A beavatott (A beavatott 1.) (2014) 627

Divergent
139' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a… [tovább]

magyar
angol

Képek 32

Szereposztás

Shailene WoodleyBeatrice Prior
Theo JamesNégyes
Kate WinsletJeanine Matthews
Jai CourtneyEric
Miles TellerPeter
Ashley JuddNatalie Prior
Zoë KravitzChristina
Ray StevensonMarcus Eaton
Tony GoldwynAndrew Prior
Maggie QTori

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 147

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Theana

Nem egy tökéletes adaptáció, de szerintem azért nem lett rossz (oké, a csillagozásom talán egy picit elfogultabb… :P), bár spoiler. A színészválasztás pazar volt, Kate Winslet nagyon illik Jeaninre, imádtam az alakítását. Óóóóó, Jai. :'D Hát te nagy vagy. :D (Shailene az, akit nem választottam volna erre a szerepre, de a tévé annyit nyomatta [és én mindig néztem], hogy már megszoktam, és nem váltanám le. Csak valahogy őő..nem. Furcsa módon viszont, itt kezdtem el szeretni Shailene-t. :)) ) Theo James meg szerintem nagyon adja Négyest. Mármint így az egész kisugárzása valahogy annyira Négyes.

Amiért nagy kedvencem a film, az főleg a sztori miatt van (imádtam a könyvét, Veronica Roth), mert engem baromira beszippantott, és az az indítás a film elején nagyon jól lett. Vá, én imádtam.

És akárhányszor nézem, noha tudom, mi fog történni, ugyanúgy izgulok. Ami nekem valahogy kínos az spoiler. Sajnos, ezt nem tudom megmagyarázni, miért. :D

1 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom ez rész nekem még nagyon tetszik. Bár még nem olvastam a könyvet. Theo Jamest egyszerűen imádom annyira tetszik a karaktere. Jók voltak a színészek és tetszett a történet is.

4 hozzászólás
AniTiger

Shailene Woodley-nak mié' nem szólt senki, hogy ha folyton ide-oda mozog a szembogara, akkor egy dunaújvárosi csaj agybajos lesz? Pláne, ha sokadszorra képes megnézni a filmet, mert szerette a könyvet? Totál idegbajos leszek, ahányszor a képernyőre nézek… -.-
A szereplők továbbra sem a könyvbéliek, bár kezdem elfogadni Tobájöszt… Azért ha választanom kéne, maradnék a szuper-szemétláda, ám itt szuper-dög(ös) Ericnél. :D

A sztori? Áhhh… Olvassátok el könyvben inkább.

Panna

Nem nyűgözött le…Sajnos. Érdekes elgondolás pedig, sőt többször is megnéztem már,de nem a film miatt.
Tobá jössz paplan szája, és Beatrice boci szeme… És e kettő párosa… No comment…
Viszont ott van Eric <3 Na hát ő minden pénzt megér!
Tömören, ennyi!!!

16 hozzászólás
ellamuci 

Még nem olvastam a könyvet. Már háromszor/ négyszer megnéztem, soha nem lehet megunni. :D A film tetszett és a karakterek kitűnően szerepelnek. Négyes karakter iszonyú jó pasi :D

Oroa 

Imádtam. Tris karaktere volt számomra a best. Tetszett az, hogy nem adta fel, próbált lepést tartani a többiekkel. Magamra emlékeztetett, nagyon is. Legszívesebben most neki kezdenék a könyvnek, de az idom nem engedi. Rengeteg benne a dráma, nekem túl sok fontos karakter halt meg.

krlany 

Arra gondoltam, hogy megnézem, miért van mindenki oda a könyvért… Most azon gondolkodom, hogy egyáltalán megnézzem-e a második részét… a könyvről már letettem.
… mert amúgy meg maga a világ, amiben játszódik, érdekes. A sztori kicsit bénácska, ennél azért jobbat össze szoktak rakni, ha már egy világot sikerült… a többivel viszont van bajom… igazából volt… most hogy gondolkodom rajta, már alig emlékszem rá, pedig még egy éve sincs, hogy láttam. Nem bírt túlságosan megérinteni.
Sajnálatos módon számomra attól nem lesz jó egy film, hogy épp az aktuál szépfiúcska, vagy szépkislány játszik, játszik(?) benne.

3 hozzászólás
MFKata

A könyv nagy kedvenc és Négyes Tobájösz a filmvásznon is a szívem csücske lett. Nincs mit tenni: Team Four!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/03/divergent-avagy…

zsebibaba007

Theo James tokeletesse teszi a filmet. Masra nem is nagyon emlekszem belole, csak arra, amikor felmeztelen xD

Lisie

Nem nagy szám ez a film, ahogy szerintem a könyv sem. Bár bevallom, egy párszor már megnéztem, mert azért vannak érdekes jelenetek benne, és itt nem csak az Erices részekre gondolok, amiken már csorgatom a nyálam… :D
Tegnap Párommal együtt néztük, és mondtam, hogy Eric tetszik, hát rögtön lemelegezte…Négyesre meg azt mondta, hogy jobban néz ki.. (pfff) és kedvesen emlékeztetett, hogy volt idő, amikor még nekem is ez volt a véleményem. (szégyen, biztos defektes volt az agyam akkor, vagy glaukóma telepedett a szememre. No mindegy, azóta megtértem!
Szóval visszatérve a filmre, mit is mondhatnék még? Nem nagy alkotás, de azért elszórakoztat…ez van! :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

bubblejoo 

– A nevem Négyes.
– Mi? Mint a szám?
– Igen, mint a szám.
– Az egy, kettő, három foglalt volt?

1 hozzászólás
Theana

Mindenki tudja, hova tartozik. Kivéve engem.

Ad3lka

Four: You're weak. You have no muscle. You're never gonna win, not like that.
Tris: That's good to know.
Four: Yeah, you have to use your whole body.

bubblejoo 

– Te csoportváltó vagy? Vagy ide születtél?
– Viccelsz?
– Nem.
– Ki mondta, hogy beszélhetsz hozzám?
– Bocs, de olyan közvetlennek tűnsz.

Bogesxd 

Ha nem tartozol sehová, nem irányíthatnak.

Bogesxd 

Peter: Miért mondanám el, úgyse lősz le.
Tris: Miért gondolják ezt az emberek?

Stay_Humble

Tris: The factions. Why do you have all of them?
Four: I don't want to be just one thing. I can't be. I want to be brave and I want to be selfless… Intelligent and honest and kind.


Folytatása

Összehasonlítás

A beavatott


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján