A beavatott (A beavatott 1.) (2014) 694

Divergent
139' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a… [tovább]

magyar
angol

Képek 32

Szereposztás

Shailene WoodleyBeatrice Prior
Theo JamesNégyes
Kate WinsletJeanine Matthews
Jai CourtneyEric
Miles TellerPeter
Ashley JuddNatalie Prior
Zoë KravitzChristina
Ray StevensonMarcus Eaton
Tony GoldwynAndrew Prior
Maggie QTori

További szereplők

Kedvencelte 163

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Theana 

Nem egy tökéletes adaptáció, de szerintem azért nem lett rossz (oké, a csillagozásom talán egy picit elfogultabb… :P), bár spoiler. A színészválasztás pazar volt, Kate Winslet nagyon illik Jeaninre, imádtam az alakítását. Óóóóó, Jai. :'D Hát te nagy vagy. :D (Shailene az, akit nem választottam volna erre a szerepre, de a tévé annyit nyomatta [és én mindig néztem], hogy már megszoktam, és nem váltanám le. Csak valahogy őő..nem. Furcsa módon viszont, itt kezdtem el szeretni Shailene-t. :)) ) Theo James meg szerintem nagyon adja Négyest. Mármint így az egész kisugárzása valahogy annyira Négyes.

Amiért nagy kedvencem a film, az főleg a sztori miatt van (imádtam a könyvét, Veronica Roth), mert engem baromira beszippantott, és az az indítás a film elején nagyon jól lett. Vá, én imádtam.

És akárhányszor nézem, noha tudom, mi fog történni, ugyanúgy izgulok. Ami nekem valahogy kínos az spoiler. Sajnos, ezt nem tudom megmagyarázni, miért. :D

1 hozzászólás
Szeszj 

A könyvnek nagy rajongója voltam, imádtam mindegyik kötetet, bár az első rész volt a legjobb szerintem. Veronica Roth érdekes világot épített fel, bár mindig sajnáltam hogy nem nagyon ment bele egyes kasztok részletezésébe. Úgy gondolom hogy a film azért elég jól hozta a könyvet, persze hagytak ki részleteteket de mégis én azt mondom könyv hű lett.
A látványvilága jó, a teszteket pedig elégé eltalálták. A szerelmi szál egy kicsit gyenge, a könyvben azért jobban fel volt vezetve de azért ez elnézhető.
A casting is jó, én Theo Jamesel nagyon is megvagyok elégedve szerintem tökéletes Négyes lett. Shailene Woodley is jó, jól hozta Beatrice szerepét. Mondjuk nekem nagy kedvencem Jai Courtney, imádtam a csávót! :D
Én azt mondom hogy tényleg egy adaptáció, pörgős, érdekes, jó szereplők, izgulni is lehet rajta. Én ajánlom, meg persze a könyvet is.
https://64.media.tumblr.com/17b4a18a8ce604bd1dc3ee71aae…
https://64.media.tumblr.com/1e055fd6b6a1e9fb93fa1011e81…

Törpillaa 

Imádom ez rész nekem még nagyon tetszik. Bár még nem olvastam a könyvet. Theo Jamest egyszerűen imádom annyira tetszik a karaktere. Jók voltak a színészek és tetszett a történet is.

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Ajjaj. Ez a film nagyon kettős érzelmeket váltott ki belőlem – tegyük hozzá, a könyv is.
Az alapgondolata szerintem érdekes, sőt, egészen kiváló. Torzítva a platóni filozófiát hoz létre egy abszurd kasztrendszert, majd az abból kitörni próbáló, egyéniségként érvényesülni akaró figurákat állítja az élre követendő példaként.
A probléma az egésszel, hogy… valahogy nem működik. Tris szimpatikus, fejlődőképes, kitartó főhősnő, aki kellően talpraesett, Négyessel jó párost alkotnak, nem rohan sehová a kapcsolatuk, érezni köztük a köteléket, és a két színész is tehetséges, jól is mutatnak együtt. Viszont, például a mellékkarakterek tényleg papírlap komplexitásúak. Egyes szereplőket alig tudtam megkülönböztetni egymástól, és Kate Winsletet bár alapvetően nagyon bírom, itt annyira vérszegény a karaktere, és annyira látványosan nem is szeretne a vásznon lenni, hogy nem tudtam igazán értékelni a munkáját.
A platóni filozófián való csavarás ugyan ügyes, de a szándékosságában kételkedem, mert a történetről süt, hogy az író nem igazán értette meg – ahogy például a művelteket kezelte, az szerintem röhejes. Gyakorlatilag kimondja, hogy ha valaki intelligens, és az intelligenciát helyezi az értékrendje csúcsára, az szükségszerűen egy ambíciózus, törtető, másokon is átgázoló emberré válik, és az utolsó pillanatig nem mutat ellenpéldát, sőt, a további kötetekben inkább ráerősít. Lehet, hogy velem van a baj, de én ezt egy végtelenül negatív üzenetnek tartom, amit nem szabad példaként sugallni a fiataloknak. Azt már meg sem említem, hogy már megint beleestünk, az „elvileg okos karakterek eszméletlen ostobaságokat csinálnak, mert plot miatt ennek vagy annak kell történnie” hibába, legyen szó akár az antagonistákról, akár mondjuk Tris öccséről.
Az önfeláldozókon ejtett csavar spoiler itt is, a könyvben is tetszett, mint ahogy maguk a próbák is (különösen a szimulációs). Nagyon ötletesen lett felépítve, hogy hogyan kell bizonyítaniuk a bátorságukat a karaktereknek, és hogyan ismeri fel a helyzetet egy a dolgokat komplexebben látó figura. A hangulat szintén megkapó, és a film úgy összességében pörög, nem ül le, szórakoztató marad az utolsó pillanatig. Nem mondanám, hogy kifejezetten ajánlom, de ha csak egy laza tinifilmet szeretnénk, amin azért néhány ponton el lehet kicsit gondolkozni, akkor nem rossz.

