Az ifjú fáraó (2015–2015) 50

Dráma,politika,háború,gyilkosságok. A pár részes mini-sorozat bemutatja Tutanhamon dicsőséges felemelkedését,erőfeszítéseit és szabályit a kaotikus birodalomban,továbbá a halálát övező rejtélyt is.

angol
magyar

Képek 40

Szereposztás

Ben KingsleyAy
Avan JogiaKing Tutankhamun
Sibylla DeenAnkhe
Alexander SiddigAmun
Kylie BunburySuhad
Peter GadiotKa
Nonso AnozieHoremheb
Iddo GoldbergLagus
Alistair TooveyNahkt

Kedvencelte 9

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon érdekes elképzelés arról, hogy akár mi is történhetett volna, de az árulás, a hatalom hajszolása és a szerelem a szokásos alap.
A színészek szerintem jó választásnak bizonyultak, Ben Kingsley rutinból hozza, amit kell, és a fiatal színészekre sem lehet panasz.

Viszont a főcímben hibás a szinkronszínészek felsorolása, Alexander Siddig és Iddo Goldberg hangját felcserélték.

UViki 

Az Egyiptomi történelem mindig is azok közé a dolgok közé tartozott, amik nagyon érdekelnek, így nekem ez a sorozat nagyon tetszett.
Elképesztően felépített, végül dicső befejezéssel lezárult sorozat, amelynek a mozgatórugója maga Tutanhamon érdekes élete volt.
Maga műfajában meglepően jó, kedvelhető és kevésbé kedvelhető történelmi személyekkel fűszerezve.
Bár több ilyen jellegű sorozatot készítenének. Sok személy élete érdekelne az ókori Egyiptomból.

Estheer

Félelmetes látni,hogy a megszemélyesített karakterek mennyi mindent képesek megtenni a hatalomért.
Itt nincs szereplő akit megtudnál kedvelni.
Itt nincs oldal,amelyért szurkolni tudsz.
Itt nincs felesleges szépítés.
Rideg és hatalomra vágyó emberek küzdelme egymással,a néppel és saját magukkal. Mindenki a maga javát szolgálja legyen az egy bizalmas vagy akár maga királynő.
Bárki képes elárulni akár a legcsekélyebb haszonért.
Véleményem szerint igen reális történetmegragadás,jó színészek és erős karakterjellemek a kulcsa ennek a felettébb izgalmas mini-sorozatnak.

4 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon szeretem az ókori Egyiptomi kultúrát, hitvilágot és nagy kedvelője vagyok a titokzatos egyiptomi fáraóknak és feleségeiknek. Így nálam alapból nagyon pozitívan kezdet a sorozat. És egy pillanatig sem csalódtam.
Hiába tudtam, hogy Tutanhamon sorsa mi lesz, mégis az addig elvezető út nagyon fordulatos és izgalmas volt. Sosem letehet tudni, éppen ki fogja megfordítani az erőviszonyokat.
A történet nagyon jól fel lett építve, ötletes fordulatok voltak benne, és el tudom hinni hogy ez annak idején talán így történt. A díszletek és a jelmezek csodálatosak voltak!
Avan Jogia szerintem nagyon jó választás volt Tut szerepére, és szerintem hatalmasat fejlődött.
Ben Kingsley pedig Ay szerepében brillírozott.

Evelena

Az ókori Egyiptom a szívem csücske.
Mikor megláttam, hogy van olyan sorozat, ami ebben a korban játszódik és én még nem láttam, tudtam, hogy rögtön meg kell néznem. :)
Mikor a Tutanhamon kiállítás évekkel ezelőtt itt volt Budapesten, akkor elmentem rá és érdekes volt, ahogy az ismerős tárgyak visszaköszöntek a sorozatban.
Nagyon tetszett, életszagú volt, csodás jelmezekkel, erős karakterekkel, ötletes cselekményszállal. Nem sejtettem, hogy mikor mi fog történni, így nagyon gyorsan végignéztem a három részt és az utolsó rész utolsó percéig izgalmas tudott maradni.
Tutanhamon pedig rendkívül jóképű. :)
Az ókori filmek mindig elvarázsolnak, ennek a sorozatnak is sikerült. :)

Ancsúr 

Sok cikkhez és dokumentumfilmhez volt szerencsém, ami Tutanhamonról adott némi információt, de valahogy egyik után sem ez a karakter született meg a fejemben. Mondanám, hogy egy kicsit túl amerikai volt nekem ez a filmbéli Tutanhamon, de ez a film nem amerikai, hanem kanadai… Mindenesetre nekem nem volt elég királyi jellem ez a szereplő.

Sister

Hű, hát kemény sorozat, nem vitás. Van benne politika, ármánykodás, sok-sok harc és vér, de ami a legjobban meglepett, hogy az egyiptomiaknál is ugyanúgy a hatalom mozgatta a szálakat – nem számított, hogy ehhez kiken kell keresztülgázolni. Ben Kingsley minden egyes jelenetében remekelt, és hozzá Szersén Gyula hangja tökéletes választás volt, de a fiatalabb színészekről sem nyilatkozhatok negatívan. Úgy gondolom, itt a szereplőválogatás abszolút hozzájárult a sorozat sikeréhez. És noha nem hinném, hogy újranézném, ettől függetlenül ajánlom, mert érdekes és megdöbbentő képet fest erről az időszakról.

