Az éhezők viadala zóna

Theana 
Az éhezők viadala

/Az energiám 2020-ra hasonlít Woody Harrelson megjelenéséhez Az éhezők viadala 3/2 párizsi premierjén./

https://www.instagram.com/p/CIVUuk_I_Eb/…

Kapcsolódó művészek: Woody Harrelson

9 hozzászólás
Vivienkrisztina
Az éhezők viadala

Ti is észrevettétek már, hogy a film első részében nem ugyanaz a macska játssza Kökörcsin szerepét, mint a többiben? Az elsőben egy fekete-fehér macska van, míg az utána lévőkben vörös… :D Még szegény macskát is átfestették a Kapitóliumban?

2 hozzászólás
Serafina_Darion 
Az éhezők viadala

Cikk Jennifer Lawrence -ről

"Kevesen tudnák jól kezelni, ha hírnévből és sikerből ilyen gyorsan, ekkora töménységű adagot kapnának, ám úgy tűnik, ő képes a helyén kezelni a dolgokat. Természetessége, szókimondása, nem valamiféle tudatos arculatépítés eredménye. Akik közelebbről megismerhették, szellemes, spontán és szeretetre méltó lánynak írják le. Talán azért is nem rontotta el őt Hollywood, mert más környezetben nőtt fel, távol a show-biznisztől. Kentuckyban élt a szüleivel és két bátyjával, és már 14 évesen kitűzte a célt, hogy színésznő lesz. Nem a távoli jövőben képzelte el, hanem gyorsan a megvalósítás útjára lépett. Rávette szüleit, hogy New Yorkba utazzanak, és ügynököt keressenek.
Két évvel hamarabb fejezte be a középiskolát, és minden energiájával a színészet felé fordult. Sosem tanulta a szakmát, színházi tapasztalatok sem állnak mögötte. „ Mindig figyeltem az embereket, és lenyűgözőnek találtam a reakciókat, az érzelmeket. Ez a legjobb színiiskola: nézni a hús-vér embereket és tanulmányozni őket.” A kamera előtt megkapó természetességgel játszik, igazi őstehetség, akire muszáj odafigyelni. Ez már az első fontos filmje, A hallgatás törvénye kapcsán kiderült. Mindenki felkapta a fejét az alakítása láttán, és hirtelen az Oscar-díjkiosztón, a jelöltek között találta magát.
Világsztár akkor vált belőle, amikor eljátszotta Az éhezők viadala főszerepét, a harcos Katnisst. A fiatalok imádták a filmet, és elkezdődött körülötte az az őrület, mely megváltoztatta az életét. Alig lép ki az utcára, máris követik a fotósok; a vacsorát sem tudja megenni az étteremben úgy, hogy ne szakítanák félbe a rajongók egy-egy fényképért. Érthető, hogy a tolakodás miatt időnként kedvetlenné válik. „Nem tudok nem játszani. Erre születtem, ez az egyetlen, amiben jó vagyok. De ettől még nem szolgáltam rá, hogy így éljek.”
Tinilányok millióinak lett a kedvence, ezért óvatosan kezeli a helyzetét: „Én csak egy színésznő vagyok, és nem egy vezető, valami fontos dologban. Tudom, hogy ebben a szakmában szupermodell is lehet az emberből. Ha a fiatalok figyelnek rám, meg kell fontolnom, mit beszélek, de sajnos ez nem az erősségem.”
A filmipar szépségtrendjei helyett inkább saját magára hallgat. „Hollywoodban elhízottnak számítok, de nem fogok éhezni egy szerep kedvéért. Inkább tűnjek kicsit pufóknak a vásznon, és legyek normális a valóságban. Ne mondhassák, a kislányok, hogy azért hagyják ki a vacsorát, mert úgy akarnak kinézni, mint Katniss.”
Lawrence akcióhősként, Az éhezők viadala filmekkel, valamint a két X-men produkcióval szerezte világraszóló népszerűségét, de a szélesebb közönség elismerését fajsúlyosabb szerepekkel vívta ki. Az alakításaiért kapott díjak is tanúsítják, hogy magabiztosan formál meg összetettebb figurákat. Háromszor jelölték Oscarra, 25 évével ő a legfiatalabb, aki ezzel büszkélkedhet. A Napos oldal főszerepéért meg is kapta a díjat, az Amerikai botrány mellékszereplőjeként pedig egy hajszál választotta el tőle.
Rendezői csupa jót mesélnek róla és a közös munkáról. „Pontosan megérti a szereplőket, és spontán döntéseket hoz – mondja Francis Lawrence. – Őrületesen gyorsan tud olvasni az emberekben és felismerni helyzeteket.” David O. Russel az erőfeszítés nélküli játékát emelte ki, Susanne Bier pedig úgy véli, hogy nagyon intelligens, de nem hagyja, hogy ez az érzelmei útjába álljon. „Jennifer mindig megéli a pillanatot, úgy, ahogy még senkitől sem láttam.”
Persze, ki tudja, valójában mi a fiatal színésznő titka. Az azonban jóstehetség nélkül is kijelenthető: még sok izgalmas dologgal fogja meglepni a közönséget."
(Forrás: Színes RTV újság 31. hét N.I.)

Kapcsolódó művészek: Jennifer Lawrence