Toldi (2021–2021) 29

Évtizedek óta nem született olyan nagyszabású animációs filmsorozat, mint a Toldi. A tévésorozat az Arany-műnek megfelelően előhangból és tizenkét részből áll. A cselekmény szereplői mellett megjelenik elbeszélőként a költő, maga Arany János is, aki egyfajta délibábként narrálja az eseményeket.… [tovább]

magyar

Képek 4

Szereposztás

Széles TamásElbeszélő (hang)

Kedvencelte 5

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Részemről jár neki a 10 csillag… Nem feltétlenül tökéletes, bár nem igazán tudnék nagy negatívumokat mondani. Tényleg, nagyon szép (a hátterek különösen jók lettek), jó a megjelenítés, átjön Jankovics stílusa, vizuális poénjai, de nem olyan kísérletező, mint korábbi művei, sokkal kézzel foghatóbb, érthetőbb a világa. No meg azért is jár a 10 csillag, mert nekem ez egy plusz reménysugarat adott: a magyar rajzfilm nem halott, még mindig van lehetőség a visszatérésre, és hát Arany klasszikusa mindenképp megérdemelt egy ilyen nagyobb szabású adaptációt, de ki tudja, lennének még más magyar csodák is a talonban, ha igény volna rá.

1 hozzászólás
Kemiviki 

Nekem nagyon tetszett ez a feldolgozás.
Az animáció gyönyörű, Arany megjelenítése nagyon ötletes volt. A versmondó, elbeszélő hangja tökéletes választás lett.
Bárcsak sokkal több ilyen jó minőségű rajzfilm készülne.

muznik 

Sokkal élvezhetőbb így, ebben a formában. Persze mindenki ismeri a sztorit és van, aki most is pontosan tud belőle idézni. //Azért is sokkal jobb ez a változat, mert Széles Tamás hangjával és színészi játékával sokat add hozzá!

Anastasia99

Kellemes csalódás volt; igényes, szép, érthető, humoros. De gyerekeknek nem ajánlanám!

Timi98 

Minőségi feldolgozás lett, mind narrációban, mind animációban. Szórakoztató és a zenéje is nagyon el lett találva. Hozza azt a hangulatot, amit a mű olvasásakor az olvasó kap.

Sonnenschein 

Az animációs rész vitán felül kiváló … mint szokott lenni. az énekenkénti rész tagolás nekem nem jött be – túl tagolt lett. A főcímzene Toldi-idegen számomra; mintha csak valaki meg akarná lovagolni Arany vagy Jankovics hírnevét. Arany János megjelenítése nekem nagyon bejött. Toldi nem. Arany művéből egy keményebb, robusztusabb, egyáltalán nem elesett Toldi Miklós képzete éled olvasáskor. Narrátor-énekmondó – elvben jó, összességében számomra nem annyira; sok helyen és összességében sem adja vissza a Toldi-olvasás hangulatát.
Összességében?
Született egy kiváló rajzfilm, amely azonban számos elemében enyhébb, puhányabb, rajzfilmes, mesefilmes történetecskét hoz a néző elé, szemben Arany János erőteljes, karakteres Toldijához képest.

Asteraoth

Igényes, innovatív, hiánypótló – a sorsok mélységét ismerő üzenettel. Gyerekeknek elég vad megjelenítés. Érezni rajta a Jankovics-féle ábrázolás-módot is. Vizualizálja modern módon a régi Budát, és Pest-et is. A Nyulak-szigetén történik a viadal?! Minden szempontból üdítő élmény volt!


Hasonló filmek címkék alapján