Mézga Aladár különös kalandjai (Mézga család 2.) (1972–1972) 105

A történet szerint Aladár éjszakánként saját készítésű űrhajójával (és beszélni, olvasni tudó kutyájával) minden részben más-más bolygóra utazik. Űrhajójuk neve Gulliverkli 5: a névadással Gulliver felfedezőre és az űrhajótárolásra használt hegedűtokra utalva. A sorszám, pedig annak eredménye,… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Harkányi EndreMézga Géza (hang)
Győri IlonaMézgáné Rezovits Paula (hang)
Földessy MargitMézga Kriszta (hang)
Némethy AttilaMézga Aladár (hang)
Szabó OttóBlöki (hang)
Tomanek NándorDr. Máris Ottokár (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Te jó ég, ezt mennyire imádtam gyerekként. Jó volt a többi Mézga Család sorozat is,de emlékszem, ez volt az, amit elejétől végéig többször is láttam, kívülről tudtam a főcímdalt is. Ötletesek voltak a bolygók, kedveltem Aladár karakterét, és rengeteget tudtam nevetni a poénokon (még ha a felnőtteknek szóló kikacsintások és viccek akkor nem is estek le). Három rész maradt meg nagyon tartósan, kettő (a mesebolygó és a felgyorsított idejű bolygó) pozitív élményként, de a két dimenziós világtól emlékszem, határozottan féltem. Ennek ellenére bárkinek ajánlom :)

2 hozzászólás
Kemiviki 

Imádom Aladár és Blöki kalandjait, ez is a kedvenc Mézga család sorozatom a három közül. Nagyon ötletesek és érdekesek voltak a meglátogatott bolygók.

hypedne 

Kiskoromban mindig ezeket a részeket szerettem a legjobban, örültem, hogy több szerep jutott Aladárnak.

carragher 

Nekem az első évad jobban tetszett mint Aladár történetei. Az első kilenc részben Máris szinte nem is szerepelt. Voltak nagyon idétlen bolygók, és szinte mindegyiken furcsán beszéltek.

remington

Nepp munkáig közül talán a Mézgát, meg a Bubot szeretem a legjobban. Ebben a sorozatban kedvencem talán a kétdimenziós bolygó volt, és azért, mert az e-kkel igenis el lehet tévedni.
„gyerekem merre ment?! -Eszes mestere elvezette. -Eme mester ne nevelje,mert elverem kegyetlen!”

Timi98 

Gyerekkorom egyik legjobb rajzfilmsorozata. Izgalmas, humoros, nagyon jól kidolgozott. Bármikor szívesen megnézem felnőtt fejjel is :)

ChEebor 

A Mézga család második sorozata Aladárra és Blökire (aki itt egy beszélő kutya) fókuszál, akik az űrben kalandoznak, és minden részben egy másik bolygót derítenek fel. A humor és az ötletesség ugyanolyan zseniális, mint az első részben, és itt is előtérbe kerül a társadalmi témák kicsúfolása.

Katyesz 

A Mézga sorozatokból ez jobban tetszik. Aladár végre kibontakozhat. Ötletesek és viccesek a bolygók, és mindig sikerül megúszni a leleplezést.


Népszerű idézetek

Cholito

Aladár: Hű, de nehéz hülyének lenni!
Blöki: Pedig egész jól megy!
Aladár: Mert a Krisztára gondolok.

Cholito

Kriszta (álmában): Én készültem nyelvtanból! Még igekötőtűt is hoztam.

hypedne 

– Ez lemezterepem pereme. Erre menekedve leesett ez eretnek mester.
– Teteme eltemetetlen lebeg.
– Helyes! Ez lett veszte, mert ellenkezett velem. Gyertek gebesereg. Legyetek engedelmesek egyenletes e-vel felelve fejeldemeteknek, mert ez lesz sorsotok! Ó, bocs… Becs…
– Ó, elszólta magát az illusztrált felség.
/Második dimenzió/

Cholito

Nem vár ránk több új kaland az űrben, hol gazdimért annyi zűrt, bajt tűrtem. A búcsúnál elszorul a gége, hát csak annyit mondhatok, hogy Vége.

hypedne 

Aladár: Most már aztán elég! Ez a folytonos változás unalmasabb a legegyhangúbb állandóságnál.
/Varia/

Cholito

Aladár: Nem szeretnék a TV torony tetején landolni!
Blöki: Hát ne is! Ha már a TV-be kerülök, nem adáshiba szeretnék lenni!


Folytatása

Összehasonlítás

Mézga család


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján