Az utolsó cserkész (1991) 162

The Last Boy Scout
105' · amerikai · akció, vígjáték, thriller, krimi 16

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött ex-hátvéddel, hogy megpróbáljanak megoldani egy halálesetet. Joe Hallenbeck egy kiégett nyomozó; Jimmy Dix pedig egy volt LA Stallions játékos. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt. Dix Cory barátja, s mikor Coryt meggyilkolják… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Bruce WillisJoe Hallenbeck
Damon WayansJimmy Dix
Chelsea FieldSarah Hallenbeck
Halle BerryCory
Morris ChestnutLocker Room Kid
Jack Kehlergengszter
Noble WillinghamSheldon `Shelly` Marcone
Taylor NegronMilo
Danielle HarrisDarian Hallenbeck
Bruce McGillMike Matthews

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Akció is, vígjáték is, benne van minden, ami a ‘90-es években Willist annyira népszerűvé tette. Nekem is az egyik kedvenc filmem tőle, tele szállóigékkel és remek beszólásokkal.

sipiarpi 

Ez az a film ami hiteltelen lenne a káromkodások nélkül! Imádom! Humor, akció ’90-es évek! A „Régen minden jobb volt” most is megállja a helyét! Ajánlani tudom csak.

Hippoforaccus 

Szórakoztató, vicces történet, szóval megfelel az akció-vígjáték elnevezésnek. Jókat nevettem a minden második percben elhangzó aranyköpéseken, miközben a szükséges pisztolygolyó és ökölpárbaj kvóta is megvolt.

rapchee 

vicces beszólások sorozata véres akciójelenetekkel megszakítva

Ascyra 

Tudom tudom, muszáj volt egy fekete és egy fehér embert összehozni, hogy megfeleljünk az amerikai elvárásoknak. De őszintén: ez a páros annyira jól sikerült, hogy könnybe lábad az ember szeme a röhögéstől – amit ők ketten ebben a filmben művelnek, az felejthetetlen élmény. Damon Wayans hatalmas figura, talán ez az egyetlen említésre méltó filmje, amit láttam, de már emiatt is egyszerűen imádom. Mindkét fickó faszagyerek, jó nézni, hallgatni őket, nagyon tetszik a sztori, baromi eseménydús, van benne némi dráma, de viccesbe ültetve. MInden egyben van ebben a moziban, akár ikonikusnak is mondhatnám. Kimondottan ajánlom, nagyon jó szórakozás!
(Taylor Negron annyira jó a gonosz szerepében, hogy egy életre megjegyeztem az arcát :D)

desertangelable 

Annyira fura ismét megnézni ezeket a filmeket, amikor még az volt a menő, hogy minél több b+ hangozzon el a főszereplő szájából. Minél többet káromkodtak, annál vagányabb volt a film. Mostani aggyal meg már alig tudom végighallgatni.

slawter

Talán Wilis legjobb karakterét tartalmazza a film.

ChEebor 

A film erőszakos, mocskosszájú, kemény és nagyon jó. Igazából még a pozitív hősei is szörnyű alakok (igen, a 13 éves kislány is), de mégsem nevezném őket antihősnek. Nem, ezek igazi hősök, koszosak, cinikusak, kegyetlenek, de nem igazán gonoszak. A rossz arcok viszont igazi szemétládák, akiket tényleg lehet utálni. A filmben elég jók az akciórészek, de amivel igazán hódított és hódít ma is, az a rengeteg nagyon jó duma, ami átszövi a filmet és még a komolyabb részeken is megmosolyogtatja az embert.

Istris

Vitathatatlanul a legnagyobbak között a helye!


Népszerű idézetek

mazsolafa

A víz nedves, az ég kék, a nők titkolóznak.

mazsolafa

– Te nem hiszel a szerelemben?
– De hiszek, meg a rákban is.

mazsolafa

– A C4-es volt?
– Ha nem, akkor a kocsi volt szar.

mazsolafa

– Figyelj, van egy érdekes új találmány. Borotvának hívják.
– Túl veszélyes. Véletlenül rád gondolok, és felvágom az ereimet.

mazsolafa

– …te meg hagyod, hogy vastagon kimázolja magát, úgy néz ki, mintha maszkot viselne. Kétszer is betörőnek néztem, és majdnem lelőttem.
– Mit hülyéskedsz már, minden kislány kisminkeli magát!
– Nem hinném, hogy a barátnői mind festékszórót használnak.

mazsolafa

– Bár ne lenne kék az ég, és ne lenne a víz nedves. Bárcsak ne szeretném a feleségemet.

mazsolafa

– Elég jókötésű vagy. Fociztál?
– Nem. Mi az, buzi vagy?
– Csak próbálom megtörni a jeget.
– Szeretem a jeget. Hagyjál békén!

mazsolafa

Oké, rajta Jimmy, gondolkozz, gondolkozz, gondolkozz! Mit tenne most Joe? Mindenkit lelőne, utána rágyújtana. Nekem nincs pisztolyom, ez nem jó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján