A lázadó (A beavatott 2.) (2015) 449

Insurgent
119' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller 16

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie,… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Shailene WoodleyBeatrice 'Tris' Prior
Theo JamesNégyes
Ansel ElgortCaleb
Kate WinsletJeanine
Zoë KravitzChristina
Jai CourtneyEric
Maggie QTori
Naomi WattsEvelyn
Octavia SpencerJohanna
Miles TellerPeter

További szereplők

Kedvencelte 68

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Theana 

Mint könyvadaptáció, nem tudom értékelni, mert nem emlékszem semmire a könyvből. Nem tudom, miért, hiszen az elsőt is csak egyszer olvastam, mégis emlékszem az eseményekre (maybe a film miatt).

Shailene még több make upot kapott, gratulálok, pedig (erre viszont nagyon emlékszem a könyvből!) a könyvben nem kent magára ennyit. Mindegy..
A könyvben is spoiler De az is igaz, hogy a harmadikra már ellaposodott, vagy bosszúhadjáratra indult volna…

Óóóóóóóóóó, de itt imádtam Tris karakterét, és Shailene sminkes feje sem tudott már a végére érdekelni, mert imádtam minden egyes részét, amit kapott (kivéve az Eveleynes jelenetet, mert az dráma volt a köbön, borzasztó volt; legalább Evelyn ne kapott volna annyi alapozót, és spoiler.

Olyan kis túlélős, magáthibáztatós volt az egész, de végül is nem volt rossz. Persze, tudom, hogy már egy csomó ilyen van, de én valahogy mégis bele tudtam magam képzelni a helyzetébe. Az összes közül pedig a dobozos jeleneteket bírtam nagyon, oké, géppel csináltak mindent, de szerintem nagyon király volt. És nagy szavak, meg blabla, de a Barátságos teszt, szerintem nagyon igaz tud lenni a valóságban is. :))

Theo James a szokásosat alakította.

Aki naaaaaaaaaaaaaaaagyon irritált az Evelyn volt. Csak van egy érzésem, hogy A hűségesben sem szabadulok meg tőle, brühü. (Még tervben van a könyv.) Oké, spoiler. Áh.

Talán mégis jobban jártam, hogy nem emlékszem a könyvre.

Valentine_Wiggin 

Míg az első rész mögött láttam a gondolatokat, ez már könyvben is szétcsúszott: filmben pedig még inkább. Igazából ha megkérdeznek, mit láttam, halvány emlékképeket tudok csak felidézni: volt benne egy doboz, meg volt benne valami arról, hogy a főhősnő mégsem csak három kasztba tartozik, hanem igazából mind az ötbe, meg levágja a haját is, meg megy tovább a szerelmi szál. Ja igen, és a művelteket változatlanul démonizáljuk, mert továbbra is szuper üzenet a fiatalságnak, hogy az intelligencia értéktelen, és gonosz dolog.
De legalább pörgős és szórakoztató, meg egészen aranyos a szerelmi szál. Szokásos YA jellemzők.

Törpillaa 

Nekem tetszett, izgalmas és jó színészek, jó alapsztori. Látványos, akciódús jelenetek, egy kis romantikus szál is fut benne. Bár a könyvet még mindig nem olvastam, de a film tetszett. Nagyon jó páros Shailene Woodley és Theo James. A pasi nagyon szexi imádom, és még Ansel Elgort is. :-) ❤

Szeszj 

Nem sok mindenre emlékeszem a könyvből, az első megvan és az utolsó is de a második valahogy elég homályos, sok új dolog volt miközben néztem a filmet. A könyvhöz nem nagyon tudom hasonlítani, de azt tudom hogy a végén nem spoiler Meg arra is emlékszem hogy spoiler, bár azért ennek nem örülök, akármilyen spoiler én azért elégé bírtam! :D Meg persze spoiler
Caleb spoiler azért elég meglepett. Mondjuk én nem nagyon bírtam a karakterét soha.
De Petert igen, és Miles Teller pedig nagyon jól hozza a szerepét.
A két főszereplői is rendben volt.
Mind könyvben, mind filmben eddig az első rész volt jó. Bár azért szerintem ez se sikerült olyan rosszra, de néhol untam.
https://media.giphy.com/media/aTIuIJKVFSd0c/giphy.gif
http://s7.favim.com/orig/150307/2015-couples-divergent-…

Panna

Hát ez gáz!
Unalom a köbön :S
Boci szem és Paplan száj további „kalandjait ” követhettűk nyomon. Kin és szenvedés meg egyebek…
És mi volt a szitu a mi kis Eric barátunkkal?! Ilyen egyszerűen és gyorsan… Ejj… Ejj ez nem volt szép!!! Azt hiszem, vagyis tudom, ebből a filmből már réges rég kinőttem.

6 hozzászólás
Charityy 

Nem tudom mit gondoljak a filmről. Olyan köztes élményt hagyott maga után. Tetszett is meg nem is.
Tobiast még mindig nem kedvelem, olyan hülye feje van xdd
spoiler

11 hozzászólás
Alexandra

Erre most hány csillagot adjak? Úgy döntöttem, nem várom meg, hogy eljöjjön az az idő, mikor rászánom magam a könyv elolvasására, így ma esti mozizásként ezt néztük meg. Tetszett is, nem is… vajon mennyire tetszett volna, ha előtte már túl vagyok a könyvön? Annyira nem siettem eddig vele, de úgy döntöttem, belevágok a folytatásokba. Volt egy-két dolog, amin meglepődtem, de leginkább azon akadtam ki, hogy Tris testvére mennyire egy töketlen f…z! A színészt se nagyon csípem, de a karaktere is végtelenül idegesít. A Négyes imádatot továbbra sem értem, bár tény, hogy a film kedveltette meg velem, mert a könyv nem tudta. És nem, ehhez nincs köze Theo James-nek, ő nekem túúúl szépfiú.

Marla_Singer

Ez a második rész igencsak gyenguszkára sikerült. Látványosnak látványos volt, jobban mondva inkább 4eske látványa volt kellemes. Kb ennyit tudok elmondani erről a filmről.

1 hozzászólás
brena 

Első részt olvastam csak,ezt nem. Így tok új volt minden nekem és tetszett is! Nagyon élveztem hogy újra lathatom Négyest:) tetszettek az effektek is.

Lunemorte 

Shailene Woodley brutálisan irritált az új hajával, a pasija meg továbbra is béna…Sajnálom, hogy nem Kate Winslet a főszereplőnő és Jai Courtney a párja…


Népszerű idézetek

Aveline

Eric: You're almost normal. That's boring.

Aveline

Eric: It's lucky you got that gun Four. We both know you're not much without one.

5 hozzászólás
Aveline

Eric: If you think you got lucky, you're wrong. You're gonna wish I'd killed you.

Aveline

Eric: You think you're safe now? You're wrong. Jeanine is never gonna stop searching for you.
Four: Why? What she want with her? Tell me!
Eric: It's exactly what Jeanine needs. It's the perfect subject.

Aveline

Eric: It's really good to see you again.


Folytatása

Összehasonlítás

A beavatott


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján