Kleopátra (1963) 38

4 díj · 10 jelölés

Családi viszály dúl Egyiptom trónja körül, s Caesarra (Rex Harrison) vár a feladat, hogy Ptolemaiosz és két nővére között igazságot tegyen. Kleopátra (Elizabeth Taylor) szépsége teljesen rabul ejti Caesart, aki a tervezettnél tovább időzik Egyiptomban. Végül azonban Rómába szólítja a kötelessége… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Elizabeth TaylorKleopátra
Richard BurtonAntonius
Rex HarrisonJulius Caesar
Hume CronynSzoszigenész
Cesare DanovaApollodorusz
Andrew KeirAgrippa
Kenneth HaighBrutus
George ColeFlavius
Pamela Brownfőpapnő
Martin LandauRufio

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

nattyreach

Nagyszabású film, remek színészekkel. A másik változata a szépséges színésznővel Kleopátra szempontjából kevésbé tűnik autentikusnak, ő annyira sugárzóan szép, míg itt Taylor inkább karakteres, személyisége által igéző. A nagy kedvencem természetesen Caesar lett, még egy ilyen sármos vén rókát, utána Antonius szinte visszalépésnek hat. Caesar a végére mondjuk tényleg nagyon elszállt, na ezért a consulok hatalma volt jobb, nem a dictatoré.

Bár 243 perc hosszú – nem, mint a lapján írják, 192, annak alapján néztem, és jól meglepődtem, hogy még mindig folytatódik –, a jelenetek pörögnek, cseppet sem válnak unalmassá. Nem ismerem mélyrehatóan Kleopátra történetét, de nekem úgy tűnik, viszonylag követték azt. Érdekes volt az egyiptomi és a római párhuzam, melyik népnek milyen a kultúrája, ki isten, ki csak isteni leszármazott, hogy ki kinek parancsolgat a sorok között, ifjú fáraónak a tanácsnok, stb.

Kleopátra szolgái, köztük az a boszorkányféle vagy mi nagyon tetszettek. Kíváncsi lennék, Lótusz hogy került oda hozzájuk, rabszolgaként vagy hogy, de spoiler Meg érdekelne, mennyit vár szerencsétlen uralkodó, mielőtt ehet-ihat, nyilván vannak mérgek, amelyek órák után hatnak.

Amit még kiemelnék, az a szinkronhang. A Sissi trilógia szinkronhangja már ott is tetszett, bámulatos, itt Kleopátra hangja volt, és szintén csodálatos munkát végzett.


Népszerű triviák

Süntüske 

Madonna a filmben nem kevesebb, mint 85 alkalommal öltözött át (ezenkívül összesen 39 kalapot, 45 pár cipőt és 56 pár fülbevalót viselt Evitaként), amivel megdöntötte az addig Elizabeth Taylor által az 1963-as Kleopátrával beállított Guinness-rekordot (Taylor csak 65-ször cserélt ruhát).

[port.hu]

Kapcsolódó filmek: Kleopátra (1963) · Evita (1996)

Kleopátra (1963) Evita (1996)

Kapcsolódó művészek: Madonna · Elizabeth Taylor


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján