Halálos fegyver 4. (Halálos fegyver 4.) (1998) 145

Lethal Weapon 4
127' · amerikai · akció, vígjáték 18

Riggs, Murtaugh és Cole nyomozó állandó segítőjük, a hiperaktív Leo Getz segítségével újra romba döntik a várost. Ezúttal a kínai triádokkal kerülnek összetűzésbe, melynek brutális vezetője (Jet Li) Amerikában akar illegális pénzügyleteket bonyolítani. Ráadásul ezúttal minden szülésre képes nő… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Mel GibsonMartin Riggs
Danny GloverRoger Murtaugh
Joe PesciLeo Getz
Rene RussoLorna Cole
Jet LiWah Sing Ku
Chris RockLee Butters
Stephen Liskanyomozó
Kim ChanBenny 'Benny bácsi' Chan
Darlene LoveTrish Murtaugh
Traci WolfeRianne Murtaugh Butters

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik 

Halálos fegyver maratonom utolsó állomása egyben a második a listámon. A két lyukú Benny bá és a sült rizs (maga ploli XD). Fergeteges. Minden téren. Már a kezdés is lehengerlő volt. Ha rágondolok attól is mosoly terül az arcomra.
Kedvenc duónk egyértelműen kiöregedtek a szakmájukból és ezt már mindenki látja rajtuk. Murtaugh lánya lassan nagyapát csinál belőle és Lorna is terhes. Mondhatni ez már egy családi matiné, csak egy kicsit véresebb. Hiszen az egész kálvária is pontosan a család körül forgott. A film egy pontján már a két főszereplő is úgy gondolja, hogy nem éri meg az életüket kockáztatni (meg egyébként is bőrig áztak) a Jet Li által formált főgonosz elleni küzdenemben, aki éppen a testvére elvesztését gyászolja. Mondanom sem kell, mibe halt meg majdnem Riggs.
Az egész film valóban családiasnak mondható, hiszen a legtöbben a sorozattal nőtek fel/öregedtek meg. Persze most is kellett egy új karakter a jó oldalon Butters személyében, aki jópofa srác…és mázlija, hogy a végén tudja meg csak Roger, hogy milyen rokoni viszony fűzi hozzá. Leo elengedhetetlen tartozékként most is hozza a formáját. Megint bajba kerül és ez újfent vicces eseményeket idéz elő.
A gonosz oldalon most két karakter osztja a lapokat: Jet Li karaktere és Benny bácsi. Szerintem már az említés alapján kiderül, melyiküknél van az ász, ki áll a tápláléklánc csúcsán. Mindenesetre Benny is egy jópofa karakter a maga nemében (hmmm…ilyen se sokszor van). Viszont Wah Sing Ku mindenre elszánt célja érdekében. Bárkit eltesz az útból, aki úgy érzi, hogy akadályozná terve megvalósításában, hogy kiszabadítsa a testvérét.
Összességében egy nagyon szórakoztató lezárást kap a sorozat, ami méltó befejezés is. A nosztalgia és a közeledő nyugdíjazás szaga már terjeng a levegőben átitatva mindent, de bírják még a gyűrődést. Szóval, aki túl van az első három részen, annak ez is tetszeni fog.

2 hozzászólás
Kopaszkutya 

Itt már érződik a kétezres évek akciófilm stílusának előszele. Picit talán túl sok idő telt el a harmadik rész óta (ennek ellenére még mindig várom az ötödik részt, csak sajnos Gibson kegyvesztett lett Hollywoodban, Glover-nek pedig szinte alig volt ezután értékelhető filmje). Negatívumként igazán nem tudok felhozni semmit. Nekem Chris Rock volt kicsit sok, másoknak Joe Pesci, de hát én őt nem tudom megunni :) Jet Li remek választás volt. Ha jól tudom Jackie Chan-t akarták a szerepre, de szerencsére nem jött össze.

1 hozzászólás
Emerson 

Abszolút kedvenc a négy rész közül. Uncle Benny, Biscuit Butters, a majdnem legyőzhetetlen Sing Ku… imádtam az új szereplőket. De a legemlékezetesebb a békás rész volt, amin annak idején pityeregtem, most konkrétan zokogtam. Áh, I’m too old for this shit. Szentimentális lennem, na.
+ egy észrevétel: ami nagyon hiányzik a mai filmekből, az a politikai korrektség hiánya. Itt még kedvükre fröcsöghettek a karakterek. Senki nem vágta be a durcát egy zsidós-afgán-fekete-meleg viccen. Mindenki röhögött, ahogy kell. Most meg?!? Mondasz valamit és annyi egy karriernek. Pf… :-/

Mr_Catharsis91 

A bromance-et itt szerintem elég szépen kimaxolta Donner és sokszor szakadtam a nevetéstől, pedig gyerekkoromban azért átmentem a filmen párszor. Elég ügyesen tartotta a széria ezen része is a lendületet, függetlenül attól, hogy a karakterei már öregedtek azért. Itt is vállkiugrás, Leo-szívatás, akinek a kissé több térhez való juttatása kontrasztba állítható az eddigi részekben való bugyuta jelenlétével.

Nagyon kíváncsi leszek az ötödik részre is, hogy mennyire fog működni a nosztalgia-faktor és a 40 éve velünk levő karakterek mit művelnek majd 2020-ban, hogyan ütköznek meg avitt hőseink a modern korral. Ezt azért remélem meglovagolják majd a készítők.

6 hozzászólás
Pasxalitsa

Ha a négy rész között kellene választanom, akkor ezt választanám. Beszólásokból, poénokból nincs hiány. Fanatikusoknak csak ennyit mondanék: – Az sült rizs, maga ploli!

Rekaboni

Ez abszolút kedvenc részem, ezt láttam a legtöbbször és ezen röhögtem e legtöbbet :D
Nagy előny a sorozatnak, hogy minden részben olyan új szereplőket tudtak hozni, akik nem okoztak csalódást és ugyanúgy a szívünkhöz nőttek. A második részben Leo, a harmadikban Lorna, itt pedig Butters. Mind-mind felejthetetlen karakterek, és Riggst és Murtaught még nem is említettem. A legeslegjobb zsaru páros, ez kétségtelen. A sorozat imádata ennél a résznél csúcsosodik és tudjuk mi a mondás, a csúcson kell abbahagyni.

Hippoforaccus 

Sok film 3. vagy 4. része már több sebből vérzik, de Imhotepnek hála, ez nem tartozik közéjük. Valamit tud(nak) a rendező(k), ha sikerült ezt is olyan színvonalúra csinálni, mint az első részt.

Alvarando 

A negyedik részben Riggs apai, Murtaugh nagypapai örömök elé néz, közben pedig kínai embercsempészekkel akadnak össze. Van itt minden, Leo nem hiányozhat, de egy lökött ifjú rendőr se, aki speciel Murtaugh veje, csak jól titkolja. Na meg a fogászat az, ami mindent visz….És elvileg nemsokára jön az ötödik rész, ami több mint 20 év után érdekes lesz.

Perly 

És itt van a másik kedvenc részem! Nagyon szórakoztató, még mindig tele van akcióval és sok poénnal, amit az ember kívülről fúj! Egyszerűen imádom! :-)


Népszerű idézetek

Pasxalitsa

Martin Riggs: Sült lizs?
Benny bácsi: Sült lizs? Az sült rizs, maga ploli!

NaNa_88 

Murtaugh: – Szugeráld, hogy hol vagy Riggs!

NaNa_88 

Riggs: – Fura egy hírnököt választottál, de megjött az üzenet. Megkaptam.

Emerson 

Martin Riggs: So who's the lucky, soon-to-be-dead son-in-law?

Perly 

Riggs: Istenem, mit nem adnék most egy szirénáért!
Murtaugh: Áááá áá!

Perly 

Kórházi beteg: Hé, most mi van?! Gyere vissza, te törpe terrorista!

Perly 

Riggs: Butters, magáé a gyorsabbik!
Butters (zihálva): Maguknak Alzheimer-kórjuk van?

Perly 

Murtaugh: Ha el tudod olvasni, túl közel vagy.

Perly 

Riggs: A tábornok becsokizna, ha tudná, hogy hamis pénzzel fizetnek neki.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján