A burok (2013) 405

A burok a szerelem és az áldozathozatal története a közeli jövőben, amikor az egész emberiség sorsa veszélybe kerül. A Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el. A Lelkek átveszik az irányítást a legtöbb ember elméje fölött, testüket azonban érintetlenül hagyják, és beleköltözve buroknak… [tovább]

magyar

Képek 27

Szereposztás

Saoirse RonanMelanie Stryder
Diane KrugerHajtó
William Hurt(Jeb Stryder
Frances FisherMaggie Stryder
Boyd HolbrookKyle O'Shea
Jake AbelIan O'Shea
Chandler CanterburyJamie Stryder
Max IronsJared Howe
Emily BrowningWanda

Kedvencelte 79

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Fummie

Tegnap beleolvasgattam a könyvbe, mert épp olyan kedvem volt, és mert tök régen forgattam a lapjait, és ez az egyetlen Meyer regény, amit még mindig szeretek, mert még mindig meg tud ríkatni, tök jó a sztorija, kreatív a világfelépítése, és egy megfontolandó üzenetet közvetít.
Na most, gondoltam újranézem a filmet is, mert emlékeztem, hogy nekem ez is tetszett annak idején. Fogalmam sincs, mi tetszett. Az csak egy dolog, hogy úgy ugrálnak a sztoriban, hogy alig lehet követni, és az egész tök hülyeség lesz, de basszus, ez a színészi játék. Saoirse Ronan és Jake Abel jó színész. Láttam már őket jó szerepekben jól játszani, de nem most. Ez meg mi volt? Azt láttam mindenki arcán, hogy arra koncentrálnak, hogy elmondják a szövegüket, aztán mehetnek haza. Egy kirakatbábu ugyanezt a szintet simán hozzá. Jézus, emlékeztessetek rá, hogy soha többé ne nézzem meg ezt az izét.

Valentine_Wiggin 

Nem rossz. Nyilván YA és érezni Stephenie Meyer stílusát, de határozottan értelmesebb, és mélyebb mondanivalóval bír, mint a Twilight.
Melanie karaktere teljesen korrekt, képes cselekedni, él a cselekményben. Vanda, aki elméletileg a főszereplő, sőt, a regényt narrálja is, már kevésbé, ritkán cselekszik, és olyankor sem gondolja át igazán a lépéseit. Ian és Jamie szimpatikus, Jebet is kedveltem, egyszer kimondottan élveztem a filmet. Az már kérdéses, hogy másodszorra, harmadszorra hogy tetszene.
Illetve van egy olyan érzésem, hogy az írónő fog bizonyos kitalált lényeket, és becsillámporozza őket. Vámpírok… csillámvámpírok. Goa'uldok… csillámgoa'uldok.

3 hozzászólás
Wee 

Szégyen, hogy mit műveltek az alapból remek történettel és karakterekkel…

2 hozzászólás
Törpillaa 

Már többször láttam és csak még jobban tetszik. Imádtam szórakoztató és izgalmas némi akció jelenettel nagyon jó volt. Bár a könyvet még nem olvastam, de sort kerítek rá. Nagyon kíváncsi vagyok abban is ilyen jó-e mint a film.
Imádtam Max Irons-t és ahogy beszélt. :) Jake Abel-t is nagyon szerettem olyan jó pasik ketten a filmben nagyon tetszett. :) Tetszett az egész történet Stephenie Meyer jól csinálta nekem bejött ez a szerelmi háromszög. Saoirse Ronan szerepe is nagyon tetszett jó színésznő és jó alakítása volt.

AniTiger 

Nem rossz, nem rossz… de csak azért értettem, mert olvastam a könyvet.
Egyedül két színészt találtak el (Iant és Jeb bácsit), mindenki más unszimpatikus és a könyvbéli karakterhez nem illő volt. Mondjuk más se nagyon sztori hű: minden akció és romantikus jelenet önmaga paródiája, kivágták az igazi akciót, a drámát és a történeteket.
Teátrális lett.

Azért mégis érdemes megnézni, ha más miatt nem – a helyszínekért.

1 hozzászólás
viky0222 

Azt hiszem sok mindent elmond, hogy egy hónap alatt, három részletben sikerült csak a végére jutnom. Rettenetesen unalmas volt, és leglább a felét nem is értettem. Az alapötlet nagyon tetszik, spoiler zseniális történetet lehetett volna belőle kihozni. Olyat, ami izgalmas és fordulatos, de csak annyit ért el, hogy tíz percenként ki akartam kapcsolni, mert úgy éreztem, bealszok. Egyáltalán nem volt fordulatos, a nyáltenger után biztos voltam benne, hogy spoiler
A szerelmi sokszög meg borzasztó. Még egy szimpla romantikus szálat elnézek, sőt, szerettem is volna valószínűleg, de az, ami itt ment. Azt köszönöm, nem kérem egy disztópiában.

Kiskakukk 

Éljen a fajok közti erotika és a körömcipő a sivatagban…

Jaj. Régebben már láttam, de épp ment a tévében és belefért meló előtt, na, gondoltam, most majd biztos jobban fog tetszeni. Tévedtem.

Ami tetszett:
– a sci-fi része egész izgalmas
– S. Ronan jól játszik
– Kruger karakterében tetszett a csavar

Ami nem tetszett:
– az izgalmas sci-fi-s felütésből egy gusztustalan romantikus szörnyszülötté válik
– Nyálas. Túlságosan nyálas!
– tele van logikai bakikkal, minden egyes jelenetet darabokra lehetne cincálni (a tükrök, a napszemüveg, a nappali furikázás a sivatagban stb…)
– a mellékszereplők mintha mind értelmi fogyatékosok lennének
– mindenki annyira álszent, hogy komolyan, már kezdtem az űrparazitáknak drukkolni (Kedvencem, mikor viszontlátják a szeretett családtagot, akibe beleköltözött a parazita…Mi az első reakció? Ütlegelni kezdik. Remek, ez biztos sokat segít a helyzeten.)
– A két bájgúnár is totális zsákutca. Az egyik hülye, a másik perverz (és még hülye is).

tonks

Ezt a filmet sose bocsájtom meg, pedig a könyv annyira jó! Erre csináltak belőle valami nyálas izét…


Népszerű idézetek

ChöppMoly

Te vagy a legtisztább lélek. Emberi, vagy sem. Az Univerzum sötétebb hely lesz nélküled.

ChöppMoly

Sosem tudhatjuk, hol találjuk meg az otthonunkat.
(Utolsó mondat)

S_Bíborka 

Az ember soha nem lehet elég óvatos, amikor hatalmat ad mások kezébe. Egyesek nem olyan gondosak, mint lenniük kellene.


Hasonló filmek címkék alapján