AniTiger 

Shailene Woodley-nak mié' nem szólt senki, hogy ha folyton ide-oda mozog a szembogara, akkor egy dunaújvárosi csaj agybajos lesz? Pláne, ha sokadszorra képes megnézni a filmet, mert szerette a könyvet? Totál idegbajos leszek, ahányszor a képernyőre nézek… -.-
A szereplők továbbra sem a könyvbéliek, bár kezdem elfogadni Tobájöszt… Azért ha választanom kéne, maradnék a szuper-szemétláda, ám itt szuper-dög(ös) Ericnél. :D

A sztori? Áhhh… Olvassátok el könyvben inkább.

Nihilchan 

Nagyon szerettem könyvben az első részt. Most visszaolvastam az értékelésem Molyon és szomorúan állapítottam meg, hogy megöregedtem. Ami anno tetszett, az most nagyon zavart. Shailene Woodley nem gyakorolt rám mély benyomást, de jobban fájt, hogy az egykor rajongott Négyesnek olyan színészt castingoltak, aki kicsit sem tetszik. De ízlések és pofonok, így jártam. A film akció része rendben volt. A romantikus nyávogás sok volt nekem, ám tagadhatatlanul nem én vagyok a célközönség. De egyébként meg nézhető és kedvelhető is. Azért a folytatásokat illene megnézni…

ellamuci 

Még nem olvastam a könyvet. Már háromszor/ négyszer megnéztem, soha nem lehet megunni. :D A film tetszett és a karakterek kitűnően szerepelnek. Négyes karakter iszonyú jó pasi :D

Oroa 

Imádtam. Tris karaktere volt számomra a best. Tetszett az, hogy nem adta fel, próbált lepést tartani a többiekkel. Magamra emlékeztetett, nagyon is. Legszívesebben most neki kezdenék a könyvnek, de az idom nem engedi. Rengeteg benne a dráma, nekem túl sok fontos karakter halt meg.

Panna

Nem nyűgözött le…Sajnos. Érdekes elgondolás pedig, sőt többször is megnéztem már,de nem a film miatt.
Tobá jössz paplan szája, és Beatrice boci szeme… És e kettő párosa… No comment…
Viszont ott van Eric <3 Na hát ő minden pénzt megér!
Tömören, ennyi!!!

16 hozzászólás
krlany 

Arra gondoltam, hogy megnézem, miért van mindenki oda a könyvért… Most azon gondolkodom, hogy egyáltalán megnézzem-e a második részét… a könyvről már letettem.
… mert amúgy meg maga a világ, amiben játszódik, érdekes. A sztori kicsit bénácska, ennél azért jobbat össze szoktak rakni, ha már egy világot sikerült… a többivel viszont van bajom… igazából volt… most hogy gondolkodom rajta, már alig emlékszem rá, pedig még egy éve sincs, hogy láttam. Nem bírt túlságosan megérinteni.
Sajnálatos módon számomra attól nem lesz jó egy film, hogy épp az aktuál szépfiúcska, vagy szépkislány játszik, játszik(?) benne.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

bubblejoo 

– A nevem Négyes.
– Mi? Mint a szám?
– Igen, mint a szám.
– Az egy, kettő, három foglalt volt?

1 hozzászólás
Theana 

Mindenki tudja, hova tartozik. Kivéve engem.

bubblejoo 

– Te csoportváltó vagy? Vagy ide születtél?
– Viccelsz?
– Nem.
– Ki mondta, hogy beszélhetsz hozzám?
– Bocs, de olyan közvetlennek tűnsz.

Ad3lka

Four: You're weak. You have no muscle. You're never gonna win, not like that.
Tris: That's good to know.
Four: Yeah, you have to use your whole body.

Bogesxd 

Peter: Miért mondanám el, úgyse lősz le.
Tris: Miért gondolják ezt az emberek?

Bogesxd 

Ha nem tartozol sehová, nem irányíthatnak.

Stay_Humble

Tris: The factions. Why do you have all of them?
Four: I don't want to be just one thing. I can't be. I want to be brave and I want to be selfless… Intelligent and honest and kind.


Folytatása

Összehasonlítás

A beavatott


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján