Phineas és Ferb (Phineas és Ferb) (2007–2015) 60

Itt a nyári szünet, az iskola bezár, így Phineas és Ferb, a két testvér elhatározza, hogy napjaikat különböző kalandokkal színesítik meg: meglovagolják a halálos hullámvasutat vagy szörföznek a szökőárban. Merész kalandjaik mindig azzal érnek véget, hogy alaposan felhúzzák nővérüket, Candace-t,… [tovább]

Szereposztás

Oliver ChrisMr. Macabre (hang)
Vincent MartellaPhineas
Thomas Brodie-SangsterFerb
Ashley TisdaleCandace
Dan PovenmireDr. Heinz Doofenshmirtz
Jane HorrocksEliza Fletcher
Jeff 'Swampy' MarshMajor Francis Monogram

Kedvencelte 18

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Charityy 

Gyerekkorom kedvence, rongyosra néztem a részeket a tévében, hogy már kívülröl tudom a szöveget.

Alexandra

Jóóóó, most biztosan sokan ki fognak röhögni, de mi a nálam két évvel idősebb sógornőmmel imádjuk. :D Eleinte én nem szerettem, ő szoktatott rá, mert stresszoldásként mindig ezt nézte. Aztán meg már én is.

Nocharity 

Még mindig ugyanolyan jó, mint régen. Rendkívül kreatív sorozat sok potenciállal, amit nagy részben szerintem ki is használtak. Phineas és Ferb találmányainak története, illetve Doof és Kerry viaskodása is leköti az embert. Némelyik résznél kifejezetten kíváncsi voltam, hogy ezúttal miként fog eltűnni a srácok építménye, és az eltűnést hogy fogják összefüggésbe hozni Doofék szálával, mert általában csak ezen a ponton ért össze a két cselekmény. Ritkán okozott csalódást sztori tekintetében, és a poénok meg a helyenkénti társadalomkritika is rendben volt. Gyerekkorom egyik kedvenc meséje, amit akár felnőttként is szívesen nézhet az ember.

AnitaZoé

Aranyos történet. Bár nem az én korosztályomnak íródott, mégis képes vagyok alkalomadtán kikapcsolódásként megnézni egy részt belőle.
Furcsa, hogy elvileg nem szeretik a srácok a sulit, pedig ezekhez a szerkezetekhez nem kis elméleti és gyakorlati tudás kell, mert lévén gyerekeknek szóló mese, van benne mindig hasznos ismeret. Vicces, hogy a fiúk nem titkolják a dolgokat az anyjuk előtt, sőt tisztába sincsenek azzal, hogy apjukkal ellentétben meglehetősen kiakadna. Candace pedig biztos abban, hogy direkt tüntetik el a lebukásuk előtt a dolgokat.
A másik szál is mókás, bírom Doofenshmirtz galád ötleteit, és Kerryvel való küzdelmeit.

VMalfoy 

Szerintem a 2000-es évek gyerekei közül a 80%-uk biztos kívülről fújja még évek után is a főcímdalt. Akárcsak én! És még egy csomó ismerősöm, szóval ez csak egyet jelenthet: tökre jó a főcímdal, de ami még fontosabb, hihetetlenül jó a mese maga is!


Népszerű idézetek

Nocharity 

Ne, ne, ne, ne! Nem láthat meg téged! Nem tudja, hogy van egy végzetem. Most nincs időm rá, hogy kinyírjalak, de te leszel a háziállatom.

Nocharity 

Ó, úgy hallom, hogy gyerekek visonganak! Pedig nincs is szülinapom!

Nocharity 

De kérlek, félre ne értsd, mi nem vagyunk ellenségek, csak rossz barátok!

Nocharity 

Candace: Phineas, csak a holttestemen keresztül építhettek kísértetkastélyt ebben az udvarban!
Phineas: Ez remek ötlet…

Nocharity 

Figyelj, az, hogy gonosz vagyok, még nem azt jelenti, hogy minden cselekedetem gonosz… de ha gonoszságra vágysz, Kacsacsőrű Kerry, tőlem megkaphatod.

Nocharity 

Hát ez marha jó. Talán mákom lesz, és elüt egy busz.

Nocharity 

Szuper! Tudom, mit fogunk ma csinálni, Ferb! Nem, nem a nyelves dolgot, a teleportált.

Nocharity 

A hős csak hős, de mindenki imádja a gonoszt.


Folytatása

Összehasonlítás

Phineas és Ferb


Hasonló filmek címkék alapján