A lázadó (A beavatott 2.) (2015) 540

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie,… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Shailene WoodleyBeatrice 'Tris' Prior
Theo JamesNégyes
Ansel ElgortCaleb
Kate WinsletJeanine
Zoë KravitzChristina
Jai CourtneyEric
Maggie QTori
Naomi WattsEvelyn
Octavia SpencerJohanna
Miles TellerPeter

További szereplők

Kedvencelte 79

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

Theana 

Túlságosan szeretem ezt a filmet ahhoz, hogy egynél többet vonjak le, úgyhogy maradok kilencnél és ebbe az egybe sűrítem csak a negatívumokat.
Ha erre a második részre gondolok, azonnal a szimulációs jelenetek jutnak eszembe, és nem hiába, mert a felvezető elég hatásvadászra sikeredett színészi játék szempontjából is, ráadásul a kameramozgás csak ront rajta, ahogy trailerszerűen Tris és Jeanine arcába tolja a készüléket. Jeanine esetében nem tudom megfogalmazni, hogy mi is zavar, maga a karakter vagy ahogy Kate Winslet előadja, és szeretném azt hinni, hogy nem a színésznő miatt adódik, mert nagyon kedvelem, de közben azt hiszem, hogy mégis. Mindenesetre Jeanine egy tipikusan olyan karakter, akit szívesen simogatna az ember egy kalapáccsal, mert érzékenységi szintje a béke sejhaja alatt, mikor az áldozatokról beszél. És Evelyn. Ó, te szent ég. Szerencsére olyan sokszor láttam ezt a részt, hogy most már nem kapok idegrángást tőle, de még mindig annyira idegesít, hogy Négyes szinte a bátyja lehetne.
A félelemszimuláció viszont egészen zseniális. Összetett és szellemileg izgalmas, ha van ilyen kifejezés. Nézem, nézem a fizikai akciót, de ahogy egyre jövök rá arra, hogy miért az a teszt tartalma, ami, sokkal inkább érdekes, mint maga az, ahogy szuperhősünk átugrik a betonon.
Egyébként tucatjára nézve is izgalmas és körömrágós. A vasutas jelenetbe jobban beleélem magam, mint kéne, hupsz. És mi van a kerítésen túl?

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Míg az első rész mögött láttam a gondolatokat, ez már könyvben is szétcsúszott: filmben pedig még inkább. Igazából ha megkérdeznek, mit láttam, halvány emlékképeket tudok csak felidézni: volt benne egy doboz, meg volt benne valami arról, hogy a főhősnő mégsem csak három kasztba tartozik, hanem igazából mind az ötbe, meg levágja a haját is, meg megy tovább a szerelmi szál. Ja igen, és a művelteket változatlanul démonizáljuk, mert továbbra is szuper üzenet a fiatalságnak, hogy az intelligencia értéktelen, és gonosz dolog.
De legalább pörgős és szórakoztató, meg egészen aranyos a szerelmi szál. Szokásos YA jellemzők.

Törpillaa 

Nekem tetszett, izgalmas és jó színészek, jó alapsztori. Látványos, akciódús jelenetek, egy kis romantikus szál is fut benne. Bár a könyvet még mindig nem olvastam, de a film tetszett. Nagyon jó páros Shailene Woodley és Theo James. A pasi nagyon szexi imádom, és még Ansel Elgort is. :-) ❤

Szeszj 

Nem sok mindenre emlékeszem a könyvből, az első megvan és az utolsó is de a második valahogy elég homályos, sok új dolog volt miközben néztem a filmet. A könyvhöz nem nagyon tudom hasonlítani, de azt tudom hogy a végén nem spoiler Meg arra is emlékszem hogy spoiler, bár azért ennek nem örülök, akármilyen spoiler én azért elégé bírtam! :D Meg persze spoiler
Caleb spoiler azért elég meglepett. Mondjuk én nem nagyon bírtam a karakterét soha.
De Petert igen, és Miles Teller pedig nagyon jól hozza a szerepét.
A két főszereplői is rendben volt.
Mind könyvben, mind filmben eddig az első rész volt jó. Bár azért szerintem ez se sikerült olyan rosszra, de néhol untam.
https://media.giphy.com/media/aTIuIJKVFSd0c/giphy.gif
http://s7.favim.com/orig/150307/2015-couples-divergent-…

Panna

Hát ez gáz!
Unalom a köbön :S
Boci szem és Paplan száj további „kalandjait ” követhettűk nyomon. Kin és szenvedés meg egyebek…
És mi volt a szitu a mi kis Eric barátunkkal?! Ilyen egyszerűen és gyorsan… Ejj… Ejj ez nem volt szép!!! Azt hiszem, vagyis tudom, ebből a filmből már réges rég kinőttem.

6 hozzászólás
Littlegirl 

Az elsőnél is több dolog történt itt. Pislogtam, hogy most mi van? Annyi féle dolog történt Trisszel, hogy csak pislogtam is. Nem is csodálkozom azon, hogy ő is néha nem tudta, kinek vagy kiben higgyen, ahogy Négyes sem. Hiszen anyjának titka, kicsit sokkolt mindenkit. Viszont, az a nő nekem volt egyáltalán szimpatikus. Valami volt benne, ami miatt kicsit ellenszenvessé vált.
Azonban, aki a legnagyobb meglepetést okozta ebben a részben az Peter volt. Őt az elején nem szerettem, viszont nem hittem volna, hogy ennyire támogatni fogja Négyeséket. De Caleb…Na, benne nagyon csalódtam.

Zahra 

Nem tudom mit gondoljak a filmről. Olyan köztes élményt hagyott maga után. Tetszett is meg nem is.
Tobiast még mindig nem kedvelem, olyan hülye feje van xdd
spoiler

11 hozzászólás
Alexandra

Erre most hány csillagot adjak? Úgy döntöttem, nem várom meg, hogy eljöjjön az az idő, mikor rászánom magam a könyv elolvasására, így ma esti mozizásként ezt néztük meg. Tetszett is, nem is… vajon mennyire tetszett volna, ha előtte már túl vagyok a könyvön? Annyira nem siettem eddig vele, de úgy döntöttem, belevágok a folytatásokba. Volt egy-két dolog, amin meglepődtem, de leginkább azon akadtam ki, hogy Tris testvére mennyire egy töketlen f…z! A színészt se nagyon csípem, de a karaktere is végtelenül idegesít. A Négyes imádatot továbbra sem értem, bár tény, hogy a film kedveltette meg velem, mert a könyv nem tudta. És nem, ehhez nincs köze Theo James-nek, ő nekem túúúl szépfiú.

Marla_Singer

Ez a második rész igencsak gyenguszkára sikerült. Látványosnak látványos volt, jobban mondva inkább 4eske látványa volt kellemes. Kb ennyit tudok elmondani erről a filmről.

1 hozzászólás
bonnie9 

Nem olvastam a könyveket és az első résznél is csak véletlenül ragadtam ott karácsonykor, mikor nem tudtam aludni és éjjel kettőkor ez ment a tv-ben. Az első, annak ellenére hogy kiszámítható és YA és még kötelező romantika is van benne, magamat is meglepve, de a maga módján tetszett. Pedig a főszereplő csaj már akkor is irritált. Egyszerűen nem tudtam elhinni egyetlen mozdulatát vagy szavát sem. És bár Theo Jamest, ha csak képeken nézem, akkor tizenkettő egy tucat, de valamiért ott és akkor a közeliken kellemesen elidőzött a tekintetem a kezén és a száján. Kate Winsletet meg alapjáraton bírom.
Na de vissza a második részhez, ami messze alulmúlta az előzőt. Triss irritálásban túltett magán. Az új hajtól nem lett szimpatikusabb és a dupla annyi sminktől még inkább kirítt a környezetből. A történet unalmas volt, újat próbált mutatni, de csak ismételte önmagát kétszer annyi vekengéssel. Öcsike spoiler nekem nem állt össze, hogy lesz egy töketlen kis hülyéből egy csapásra spoiler. A CGI valószerűtlenül túl lett tolva szerintem, miközben logikailag meg csomó kérdés és hülyeség maradt benne. Ez nem tudom a filmeseknek vagy az írónak köszönhető. Például spoiler
Az már csak mellékes, hogy Theo James mindössze egy hónappal fiatalabb nálam, így totálisan hiteltelen az számomra, hogy Naomi Watts az anyánk lehetne. Lehet, hogy papíron 16 évesen ezt megtehette, de kb. a nővérének néz ki.
Becsületből meg fogom nézni a harmadik részt, még annak ellenére is, hogy már most bosszant, hogy befejezetlen marad, de sok jót nem remélek. Kár érte, mert akár jó is lehetett volna.


Népszerű idézetek

Aveline

Eric: You're almost normal. That's boring.

Theana 

Tris: You were wrong about us. We were never the problem. We are the solution.

Theana 

Peter to Tris: Well, that just goes to show that you can take the girl outta Abnegation, but you can't take the Abnegation out of the girl. Let's go. Once a stiff, always a stiff, right?

Theana 

Tris: What are you doing here?
Four: You die, I die.
Peter: Oh. Okay, guys, come on. Let's go, seriously. We can do that later.

Theana 

Peter: Hey, Tris, I really like your hair, by the way. Did you try to cut it all short and weird like that?

Theana 

Evelyn: We're on the same side, Tris. I'm Factionless because I don't fit into any one faction. And you're Divergent because you belong to too many. But we're both a threat to Jeanine. My people are ready for war, if that's what it takes.

Aveline

Eric: It's lucky you got that gun Four. We both know you're not much without one.

5 hozzászólás
Aveline

Eric: If you think you got lucky, you're wrong. You're gonna wish I'd killed you.

Aveline

Eric: You think you're safe now? You're wrong. Jeanine is never gonna stop searching for you.
Four: Why? What she want with her? Tell me!
Eric: It's exactly what Jeanine needs. It's the perfect subject.

Aveline

Eric: It's really good to see you again.


Folytatása

Összehasonlítás

A beavatott


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján