamely fontos eseményét. Ha ennek a filmnek az lett volna a címe, hogy Egy demens hölgy visszaemlékezései, és célja az időskori betegség bemutatása bizonyos szemszögből, akkor azt mondom, hogy teljesen okés a film.
Így viszont nagy csalódás volt, szinte szenvedés az egész. Összevissza ugrál a jelen és múlt között, apró képbevillanások váltják egymást ok nélkül, a régi események nincsenek kibontva, viszont jó sok egykori híradós bevágás tarkítja, kavarog az egész évszámok nélkül és nem áll össze. Gondolom, pont mint egy demens ember fejében. Csak megint mondom, ez így nem életrajz és a Vaslady életéről alig tudunk meg valamit.
Kár érte, mert Streep tényleg jó benne.

latti

Végre sikerült végignéznem. Körülbelül egy éve akadtam rá először, akkor sajnos nem sikerült végignézni, most viszont megfelelő előképzettséggel már teljesen másképp álltam hozzá. A csapongás a jelen és múlt között még mindig nem nyerte el a tetszésemet ahogy az ebből a problémából következő kissé darabos történetvezetés sem. Viszont a színészek alakítása igazán kiemelkedőek és Thatcher sorsának ábrázolása is mélyen megérintett.

Marcsi0603

Nos, igen Meryl Streep egy istennő, imádom, ahogy játszotta Thatchert, annyira hiteles volt, hogy el sem tudom képzelni más színésznővel. Maga a film is jó, érdekes, és jó volt többet megtudni a Vasladyről, főleg ilyen színésznővel. Elvitte az egész filmet, a többiek alakítását nem is igazán figyeltem. Nem igazán szeretem az életrajzi filmeket, de ez most nagyon tetszett, biztos újranézem még.

beaboszi 

Nem igazán kedvelem Meryl Streepet, bár elismerem, hogy nagyon jó színész. Nem volt rossz film, egyszer meg lehetett nézni, de annyira nem is volt érdekes számomra. Engem csak Harry Lloyd miatt érdekelt a film, aki a fiatal Denis Tatchert játszotta… :P


Népszerű idézetek

lipotdorka 

A fajok nőstény egyedei ártóbbak a hímeknél.

lipotdorka 

Én csak egy kis jót akartam tenni a világgal.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján