Rendbontók (2020) 35

Misbehaviour
106' · angol · dráma, vígjáték, történelmi 12

1970-ben Londonban került sor a Miss World szépségversenyre, amelynek a híres amerikai komikus, Bob Hope volt a házigazdája. Akkoriban a Miss World volt a bolygó legnézettebb tévéműsora, több mint 100 millió nézővel. Azt állítva, hogy a szépségversenyek lealacsonyítják a nőket, az újonnan… [tovább]

Szereposztás

Keira KnightleySally Alexander
Gugu Mbatha-RawJennifer Hosten
Jessie BuckleyJo Ann Robinson
Lesley ManvilleDolores Hope
Greg KinnearBob Hope
Keeley HawesJulia Morley
Rhys IfansEric Morley
Phyllis LoganEvelyn Alexander
Emma CorrinJillian Jessup
Daniel TipladyArchie

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

tonks

Nem lesz akkora kedvenc, mint a hasonló – angol film, igaz történet, a XX. század egy izgalmasabb eseményét dolgozza fel – Pride 2014-ből, de sok hátrányból is kellett indulnia: a Miss Universe 1970-es döntőjéről és a Nők Felszabadítása Mozgalom döntőn történő akciójáról szól, de egyszerre vagy 4 szálon és ez sajnos a karaktereken csapódott le. Nem kerül igazán közel hozzánk senki, mert egyszerűen nem jut rá játékidő. De ennek ellenére a legtöbb jelenet működik, meg van az a jó féle hangulat, ami miatt jó érzésekkel fejeztem be a filmet. A film végén megjelenítik a valóságbeli arcokat a szerepek mögött, hát azt rendesen megkönnyeztem.

1 hozzászólás
SunflowerSz 

Van az a „rossz tulajdonságom”, hogy nem mindig olvasom el miről szól egy film. Ez a film a plakáttal fogott meg, ezért tettem várólistára, de nem ástam bele mélyen magamat abba, hogy miről fog szólni. Szoktam szeretni az igaz történetek alapján készült filmeket, ez pedig egy kifejezetten erős hangulatú film volt.
Nekem tetszett a párhuzam a két nagy helyszín között: a szépségkirálynők világa és a feminista mozgalom között. De azt kell mondjam a szépségkirálynős vonal sokkal jobban érdekelt, ettől függetlenül mindkét téren kellett küzdeniük a szereplőknek, csak máshogy. Mindenképpen elgondolkodtató film, érdemes neki esélyt adni.

Sunkap

Jó kis angol film, néhány erős jelenettel (fenék mustra…). Engem elkapott a forradalmi láz. Olyan jó, hogy vannak bátrak, akik mernek. Az más kérdés, hogy mindaddig férfiuralom lesz, amíg a nők szülnek. Márpedig a nők szülnek. Ergo mindig férfiuralom lesz. Nincs mit tenni. Max. a mértékén lehet finomítani.

Rekuuu663

Erő. A történet női alakjai rendkívüliek. A nők ereje mindig megijeszti a férfiakat, pont ezért érzik úgy, hogy le kell igázni őket. Bízom egy olyan korban, ahol a férfi férfi,a nő pedig nő lehet. Egyensúlyban, együtt alkotva a világot, amikor a nő ereje már nem ijesztő, hanem építő. Amikor egy férfi igazán férfi és nem egy félős kisfiú, tele frusztrációval, ami miatt folyton háborúban áll önmagával, s így a világgal. Amikor a nő nem fél önmaga lenni, s mindaz, ami lehetne. Akkor lesz egyenlőség.

Hörcsibald

Többször felháborodtam és meghatódtam. Anyukámmal is beszéltem a filmről. A nőkben olyan nagy erő van. Ha minden nő az utcára menne egy fontos ügyért, akkor vajon a férfirendőrők, akik a férfi hatalmat szolgálják, a nőket is megütnék gumibottal, mint mondjuk a focihuligánokat? Mondjuk egy 90 kilós férfi mit kezd egy 50 kilós tüntető nővel? Csak nem bántaná… Remélem. Nem tudom. A lengyel abortusz-tüntetésen készült képektől még most is sírom kell, ha csak eszembe jutnak. Milyen bátor nők vannak.


Hasonló filmek címkék alapján