Nem mellesleg Tutanhamon és az ókori Egyiptom világa kisiskolás koromtól fogva megbabonázott: imádtam erről a korszakról tanulni, és a mai napig izgatott borzongást vált ki belőlem, ha erről olvashatok vagy nézhetek filmet.

KingucK 

Örültem ennek a sorozatnak, az ókori egyiptomi történetek még mindig közel állnak a szívemhez. A cselekmény fordulatos és izgalmas volt, még így is, hogy tudjuk, hogy nem tarthatott sokáig.

Negative_Singularity

Nehezen vettem rá magam az értékelésre, mert nem tudom nem történészi szemmel nézni. Nem az eseményekkel volt a problémám, kevés a forrás, akár így is lehetett, ez összességében rendben volt (a végén a sírelrendezésre fordított precíz figyelem viszont bravó, az nagyon tetszett, és itt jegyezném meg, hogy Tutanhamon történelmi jelentőségét valóban nem a tettei adják, hanem az érintetlenül hagyott nyughelye).
Ami igazán zavart ebben az egészben, az ókori egyiptomi kultúra teljes hiánya, már ami a fáraó-kultuszt illeti. Értem én, hogy jelen helyzetben adott volt egy fiatal fáraó, aki beleragadt az intrika-hálóba, meg nem is nagyon tisztelték, de könyörgöm… Ezekről azért bőven maradt fenn forrásanyag, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy fáraóval úgy bánjanak, mint egy taknyos kölyökkel. Nem, egyszerűen nem. A leghitványabb, legostobább fáraót is félték, hiszen isteni (vagy, ha más nem, a látszatot, hogy félik), miközben persze csűrték-csavarták a háta mögött a szálakat. A palotanép is érdekes volt, sokéig nem is esett le, hogy bakker, ja, hogy ez a palotában van. Ahhoz viszont nagyon laza, mind a védelem, mind a szervezettség, így aligha hihető a rendszer, amit felvázolt.
Szóval ez a része ezerszer jobban fájt, mint a hurrita lány, bár őszintén, ez is olyan, hogy ki tudja, hogy történt. Akár lehetett így is.
Összességében nem rossz, voltak benne tipikusan tv-filmes kalandok, de ezek jól álltak neki. Viszont erős fenntartásokkal nevezném igaz történetnek, inkább csak az inspirálta. Átemeltek valós karaktereket, és kb. ennyi.

Lalauda 

Sokszor már a másfél-két órás filmeket is megunom a végére, most meg szinte szünet nélkül néztem meg a 3*1,5 órás történetet. Végig lekötött, nem untam, és nem igazán tudtam, hogy mikor mi lesz.
Egyiptom mesés világa mindig egy kicsit elvarázsol: hatalmas gazdagság, gyönyörű művészet, érdekes ruhák, érdekes kultúra. Ez szerintem szépen meg is mutatkozott. Ugyanakkor ott van ez a kegyetlenség, kapzsiság, ami mára sem tűnt el, csak talán már egy kicsit máshogy van jelen. Valahogy nem tudom azt mondani egyik szereplőre sem, hogy jó vagy rossz – mindenki csak a saját érdekeit nézni, és mindenkin átgázol ezért, vagy épp elvágja a torkát.
A vége azért elég trakigus lett. A többség többet veszített, mint amennyit nyert…


Népszerű idézetek

Estheer

Ezen a világon nincs valódi igazság.
Az csak felfogás kérdése.

UViki 

Tutankhamun: Az én vérem vagy és a nővérem is. Mit hagytam én erre a világra? Mire volt jó? Nem voltam emlékművek építője, sem birodalmak hódítója. Eltűnök örökre az idő homokjában.
Ankhe: Te leszel majd az a fáraó, ki megértette mások méltóságát. A fáraó, aki nem herdálta az övéi vérét, hogy elvegye mások vagyonát. A fáraó, ki nem önmagáért uralkodott, hanem a népéért. Ilyen az eszménye egy nagy s időtlen királynak. Így fognak rád is, Tutankhamun fáraóra, az öcsémre mindig emlékezni.

3. rész – Part Three: Destiny
Kemiviki 

Suhad: Azt mondtad, azt szeretnéd, ha nagy fáraóként emlékeznének rád. A nagyság nem csak a nép szemében látszik, hanem az ellenségében is.
Tutankhamun: Hogyan ha nem ismernek?

Kemiviki 

Ay: Az ellenség legyőzhető, ha hamis bizalmat kap.

Kemiviki 

Tutankhamun: Így mérhető a nagyság? A holtak számában kiket felidézünk?
Horemheb: Nem, fenség. Inkább azok számában, kik nekik hála békében, és boldogan élhetnek.

Kemiviki 

Tutankhamun: Áruld hát el vezír, kiben bízhatnék meg?
Ay: Senkiben.

Kemiviki 

Horemheb: Senki nem fél tőled. Egy gyermek vagy ki mások mögött rejtőzve él. Mit tettem azt a királyságért tettem, ez a kötelesség.

UViki 

Ay: Teljes igazság nincs ezen a világon, csak ahogyan felfogjuk azt.

3. rész – Part Three: Destiny

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján