Az utolsó cserkész (1991) 181

The Last Boy Scout
105' · amerikai · akció, vígjáték, thriller, krimi 16

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött ex-hátvéddel, hogy megpróbáljanak megoldani egy halálesetet. Joe Hallenbeck egy kiégett nyomozó; Jimmy Dix pedig egy volt LA Stallions játékos. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt. Dix Cory barátja, s mikor Coryt meggyilkolják… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Bruce WillisJoe Hallenbeck
Damon WayansJimmy Dix
Chelsea FieldSarah Hallenbeck
Halle BerryCory
Morris ChestnutLocker Room Kid
Jack Kehlergengszter
Noble WillinghamSheldon `Shelly` Marcone
Taylor NegronMilo
Danielle HarrisDarian Hallenbeck
Bruce McGillMike Matthews

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Már a plakáton röhög az ember – feltéve, ha korábban látta a filmet. Én temérdekszer láttam, volt, hogy egymás után kétszer is megnéztem, más-más ember társaságában, egyszerűen megunhatatlan. A tegnapi filmézésem közben, mint egy szövegkönyvet hangosan fejeztem be a mondatokat – mert igen, ez egy ilyen film. Tele van – néhol ólcsó, ócskának ható – poénokkal, amik szinte örökérvényű, a humor berkeiben konstans beszólásoknak tekinthetők. Ha bárki megkérdezi egy Utolsó cserkész rajongótól, hogy melyik a kedvenc poénja, biztosak lehetünk benne, hogy nem kell sokáig gondolkodni rajta és legalább három olyan beszólást fel fog mondani (helyesen), amit ő maga is használ, akár a mindennapokban. A Vérapó, a cirkumveniáltam, az „és gyönyörű” kifejezések a mindennapjaim része :D Wayans mindemellett jól mutat a 650$-os gatyájában, igazán üdítő látvány, ahogy a mosolya sem összetéveszthető senkiével. Megkockáztatom, hogy pályája legnagyobb dobását és egyben legklasszabb szereplését ennek a filmnek köszönheti. Willis macsó-bája itt nem kapott akkora szerepet, hála az égnek, mint a legtöbb filmjében, inkább baromi züllött, rendkívül kiégett és roppant humoros – ez a szerep nagyon jól áll neki, lubickol benne. Valószínűsítem, hogy mindkettejük rendkívüli módon élvezhette a forgatást, mert ez minden egymásra pillantásukban látszik, egyszerűen nagyon passzol a két férfi, pillanatok alatt felveszik egymás ritmusát, nem kell erőlködniök azon, hogy jól tudjanak együttműködni a képernyőn, s bár előre írt szövegeket mondanak el, annyira természetesnek hat az egymással poénkodásuk, hogy el tudom képzelni, hogy ott rötvest azzá váltak, de talán azóta is barátok.
Chelsea Field miatt külön megéri megnézni a filmet. Nekem a színésznő sajnos nagyon kiesett a látókörömből, pedig meglepően ő az egyik legjobb színész a filmben, nagyon kevés szereppel, amit én személy szerint nagyon bánok. Majd körülnézek, hogy mit érdemes nézni tőle. Nem csak a külleme nagyon romantikus és megkapó, de valóban tehetséges művész. A kiscsaj meg … hát zabálnivaló, agresszív vérnyúl :D
A főgonosz személyében Taylor Negront külön kiemelném: annyira gusztustalanul szemét, hogy az ember megkönnyezi a játékát :) Egy életre megjegyeztem a nevét, és nála is szomorúan konstatálom, hogy nem épp felkapott színészlegenda.
Röviden összefoglalva, ez egy remek ’90-es akciómozi, elejétől a végéig gyilkos és hatalmas poénokkal, hullákkal, képtelen helyzetekkel, világmegmentő akciókkal, fasza gonoszokkal, egy rendkívül cuki kamaszlánnyal, egy hórihorgas és nagyon szerethető bohóccal, illetve egy régi jó ismerős, akciófilmes veteránnal megtámogatva. Ha ez nem lenne elég: kapunk olyan jeleneteket is, ahol az embernek összeszorul a szíve és belegondol, hogy miért is jó kutyát tartani…. pl. :) – Ha nekifogunk, erre semmiképp ne apelláljunk persze. Csakmondom :)

Little_Monster 

Akció is, vígjáték is, benne van minden, ami a ‘90-es években Willist annyira népszerűvé tette. Nekem is az egyik kedvenc filmem tőle, tele szállóigékkel és remek beszólásokkal.

sipiarpi 

Ez az a film ami hiteltelen lenne a káromkodások nélkül! Imádom! Humor, akció ’90-es évek! A „Régen minden jobb volt” most is megállja a helyét! Ajánlani tudom csak.

DittaV 

Bruce Willisnek valahogy jól állnak ezek a filmek, ahol a sz.rt is kiverik belőle és mindenki átgyalogol rajta, mire győz.Mindig is nagyon szerettem a filmjeit, főleg Die Hard sorozatot. Damon Wayans jó párja ebben a filmben, a nagyszájú focista, aki szintén nem tudja, mikor kellene meghúznia magát, így ő is kapja az ívet rendesen.

Hippoforaccus 

Szórakoztató, vicces történet, szóval megfelel az akció-vígjáték elnevezésnek. Jókat nevettem a minden második percben elhangzó aranyköpéseken, miközben a szükséges pisztolygolyó és ökölpárbaj kvóta is megvolt.

rapchee 

vicces beszólások sorozata véres akciójelenetekkel megszakítva

desertangelable 

Annyira fura ismét megnézni ezeket a filmeket, amikor még az volt a menő, hogy minél több b+ hangozzon el a főszereplő szájából. Minél többet káromkodtak, annál vagányabb volt a film. Mostani aggyal meg már alig tudom végighallgatni.

slawter

Talán Wilis legjobb karakterét tartalmazza a film.

ChEebor 

A film erőszakos, mocskosszájú, kemény és nagyon jó. Igazából még a pozitív hősei is szörnyű alakok (igen, a 13 éves kislány is), de mégsem nevezném őket antihősnek. Nem, ezek igazi hősök, koszosak, cinikusak, kegyetlenek, de nem igazán gonoszak. A rossz arcok viszont igazi szemétládák, akiket tényleg lehet utálni. A filmben elég jók az akciórészek, de amivel igazán hódított és hódít ma is, az a rengeteg nagyon jó duma, ami átszövi a filmet és még a komolyabb részeken is megmosolyogtatja az embert.

Istris

Vitathatatlanul a legnagyobbak között a helye!


Népszerű idézetek

mazsolafa

A víz nedves, az ég kék, a nők titkolóznak.

mazsolafa

– Te nem hiszel a szerelemben?
– De hiszek, meg a rákban is.

mazsolafa

– A C4-es volt?
– Ha nem, akkor a kocsi volt szar.

mazsolafa

– Figyelj, van egy érdekes új találmány. Borotvának hívják.
– Túl veszélyes. Véletlenül rád gondolok, és felvágom az ereimet.

mazsolafa

– …te meg hagyod, hogy vastagon kimázolja magát, úgy néz ki, mintha maszkot viselne. Kétszer is betörőnek néztem, és majdnem lelőttem.
– Mit hülyéskedsz már, minden kislány kisminkeli magát!
– Nem hinném, hogy a barátnői mind festékszórót használnak.

mazsolafa

– Bár ne lenne kék az ég, és ne lenne a víz nedves. Bárcsak ne szeretném a feleségemet.

mazsolafa

– Elég jókötésű vagy. Fociztál?
– Nem. Mi az, buzi vagy?
– Csak próbálom megtörni a jeget.
– Szeretem a jeget. Hagyjál békén!

mazsolafa

Oké, rajta Jimmy, gondolkozz, gondolkozz, gondolkozz! Mit tenne most Joe? Mindenkit lelőne, utána rágyújtana. Nekem nincs pisztolyom, ez nem jó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján