Rendbontók (2020) 28

Misbehaviour
106' · angol · dráma, vígjáték, történelmi 12

1970-ben Londonban került sor a Miss World szépségversenyre, amelynek a híres amerikai komikus, Bob Hope volt a házigazdája. Akkoriban a Miss World volt a bolygó legnézettebb tévéműsora, több mint 100 millió nézővel. Azt állítva, hogy a szépségversenyek lealacsonyítják a nőket, az újonnan… [tovább]

Szereposztás

Keira KnightleySally Alexander
Gugu Mbatha-RawJennifer Hosten
Jessie BuckleyJo Ann Robinson
Lesley ManvilleDolores Hope
Greg KinnearBob Hope
Keeley HawesJulia Morley
Rhys IfansEric Morley
Phyllis LoganEvelyn Alexander
Emma CorrinJillian Jessup
Daniel TipladyArchie

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

tonks

Nem lesz akkora kedvenc, mint a hasonló – angol film, igaz történet, a XX. század egy izgalmasabb eseményét dolgozza fel – Pride 2014-ből, de sok hátrányból is kellett indulnia: a Miss Universe 1970-es döntőjéről és a Nők Felszabadítása Mozgalom döntőn történő akciójáról szól, de egyszerre vagy 4 szálon és ez sajnos a karaktereken csapódott le. Nem kerül igazán közel hozzánk senki, mert egyszerűen nem jut rá játékidő. De ennek ellenére a legtöbb jelenet működik, meg van az a jó féle hangulat, ami miatt jó érzésekkel fejeztem be a filmet. A film végén megjelenítik a valóságbeli arcokat a szerepek mögött, hát azt rendesen megkönnyeztem.

1 hozzászólás
Sunkap

Jó kis angol film, néhány erős jelenettel (fenék mustra…). Engem elkapott a forradalmi láz. Olyan jó, hogy vannak bátrak, akik mernek. Az más kérdés, hogy mindaddig férfiuralom lesz, amíg a nők szülnek. Márpedig a nők szülnek. Ergo mindig férfiuralom lesz. Nincs mit tenni. Max. a mértékén lehet finomítani.

Rekuuu663

Erő. A történet női alakjai rendkívüliek. A nők ereje mindig megijeszti a férfiakat, pont ezért érzik úgy, hogy le kell igázni őket. Bízom egy olyan korban, ahol a férfi férfi,a nő pedig nő lehet. Egyensúlyban, együtt alkotva a világot, amikor a nő ereje már nem ijesztő, hanem építő. Amikor egy férfi igazán férfi és nem egy félős kisfiú, tele frusztrációval, ami miatt folyton háborúban áll önmagával, s így a világgal. Amikor a nő nem fél önmaga lenni, s mindaz, ami lehetne. Akkor lesz egyenlőség.

Hörcsibald

Többször felháborodtam és meghatódtam. Anyukámmal is beszéltem a filmről. A nőkben olyan nagy erő van. Ha minden nő az utcára menne egy fontos ügyért, akkor vajon a férfirendőrők, akik a férfi hatalmat szolgálják, a nőket is megütnék gumibottal, mint mondjuk a focihuligánokat? Mondjuk egy 90 kilós férfi mit kezd egy 50 kilós tüntető nővel? Csak nem bántaná… Remélem. Nem tudom. A lengyel abortusz-tüntetésen készült képektől még most is sírom kell, ha csak eszembe jutnak. Milyen bátor nők vannak.


Hasonló filmek címkék alapján