Nagy Katalin – A kezdetek (2020–2023) 147

1 díj · 13 jelölés

Egy kitalált, szórakoztató és anakronisztikus történet egy idealista és menthetetlenül romantikus lányról szól, aki Oroszországba érkezik, hogy feleségül menjen Péter cárhoz, azonban veszélyes, romlott és elmaradott világot talál..

angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Elle FanningCatherine
Paul O'KellyKatona
Julian FerroCourtier
Florence Keith-RoachTatyana
Nicholas HoultPeter
Sebastian De SouzaLeo
Adam Godleyérsek
Douglas HodgeVelementov
Gwilym LeeGrigor
Phoebe FoxMarial

További szereplők

Kedvencelte 58

Várólistára tette 214


Kiemelt értékelések

Novecento

5. rész környékén: Olyan ez a sorozat, mint egy kicsit gejl franciakrémes. Érzed a hibáit, tudod, hogy messze van a tökéletestől és az élvezeti értéke se feltétlen túl magas, mégsem tudod abbahagyni.

Első évad végére érve: sokkal pozitívabb lett végül a kifutása, mint vártam. Elle Fanning nagyon kellemes meglepetés, nem gondoltam volna, hogy ennyire tehetségesen játszik. A kezdeti bohókázásból egészen komoly sztori lett belőle, úgyhogy ha az ember el tudja engedni a történelmi hűség iránti vágyát, nagyon is élvezhető ez, és érdemes nézni.

1 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Eleinte tetszett, bejött az abszurditása, ám a vége felé nehezen bírtam már. Kedvelem a ilyen kifacsart dolgokat, csak ez néha már sok volt.
A színészeket azonban csak dícsérni tudom!

SunflowerSz 

Nagyon abszurd, nagyon elvont, de mégis annyira nézeti magát, hogy képtelenség nem élvezni. Nekem tetszett, bár az ötödik résznél éreztem egy kis mélyrepülést. Sokat nevettem rajta, lekötött, szóval szerintem érdemes volt megnézni. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a második évadból.

Lali 

Egészen jó.
Persze nagyon nem szokványos.
Keveredik benne A kedvenc (Lanthimostól) és A Bridgerton család.
Ha ezek tetszettek, akkor ez is tetszeni fog.
(Lehet, hogy rövidesen lesz is ennek a stílusnak valamilyen műfaji neve.)

Elképzelt modern múlt, parodisztikus fekete humor, frivol történetvezetés, néhol Monty Pythonos gegek. Egyszóval modern angol humor.
Nagyon jók a karakterek.
Katalin (aki olyan, mint egy Ray Caesar féle baba), Péter (Nicolas Houltot A kedvencben is láthattuk), és sorban a többiek, mind, mind igazán jók.
Érdekes, fordulatos, nem ad lehetőséget az unalomra.

Igaz, a saját név nélküli műfaján belül még lehetne jobb is, de alapvetően tényleg jó, tudom ajánlani az efféle stílust kedvelőknek.

3 hozzászólás
Rekuuu663

A borító alapján nem egy történelemileg hű sorozatra számítottam, inkább valami bohémra. Megkaptam egy kitekert, geijl, giccsparadét, amit nagyon nehezen tudtam nem nézni. Teljesen beszippantott…a színészi játék, a díszlet, a fények,a színek pazarul behúzbak ebbe az abszurd világba. Várom a következő évadot…kövezzetek meg, de a cár dilinyója nagyon szórakoztat… XD

S_Bíborka 

Páratlanul elvont és beteg ugyanakkor kellően abszurd. Tetszett, bár a legkevésbe sem szokványos. Olyan modern angol humort idéz.

Szencsike 

Az biztos, hogy az (orosz) történelem iránt érdeklődők ebből nem fognak tanulni semmit, mert ahogy a sorozat a főcímben jelzi: alkalmanként igaz történet. Mert amennyi igazság volt benne, az eltörpült a sok ferdítés mellett, amiből kijött ez a klassz sorozat. Mert ez a sok ferdítés adta meg a sorozat báját, ahogy karikatúraként ábrázolta a híres történelmi alakokat, eseményeket. Én most találkoztam először Tony McNamarával, nincs mihez viszonyítanom, de ez az évad bejött. Nem tökéletes, de arra pont jó, hogy elszórakoztassa a nézőt. Viszont ha nincs humorérzékük, akkor még röhögni sem tudunk ezen a sorozaton, mert poénból volt bőven. Az egész cári udvar, a szituációk, amibe belekeverték magukat, tragikusan nevetséges. Mert a sok röhögés elfeledteti a nézővel azt, hogy Péter akár a következő pillanatban viheti a nőt, a pénzt, az életet és ha belelátunk az emberek szemébe, akkor a sok nevetés mögött ott a rettegés, de ha jönne valaki jobb, akkor talán ott lenne a remény is…
A színészek zseniális alakítást nyújtanak, elképesztő fejlődésen megy át mindenki az évad végére. nem tudom, hogy lesz-e második évad, mert a törit mindenki ismeri, Katalinnak sikerült a hatalom átvétel, de vajon lehet-e ezt a hangulatot fokozni, amit az első évadban felépítettek?
A sorozat nem ajánlott azoknak, akik törit tanulni akarnak, akik nem bírják a politikai/történelmi humort, de mindenki másnak jól jöhet a sorozat ha egy könnyed kikapcsolódásra vágyik.

M_Mária

Hibátlan! Imádom benne Nicholas Hoult-ot. De Elle Fanning is csodás. Ez frenetikusan jól sikerült! Várom nagyon a következő évadot.
2.évad: hát lehetséges ez? Igen! Még sokkal jobb volt, mint az első évad! Le a kalappal.

SzV 

Eleinte egyáltalán nem tetszett, több alkalommal ki akartam kapcsolni, a második rész végén pedig el is döntöttem, hogy nem nézem tovább. Aztán mégis adtam egy esélyt a harmadik résznek. Onnantól kezdve olyan volt nekem, mint egy hullámvasút, voltak nagyon jó pillanatai, és még mindig voltak rosszak, de már nem akartam kikapcsolni többé, érdekelt és szívesen néztem. Kíváncsian várom a következő évadot.


Népszerű idézetek

Novecento

Orlov: A csernobili leánykórus a legjobb.
Svéd követ: Sugárzóak.

1 hozzászólás
Gothic 

Katalin: Lehet, hogy engem küldött Isten.
Érsek: Egy nőt?!
Katalin: Évát is megteremtette Ádám után. Látja? Fejlődés.

1. évad 6. rész – Ejtőernyő
Gothic 

Érsek: Az egyház feje futóversenyre kényszerült az ön tébolyult nejével!
Péter cár: Tényleg? És ki nyert?

1. évad 7. rész – Nyavalyás remény
Gothic 

Orvlov: Némelyikük háklis a nők tekintetében. Szóval nem fog önhöz szólni vagy egyenesen a szemébe nézni. De letérdelhet mellé, és akkor ő… megáldja.
Katalin: Nem szól hozzám? Akkor minek választjuk őt?
Orlov: Mert osztja néhány nézetünket.
Katalin: Nézetem szerint a nők is emberek. Úgy tűnik, ezt nem osztja.

1. évad 4. rész – Moszkvai öszvér
horsegirl

Catherine: Ever since I was a child, I felt like greatness was in store for me. A great life, I felt. Like God himself had spat me forth to land on this Earth and in some way transform it. That I was here for a reason, a purpose.
Marial: Why did He make you a woman, then?
Catherine: For comedy, I guess.

Lappantyú

Catherine: You're so drunk.
Leo: I am Russian. It's our natural state.

Lappantyú

Peter: Oh, shut up, Arkady.
Arkady: You don't like it?
Peter: I do not remember the new rule where I justify why I tell you to shut up.

Lappantyú

Hugo: I am happy to die for what I believe in. But I am also happy to not to.

Gothic 

Katalin: Ezért kinyírom!!
Péter: Ó… tüzes menyecske…

1. évad 10. rész – A hód orra

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján