Tian Guan Ci Fu (2020–2021) 5

Heaven Official's Blessing · 天官赐福
20' · kínai · kaland, dráma, sorozat, történelmi, wuxia, donghua 16
1 évad · 12 rész

„Hallottátok? A guberáló mennyei tisztviselő összeszűrte a levet a szellemek birodalmának első számú fejesével!”

Nyolcszáz évvel ezelőtt Xie Lian volt Xian Le császárságának koronahercege, az istenek és az emberek dédelgetett kedvence. Nem is volt meglepő, hogy nagyon fiatalon az istenek… [tovább]

kínai · kínai, angol

Szereposztás

Jiang GuangtaoXie Lian (hang)
Ma ZhengyangHua Cheng (hang)
Huang YingLing Wen (hang)
Lu ZhixingShi Qingxuan (hang)
Qiu QiuShi Qingxuan (hang)
Ling FeiPei Su (hang)
Tu XiongfeiPei Ming (hang)
Wen SenNan Feng (hang)
Hu LiangweiFu Yao (hang)
Tao DianBan Yue (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

MXTX – Mo Xiang Tong Xiu író rajongóinak

50 tag · 318 karc · Utolsó karc: 2021. január 8., 13:59 · Bővebben


Kedvencelte 5

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

ViPa

A teljes értékelés a blogon olvasható: http://koreaekkovei.blogspot.com/2021/01/heaven-officia…

"Ott vesszük fel a fonalat, hogy Xie Lian harmadszorra is felemelkedik, de már kb. az összes istennek tele van vele a hócipője, és a hátuk közepére sem kívánják a srácot. Xie Lian nem sok vizet zavar a mennyben, el van ő a kis világában, küldözgetik ide-oda, hogy oldjon meg mindenféle rejtélyeket/problémákat, szóval tulajdonképpen egyelőre nem sok mindent csinál; de azért a kis és nagy istenek ha lehet, elkerülik, vagy nevetnek rajta a háta mögött.

Xie Lian egy halál nyugodt személyiség, ennél kevésbé nem is érdekelhetné, hogy tüske mindenki körme alatt. Sok szempontból elég szégyentelen és nem csoda, hogy az istenek nevetségesnek tartják; nem csakhogy az emberek világában guberálással tartotta el magát, de képes a legmocskosabb, legundorítóbb kajákat is megenni, mert „az étel nem mehet veszendőbe”. A srácról lerí, hogy okosabb, mint mutatja, viszont – és itt a bökkenő –, rettenetesen szelíd. Xie Lian olyan ártatlan, jótét léleknek tűnik, hogy az már egyenesen unalmas. Csak mosolyog, nevet egyet-kettőt, ha zavarban van, de különösebben nem egy kiemelkedő karakter (bár azért voltak vicces megszólalásai). Nem csak a donghuában, a könyvben is sokáig ilyen volt. Már majdnem a második kötet felénél tartottam, mire elkezdett érdekes lenni a karaktere.

San Lang az a karakter, akiről már az első megszólalásánál tudjuk, hogy valami nem kóser vele, de ahogy Xie Liant, úgy minket sem különösen aggaszt a dolog. Amellett, hogy olyan halál cuki a srác, hogy meg lehet zabálni reggelire, titokzatos is, látszik rajta, hogy ismeri a dörgést, többet tud, mint amennyit elmondd, de egyébként meg Xie Lianen kívül nem szándékozik bárki másnak magyarázkodni, és mivel Xie Lian nem kérdezősködik, mi sem tudunk meg róla szinte semmit. Az ember akaratlanul is bízik benne, a kiállása azt sugallja, hogy bár jelentéktelennek tűnik, mégis akármit kézben tud tartani. De még így sem a legkiemelkedőbb karakter. Általában csendben van, vagy épp olyan cuki dolgokat tesz meg Xie Lianért, hogy az ember lefolyik a székről a cukiságrohamtól, de egyelőre belőle sem láttunk még sokat. Viszont a könyvet ismerve biztosíthatok mindenkit, hogy a karakterek összetettségét és érdekességét illetően bőven ki leszünk elégítve.

Akik talán a legtöbb életet vitték az első évad történetébe, azok Nan Feng és Fu Yao, Xie Lian két kis segédje. A két dinamit, akik a legneccesebb helyzetekben is simán egymásnak esnek, ha épp úgy van. Nem tudom, miért, de én élek-halok az ilyen heves duókért, akik mindig találnak valamit, amin összekaphatnak; vagy ha nem, akkor gyártanak maguknak valamit, mert olyan nincs, hogy öt percet kibírnak veszekedés nélkül." Az értékelés folytatódik a blogon: http://koreaekkovei.blogspot.com/2021/01/heaven-officia…


Népszerű idézetek

ViPa

– Tisztában vagyok vele, ki vagyok. Jobban, mint bárki más.
– Akkor hogy mersz még mindig az ő oldalán állni?
– Mert az ő oldalán nincsenek kígyók.

1. évad 11. rész – Right and Wrong, Buried in the Sand
2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján