Tündérkert (2023–) 52

Az ifjú erdélyi fejedelem, Báthory Gábor, hadjáratáról visszatérve sem nyugodhat, hiszen folyamatosan konfliktusokkal és politikai cselszövésekkel kell szembenéznie. Ebben legfőbb partnere mentora, Bethlen Gábor, aki már gyerekkora óta követi Báthory sorsát. A fiatal uralkodó – korának… [tovább]

magyar
magyar

Képek 6

Szereposztás

Katona Péter DánielBáthory Gábor
Bokor BarnaBethlen Gábor
Rajkai ZoltánGéczy András
Szőke AbigélBáthory Anna
Pataki FerencImreffy
Kálloy Molnár PéterBánffy Dénes
Szamosi ZsófiaBáthory Erzsébet
Balsai MóniKárolyi Zsuzsanna
Parti NóraImreffyné
Gáspár KataTörök Kata

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 99


Kiemelt értékelések

lettielena 

Fenntartásokkal kezdtem neki, de adni akartam egy esélyt és szerencsére nem bántam meg. Fokozatosan húzott be a történet és a végére azt vettem észre, hogy várom a részeket. A kivitelezés nagyon jó lett (helyszínek, díszletek, kosztümök). A színészi játékok nem mindig jöttek át, de még elviselhető volt.

BacchanteBlues

Ez a Báthory Gábris tényleg kiállhatatlan egy kölyök. :D

ananiila

Első pár rész nagyon tetszett, de aztán kicsit elvesztettem a fonalat.
Túl sok volt a szexjelenet, az idő nagyvonalú kezelése (hmmm de hasonlít ez egy másik sorozatra ).
A szereplők tetszettek, magyar viszonylatban ígéretes produkció.

SaturnineBlue

Nem volt ez rossz. Nem volt még magyar sorozat amit igy végignéztem volna, sőt , vártam a részeket. Természetesen vannak gyengepontjai a sorozatnak de én most ezeken könnyebben keresztülnéztem. A főbb szerepek , a Gáborok , jól alakítottak. Én szeretem a szimpadias karaktereket és ezért Báthory Gábor is bejött. Persze anno tanultunk róluk de valahogy érdekes módon a történelem ez a része nem érintett meg sosem , most egy kicsit jobban értem hogy mi volt ez. Ez a Gáborok Harca nekem kifejezetten tetszett. Én megismertem egy pár olyan magyar szinészt is akik tényleg tudnak játszani ( Bokor Barna , Katona Péter Dániel ). Nekem jöhet a második évad!

Roboraptor 

Összességében elmondható, hogy a Tündérkert a hiányosságaival együtt is egy egészen jól sikerült kosztümös sorozat, amelynek sikerült megragadnia az alapjául szolgáló mű lényegét, és többnyire remekül működő, hatásos karaktereket vonultat fel.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/12/12/tunderkert-sorozat…

Tévéherceg 

Valahogyan, ha Erdély történelme került elő a Károli Gáspár Református Egyetemen, akkor lázba jöttem. Na jó, eleve a magyar történelemtől. Az az igazi, az a mi sajátunk. Sok jó színész játszik benne, de voltak olyanok, akik kevésbé, voltak olyanok, akik nagyon jól játszottak.

Mindenesetre elfejtettem Erdély történetét. Valamennyire biztosan. Jó, nem kell számítógépnek lenni. Sok minden elő is jött.

Amilyen fiatal és pökhendi volt Báthory Gábor, olyan vakmerő és bölcs volt Bethlen Gábor. De ahogy láthattuk, Bécs és a Török Porta nélkül nem sok játszási esélyünk volt.

A rettegett Báthory Erzsébet is érdekes ember volt. Egyelőre még a szlovák filmet nem láttam. Báthory Annába meg aztán szerelmes is tudnék lenni. De egyébként én a legnagyobb fanja Dobos Evelinnek vagyok, még az RTL-es Keresztanyu sorozatból..

Tehát nagyon jól elkészítették ezt a szériát, nagyon tetszett. Madarász István jó munkát végzett.

A magyar Trónok harca és igazuk is van. Felejthetetlen élményt nyújtott nekem. A családdal néztük a Duna tévében. Hidd el, érdemes!


Hasonló filmek címkék alapján