A Vaslady (2011) 160

5 díj · 2 jelölés

Margaret Thatcher hosszú idő után úgy dönt, megszabadul néhai férje ruháitól. Fontos nap ez számára, és miközben a ruhákat válogatja, megrohanják az emlékek. A konzervatívok jelöltjeként 1959-ben jutott be az alsóházba. 1970-ben oktatásért és tudományért felelős miniszter lett Edward Heath… [tovább]

angol · magyar

Képek 18

Szereposztás

Meryl StreepMargaret Thatcher
Jim BroadbentDenis Thatcher
Susan BrownJune
Olivia ColmanCarol Thatcher
Anthony HeadGeoffrey Howe
Iain GlenAlfred Roberts
Alexandra RoachFiatal Margaret Thatcher
Nicholas FarrellAirey Neave
Richard E. GrantMichael Heseltine
Roger AllamGordon Reece

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Nevra

Ez a film egyszerűen zseniális. Megunhatatlan.
Nagyon érdekes, tanulságos film.
Tetszett, hogy végig követhettem Margaret életútját. Megmutatták, hogy milyen erős nő aki nem adja fel, jöjjön bármi. Ebben az időben is, lenézték a nőket.. De ez megállította Margaret Thatcher-t? NEM! Keményen dolgozott. Ez a legjobb példa amit valaki mutathat. Nekem jó érzés, hogy voltak – biztos most is vannak – ilyen erős nők.
A másik amit dicsérni szeretnék az Meryl. Idézem magam mikor múlthéten jellemeztem Meryl-t: A világ egyik legtehetségesebb színésznője!
Mikor aztán Meryl megkapta az Oscar-t..hát igen volt sikoly a részemről.

MrsCumberbatch 

Én most ezt így nem tudom hova tenni és nem fogok rá csak azért több csillagot adni, mert Meryl a főszereplő… Ez a film mindenről szólt mégis tulajdonképpen a nagy semmiről. Beleláthattunk a múltjába, a karrierje kezdetébe, mélypontjába és csúcsába, ami nagyon jó lett volna, de eközben arról is szólt, hogy a szenilis öreg hölgyet az egész családja magára hagyja és megőrül… De még ezzel sem lett volna baj, ha szépen időrendben történtek volna, vagy kezdünk öregen és akkor na jöhet a visszaemlékezés… De ez az ide-oda ugrálás, elrontotta az élményt…. Nem is értem, hogy nyert ennyi díjat.

viky0222 

Sosem bocsátom meg, hogy megnyerte a legjobb sminkért járó Oscart az utolsó Harry Potter filmmel szemben.
Meryl Streep fantasztikus. Bármilyen szerepben megállja a helyét, ez itt sem volt másképp. Ennek ellenére maga a film nem fogott meg igazán. Az időbeli ugrálások többször is összezavartak, pláne a spoiler A politikai dolgokat sok helyen nem is igazán értettem. Úgy érzem megfelelő háttérismeret nélkül nem lehet feltétlenül élvezni a filmet. Persze, tanultunk néhány dolgot, de közel sem eleget ahhoz, hogy mindent megértsek. Na meg Margaret Thatcher-ről sem tudtam sok mindent, de ezen a film sem sokat változtatott. Nem érzem úgy, hogy teljes képet kaptam volna az életéről. Félre ne értsetek, megértem, hogy nem lehet mindent bemutatni, de nekem ez akkor sem volt kerek. Sajnálom, hogy így alakult, de azért nem bántam meg, hogy megnéztem, mint már írtam, Meryl Streep zseniális. :)

Syan 

A történet és a film jó, de Meryl alakítása mindent vitt.

Popovicsp87 

Margaret Thatcher tetteit sokszor szokták emlegetni, minden adott volt egy jó filmhez.
Azonban a Vaslady egyáltalán nem fogott meg.
Kezdeném azzal, hogy az öreg Thatcher az elhunyt férjével hallucinál, és ebben a mentális állapotban „ugranak be” emlékei. Máshogy nem tudom megfogalmazni. Persze nehéz is lett volna nagyjából 50 évet feldolgozni 100 percben, de a film még így is nagyon kapkodós volt.
Számomra fontos dolgok nem derültek ki.
Alapból erős személyiség volt, vagy politikusként alakította ezt ki?
Hogy tudta elérni, hogy elfogadják női politikusként?
Azt montázsokban láthatjuk, hogy nyeri el az emberek bizalmát, de hogy tudta átvenni a párt vezetését?
Miniszterelnöki 11 évének feldolgozását is nagyon felszínesnek éreztem, belekaptak ebbe, abba, de nekem ez nem volt elég.
Meryl Streep alakítása is úgy elment. Nem mondanám, hogy rossz volt, denagyon nem jött át Thatcher személyisége, hogy mitől lett Vaslady. A fiatal énjét alakító Alexandra Roach pedig irritáló volt. Bocsánat, de olyan bamba képe volt, hogy azt hittem, megalszik a tej a szájában. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy belőle egy makacs, ismert személy lesz.

Kontra_Judit 

Hihetetlen mekkora erő volt ebben a nőben…és Meryl Streep nagyot alakított. Ettől függetlenül nem nagyon tetszett a film, az örökös időbeli ugrálások miatt, a sok politikai momentum sem érdekelt – viszont meglepő, hogy általános iskola 1. osztályos voltam, mikor miniszterelnök lett és egészen az érettségimig az is maradt – a másik, ami még nem tetszett, hogy nem volt történethű a film, mivel az agyvérzéseiről egyáltalán nem volt benne szó…

Gwener 

Nem nagyon értem a film felépítését. Összevissza ugrál az időben, minden rendszer vagy terv nélkül, ráadásul sokszor csak pillanatokat vagyunk egy idősíkban – és ezért jó párszor egyszerűen követhetetlen volt számomra. Lehetett volna nyugodtabb, megfontoltabb az egész – viszont az is lehet, hogy a demencia meg pont ilyen: mindig elveszti az ember, hogy hol és mikor is van éppen, hirtelen felugranak mindenféle képek és ki-tudja-mikori emlékek, rég meghalt emberek…..
De Meryl Streep zseniális a szerepben, az vitathatatlan.

Emilie

Kedves Meryl Streep! Szeretném, ha idejönnél hozzám Magyarországra, az őrületem birodalmába. Előre is bocsáss meg, ha túl sokáig ölelgetlek, és esetleg sírni is kezdek.. Egy istennő vagy, de komolyan.

Kriszta

Tény, hogy Meryl Streep nagyot alakít, viszont maga a film annál kevésbé tetszett.
Egy életrajzi filmtől azt várom, hogy megismerjem belőle azt a személyt, akiről szól, vagy legalább jól járja körbe az életének valamely fontos eseményét. Ha ennek a filmnek az lett volna a címe, hogy Egy demens hölgy visszaemlékezései, és célja az időskori betegség bemutatása bizonyos szemszögből, akkor azt mondom, hogy teljesen okés a film.
Így viszont nagy csalódás volt, szinte szenvedés az egész. Összevissza ugrál a jelen és múlt között, apró képbevillanások váltják egymást ok nélkül, a régi események nincsenek kibontva, viszont jó sok egykori híradós bevágás tarkítja, kavarog az egész évszámok nélkül és nem áll össze. Gondolom, pont mint egy demens ember fejében. Csak megint mondom, ez így nem életrajz és a Vaslady életéről alig tudunk meg valamit.
Kár érte, mert Streep tényleg jó benne.

kelemen_bea 

Nem igazán kedvelem Meryl Streepet, bár elismerem, hogy nagyon jó színész. Nem volt rossz film, egyszer meg lehetett nézni, de annyira nem is volt érdekes számomra. Engem csak Harry Lloyd miatt érdekelt a film, aki a fiatal Denis Tatchert játszotta… :P


Népszerű idézetek

lipotdorka

A fajok nőstény egyedei ártóbbak a hímeknél.

lipotdorka

Én csak egy kis jót akartam tenni a világgal.


Hasonló filmek címkék alapján