Mézga Aladár különös kalandjai (Mézga család 2.) (1973–1973) 138

A történet szerint Aladár éjszakánként saját készítésű űrhajójával (és beszélni, olvasni tudó kutyájával) minden részben más-más bolygóra utazik. Űrhajójuk neve Gulliverkli 5: a névadással Gulliver felfedezőre és az űrhajótárolásra használt hegedűtokra utalva. A sorszám, pedig annak eredménye,… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Harkányi EndreMézga Géza (hang)
Győri IlonaMézgáné Rezovits Paula (hang)
Földessy MargitMézga Kriszta (hang)
Némethy AttilaMézga Aladár (hang)
Szabó OttóBlöki (hang)
Tomanek NándorDr. Máris Ottokár (hang)
Somogyvári RudolfMester (hang) / csend pártiak vezetője (hang) / diktátor (hang) / Y vezér-ellen bátor-nagy (hang) / Luxuria hangosbemondója (hang) / syrén (hang) / rendőr (hang)
AlfonzóKorongbolygó királya (hang) / ló (hang) / női ruhás pincér (hang)
Képessy Józsefkorbácsos (hang) / törpe varázsló (hang) / Komoly úr (hang) / Gyalu (hang) / csend párti (hang) / rendőr a RIADÓ KIADÓ ajtajánál (hang) / Nagy-öreg (hang) / mérges úriember (hang) / pitecanthropusok vezetője (hang) / Halász (Madarász) (hang)
Horváth Pálbányász (hang) / gépfegyveres kalóz (hang) / robot (hang) / zenebonáló (hang) / tiszteletes (hang) / pitecanthropus (hang) / robot őr (hang)

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Te jó ég, ezt mennyire imádtam gyerekként. Jó volt a többi Mézga Család sorozat is,de emlékszem, ez volt az, amit elejétől végéig többször is láttam, kívülről tudtam a főcímdalt is. Ötletesek voltak a bolygók, kedveltem Aladár karakterét, és rengeteget tudtam nevetni a poénokon (még ha a felnőtteknek szóló kikacsintások és viccek akkor nem is estek le). Három rész maradt meg nagyon tartósan, kettő (a mesebolygó és a felgyorsított idejű bolygó) pozitív élményként, de a két dimenziós világtól emlékszem, határozottan féltem. Ennek ellenére bárkinek ajánlom :)

2 hozzászólás
Kemiviki 

Imádom Aladár és Blöki kalandjait, ez is a kedvenc Mézga család sorozatom a három közül. Nagyon ötletesek és érdekesek voltak a meglátogatott bolygók.

carragher 

Nekem az első évad jobban tetszett mint Aladár történetei. Az első kilenc részben Máris szinte nem is szerepelt. Voltak nagyon idétlen bolygók, és szinte mindegyiken furcsán beszéltek.

hypedne

Kiskoromban mindig ezeket a részeket szerettem a legjobban, örültem, hogy több szerep jutott Aladárnak.

ophe_lilka

Egyszerűen imádnivaló ez a kis sorozat. A Mézga-családok közül még a vakációs a kedvencem, az számomra viccesebb, ez viszont valahogy kedvesebb és varázslatosabb. Imádom Aladár karakterét, azt, ahogy megrajzolták a világűrt, a nosztalgikus hangulatot (különös tekintettel a nagyon retro és nagyon sci-fi-s hanghatásokra). A főcímdal csillagos-trillagos ötös. Minden rész tele van kreativitással, hiszen mindegyikben egy új bolygóra látogatnak el, ami a maga szabályai szerint működik és sajátos kis lények lakják. Az is tetszett, hogy sokszor görbe tükröt tart vagy tanulsággal is megkínál minket egy-egy rész, például a szirénes bolygó, ahol mindenki elzárkózik a másiktól és csak önmagával foglalkozik, vagy a „superbellum” bolygó, ahol két uralkodó háborúzik, miközben már ember sem maradt a népükből és már azt is elfelejtették, hogy miért is haragszanak egymásra.

remington

Nepp munkáig közül talán a Mézgát, meg a Bubot szeretem a legjobban. Ebben a sorozatban kedvencem talán a kétdimenziós bolygó volt, és azért, mert az e-kkel igenis el lehet tévedni.
„gyerekem merre ment?! -Eszes mestere elvezette. -Eme mester ne nevelje,mert elverem kegyetlen!”

Timi98 

Gyerekkorom egyik legjobb rajzfilmsorozata. Izgalmas, humoros, nagyon jól kidolgozott. Bármikor szívesen megnézem felnőtt fejjel is :)

ChEebor 

A Mézga család második sorozata Aladárra és Blökire (aki itt egy beszélő kutya) fókuszál, akik az űrben kalandoznak, és minden részben egy másik bolygót derítenek fel. A humor és az ötletesség ugyanolyan zseniális, mint az első részben, és itt is előtérbe kerül a társadalmi témák kicsúfolása.

Katyesz 

A Mézga sorozatokból ez jobban tetszik. Aladár végre kibontakozhat. Ötletesek és viccesek a bolygók, és mindig sikerül megúszni a leleplezést.


Népszerű idézetek

hypedne

– Ez lemezterepem pereme. Erre menekedve leesett ez eretnek mester.
– Teteme eltemetetlen lebeg.
– Helyes! Ez lett veszte, mert ellenkezett velem. Gyertek gebesereg. Legyetek engedelmesek egyenletes e-vel felelve fejeldemeteknek, mert ez lesz sorsotok! Ó, bocs… Becs…
– Ó, elszólta magát az illusztrált felség.
/Második dimenzió/

Cholito

Aladár: Hű, de nehéz hülyének lenni!
Blöki: Pedig egész jól megy!
Aladár: Mert a Krisztára gondolok.

Cholito

Kriszta (álmában): Én készültem nyelvtanból! Még igekötőtűt is hoztam.

hypedne

Aladár: Most már aztán elég! Ez a folytonos változás unalmasabb a legegyhangúbb állandóságnál.
/Varia/

mvancsika 

Blöki: A Föld naprendszerünk egyik bolygója, mely lent található a Földön.
(Masinia)

hypedne

Aladár: Nyisd ki az ernyőket!
Blöki: Miért? Esik?
Aladár: Nem. Esünk.
/Varia/

hypedne

– Ne aggódj éltedért, kútbavesző. Kötelet szereznem kötelező.
– Nagyon lekötelez.
/Varia/


Folytatása

Összehasonlítás

Mézga család


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján