Macskafogó (Macskafogó 1.) (1986) 412

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még… [tovább]

Szereposztás

Sinkó LászlóGrabovszky (hang)
Benedek MiklósMr. Fritz Teufel (hang)
Haumann PéterSafranek (hang)
Körmendi JánosMr. Gatto (hang)
Szatmári IstvánFushimishi professzor (hang)
Bodrogi GyulaMaxipocak (hang)
Béres IlonaPissy (hang)
Kállai FerencBob Poljakov (hang)
Szombathy GyulaBilly (hang)
Ábel AnitaCathy (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 169

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez az egyik legjobb, legviccesebb magyar mesefilm. :-D Most láttam először ezt, és nagyon tetszett. :-D Kíváncsi vagyok a következő részre is, remélem az is ugyanilyen jó, mint ez. :-D

walksdowonders 

„Ééén vezettem? Azt mondd meg, ééén vezettem?”

Minden mondata végigkísérte a gyerekkoromat, öcsémmel idézgettük a kisboltban, a suliban, bringázás közben, vacsora alatt, … Klasszikus és örökzöld.

2 hozzászólás
LukeSkywalker 

Macskaváros. Minden idők legjobb magyar animációs filmje.

1 hozzászólás
Albert_Richwick 

Nehéz értékelni valamit, ami ennyire a hazai popkultúra és a magyar mátrix része. Számomra Mézgáék, a Vuk, és a Pumukli kalandjai mellett a Macskafogó számít a magyar animációs szakma csúcsának, nem feltétlenül rajztechnikai értelemben. Az a fajta alkotás, ami mindenkinek, minden korosztálynak ad valamit. Egy kiváló hazai példa arra, hogy az animáció egy komoly, érett kifejezésforma, és nagyon sok mindent el lehet vele érni, nemcsak egyszerű gyerekmeséket. Egy kicsit talán erős lehet elsőre az a keverék, amiből áll, de én szeretem, hogy abszolút amerikai cartoonish elemek vegyülnek a közép-kelet-európai – akkor még a tényleg szocialista környezetből is fakadó –, vagy inkább már szoc-pannon humorral. Nem mellesleg sikerült úgy megoldani a folytatását sok-sok évvel később (ne feledjünk, kb. már nemlétező magyar rajzfilmipar és -kultúra mellett), hogy az többé-kevésbé vállalható lett, és részben hozza az eredeti szellemiségét. (Bár ezzel sokan nem értenének egyet.) Az értékelésem mindentől függetlenül 8 csillag lenne, ha megpróbálnék elvonatkoztatni a kulturális kötődéstől, és megpróbálnám objektíven a globális filmkultúrához viszonyítva értékelni. De nem tudok nem 9 csillagot adni, magyar vagyok.

Ha adják a tévében, nézd meg. De tényleg. Nagy valószínűséggel én is leülök elé, DVD-n ugyanis nincs meg. Ami meg a huncut Miu, miújságot illeti, érdemes megemlíteni, hogy van belőle egy modern ska verzió by PASO feat. Harcsa Veronika, alant linkelem. Ha pedig nem tetszik a Macskafogó, akkor menj vissza a balettba ugrálni. :)

http://www.youtube.com/watch…

7 hozzászólás
Zakuro 

Mit mondjak, klasszikus. Akkora klasszikus, hogy szerintem minden magyar (vagy aki annak vallja magát) látta már legalább egyszer, de inkább többször. spoiler
Kedvenceim egyébként Lusta Dick és a balettpatkányok.
Többet nem is fűznék hozzá, ezt mindenki ismeri, szereti. Ha meg nem tetszik, húzzál vissza a balettbe ugrálni! Ja, és üdvözlöm a kedves feleséged, aki már egy éve nem is veled él :DD

1 hozzászólás
Kelly_Olvas

A legpoénosabb magyar rajzfilm. Az egész szövegkönyv szállóigék sorozata. A legtöbbször idézett: Nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében! BANG!!
Még egy érdekesség részemről: a film alapján neveztük el Cathy-nek az első saját házi cicánkat. (Ő volt Safranek kölyke) A filmben sajttal etette az egereket Cathy, az életben viszont kinyírta őket. Ennyi.

Éva_Kovács_2

Apukám jóvoltából már kiskoromban megismerkedtem ezzel a rajzfilmmel.Már akkor nagyon tetszett és még mindig nem tudom megunni,pedig már minden szót kívülről tudok belőle.:D Az esőerdős,denevéres részeket mindig untam és ez azóta sincs másképp.De azt leszámítva imádom.

viky0222

Ez egyszerűen zseniális!! Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, vagy hogy egyáltalán élvezni fogom… De mindenkinek vannak hüly gondolatai. :DD A történet szuper, a poénok zseniális, a szinkronhangok pedig még inkább. Pluszként jó volt igazi, hagyományos rajzfilmet nézni, és nem 3D animációt. És még magyar is. Csak azt sajnálom, hogy gyerekként kimaradt, mert szerintem már akkor kedvenc lett volna. De sosem késő, ténlyeg igazi magyar klasszikus. :)


Népszerű idézetek

Röfipingvin

– Mehet, Safranek! És üdvözlöm a kedves feleségét.
– Köszönöm, uram, de már egy éve Önnel él.

Kelly_Olvas

Ebben az esetben nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!

1 hozzászólás
Röfipingvin

– Frissítőt tessék! Frissítőt tessék! Frissítőt tessék! Szolgálhatok valamivel?
– Egy joghurtot kérek.
– Jéggel?
– Szalonnával. Sok szalonnával.

Röfipingvin

– Tud sakkozni?
– Ó, hogyne. Bár tíz játszmából nyolcszor megverem magam.
– És a maradék kettőben?
– Akkor többnyire én győzök.

Traclon

– Jelszó?
– Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska.

Röfipingvin

– Safranek!
– Igen, uram!
– Valami újabb baleset?
– Borotválkoztam, uram.
– No, de a keze!?
– Abban volt a borotva, uram.
– Szegény Safranek. Ez a sorozatos balszerencse. Remélem nem bántottam meg valamivel.
– Egyáltalán nem, uram.

2 hozzászólás
Röfipingvin

– Pedro, amigo mío. Ma is konzervvért iszunk. Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért.

Röfipingvin

– Mit hoztál nekünk, Pedro, amigo mío?
– Patron! Ez itt egy intermouse. Puha és kövér.
– Szép, nagyon szép. Milyen vércsoport lenni gringo egérkének?
– Dupla nullás, RH+. Kérem szépen, meg tetszenek enni?
– Megenni? Hihihi. Halljátok? Megenni?! Hahahaha. Megenni? Mi nem enni bátor egérke.
– Nem? Hála Istennek!
– Nem. Mi csak kiszívni szép piros vérét. Nonono, nono. Nem ájulni el, nem fél egérke, nem fog fájni. Csak kicsi seb nyakán, ott kiszívni vére.
– És ez már biztos?
– Biztos, mint a halál.
– Kérem szépen! Meg tetszenének engedni, hogy még szívás előtt utoljára fújhassak? Már a trombitámba.
– Brávó! Zenés vacsora! Halljuk, halljuk!


Folytatása

Összehasonlítás

Macskafogó


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján