Kedvencelte 17

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Eleinte tetszett, bejött az abszurditása, ám a vége felé nehezen bírtam már. Kedvelem a ilyen kifacsart dolgokat, csak ez néha már sok volt.
A színészeket azonban csak dícsérni tudom!

Novecento 

5. rész környékén: Olyan ez a sorozat, mint egy kicsit gejl franciakrémes. Érzed a hibáit, tudod, hogy messze van a tökéletestől és az élvezeti értéke se feltétlen túl magas, mégsem tudod abbahagyni.

Első évad végére érve: sokkal pozitívabb lett végül a kifutása, mint vártam. Elle Fanning nagyon kellemes meglepetés, nem gondoltam volna, hogy ennyire tehetségesen játszik. A kezdeti bohókázásból egészen komoly sztori lett belőle, úgyhogy ha az ember el tudja engedni a történelmi hűség iránti vágyát, nagyon is élvezhető ez, és érdemes nézni.

1 hozzászólás
Szencsike 

Az biztos, hogy az (orosz) történelem iránt érdeklődők ebből nem fognak tanulni semmit, mert ahogy a sorozat a főcímben jelzi: alkalmanként igaz történet. Mert amennyi igazság volt benne, az eltörpült a sok ferdítés mellett, amiből kijött ez a klassz sorozat. Mert ez a sok ferdítés adta meg a sorozat báját, ahogy karikatúraként ábrázolta a híres történelmi alakokat, eseményeket. Én most találkoztam először Tony McNamarával, nincs mihez viszonyítanom, de ez az évad bejött. Nem tökéletes, de arra pont jó, hogy elszórakoztassa a nézőt. Viszont ha nincs humorérzékük, akkor még röhögni sem tudunk ezen a sorozaton, mert poénból volt bőven. Az egész cári udvar, a szituációk, amibe belekeverték magukat, tragikusan nevetséges. Mert a sok röhögés elfeledteti a nézővel azt, hogy Péter akár a következő pillanatban viheti a nőt, a pénzt, az életet és ha belelátunk az emberek szemébe, akkor a sok nevetés mögött ott a rettegés, de ha jönne valaki jobb, akkor talán ott lenne a remény is…
A színészek zseniális alakítást nyújtanak, elképesztő fejlődésen megy át mindenki az évad végére. nem tudom, hogy lesz-e második évad, mert a törit mindenki ismeri, Katalinnak sikerült a hatalom átvétel, de vajon lehet-e ezt a hangulatot fokozni, amit az első évadban felépítettek?
A sorozat nem ajánlott azoknak, akik törit tanulni akarnak, akik nem bírják a politikai/történelmi humort, de mindenki másnak jól jöhet a sorozat ha egy könnyed kikapcsolódásra vágyik.

Rekuuu663

A borító alapján nem egy történelemileg hű sorozatra számítottam, inkább valami bohémra. Megkaptam egy kitekert, geijl, giccsparadét, amit nagyon nehezen tudtam nem nézni. Teljesen beszippantott…a színészi játék, a díszlet, a fények,a színek pazarul behúzbak ebbe az abszurd világba. Várom a következő évadot…kövezzetek meg, de a cár dilinyója nagyon szórakoztat… XD

Szoszi 

hm… nem is tudom hogy ertekeljem. onmagaban tetszett, erdekes volt de nem kotott le annyira mint a legtobb sorozat hogy folyamat minden szabad idomben ezt nezzem.
az utolso ket resz eleg izgalmasra sikeredett, azt le is daraltam egyben.

kivancsi vagyok a folytatasra, epp akkor lett vege mikor kezdett vegre belelendulni a sztori

martina1

Nemrégiben raktam a várólistámra, tegnap unatkozva elindítottam el az első részt.. Jesszus, beszippantott teljesen, ledaráltam 1,5 nap alatt. Hibái? Vannak, nem is egy, nem is kettő..A történelmi szálaktól messze el kell tekinteni, hátradőlni, és hát hallottátok? Nevetni. Imádom. Ennyi. És még mily messze a folytatás.. *indeed* :D
Apropó: Leo <33333

EsteeNotlauder

Nagyon tetszett :D
Voltak benne azért túlzások de kompenzálta a sorozat.
Várom a kövi évadot.

Hörcsibald

A kedvenc tetszett, de nem hinném, hogy ezt a stílust több – ötven perces – részen át tudnám élvezni. Tulajdonképpen az első rész is csak félig bírt lekötni. Szóval azt hiszem, nekem nem tetszik. Kicsit erőltetett.


Népszerű idézetek

Novecento 

Orlov: A csernobili leánykórus a legjobb.
Svéd követ: Sugárzóak.

1 hozzászólás
Gothic01 

Katalin: Lehet, hogy engem küldött Isten.
Érsek: Egy nőt?!
Katalin: Évát is megteremtette Ádám után. Látja? Fejlődés.

1. évad 6. rész – Parachute
Gothic01 

Orvlov: Némelyikük háklis a nők tekintetében. Szóval nem fog önhöz szólni vagy egyenesen a szemébe nézni. De letérdelhet mellé, és akkor ő… megáldja.
Katalin: Nem szól hozzám? Akkor minek választjuk őt?
Orlov: Mert osztja néhány nézetünket.
Katalin: Nézetem szerint a nők is emberek. Úgy tűnik, ezt nem osztja.

1. évad 4. rész – Moszkvai öszvér
Gothic01 

Érsek: Az egyház feje futóversenyre kényszerült az ön tébolyult nejével!
Péter cár: Tényleg? És ki nyert?

1. évad 7. rész – A Pox on Hope
horsegirl

Catherine: Ever since I was a child, I felt like greatness was in store for me. A great life, I felt. Like God himself had spat me forth to land on this Earth and in some way transform it. That I was here for a reason, a purpose.
Marial: Why did He make you a woman, then?
Catherine: For comedy, I guess.

LucaWolf

Catherine: You're so drunk.
Leo: I am Russian. It's our natural state.

LucaWolf

Peter: Oh, shut up, Arkady.
Arkady: You don't like it?
Peter: I do not remember the new rule where I justify why I tell you to shut up.

LucaWolf

Hugo: I am happy to die for what I believe in. But I am also happy to not to.

Gothic01 

Katalin: Ezért kinyírom!!
Péter: Ó… tüzes menyecske…

1. évad 10. rész – The Beaver's Nose

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján