Elizabeth (Elizabeth 1.) (1998) 69

7 díj · 15 jelölés

A beteg Máriának gyermeke nem lévén, az uralkodói poszt várományosa a királynő féltestvére, VIII. Henrik király törvénytelen gyermeke, Erzsébet lett. Amikor 1558-ban trónra lépett, Anglia nehéz helyzetben volt. A protestánsok és a katolikusok küzdelme megosztotta az országot, a kincstár üresen… [tovább]

angol

Szereposztás

Cate BlanchettI. Erzsébet
Geoffrey RushSir Francis Walsingham
Christopher EcclestonNorfolk hercege
Joseph FiennesRobert Dudley
Richard AttenboroughSir William Cecil
Fanny ArdantMary of Guise
Eric CantonaMonsieur de Foix
Vincent CasselDuc d'Anjou
Kathy BurkeTudor Mária
Edward FoxArundel earlje

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Még jóval a Tudorok előtt láttam, és ugyan nem ez a film tette a kort a kedvencemmé, de ez semmit nem von le abból a tényből, hogy milyen remek filmről van szó.
A szereplőgárda remek, Cate Blanchett igazi királynő!! Erzsébet még fiatal, tapasztalatlan, habár trónra kerülésekor már éppen elég szörnyűségen ment keresztül, nagyravágyó és bölcs férfiak veszik körül, próbálják terelgetni azon az úton, amely szerintük az országnak (és persze nekik) a legjobb… de Erzsébet nem báb…

Nihilchan

Talán ez az egyik legjobb kosztümös, történelmi film, amit valaha láttam. Ez nagyrészt a csodás színészgárdának köszönhető; Cate Blanchett remekül hozta a fiatal, ártatlan és bájos Erzsébetet éppen úgy, ahogy a megkeményedett és megerősödött királynőt. Nem mellesleg, gyönyörű nő. Geoffrey Rush meggyőző volt, Joseph Fiennes pedig kicsit az én szívem is összetörte.
Nem nevezném akciódús történetnek; a nagyszabású, látványos jelenetek helyett a viszályokon, a politikán és a női sorson volt a hangsúly, és ez nekem pont így volt jó. Egyáltalán nem éreztem hosszú filmnek, sőt, lazán nézette volna még magát.
A kosztümök nagyon tetszettek, de alapvetően nem volt problémám a látvánnyal. Ami kicsit zavart, hogy néha a jelenetváltásokat vakító fénnyel oldották meg; ezt a történet közben kevésbé éreztem célszerűnek és indokoltnak, mint mondjuk a film végén.
Szerintem ez az I. Erzsébet királynő életének korai szakaszát bemutató művek alfája és omegája.

piciszusz 

Rengetegszer láttam ezt a filmet, de még mindig imádom. Cate Blanchett számomra a tökéletes Erzsébet, pedig már láttam pár verziót belőle :P

Little_Monster 

Nem a kedvencem sem a történelmi, sem a kosztümös dráma, ezt mégis nagyon élveztem. Jól megragadta és bemutatta a kort, amiről ezután már két dolgot is elmondhatok: sosem akarnék a 16. századi Angliában élni és szerencsére mindig is éltek badass nők a világon, bárcsak a történelem nagyobb része szólna róluk.


Folytatása

Összehasonlítás

Elizabeth


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján