Übergáz (2019) 129

A visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Dave BautistaVic
Kumail NanjianiStu
Mira SorvinoAngie McHenry
Natalie MoralesNicole
Iko UwaisOka Tedjo
Betty GilpinBecca
Karen GillanSara Morris
Jimmy TatroRichie Sandusky
Steve HoweyFelix
Rene MoranAmo Cortez

További szereplők

Übergáz (2019)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Twentieth Century Fox

Kedvencelte 13

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz film, és a szereplők is eléggé jók voltak. Dave Bautista szerepe kicsit nekem jobban tetszett, mint Kumail Nanjiani-é. Voltak vicces beszólások, és egy kis akció is, látvány sem volt olyan rossz. A kutyák cukik voltak. :-) A sztori jó volt, nem volt vele semmi bajom, bár talán sokkal több akció és izgalom, meg véres jelenet is elfért volna még benne azért.

Haspók 

Pörgős, vicces, akciódús :) Egy az egybe lecsúszott. Tetszett :D

Popovicsp87 

A formulát már lehetett látni párszor, viszont jó ötletnek tartottam az Überre felhúzni az alapot.
Bautista és Nanjiani nagyon jól működnek együtt, a jeleneteik többnyire viccesek, a poénok jók.
A film hangulata eléggé hullámzó, a vége felé nekem eléggé leült.
Egyszer nézős vígjáték, a nyelvezete erősebb.

LoneWolf 

Sokkal rosszabbra számítottam. A kezdő jelenetsorból kiindulva mondjuk egy ütősebb zsaru dráma is lehetett volna belőle, de még így is tudtam mosolyogni pár poénon, ami persze leginkább Bautista tipikus Drax-es stílusának köszönhető. Egyszer bőven nézhető és láttam már ennél sokkal pocsékabb darabokat a műfajban, így az átlagnál picit jobb értékelést kapott tőlem.

Kiskakukk 

Ez tényleg „übergáz” volt.
Egyszerűen nem értem…Ezen most tényleg nevetnem kellett volna? Ez vicces? Jézusom.
Kb. annyira volt humoros, mint egy mosópor reklám… Nem a sztorival meg a koncepcióval van a baj, mert abból tényleg ki lehetett volna hozni egy jópofa filmet…de ez rémesen erőltetett. Ez a pakisztáni fickó borzalmas volt, annyira drukkoltam, hogy lőjék le (már kb. a 15. percben), de persze tudtam, hogy esélytelen és úgyis túléli a filmet. Ráadásul eredeti hanggal néztem, nehogy „lemaradjak valamiről”, de hát ez sem mentette meg a filmet.

Két csillagot adok, ezért:
– Iko miatt
– mert aranyos volt a pitbull
– és mert az akváriumos poén tényleg vicces volt

(Már csak azt nem értem, hogy a túróba állhat ilyen magas százalékon…)

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Nem is volt olyan übergáz, mint vártam! :D

dulkap 

Helyeske bár kissé erőltetett akció vígjáték. Egynek elmegy, de nem egy többször nézős film.

Irasalgor

Alapvetően tényleg kikapcsol a film, a poénok ülnek, a helyzetkomikumok megfelelők, a mondanivaló az alkotás szellemiségéhez mérten korrekt, a szereplők kémiája kiváló, az akciószekvenciák is jól megkoreografáltak, a zenei részek pedig jól eltaláltak. Más kérdés, hogy a film szinte semmit az égadta világon nem ad, amit már ne láttunk volna ezerszer. Tipikusan olyan alkotás, ami pár év, és az AMC/Film+/Moziverzum hármason fog menni hetente legalább 2x, de valószínűleg fontos állomás lesz Dave Bautista mozis karrierjében.

Értékelés: 6/10

Amare

Alapsztori meg kiszámítható, de nagyon jót nevettem rajta.

monokrom22 

Kellemes meglepetés, egy remek buddy-cop párossal, ahol érezhetően a roppant szerethető Dave Bautista lopja a showt. Az akció teljesen korrekt, a szabadszájúság és a vér pedig kifejezetten jól áll a filmnek. A humor átlagon felüli és a malac viccek sincsenek túltolva.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Stu: Majdnem azt mondtam, hogy többet is mosolyoghatnál, de most, hogy ezt láttam… Jó, hogy felhagytál a mosolygással. Kimondottan rosszul áll, amikor mosolyogsz. Mondjuk az is rosszul áll neked, amikor nem mosolyogsz. Nem túl előnyös az arcod.

Popovicsp87 

Cipelik a sérültet.
Stu: Nem kórházról volt szó?
Vic: Ez egy kórház.
Stu: Igen, egy állatkórház!
Vic: Ez egy állat.
Stu: És beoltatjuk veszettség ellen?

Bogesxd 

Stu: Idehívtuk Tariq ügynököt, ő az egyik legjobb. Öt csillagos. És elhozta magával az egész csapatát. Kitűnővel végzett a Quanticon. Terrorelhárító. És benne van az NCIS Los Angelesben is.

muznik 

Vic: Vettél egy elektromos autót, ami nem megy benzinnel?

Bogesxd 

Becca: Szeretném elbarikádozni magam a világtól. Sőt, inkább kibarikádozni magam a világból. Szeretnék hat éven át egy csészébe ordítani, be akarok rúgni, be akarok joghurtozni, aztán bosszút állni.

Sinope

Stu: Meglőttek. Azon a helyen lőttek meg, ahol folyik ki a vérem.


Hasonló filmek címkék alapján