Kedvencelte 28

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Fondorka

Ez egy zseniális musical problematikus emberekről. Így a Broadway debut után 5 évvel már sokkal több kritikát kapott – hogy nem beszél eleget Hamilton és a Schuyler család rabszolgatartó múltjáról, hogy elsiklik kellemetlen történelmi tények felett. Úgy gondolom érdemes erről beszélnünk és fellelni a hibáit. De emellett azt is látnunk kell, hogy a musical célja nem az alapító atyák pedesztálra emelése. A célja hogy visszavegye a narratívát. Hogy olyanok játszanak főszerepet, akiknek a Függetlenségi Háború idején jogaik sem voltak. Hogy olyannak mutassa az USAt, amilyen sosem volt de amilyen még lehet.
A Hamiltont nem azért szeretjük mert rajongunk Washingtonért vagy Jeffersonért, hanem azért mert olyan színészek elevenítik meg őket a színpadon, akik láttán a sírjukban forognak.
meg persze azért mert az univerzális témái, a zenéi és a szereposztása zseniálisak

Little_Monster 

10 csillagnál is többet szeretnék adni neki, és mindenkinek a figyelmébe ajánlani. Mióta megnéztem, csak ezt hallgatom, és bármikor újra tudnám nézni. Lin-Manuel egy zseni, a legtöbb szereplő pedig simán fantasztikus. Az egész szereplőgárda előtt emelem kalapom, a szöveg elképesztő, a zene tökéletes, a díszlet pedig egyszerűen nagyszerű! Jonathan Groff összesen 10 perce pedig minden pénzt megér. Aki ezt ilyen gárdával a Broadwayen láthatta, annak nem tudom lesz-e még az életben színházi előadás, amit élvezni fog.

eszter_m 

nem azzal akartam tölteni a szombat délutánom, hogy kisírom a szemem, but here we are

2 hozzászólás
Ufír 

Hát lehet 10 csillagnál kevesebbet adni egy musicalnek, amely szövegének a 90%-át kívülről tudom, és rajongója vagyok évek óta? 2017-ben fedeztem fel, de azóta is kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan hallgatom, és most végre láthattam is. Lin-Manuel egy tünemény, Daveed Diggs fenomenális (és a Hamiltonnak köszönhetem, hogy felfedeztem zenei munkásságát illetve a Blindspottingot). Leslie Odom Jr. zseniális, egyszerűen az ember mindkettejüknek szurkol. A dot Burr/A dot Ham :D Go Schuyler sisters!!! Mindannyian csodálatosak, ahogy az egész szereplőgárda is! (Jonathan Groff durván 10 percet szerepel, de ellopja a show-t, most tudatosult bennem, hogy a Jégvarázs 2-ben Kristoff „dalát” kicserélhetnénk a You'll be back-re, és az egész mese jobb irányt venne :D) Szóval órákig tudnék áradozni, és vannak akiknek már évek óta lelkesen rágom a fülét, úgyhogy most abbahagyom.

Calypso 

Lin-Manuel Miranda és a Hamilton minden alkalommal tud újat (és egyre jobbat és jobbat) mutatni, it will never be enough
Egy éve még csak remélni is alig tudtam, hogy egyszer az eredeti csapattal láthatom ilyen minőségben, és tessék, itt van.
Túl sok mindent tudnék írni róla, szóval inkább csak annyit, hogy Thank you, Lin!

3 hozzászólás
Lobo

Nos, annak idején még amikor a jelenséget meg a zenét imádtuk, készítettünk róla egy adást: https://popkultcsajoksatobbi.wordpress.com/2016/05/19/a…
Aztán elmentünk megnézni Londonba is: https://popkultcsajoksatobbi.wordpress.com/2018/06/07/h…
Úgyhogy mondhatni, már vagy 4 éve vártam erre a filmre. S természetesen nem csalódtam. Nagyon jó volt látni az eredeti szereposztással és vissza-visszafogok még térni hozzá, mert érzem, hogy vannak részek, amiket többszöri megtekintés után lehet majd felfedezni, illetve, hogy milyen sok apró motívum van, amire eddig nem is számítottam.

Rémálom 

Annyira hype-olt ez a musical, féltem, hogy csalódnom kell, de nem: Egyszerűen zseniális! Minden percét imádtam.

SunflowerSz 

Elképesztő ez a musical, többet nem tudok róla mondani.
Azt hiszem, hogy eléggé nagy a hype körülötte, de megérdemli, csodálatosan csinálták meg.

Krenai 

Gondoltam megnézem, tetszeni fog, majd továbblépek, és nem fog elkapni az a rajongás, ami körülveszi a musicalt. Aha, mióta láttam, azóta állandóan a zenéket hallgatom és már éneklem is, youtubeon pedig ráfüggtem Szin rajzaira. (https://www.youtube.com/playlist…)

taylor95

Habár csak két megtekintés van feljegyezve, nem is tudom, hányszor néztem már meg, legalább 10-szer; a zene hallgatásáról nem is beszélve. Hallottam már róla, tudtam hogy sokan szeretik, tudtam, hogy azt mondják nagyon jó és én is hallgattam belőle két számot, még mielőtt tudtam volna mi is ez igazából. Mindezek ellenére, belekalkuláltam, hogy nem lesz jó, nem fog tetszeni. Szerencsére nem így lett. Jól kezdődött, de először a Satisfied-nál esett le az állam. Élőben, színpadon ilyet! Azóta is az egyik kedvenc jelenetem. Daveed Diggs az első szónál megvett, de az egész szereplőgárda hihetetlen jó.
Tehát nem csak egyszer néztem meg, részben azért is, mert nem mindent sikerült elsőre megértenem, köszönhetően Daveed és Renée emberfeletti rapjének. Azért tetszik, mert modern nyelven szól a nézőhöz, nem egy olyan történelmi feldolgozás, ami száraz vagy éppen túl van színezve. Persze, tudom, sok minden ebben sem pontos, de összességében arra készteti az embert, hogy utánanézzen, többet megtudjon, legalábbis én utánanéztem egy csomó dolognak a film után.
Le a kalappal Lin, a színészek és a készítők előtt!


Népszerű idézetek

Calypso 

Hamilton: If you stand for nothing Burr, what'll you fall for?

Christinewinchester 

BURR/ENSEMBLE:
Death doesn't discriminate
Between the sinners and the saints,
it takes and it takes and it takes
and we keep living anyway.
We rise and we fall
and we break
and we make our mistakes.
And if there's a reason I'm still alive
when everyone who loves me has died
I'm willing to wait for it.
I'm willing to wait for it.
Wait for it.

Christinewinchester 

King George:
Oceans rise, empires fall
We have seen each other through it all
And when push comes to shove,
I will send a fully armed battalion to remind you of my love

Christinewinchester 

King George:
You say the price of my love's not a price that you're willing to pay
You cry in your tea which you hurl in the sea when you see me go by
Why so sad?
Remember we made an arrangement when you went away
Now you're making me mad
Remember despite our estrangement, I'm your man

Christinewinchester 

Hamilton:
In the eye of a hurricane
There is quiet
For just a moment
A yellow sky

Near 

Dying is easy, young man. Living is harder.

Calypso 

Hamilton:
When you got skin in the game, you stay in the game
But you don't get a win unless you play in the game
Oh, you get love for it, you get hate for it
You get nothing if you
Wait for it, wait for it, wait…

whenitrains

Burr: Talk less! Smile more! Don’t let them know what you’re against or what you’re for!

Calypso 

Thomas Jefferson:
Life, liberty and the pursuit of happiness
We fought for these ideals we shouldn't settle for less
These are wise words, enterprising men quote 'em
Don't act surprised, you guys, 'cause I wrote 'em

Beatrice8

ALEXANDER HAMILTON:
Alexander Hamilton
My name is Alexander Hamilton
And there’s a million things I haven’t done
But just you wait, just you wait


Hasonló filmek címkék alapján